Hendrix: 'Geeft aan dat de nood daar hoog is'

BartVeenstra, 12-09-2018 om 08:15, 12823 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

PSV-middenvelder Jorrit Hendrix heeft er geen problemen mee dat Ajax in de afgelopen transferperiode veel geld heeft uitgegeven aan nieuwe spelers. De Amsterdamse club haalde bijvoorbeeld Dusan Tadic en Daley Blind op uit de Premier League en Ajax wordt nu door menigeen gezien als de titelfavoriet.

'Ik vind het prima, hoor, dat heel veel mensen Ajax dé titelfavoriet noemen', zegt de PSV'er in gesprek met Voetbal International. 'Vorig seizoen werden wij ook niet gezien als favoriet en werden we kampioen. Dat zij spelers uit de Premier League halen, zegt veel over hoe Ajax de afgelopen jaren heeft gepresteerd, denk ik. Zij móéten. Als topclub moet je nu eenmaal eens in de zo veel tijd een prijs pakken. Dat is hen niet gelukt. Dat ze nu zulke bedragen betalen, geeft aan dat de nood daar hoog is.'

Wat men bij Ajax doet, maakt voor Hendrix en PSV niet uit. 'Wij zijn onverstoorbaar en gaan verder op de weg die we dit seizoen zijn ingeslagen. Wat de rest zegt of doet, interesseert me niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
10Sneijder10
Aah vroeg me al af wanneer er weer eens wat gezegt zou gaan worden.
Waar het hart vol van is, loopt de mond van over.
0 0
ProfessorX
Er is een charme offensief aan de gang om hem in Oranje te krijgen hahahaha .
0 0
Ajacied33
Oke, niet echt schokkende teksten. En idd, we zijn 4 jaar geen kampioen geworden en dan is de nood hoog ja. Gelukkig wel, anders zou het betekenen dat je geen ambitie meer hebt. Wordt je zo'n voormalige grootmacht zoals ze in Rotterdam er eentje hebben..
1 0
Sallons@AS
Ajaxgeile zooi daar. Zaten op de 1e rij toen de A2 werd opgedoekt. Wanneer Ajax een speler op het oog heeft (o.a. Maher, Narsingh, Luuk de Jong, Lozano en naar verluid Angeliño) weten ze niet hoe snel ze erop moeten duiken. Kunnen ze oud-spelers halen, fliiken ze dat ook nog eens. Volgens mij is het meest gezochte topic in Google bij hun 'transfermarkt transfergeruchten ajax'. Als een jeugdspeler van Ajax wilt vertrekken en zij krijgen daar lucht van, Word het charme offensief 100% ingezet. Leuk middenveld en aanval hebben ze trouwens met Rosario (welliswaar via Almere city..) en Bergwijn...pfff. Als Ajax hetzelfde doet zoals met Bazoer, is er opeens sprake van 'breuk in een herenakkoord'.
1 -1
AJAIXIXIXI
Geeft aan dat Ajax geen geld hoeft te krijgen van de gemeente.
1 -1
Murph
Jorrit wie ????
0 -1
EVH
Hij heeft helaas wel een punt.
Investeringen zijn gedaan omdat we per se dit seizoen kampioen moeten worden.
Inderdaad, onze nood is hoog.
2 -1
Gerrr
Zonder gemeente steun had jorritje nu in het rechter rijtje gestaan....
2 -1
Beachbal
De enigste reden dat ze daar in Eindhoven nog overeind staan is omdat ze de regering bedreigen met het dichthouden van het luchtruim boven het stadion, iets met krankzinnig velle lampen waardoor vliegtuigen verblinden.
2 -2
KKoossiiee
Goed verhaal lekker kort ook.
Is er ook maar iemand die hier wil weten wat een PSVer te melden heeft?
0 0
TontoKarnaggel
Dat het daar weer over Ajax gaat vind ik niet erg, ben niet anders gewend eigenlijk. Wel dat het klinkklare onzin is. Aankopen van dit seizoen hadden m.i. ook gebeurd als we wel kampioen waren geworden, is volgens mij gewoon de volgende stap in de ontwikkeling die Ajax doormaakt. Dat die braboheikneuter doet alsof het een paniekreactie is lijkt mij meer bedoeld om zichzelf gerust te stellen
5 -1
Leo252
De afgunst is heel groot in Eindhoven.
1 -2
migilo
Zoveel raars zegt dit mannetje toch niet?
4 -6
EVH
Vind ik ook..
In Eindhoven zijn ze deze eeuw vaker kampioen geworden dan wij. Dat is pijnlijk en daar moet iets aan gedaan worden. Ze beginnen op ons in te lopen.
1 0
ram
Nee, maar het is een PSV'er en dus moeten we hier flippen. Dat snap je toch wel...?

