Familia-Castillo: 'Alleen voor voetbal gekozen'

SJvanveen, 10-09-2018 om 11:22, 15185 views, NOS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Juan Familia-Castillo staat nog steeds vol achter zijn stap om een aantal jaren terug naar Chelsea te verhuizen. De nu achttienjarige speler verliet de academie van Ajax om in Londen te gaan voetballen en daar komt hij steeds dichter tegen het eerste elftal aan te zitten.

Momenteel is Familia-Castillo, die bij Chelsea ex-Ajacied Daishawn Redan als teamgenoot heeft, actief bij Oranje Onder-19. In gesprek met de NOS blikt hij terug op zijn keuze om weg te gaan uit Amsterdam. 'Ik heb puur gekeken waar ik mij het beste kan ontwikkelen en dat is in Engeland', laat hij weten.

'Het tempo in Engeland is een stuk hoger dan in Nederland en daarnaast is Chelsea een van de grootste clubs van Engeland. Tuurlijk is het geld en alles wat erbij komt kijken mooi, maar ik heb alleen voor het voetbal gekozen', besluit de linksback, die in de jeugd van Ajax nog meermaals op het middenveld of voorin was te vinden. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Dan wordt het eens tijd om alles eens na te lezen gast .
Ajax de nummer 1 ter wereld als opleidings-club , waar spelers beter vandaan komen en niet van Chelsea !

Dus Juan zeg gewoon betalen meer en beter en er waren betere spelers dan mij bij Ajax .
2 0
Ajax#1900
Chelsea is idd by far de beste plek voor jonge spelers. Breken iedere seizoen weer een paar talenten door. Oh nee, toch niet.
5 0
Bensco
Echt te belachelijk voor woorden ook. Wie houden die gasten voor de gek? Als je voor je ontwikkeling gaat is Ajax by far een van de betere clubs. Zou je in Engeland een kansje willen wagen ben je misschien goed af bij Liverpool maar Chelsea? Die komen er openlijk voor uit dat ze niks met talentontwikkeling doen. Je wordt verhuurd en verkocht, thats it. Van hem en Redan hoor je over 5 jaar niks meer.
1 0
Cello
Bij clubs als Chelsea (en dus ook andere clubs) is het al jaar en dag de gewoonte om ieder jaar de supporters te verblijden met geweldig aansprekende aankopen. Dat verwacht men van de club. Die willen gearriveerde topspelers, die er gelijk staan èn dus direct een bijdrage kunnen leveren aan een mogelijk kampioenschap. Kansen geven aan een 'onbekende' jeugdspeler, die eigenlijk nog alles te bewijzen heeft op het hoogste niveau is er veelal niet bij. Dat geduld is er gewoonweg niet!. Fouten maken, wat heel jonge spelers nog wel eens doen (laat staan een dip krijgen) kan dan niet meer.

Aparte is dat veel supporters dat inmiddels wel weten van de grote buitenlandse clubs, maar dat de spelers die er midden in staan en voor die keuze staan, heel naïef denken dat het voor hen wel anders gaat zijn. zelfs met inmiddels al die voorbeelden van spelers die inmiddels ergens anders spelen, vaak op een veel minder niveau dan Ajax.

