NielsOpdam, 12-09-2018 om 12:50, 5435 views, ELF Voetbal |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Léon Bergsma stapte afgelopen zomer over van Jong Ajax naar AZ. Hij speelde afgelopen maandag met Jong AZ tegen zijn oude team. En dat voelde best raar voor de centrale verdediger, zo zegt hij in gesprek met ELF Voetbal

Bergsma speelde dertien jaar bij Ajax en mocht vorig seizoen als aanvoerder als eerste de kampioensschaal omhoog tillen bij Jong Ajax. Afgelopen maandag trof hij zijn oude ploeg. 'Natuurlijk heb ik nog steeds een band met Ajax. Ik heb er dertien jaar gespeeld, dus dan is het heel raar als je ineens in een AZ-shirt het veld op komt tégen Ajax.', zegt Bergsma over de eerste wedstrijd tegen zijn oude club.

De wedstrijd van Jong Ajax verloor Bergsma met 0-1. 'Dat heeft te maken met hoe we de wedstrijd begonnen. We zijn in de eerste fase veel te veel naar achter gaan voetballen. Dat is niks voor mij.' De centrale verdediger hoopt in Alkmaar natuurlijk op kansen in het eerste elftal. Bij AZ zit hij elke week in de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Bergsma mocht een keer invallen van trainer John van den Brom, maar als hij niet speelt, sluit hij aan bij Jong AZ.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer