UEFA: Derde clubtoernooi aanstaande

NielsOpdam, 11-09-2018 om 11:31, 9501 views, UEFA |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

De UEFA heeft bevestigd dat er een derde Europees clubtoernooi komt naast de Champions League en de Europa League. Dit toernooi moet in 2021 voor het eerst van start gaan. 

Er is voor dat jaar gekozen omdat de huidige verbintenis tussen de televisiezenders en UEFA op dat moment afloopt. Vanaf dat moment kan er een derde clubtoernooi bijkomen, naast de Champions League en Europa League, die gewoon blijven bestaan.

Wel gaat laatstgenoemde toernooi van 64 deelnemers naar 32 deelnemers. De kans bestaat dat de overige 32 deelnemers in de nieuwe Europese clubcompetitie terechtkomen, aangezien het nieuwe toernooi evenveel teams bevat. Het toernooi heeft nog geen naam gekregen. 

Ajax

Wat betreft Ajax, gaat de Amsterdamse club weinig te maken krijgen met het nieuwe Europese clubtoernooi. Het is meer gericht op de clubs uit kleinere lidstaten van de UEFA en Ajax speelt steevast Europees in de Europa League of Champions League.  

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MitsjollAjax
Benieuwd wat er gaat gebeuren met het 3 derde in de poule principe. Gaat deze verdwijnen in de CL of gaat die er ook komen bij de Europa league?
0 0
Montana
Leuk een makkelijkere europese competitie. Alleen gaat het NL Coefficient daar alleen maar van omlaag. Nederland doet het in de europese competities vaak niet slecht vanwege het verschil in kwaliteit maar vanwege het verschil in mentaliteit.

Als je al ziet hoe sommige ED subtoppers in de EL speelden de afgelopen jaren. Laat staan als je de groep onder de subtop zet in een nog lagere competitie.
1 0
JanTa
Oude opzet in een nieuw jasje.
In het grijze verleden kende we al 3 toernooien, de europacup I voor landkampioenen, europacup II voor bekerwinnaars en de europacup III de UEFA cup. Ajax was toen als deelnemer van de 3 toernooien de enigste die ze ook alle 3 gewonnen heeft. Dus erg nieuw is het allemaal niet.
1 -2
geendagsvlieg
Ajax was niet eens de eerste die de drie bekers heeft gewonnen, dat was Juventus in 1985.
0 0
RusselWestbrook
Juventus, Bayern, Chelsea, Manchester United.
1 0
ajax_janneman
Ik vind dit wel een goed idee. Er is bijvoorbeeld een amateurclub in Ierland dat daar een hegemonie heeft omdat ze aan de allereerste ronde van de champions league deelnemen. Hierdoor krijgen ze ongeveer 50.000 overgemaakt. Dat is dan al 4x de omzet van de tweede club, waardoor de competitie daar verziekt is. Ik zeg dus doen.
0 -1
Rentokill
Nog een Europees toernooi. Wie zit daarop te wachten? Wat heb je eraan om competitie te willen spelen tegen landen met onvergelijkbare concurrentieposities?
0 -2
Redrum
'Feyenoord in de poule des doods bij loting nieuwe Europese toernooi The Bacon and Beans League. De loting in Zürich heeft uitgewezen dat de voormalige topclub uit Rotterdam is gekoppeld aan angstgegner AS Trencin uit Slowakije, Excelsior-Moeskroen uit België en Sturm Graz uit Oostenrijk. Coach Giovanni van Bronckhorst spreekt van een prachtige loting die een aantal hele mooie affiches oplevert, maar waarin het wel heel erg lastig zal worden voor zijn ploeg om de volgende ronde te halen.'
4 -2
433metdepuntnaarlinks
Toch wel een leuk idee. Zeker een oplossing voor alle competities, de toplanden zullen met hun topteams in de CL blijven en de Europa League wordt een toernooi voor de subtop van Europa zonder 30 zaadploegen. Die 30 ploegen kunnen onderling wel een heel spannend toernooi maken.

Waar Nederland dan staat:

*Ajax en PSV zullen gewoon de komende jaren moeten blijven vechten voor plaatsing voor de CL (met een plek in de Europa League als buffer).
*Feyenoord, AZ, Vitesse zullen de komende jaren moeten knokken voor Europa League en hebben dan dit derde toernooi als buffer. Zeker voor de teams onder de subtop van Europa is dat wel een toernooi waar je wat kan bereiken, is toch een Europees toernooi waar een kwartfinale of halve finale een leuke ervaring is voor spelers en fans.

Het heeft wel iets kolderieks, een derde toernooi met dus ongeveer de onderkant van de Europa League ... Ik ben benieuwd hoe dit zal uitpakken, het is in elk geval een toernooi voor de clubs onder de subtop en het wordt interessant wat de nummer 5/6 van Italie Engeland en Duitsland gaan doen. Zullen ze dit toernooi helemaal serieus nemen, via de Europa League kun je je nog plaatsen voor de CL maar we zien hoe "topclubs" met de Europa League omgaan, die gaan vaak liever voor een hoge plaatsing in de competitie. Stel een ploeg als Marseille of Everton heeft een zwak jaar en belanden in dit toernooi, ik zie ze dat toch nog niet helemaal serieus nemen.