En natuurlijk, ook bij Ajax loop je de kans, dat je het niet redt. Maar wanneer je maar genoeg zelfvertrouwen hebt ga je er wel voor en is iig de kans om het wel te halen vele malen groter dan de kans dat je het gaat halen bij de Chelsea's van deze wereld.
1 0
Good Luck
De gesprekken over een drie jarig contract met PSV staan voor april 2019 gepland ;)
2 0
Joseph
Is hij al verhuurd? Ben benieuwd of hij dan nog steeds zo blij is..
0 0
RedFeather
Onzin.
Alsof TFM zich bijvoorbeeld beter ontwikkeld heeft dan de Ligt.
Als je goed bent kun je je bij Ajax tot wereldtop ontwikkelen (de Jong, de Ligt, Onana).
Ben je redelijk goed, krijg je de mogelijkheid om je tot een subtopper te ontwikkelen (vd Beek, Neres, Dolberg),
Kijk naar NLXI: zit daar ook maar één speler tussen die in de jeugd naar het buitenland is gegaan?
Het is ordinair geld wat bepalend is. Logisch hoor als je uit een arm gezin komt, kan me dat goed voorstellen. Maar ga dit soort bs verhalen niet ophangen.
3 -1
Michelinho
Van de basis van gisteren nul, van de reserves Aké en van Aanholt.
0 0
Bramble1988
Ik schaar een fitte Dolberg eerder tot wereldtop. Mits hij de lijn van het jaar onder Bos door kan trekken en niet telkens geblesseerd raakt. Ook Neres is nog ontzettend jong, en kan naar de wereldtop toegroeien. Maar goed, we hebben wel geleerd dat talent niet alles is. Het is stukken moeilijker om je niet te laten verleiden door zaakwaarnemers, geld, etc..
0 0
MankeNelis
Stel je voor dat je bij Ajax in de CL zou debuteren op je 18e, moet je toch niet aan denken. Kan je straks beter verhuurd worden aan een ploegje in de premier ship.
3 0
Michelinho
Gezellig met nog 40 talenten dicht tegen het eerste van Chelsea aanzitten, marshmallows roosteren en spookverhalen vertellen. Of sprookjes, want daar geloven ze allemaal even hard in.
10 0
CruyffFootball
En over 2 jaar uithuilen op de Herdgang.
3 0
komopajax777
Lachwekkend!Deze jongen koos duidelijk voor het financiële plaatje en dat is zijn goed recht,maar hij moet geen onzin verkopen.Een hoger tempo in Engeland is nog geen garantie voor goed voetbal.Hardlopers zijn zoals bekend vaak doodlopers.
1 0
Babangida83
Zegt de 'linksback'. Linksback??

Want hij wilde altijd al linksback spelen? Vanwege zijn fysiek is hij gewoon van het middenveld afgehaald. Zo gaat dat in Engeland.

Termen als de snelheid van het spel vind ik altijd vaag. Als je een speler als Eiting ziet, die laat dat balletje gewoon gaan. Maakt een beweging en passt waar de tegenstander niet verwacht. En die handelt iedere keer gewoon optijd omdat hij daar op traint met Ajax. Dus de snelheid van het voetbal...ik zie even niet waarom dat belangrijk is.
0 0
WouterBerg83
Een begrijpelijke uitspraak.....als je op je 25e als één van de beste spelers van de Eredivisie bij Ajax vertrekt. Dus.
2 0
Horrontelli
Als het om geld ging had ik het nog kunnen begrijpen. Maar als het om ontwikkeling gaat is het echt heel dom.
5 0
Redrum
Hahahaha hij is goed! Niet alleen een goeie voetballer, hij heeft nog humor ook.
22 0
FlyingDutchMan
Klinkt als een Bouyend verhaal..
28 -1
BobHaarms86
Tja, je denkt Kishna wat anders, maar ze Malen er niet om om Ajax te verlaten.
25 -1
EenflinkeKluiv
Jullie kunnen er wel om lachen, maar misschien zag hij oprecht iets Peeters in de opleiding van Chelsea.
20 -1
jaripettersson
Geld is op zich een goede redan.
18 -1
Saanchez
Gaat nog een hele Kluivert worden om dit soort jonge gasten binnenboord te houden
17 0
Sjaakvaak
Genoeg Mensah die eraan werken om ze bij de club te houden.
15 0
geDaante
Maar het blijft uiteindelijk toch Denswil van de speler.
13 -1
PietjePrecisie
Maar de een speelt het toch Fischer dan de ander.
2 0
RaynoFischer
Soms kan je het idd gewoon niet Tetenhouden
5 -1
Biornha
En dat is uiteindelijk bazuur
5 0
KingDusan
Sulejmani meer over zulke gasten hebben?
9 0