Als Ajax de afgelopen jaren veel prijzen had gepakt, waren deze aankopen waarschijnlijk niet gedaan. Want dan stond er al een waardig team. Maar het is niet gek dat een club, op een bepaald moment een stap wil zetten en dus gaat kopen. PSV zal dat vast over één, twee of drie seizoenen ook doen. En dan doen wij het misschien niet. Zo gaat dat.

Maar hij heeft dus gewoon gelijk. Jaren zonder prijs in Amsterdam. Dus de nood was redelijk hoog. Logisch.
3 -2
AlexIbarra
Als je 2 linksbuitens richting de Serie A kwijtraakt, kun je er toch 1 uit de PL terughalen?
En als je Ziyech voor 35 mln naar het buitenland denkt te laten gaan, is het geen raar idee om voor de helft een ervaren middenvelder terug te halen. (nota bene eigen jeugd)

We hebben al 10 jaar geleden Sulejmani voor ruim 16 miljoen gehaald.
Waarom doet iedereen de afgelopen rijke jaren zo raar als Ziyech voor 11, Neres voor 13, Tadic voor 16 en Blind voor 18 worden gehaald? Voor Blind hebben we misschien wat veel betaald (moet nog blijken) maar ik ben blij dat we niet hebben afgewacht of hij half augustus een paar miljoen goedkoper was.

Ik vind het veel vreemder dat Younes en Viergever Niet minimaal 15 mln opleverden dan dat ik opkijk van 16 mln voor Tadic. Als we ergens geld hebben laten liggen is het daar.
Wij verliezen elk jaar jeugd- en basisspelers aan het buitenland. Dat moet je deels compenseren met aankopen, en spelers kosten nou eenmaal veel geld tegenwoordig. Dat is meestal in ons voordeel, en soms een keer in ons nadeel.

We hebben weinig mogelijkheden mbt salarissen door lage vaste inkomsten maar kunnen in goede tijden wel meer uitgeven aan transfers en bonussen. Ik ben daar vóór.
Tot nu toe doen de 4 dure aankopen het ook goed, ondanks het gebrek aan prijzen. De goedkopere categorie Gudelj, vdHoorn en Duarte uit de eredivisie overtuigde minder.
2 0
ajaxrulesz
De nood is in eindhoven niet hoog dan?. een 19 jarige van 11 miljoen die nog geen minuut heeft gespeeld na 8 maanden..
Of wat dat je van die soap van gutierezz? Daar zijn ze al jaren mee aan het touwtrekken, zo erg dat die voorzitter het zo zat was en hem maar tegen een sterk gereduceerde prijs liet vetrekken..
Over hoge nood gesproken..
3 0
Redrum
Je vergeet de Lozano-deal nog. Een speler die ze bij lange na niet konden betalen en waarover ze nog steeds geen openheid van zaken hebben gegeven. Het beleid van psv is duidelijk: alles op alles zetten om Ajax de titel te kunnen afnemen. Dat risicobeleid heeft nu een paar keer goed uitgepakt voor ze. Ajax heeft al die jaren juist iets te voorzichtig gedaan en is daarom titels misgelopen. Nu investeert Ajax wel een keer fors in de selectie en dat vinden ze natuurlijk niet leuk in Eindhoven. Dan krijg je dus dat zo ongeveer elke speler en medewerker daar in de media inmiddels heeft gezegd dat het ze geen reet interesseert wat Ajax doet. Ondanks jaren van ellende heeft Ajax de zaakjes op dit moment een stuk beter voor elkaar dan psv.
6 -1
MM1974
Meneertje Hendrix is een beetje jaloers dat hij niet voor ajax speelt.
0 -1
gras
Ah, ok.
0 0
Kilum
Ajax heeft nauwelijks meer geld uitgegeven dan PSV deze zomer.
1 -1
BrentTomassen
Hendrix heeft volgens mij echt een lager iq dan een druif
10 -1
Redrum
Hij heeft het IQ en het uiterlijk van een psv-fan.
5 0
MH1988
PSV geeft relatief gezien veel meer geld uit dan Ajax.. Als je ziet wat er de laatste jaren bij Ajax is binnengekomen en dan bekijkt wat er is uitgegeven dan gaat het om een schijntje. PSV geeft altijd het geld uit dat er binnenkomt en bouwt daardoor nooit een eigen vermogen op. Laat meneer Hendrix dus niet ineens doen alsof Ajax een titel wilt kopen want Ajax is vooral een verkoop club met veel eigen jeugd in de selectie.
3 0
Biornha
De nood is altijd hoog bij een club als Ajax, wij moeten ieder jaar kampioen worden. Dat het niet altijd kan weet ik ook wel maar dat is toch wat een topclub hoort te doen.. Ik bedoel het is onzin dat hij nou gaat wijzen naar de transfers van ajax, terwijl je bij psv speelt.. Hoeveel aankopen doen hun vergeleken met een ajax..

