Bergwijn: 'Ze zullen ongetwijfeld goed zijn'

NielsOpdam, 19-09-2018 om 13:20, 14826 views, Voetbal International |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Steven Bergwijn is niet zo bezig met wie dit seizoen de favoriet is voor het kampioenschap. De aanvaller van PSV vindt dat totaal niet belangrijk. Wel belangrijk vindt de buitenspeler het om Ajax aanstaande zondag gelijk op vijf punten achterstand te zetten, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Dat PSV doordeweeks nog uit bij FC Barcelona speelde mag volgens Bergwijn niet uitmaken. ‘We moeten ze toch allemaal een keer spelen en bij PSV moet je ook iedere wedstrijd winnen. Dat het een heel zwaar duel is na Barcelona klopt, maar iedere wedstrijd is zwaar.'

Bergwijn, die in het verleden nog in de Ajax-jeugd speelde, is niet zo bezig met wie de sterkste selectie heeft en wie de titelfavoriet is. 'Dat interesseert me eerlijk gezegd vrij weinig. Dat is allemaal gepraat. Je moet het op het veld laten zien. Daar ben ik mee bezig. Ik kijk eigenlijk helemaal nooit naar de tegenstander en welke spelers ze hebben gehaald. Ze zullen ongetwijfeld goed zijn, anders spelen ze niet bij Ajax.'

De buitenspeler vindt bovendien dat ook PSV zich goed heeft versterkt. 'Verder is bijna iedereen gebleven en dat zorgt ervoor dat wij dit seizoen weer een heel sterke en kwalitatief brede selectie hebben. Dat zal ook moeten, want we spelen veel wedstrijden. Ik heb geen moeite met zo’n druk en zwaar programma. Dat wil je toch als je naar de top wil.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Ben blij dat we weer eens 2 sterke ploegen in de competitie hebben die er echt bovenuit steken. Geen kampioen van de armoe dit jaar, want ik heb liever dat de top er bovenuit steekt dan de nivellering van de eredivisie die nergens goed voor is.
0 0
Pierre Heno
Kampioen ,dan ben je echt de beste, maar de laatste jaren won de minst slechte de titel. Dan ben je in mijn ogen geen echte 'kampioen'. Dit seizoen ziet het er gelukkig weer wat anders uit en zal er echt gestreden moeten worden voor die titel en dan spreek je met recht van een 'kampioenschap' en zal de club die de titel pakt méér zijn dan de langste dwerg in het Europese voetbal , zoals Feyenoord vorig seizoen in de CL en AZ en Feyenoord dit seizoen al in de EL voorrondes.
0 0
Lagasj
Ajax wint zondag.
1 0
Freddy Al
Bergwijn heeft wel een punt , PSV is sterker geworden, niet in de laatste plaats door het andere spel.
Ik verheug me op zondag,een topper tussen 2 CL ploegen, wat wil je nog meer!

Ik heb goede hoop op een mooi resultaat en eigenlijk ook wel op een lekkere pot met het liefst 3 punten mee naar de Arena.
1 0
ambtenaar
Wat een heerlijke 2e helft.
1 0
4xEC1
De mediatraining werpt zijn vruchten af.
0 0
Rsv
Eerlijk is eerlijk, Bergwijn is wel echt een goede speler en ontwikkelt zich fantastisch momenteel.
3 0
Tinus
Bergwijn is idd erg sterk. Had hem er graag bij gehad bij Ajax. Hij is watervlug, goed in de 1 tegen 1 en heeft ook een prima schot. Met hem en lozano gaat Ajax het heel lastig krijgen zondag. Ben echt benieuwd hoe mazraoui het gaat doen.
0 0
grannig mokum1
Ja dus??, zondag pakken we het winst met 0-2
1 -1
Redrum
Tja, hij zegt hier weinig geks eigenlijk.
7 0