Bergsma: 'In AZ-shirt tegen Ajax is heel raar'

NielsOpdam, 12-09-2018 om 12:50, 5613 views, ELF Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Léon Bergsma stapte afgelopen zomer over van Jong Ajax naar AZ. Hij speelde afgelopen maandag met Jong AZ tegen zijn oude team. En dat voelde best raar voor de centrale verdediger, zo zegt hij in gesprek met ELF Voetbal

Bergsma speelde dertien jaar bij Ajax en mocht vorig seizoen als aanvoerder als eerste de kampioensschaal omhoog tillen bij Jong Ajax. Afgelopen maandag trof hij zijn oude ploeg. 'Natuurlijk heb ik nog steeds een band met Ajax. Ik heb er dertien jaar gespeeld, dus dan is het heel raar als je ineens in een AZ-shirt het veld op komt tégen Ajax.', zegt Bergsma over de eerste wedstrijd tegen zijn oude club.

De wedstrijd van Jong Ajax verloor Bergsma met 0-1. 'Dat heeft te maken met hoe we de wedstrijd begonnen. We zijn in de eerste fase veel te veel naar achter gaan voetballen. Dat is niks voor mij.' De centrale verdediger hoopt in Alkmaar natuurlijk op kansen in het eerste elftal. Bij AZ zit hij elke week in de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Bergsma mocht een keer invallen van trainer John van den Brom, maar als hij niet speelt, sluit hij aan bij Jong AZ.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mokum2018
Is een overstap van Jong Ajax naar Jong AZ een stap hoger op???
0 -1
trodat4030
Hij heeft daar (een stuk) meer uitzicht op spelen in het 1e dan bij Ajax. In die zin is het een stap hogerop. Daarnaast speelt ie in principe tegen dezelfde tegenstanders als bij Jong Ajax, alleen speelt ie dit jaar niet tegen Jong AZ, maar tegen Jong Ajax. Qua weerstand is ie er dus zelfs op vooruit gegaan.
4 0
Ewald
Zegt hij nergens toch. Voor hem is het anders een prima stap. Komt te kort voor Ajax 1.
4 0
Redrum
Met alle respect voor Bergsma, maar toen ik hem zo zag in dat AZ-shirt dacht ik: hoe heeft deze knul in vredesnaam zo lang bij Ajax gespeeld? Over het vertrek van Dekker ben ik ook niet bepaald rouwig trouwens.
1 0
EuforischeRealist
Bergsma was zeker in deze wedstrijd een grijze muis die niet opviel. Ik vond Dekker nog wel een aantal keer wat leuks laten zien en die jongen blijft een geweldige voorzet hebben.

Ik weet het misschien is het te weinig om door te breken bij een topclub, maar als je af en toe de voorzetten ziet die gevestigde profs geven....
0 0
Redrum
Ja de voorzetten zijn vaak echt dramatisch. Dan gaat een speler twee man voorbij met flitsende schijnbewegingen en dan wordt die bal aan de andere kant de zijlijn over gejaagd door de lucht. Een goeie voorzet is nog steeds een prima wapen, ook met het huidige voetbal.
0 0
didierajax020
Dekker speelde inderdaad zeer ongelukkig. Ik miste zijn snelheid van een paar jaar terug voor zijn blessure duidelijk.
1 0
ziz0u.
hij liep er ook vrij gefrustreerd bij
0 0