'Resultaat tegen Barca staat er los van'

BVeenstra, 20-09-2018 om 08:25, 8044 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Bij PSV is het vertrouwen na de 4-0 nederlaag bij FC Barcelona niet aangetast. Sterker nog: de Eindhovenaren willen de positieve punten halen uit de eerste groepswedstrijd in de Champions League richting de kraker tegen Ajax van aankomende zondag.

'Deze nederlaag doet niets met ons vertrouwen', zegt verdediger Denzel Dumfries in gesprek met De Telegraaf. 'Volgens mij speelden we tegen Barcelona in de Champions League, en tegen Ajax in de Eredivisie. Dat is een heel andere wedstrijd. Het resultaat van onze wedstrijd in Camp Nou staat daar los van.'

Volgens de rechtsback heeft PSV het 'best goed gedaan'. 'Al zegt de uitslag iets anders', geeft hij wel meteen toe. Dumfries zag veel lopende mensen bij de Catalaanse opponent. 'Toch denk ik dat we met z’n allen goed hebben verdedigd. Dat we aardig konden meekomen. Het waren alleen net die kleine momentjes die de doorslag gaven, terwijl we zelf in de omschakeling toch gevaarlijk waren. Je moet in dit soort wedstrijden alleen zorgen dat je continu scherp blijft. Dat is het enige dat we onszelf kunnen verwijten. Op dat niveau moet het beter.'

Mark van Bommel

Trainer Mark van Bommel hoopt dat zijn ploeg snel kan herstellen. 'Zondag wacht Ajax alweer, maar dat is het leven dat we willen. Om de drie, vier dagen een wedstrijd spelen. En zo gaat dat tot de winter zeker door. Dat we nu achter elkaar Barcelona en Ajax ontmoeten, is alleen maar mooi.'

PSV staat na vijf zeges uit vijf wedstrijden bovenaan in de Eredivisie. Ajax volgt op twee punten. De wedstrijd in Eindhoven begint zondagmiddag om 16.45 uur.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterretje73
Onzin, als je met 4-0 klop krijgt en vervolgens je komende tegenstander met 3-0 ziet winnen doet dit echt wel iets met de psyche van de spelers hoor. Dan kan van Bommel lullen wat hij wil maar er blijft echt wel wat hangen in die koppies. Maar goed...de uitwerking daarvan kan natuurlijk ook 2 kanten op. Of PSV gaat helemaal los of ze spelen als een natte krant. Hoe dan ook denk ik dat wij 2 klassen beter zijn en gewoon zullen winnen.
2 -1
chrisjuhhh
Het is van Marwijk die alles op zijn plek zet niet van Bommel .
Maar ik denk echt 2-4 , want dat centrale duo achterin is echt niet sterker dan van Kiev of AEK fysiek .
Laat staan technisch .
Het middenveld daar zal het om gaan de omschakeling van PSV is wel gevaarlijk , dus haal je die eruit en dat is nu precies wat Ajax kan 90 minuten lang !
0 0
Redrum
Precies, van Marwijk is het tactisch brein dat achter de schermen de speelwijze bepaalt en vormt en zijn schoonzoon is de bloedzuiger langs de lijn die als een verongelijkt kind loopt te janken bij de officials. Kan Schreuder hem direct na de aftrap zondag niet ff een kopstoot geven ofzo?
2 0
masterrr
wordt gewoon een mooie, denk gelijkwaardige strijd zondag. Kijk er nu al naar uit!
0 0
AlexIbarra
Eerlijk is eerlijk, ze hadden twee keer een mooie aanval tegen Barca.
Echt een goede counter over 4 of 5 schijven waarbij alles goed ging (behalve afronding).

Dus hebben ze het goed gedaan vinden ze.
Dat Luuk De Jong 15 keer een bal voor zijn eigen verdediging wegkopt is volwassen, dat je 4 goals tegen krijgt is pech en geflatteerd, het is Barca, het is CL, ik heb niet heel veel panna's gegeten dus ik deed het niet slecht etc.

