Trainer AEK: 'Waren bang in de wedstrijd'

NielsOpdam, 20-09-2018 om 09:30, 12910 views, SDNA |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Marinos Ouzounidis, trainer van AEK Athene, vindt dat zijn ploeg teleurstellend heeft gespeeld in de Johan Cruijff ArenA. AEK Athene verloor met 3-0 van Ajax in de eerste groepswedstrijd in de Champions League en de trainer van de Grieken vond het vooral tegenvallen dat zijn ploeg zich zo snel neerlegde na de 1-0, zo vertelt Ouzounidis aan SDNA

De Griekse trainer vindt dat zijn ploeg zwak begon in Amsterdam. 'Op dit niveau kan je niet teleurstellen. We waren bang in de wedstrijd, terwijl we dat niet moeten zijn. In de loop van de wedstrijd werden we strijdbaarder, kregen we de bal en daardoor ook kansen.' Vlak na de rust maakte Nico Tagliafico de openingstreffer. 'Na de rust maakte Ajax gelijk een goal, maar dat we dat accepteerden, mag niet', zegt de oefenmeester van AEK Athene. 

De trainer vindt dat zijn ploeg zich te makkelijk neerlegde bij het dominante spel van Ajax en de doelpunten van de Amsterdammers. 'Wat we moeten verbeteren, is dat we ons niet zo teleurgesteld voelen. Als we doelpunten accepteren, moeten we meer vastberaden worden. Als je stopt met spelen, word je gestraft met andere doelpunten. Het was een goede les voor ons. Het is heel lelijk dat we na die 1-0 niet meer geloofden. We moeten dat deel van psychologie en mindset veranderen wanneer dat vaker gebeurt in dit soort wedstrijden.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Nou de beuk erin tegen Benfica en Bayern. Bewaarheid je woorden.
0 0
Kilum
Ik hoop dat ze er genoeg van geleerd hebben om de volgende wedstrijd Benfica op een gelijkspel te houden. Of winnen zou nog beter zijn.
0 0
Dazoo
Ja, bang waren jullie, meneertje Papalamepikkielos.
0 0
PetrusKeizer
we kunnen er heel lang over oh'en maar die grieken waren gewoon niet goed genoeg. Bayern veegt die lui van t veld.
0 0
PvM
Gelukkig deden wij dat ook.
0 0
Rentokill
Precies, ik hoor de journalisten alweer roepen dat AEK onthutsend zwak was balblabla, maar we hebben toch ook gewoon met 3-0 gewonnen?
0 0
Bobbaasje
De Spaanse arbiter was ontiegelijk slecht gisteravond.
6 0
Van Reenen
Fluit niet voor niets in Spanje! In Nederland mag hij voorlopig niet meer fluiten, koekenbakkers genoeg hier.
0 0
PJK54
Ik was echt bang dat die ons even zal "naaien" die was echt heel slecht.
2 0
ajax1981
Die kans heeft ie niet gehad (op de gele kaarten na)
0 0
VoorMokum
Spaanse Nijhuis die gek.
1 0
chrisjuhhh
Ik vind wel dat ze alles mochten van die scheids met openlijk duwen , anders was die gast allang eraf geweest met rood .
3 0
ETM
De kansen? Die ene kopkans toch? Sorry gast, maar na die goal van Ajax kreeg Ajax een boost en werden je spelers weggespeeld omdat ze moegestreden waren van spoken najagen.
Leg een arm om de schouders en succes met Benfica, meen ik oprecht ;)
1 0
EuforischeRealist
Mwah, in de eerste helft kwamen ze er wel een aantal keer gevaarlijk uit op de counter vond ik. Inderdaad met die vrije kopkans, maar ook met die dribbel over de as van het veld waarbij eerst Nico en vervolgens Blind met een tackle wilden ingrijpen maar de bal toch in de kluts mee kwam. Het is dat De Jong daarna het schot goed blokte maar dat had toch ook anders kunnen eindigen.

Na de goal werd Ajax inderdaad duidelijk sterker, het tempo ging omhoog en de passing werd wat strakker. Toen waren ze inderdaad behoorlijk kansloos maar dat lag zeker ook aan Ajax.
1 0
ETM
Ik snap best wat je bedoeld maar ik vind 'kansen' toch gewoon overdreven. Als ze het beter uitgespeeld hadden dan... Maar dan is de verhouding de eerste helft ook al flink in het voordeel van Ajax.
Wel vond ik Ajax de eerste helft moeizaam voetballen. Aanvallem over te weinig schijven, veel eindigend op de flanken en niet vanuit de as voetballend etc. Ajax was echter al dik de bovenliggende partij en een helft lang achter de bal aanlopen heeft zo zn uitwerking op de 2de helft. Idd deed Ajax toen echt er een schep bovenop en stond Ajax beter.
Deze trainer vind dat zn ploeg mentaal door het ijs gezakt zijn, terwijl ze op de eerste plaats gewoon overklast werden.
1 0
EuforischeRealist
Dan zijn we het eens. Eerste helft was nog niet top, maar die Grieken moesten wel enorm veel vuile meters maken en dat breekt ze uiteindelijk ook op toen in de 2e helft het tempo omhoog ging.
0 0
Rsv
Onana heeft serieus geen bal tegen hoeven houden toch?
0 0
Radikaal
kopballetje van Blind, toen moest ie even strekken.
0 0
WouterBerg83
Ik geloof één keer een bal over 25 meter gevangen.
0 0
ETM
Kan me idd geen enkele save herinneren.
0 0