Maar goed heb hem nooit een slimme speler gevonden, bewijst hij nu ook wel
0 0
Redrum
Daarnaast is de kans aanwezig dat hij met zijn grote mond zodirect weer op het bankje mag plaatsnemen nu Gutierrez gekocht is.
5 0
Biornha
Nee het is PSV daar gaan aankopen ten koste van de jongste jeugd, dus Rosario is de lul, maar dat is opleiden voor PSV natuurlijk..
0 0
DarkChild
Ik snap wel dat mensen hieronder reageren zoals ze doen, maar hij heeft gewoon wel gelijk. Het is genant hoe weinig Ajax presteert met de huidige mogelijkheden én de potentie. Is pijnlijk dat een PSVer je daar op moet wijzen, maar dat betekent niet dat het niet minder waar is. Daarom moet ik erg lachen om de Overmars van nu, die altijd ff tof gaat doen als het (wat) beter gaat. Bij de UEFA cup finale stond ie vooraan en nu ook weer met stoere praat over transfers et cetera.
Als het minder gaat hoor je hem of helemaal niet of hij prevelt wat over excuses als dat als in cycli gaat.
Terwijl: de harde feiten zijn dan we al vier jaar niks winnen, we operationeel verlies draaien en we tijdens die vier droge jaren sowieso al het meeste uitgaven.

Oftewel: ja het is een boer, maar die boer vertelt het wel hoe het is, bij PSV (en in mindere mate) Feyenoord zijn ze dolblij met de huidige beleidsbepalers, die er sportief maar niet uithalen wat er inzit. Gerbrands heeft dat ook al meerdere keren gezegd.
Wij de praatjes, zij de prijzen. Lijkt my food for thought, in plaats van afgeven op de boodschapper.
(En nu weer los op de boodschapper ;))
3 -6
Michelinho
Geldt dat operationeel verlies ook voor de termijn van die afgelopen vier jaar? Een beetje een non-argument als je het mij vraagt. En ja, branie als het goed gaat en stil zijn als het minder gaat, zo zijn mensen nou eenmaal.
1 0
Genant
Ok maar je kunt moeilijk zeggen dat zij minder praatjes hebben dan wij. Alleen verpakken zij het in sneaky achteraf gelul.
0 0
Redrum
Volgens mij is iedereen het er wel over eens dat Ajax het kut heeft gedaan de afgelopen jaren, maar dat hoeft Jorrit Hendrix ons niet te vertellen toch? Of hij gelijk heeft of niet is niet relevant. Ik vind dat ze bij psv niet veel recht van spreken hebben als het over aankopen gaat. Nota bene Hendrix zelf is als jeugdspeler al jaren de dupe van het aankoopbeleid van zijn club.
2 0
DarkChild
Welke dupe precies? Vorig jaar speelde hij er 33 en ook nu is hij basisspeler?

en wij moeten verder ook niet roomser doen dan de paus

Onana->aankoop
Mazraoui->eigen jeugd
De ligt->eigen jeugd
Blind ->aankoop
Tagliafico ->aankoop
Schone->aankoop
De Jong->aankoop
Ziyech->aankoop
Neres->aankoop
Tadic->aankoop
Huntelaar->aankoop

Daarnaast kan je ook net zo makkelijk zeggen dat Van de Beek nu de dupe is van ons aankoopbeleid trouwens. Of eerder Tete. Of Riedewald.

en verder weet ik niet of iedereen het er mee eens is dat het kut ging.
De boodschapper wordt -hoe voorspelbaar- aangepakt. Waarschijnlijk omdat hij toch een 'nerve touched'.
1 -1
Bjorn
Een van de weinige jeugdspelers die ze hebben en een heel beperkte speler. Ik zou me meer druk maken om een basisplaats als ik hem was.
1 0
nicholas87
Blijf aub doorpraten Hendrix, volgende week oprollen in eigen huis die gasten
1 0
ghouleseddik
Volgens mij gaat het op de Herdgang echt de hele dag over Ajax.
1 -1
RaynoFischer
Geruchten gaan dat de buitenlandse spelers zich serieus afgevraagd hebben bij welke club ze hebben getekend, aangezien ze alleen maar "Ajax dit, Ajax dat" horen :P
1 -1
OKP-AFCA
"Dat zij spelers uit de PL halen, zegt veel over hoe Ajax de laatste jaren gepresteerd heeft"

Hij benaderd negatief, je kunt het ook positief bekijken. Want kan PSV met hun prijzen van de laatste jaren spelers uit de PL halen, die daar speelden dan?
4 0
gras
Volgens heeft Van Ginkel een aardige rol gespeeld bij hun titels.
1 0
OKP-AFCA
Gehuurd inderdaad, want geen geld om hem te kopen.