Maar als je straks teams als West Ham, Atalanta, Mainz, Cercle Brugge, Real Sociedad krijgt (ik noem maar wat haha) met wat nummers 3 uit het oostblok ... Is wel interessant om te zien hoe clubs als AZ, Vitesse en Feyenoord (aangenomen dat zij tussen Europa League plaatsing en dit nieuwe toernooi hangen zoals ze de laatste jaren doen) zich verhouden tegen zulke teams. Voor supporters in elk geval een mooi avontuur en voor spelers toch ook wel weer een mini podium om jezelf te laten zien in Europa.
0 -1
Red Devil
Wat zullen ze blij zijn in 010 want er is weer hoop dat ze ook eens naar het buitenland mogen en dan clubs treffen van hun niveau.
1 -1
witchmaster11
leuk voor die gasten uit de kuip , iets meer zit er toch niet in
0 -1
gras
Geestig :)

Maar voor de eredivisie gewoon een uitkomst. Het financiele gat wordt ermee verkleind, ploegen die nu Europees niet eens door de voorrondes komen kunnen dan wel meedoen. Daardoor krijgen je spelers meer ervaring, goed voor de ontwikkeling en marktwaarde.

Het is op zich een idee dat juist voor ons niet slecht is.
1 0
AjaxPassion
Ben benieuwd naar de verdeelsleutel en de coëfficiëntverdeling. Ik denk als dat 3e toernooi 10% van de Europese pot krijgt, dat dat al heel veel is.
0 0
Ronaldinho020
Schattig
0 -1
Willem410
Gewoon de cup winners cup terug dat lijk mij het aller beste.
De eerste 16 landen op de Uefa ranking leveren hun bekerwinnaar of de eerst volgende ploeg die daar voor in aanmerking komt mocht de bekerwinnaar CL spelen.
Voor de winterstop 4 poules van 4, na de winterstop gelijk kwartfinale.
Commercieel volgens mij ernom aantrekkelijk, ook door het feit dat dit toernooi al een mooie geschiedenis heeft met veel grote clubs die deze cup al een keer hebben gewonnen.
1 -2
RusselWestbrook
Dat was een extreem zwak toernooi, met soms clubs die amper de amateurstatus overstegen.
3 -6
Beachbal
Wat een onzin verkoop jij zeg.. Grote clubs als Barcelona, Manchester United, Arsenal, AC Milan, Chelsea, Ajax niet te vergeten, hebben deze prijs allemaal op hun conto.. Dus een lutterig prijsje was het alles behalve.
2 -2
RusselWestbrook
Alleen maar naar de winnaars kijken, wat goed van je. Dat er in de rest van het toernooi ook tweede divisie clubs meededen die toevallig een keer de beker wonnen negeer je maar. Of de nummer 16 van Slovenië. Een derde divisionist uit Frankrijk.

Daarom was het toernooi uitermate zwak.
0 -4
Beachbal
Alleen maar na de mindere ploegen kijken die tegenwoordig laag spelen.. Destijds waren dat gewoon ploegen die in hun land bovenin meededen. Verdiep je meer inplaats van zomaar wat te roepen.
4 0
WouterBerg83
Alle reacties hieronder ten spijt; het totaal aantal deelnemers aan Europese groepsfases verandert niet. Wat ze feitelijk doen is de EL opknippen in een sterkere bovenkant en de zwakkere onderkant.
Zeker de poulefase wordt er daarmee wel leuker op (sterkere tegenstanders). Moet je die wel eerst halen, aangezien de kwalificatie er dan uiteraard ook zwaarder op wordt.
3 0
AjaxPassion
Er komen wel degelijk deelnemers bij, het worden er 96 (volgens mij 3x32) en het waren er 32 48 = 80. Dus 12 extra deelnemers ;)
0 0
Lazell
Klopt volgens mij. Maar dan staat het verkeerd in de tekst. Hier staat dat de EL van 64 naar 32 gaat.
0 0
JanTa
Het gaat om de Looserscup voor clubs die amper Europees spelen. Ik weet zeker dat Feyenoord nu wel van de partij is mist er natuurlijk geen voorrondes gespeelt moeten worden.
1 -1
Redrum
Ja en dan maar hopen dat ze niet meteen bij Trencin in de poule komen, of zo'n sterke ploeg uit Kazachstan.
0 0
theflyingdutchm
Leuk zo'n competitie, kan Nederland weer zakken op Eufa ranglijst en de CL plaats inleveren omdat zwakke teams van de eredivisie weer niks daar gaan presteren.
0 -1
Bky
Ook wel weer overdreven om speciaal een Europees toernooi voor Feyenoord te maken.
8 0
Redrum
Nou ja, om zich daarvoor te kwalificeren zullen ze wel eerst met clubs van het kaliber Trencin moeten afrekenen.
3 0
Maik
Kitchen Champions League
5 0