Ze hadden zichzelf een dienst kunnen bewijzen door het laatste kwartier 3-1 te maken ipv 4-0 te incasseren. Nu hebben ze meteen een slecht doelsaldo en Inter 3 punten.
4 -3
Ajaxvooraltijd
Was gewoon lelijk op de counter, meer niet. Het (wandel) voetbal heeft gewonnen. Barca gaf echt een heel ongemotiveerde indruk maar liet meer voetbal zi3n dan een gemotiveerd PSV.
1 -2
Labrador
Het geeft gewoon aan wat het klasse verschil is tussen Barcelona en Psv. Je denkt leuk mee te doen maar zodra zij gas geven ben je nergens meer. Vergelijk het maar met ons potje tegen Groningen.
1 0
chrisjuhhh
Je heb wel gelijk , maar ook gezegd hebbende dat dat tempo bij Barca enorm laag lag heeel erg laag en ben ik benieuwd hoe PSV zich houd als Ajax tempo kan houden .
0 0
MarcoB1971
Sinds de officiële wedstrijden zijn begonnen heeft ajax geen wedstrijd meer verloren. Volgens mij 12 wedstrijden 28 doelpunten voor en 4 tegen. Volgens mij zegt dat heel veel.
3 0
Hans Kraay Jr.
En pas 1 tegen goal in de competitie.
0 0
Ruff Rhythim
Hahaha...man man, Barcelona speelde nog niet eens op 50%
psv was een trainingspartijtje voor ze, je moet echt wel een plaat voor je knetter hebben als je dat niet door hebt....
5 -1
MankeNelis
Ik zou ze niet onderschatten thuis. Hoog in de concentratie blijven ;-P
2 0
grannig mokum1
Precies, want ze zijn gebrand om van ons te winnen, maar als we/ajax gewoon ons spelletje speelt dan moeten we winnen met 0-2
2 0
Redrum
Als je zo kinderlijk eenvoudig opzij bent gezet door een Barcelona dat 80 % van de wedstrijd over het veld wandelde dan moet je gewoon pissig zijn op jezelf. Wat psv nu doet is heel erg genant. Deze teksten waren leuk geweest als Barca volle bak had gespeeld, maar dat was overduidelijk niet het geval. Hoe dan ook, ik weet vrij zeker dat ze niet heel veel zin hebben in zondag.
5 -2
Ziyech23
Hoe weet jij nou dat ze geen zin hebben in de wedstrijd zondag? Of ben je toevallig de broer van Hendrix ? Het zijn twee teams die gelijkwaardig aan elkaar zijn en weet zeker dat beide teams veel zin hebben.
1 -3
Redrum
Hoe weet jij zo zeker dat psv zo'n zin heeft in die wedstrijd? Ben jij soms het kleine broertje van Mark van Bommel?
0 -1
Ajaxvooraltijd
Hij heeft gewoon gelijk het is gewoon zo dat Barca geen enkele motivatie toonde. Pas toen de vlam in de pan sloeg bij Suares gaven ze tien minuutjes gas.
1 0
AjaxPassion
Ze zijn bang!

Maar wel een heerlijk weekje, nu is het Europese seizoen écht begonnen. En dan meteen PSV erachteraan in deze flow, kan niet beter. Zo weet je wel waar je het allemaal voor doet!

Natuurlijk moet Ajax 'gewoon' winnen, -minstens gelijk spelen- maar deze week is sowieso al voor 50% geslaagd!
5 0
Labrador
Dit wordt vooe ons de moeilijkste pot tot nu toe. Het voordeel is wel dat psv wil voetballen. 50-50 zondag
3 0
Redrum
Psv voetbalt onder van Bommel over het algemeen iets meer, maar tegen Ajax zullen ze zich weer ouderwets ingraven, net als in Barcelona.
3 -1
KingRijkaardII
Dit is de grap van het seizoen tot nu toe. Psv en voetballen?? Ze spelen al sinds mensenheugenis heel Italiaans. Compact, verdedigend en vanuit de organisatie snel schakelen naar voren. Kortom, klassiek countervoetbal. Het is niet voor niks dat ze het altijd moeilijk hebben tegen ploegen die zelf ook heel verdedigend spelen.
3 0
AjaxPassion
Wil PSV voetballen :P:P? Dat zou nieuw zijn :P

Maar zo extreem verdedigend als AEK zijn we ze ook nog niet tegengekomen dit seizoen, dus wat dat betreft liggen er tegen PSV wel meer kansen.
4 0
DannTheDon020
AEK viel reuze mee kwa verdedigen, schoven regelmatig naar voren als ze naar voren kwamen spelen. Zag het in het stadion en de achterste linie liet nog best wat ruimte, dat ze compact speelden klopt en ook verdedigend. Heb alleen in de Eredivisie de meeste ploegen verdedigender zien staan, als Ajax er zondag opklapt zal PSV ook wel erg verdedigend staan.
1 -1