Dat vind ik toch nog altijd even een ander kaliber transfer dan Tadic.
2 0
Redrum
Het zegt veel over hoe Ajax zijn zaakjes financieel op orde heeft ondanks het mislopen van de titel 4 jaar op rij. Maar dat zou natuurlijk een positieve benadering zijn die in Eindhoven niet wordt gehanteerd. Ondertussen moet hun club met 3 titels in 4 jaar nog steeds alle eindjes bij elkaar knopen. Het moet daarnaast ook wel frustrerend zijn voor die club dat iedereen nog steeds maar over Ajax lult. Niemand heeft het over de prestaties van psv, maar over het falen van Ajax.
1 0
RaynoFischer
Hoezo zou spelers uit de PL kunnen halen negatief zijn, toch mooi dat het kan...

Zij hebben zelf een paar jaar lang iemand gehuurd uit de PL en aaanvoerder gemaakr.... :p
4 0
gi0vanni
En wat dacht je van Alex (De tank.) uit het Hiddink tijdperk?
1 0
Redrum
Oh ja, nog zo'n huurling die daar een paar jaar hun beste speler was.
1 0
RuffRhythim
Ja joh....heb je toen je club niet horen piepen toen wij 4x achter elkaar kampioen werden? Dat gejank konden we tot in de hoofdstad horen....

Wacht maar als wij weer een reeks kampioenschappen aan elkaar gaan breien, dan lul je wel anders !
0 0
Redrum
Het interesseert ze allemaal niets, maar toch moeten ze er wat over zeggen. Maar het klopt wat hij zegt, het wordt hoog tijd dat de enige club die er toe doet weer eens de titel pakt. Wij zijn het zat om als grootste club van Nederland de titel te moeten afstaan aan een laf pisclubje zonder ziel en trots. Wat dat betreft is Jorrit niet zo dom als dat ie er uit ziet.
0 0
ziz0u.
nu al zin in psv - ajax.. wordt een belangrijk potje
miss nog wel meer zin in dan ajax - aek
anyhow mooie weken voor de boeg.. kut interlands! duurt weer te lang
1 0
Redrum
Jorrit Hendrix, de beste G-voetballer aller tijden.
4 -1
3*stars*3
Aldus een speler van een club, die overeind staat door de gemeente.
En grappig dat hij begint over nood, terwijl hij zelfs lange tijd moest banken voor huurlingen/aankopen, toen nood daar hoog was om een titel te pakken...
5 0
Redrum
Haha ja wel grappig dat een psv-er het over nood heeft. De enige club die echt in nood verkeerde de afgelopen jaren was psv. Zonder hulp van de gemeente hadden zij hun laatste paar titels niet gepakt.
2 0
Web
Als ik Hendrix was zou ik het zelfde gezecht kunnen hebben?
Ook dit boeit niet. Ajax moet het over ander halve week op het veld laten zien.
1 0
fanforeffer
Weer een anti Ajax stukje op as . AS is anti Ajax! waarom moet de mening van een pvc er op as.
1 -3
PJK54
Wat een onzin dit heeft hij toch geroepen dus is het toch terecht dat AS dit plaatst of moeten het alleen maar hosanna stukjes zijn?
0 0
MickS
voor de clicks.
2 0
Genant
Uiteindelijk hebben ze in Eindhoven alsnog meer spelers gehaald dan Ajax. Stelletje kneuzen.
3 0
Web
Andere bedragen
2 0
Redrum
Ja omdat ze niet meer konden besteden. Als zij ons vermogen hadden gehad dan hadden ze nu 6 Mexicanen van gemiddeld 10 miljoen per stuk rondlopen.
2 0
Web
Zeker, het is jaloezie.
2 0
ajaxxcied4life
Vorig seizoen stond in het teken van het wegvallen van AbdelHak Nouri, lafhartige lage hond dat je daar rondloopt, dat is de voornaamste reden dat die treurige pleurisclub van jou kampioen werd.
7 0