[Update II] 'Gudelj kan het verschil maken'

BVeenstra, 24-08-2018 om 15:15, 17436 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Nemanja Gudelj lijkt zijn carrière tijdelijk voort te zetten bij Sporting Lissabon. De club uit Portugal wil de voormalig middenvelder van Ajax graag huren van zijn huidige werkgever, Guangzhou Evergrande.

'De speler van Guangzhou Evergrande heeft een persoonlijk akkoord met Sporting Lissabon en beide clubs naderen overeenstemming over een verhuur van één jaar', schrijft De Telegraaf. 'Bij de Portugese topclub, waar Gudelj ploeggenoot wordt van Bas Dost, hoopt de middenvelder zijn plek in de selectie van Servië weer terug te krijgen.'

Gudelj vertrok bij Ajax nadat de voetballer moeite had met een plek op de bank. Peter Bosz, destijds trainer van de Amsterdammers, had op zijn beurt moeite met de instelling van Gudelj. In de maand januari van 2017 vertrok de rechtspoot naar China.

Update - 20.05 uur (23 augustus 2018) - Sporting meldt komst Gudelj

Nemanja Gudelj is officieel van Sporting Lissabon dit seizoen. De Portugezen melden de komst van de voormalig Ajacied onder andere op Twitter. De middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van Guangzhou Evergrande.

Update - 15.15 uur (24 augustus 2018) - 'Gudelj kan het verschil maken'

Bij Sporting Clube de Portugal heeft men blij gereageerd op de komst van ex-Ajacied Nemanja Gudelj. De Serviër werd vrijdag gepresenteerd. 'Hij kan voor ons het verschil maken op het middenveld. We huren spelers als we denken dat ze ons beter maken en een aanwinst zijn. Gudelj is daar ongetwijfeld één van', citeert de NOS José de Sousa Cintra, de president van de Portugee club.

Gudelj zelf is ook blij met zijn tijdelijke overstap van het Chinese Guangzhou Evergrande naar Sporting Clube de Portugal. 'Toen ik hier aankwam, besefte ik me pas hoe groot deze club is. Ik kan niet wachten om te spelen en het team aan de titel te helpen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
En de hele familie Gudelj natuurlijk ook richting Portugal?
0 0
AFC34
Denk dat de kans groter is dat hij scoort tijdens een La Liga wedstrijd dan dat hij hoogstpersoonlijk ze aan de titel gaat helpen met zijn raketten richting de zon..
2 0
Rust
"Ik kan niet wachten om te spelen en het team aan de titel te helpen". Met dit soort stereotype uitspraken van spelers heb ik het wel gehad. Als het dan ook nog van Gudelj komt heeft het nóg minder inhoud. Slaagt niet bij Ajax, niet in China en Portugal komt eraan.
0 0
rexxo
Dat wordt ballen rapen op de 3e ring voor de materiaalman.
3 0
PetrusKeizer
veel speelminuten bij de internetkrant van Sporting. Veel diepgang. In de talloze interviews.
0 0
AjaxPassion
Ja, met zijn goede mentaliteit en doorzettingsvermogen!!!

Zoiets was t toch?
0 0
Michelinho
Sporting is al 16 jaar geen kampioen meer geweest. Zelfs met doelpuntenmachine Dost werden ze de laatste twee jaar derde.
Als je dan na de leegloop van deze zomer Nemanja Gudelj binnenhaalt om het verschil te maken heb je gewoonweg geen ambitie.
3 0
DonAdam
Je moet het maar willen, tekenen voor een club waarvan de supporters je in elkaar komen slaan als het niet naar hun zin is. Ik denk dat Sporting de grootst mogelijke moeite hebben om goede spelers aan te trekken. Ze zullen het van bankzitters zoals Gudelj moeten hebben.
0 0
Noxin
Hopelijk kan hij het opbrengen om op de bank te gaan zitten, anders krijgt ie klappen van de supporters.
6 0
De Stift
Haha, dat was ik echt helemaal vergeten. Hij kon het niet opbrengen om op de bank te zitten... Hij!???
0 0
Starring
Maar echt, haha.
0 0
Justin4195
Haha ik vind het mooi dat hij zelfs niet eens meer in de rijtjes voorkomt met mislukte transfers
0 0
Jantjeajax
Moet zijn broertje ook weer mee zeker
0 0
AjaxIJmuiden123
Zit al in Portugal bij Guimaeres
0 0
MankeNelis
Dus de Balkan strijder zat bij de Chinees ook op de bank. Dat is een prestatie op zich. Er gaat geen hond meer naar Sporting met die rare fratsen daar.
3 -1
geendagsvlieg
Gudelj heeft in 2 jaar China nooit op de bank gezeten. Hij speelde juist alles, maar is in de zomerstop vervangen door de aankoop van Paulinho van Barcelona.

De vier buitenlanders, waarvan er maar 3 mogen spelen, zijn nu allemaal Brazilianen.
1 0
ajax4ever01
die regel moet men weer gaan invoeren max 3/4 buitenlandse spelers en de rest uit eigen land. Dat zou de europese wedstrijden ook weer een stuk leuker maken dan tegenwoordig het geval is met continu dezelfden die al die grote prijzen pakken
0 0
Ajaxgek1980
ik wou dat wij die regel nog hadden.
1 0
Maxwell5
Ik neem aan dat je bedoelt Europa in z'n geheel. Anders schiet je alleen maar in je eigen voet.
2 0
HZMKK
Hadden we ook een probleem gehad, Onana, Nico, Schone, Neres, Tadic, Dolberg. Om nog maar niet te spreken van de gasten op de bank.
1 0
TheRiviera
Zou Schöne die regel niet omzeilen omdat hij al 5 jaar onafgebroken in Nederland speelt?
0 0
AFC34
In Spanje omzeilen ze die regel ook continu. Messi en ook Suarez spelen daar met dubbel paspoort. Mogen ze wel wat strenger in zijn imo.
0 0
Aeter
Knap dat hij zich bij Sporting in de kijker heeft weten te spelen. Had ik niet verwacht, gezien de manier waarop hij bij Ajax vertrok.
2 0
Ajax27
Ik snap de negativiteit niet zo naar Gudelj toe. Natuurlijk, tegen de trainer zeggen dat je het mentaal niet aankan om op de bank te zitten is gewoon de grootste bullshit. Maar uitzichtloos er komen te zitten ligt bij Ajax. Voor degenen die de situatie destijds kenden, heeft Ajax gewoon slecht gehandeld destijds.

Klaassen had al 2 volledige seizoenen gespeeld. Toch was de grote kritiek dat we op het middenveld scorend vermogen tekort kwamen en vooral power. De beste 2 middenvelders in Nederland waren toen Ziyech en Gudelj. Met Sinkgraven en Andersen hadden we al 2 creatieve talenten. Vrijwel iedereen was het toen dan ook snel eens dat niet Ziyech, maar Gudelj, want die scoorde niet alleen veel, maar had ook nog een goede pass en vooral veel power.

Maja, dat zowel Bazoer als Riedewald doorstootten in de basiself, je Klaassen daar nog had lopen, Nouri en vd Beek eraan zaten te komen zorgde al voor onrust. Dan wordt het seizoen daarna ook nog op jouw plek als dé grote aankoop Ziyech gehaald. Tjah met zo'n overvol middenveld snap ik wel dat je kans op spelen nihil is. We hadden toen volgens mij iets van 9 middenvelders om 3 posities mee te bezetten. Gudelj ging eerst, gevolgd door Bazoer en later Riedewald.. en de rust was weer wedergekeerd op het middenveld.
5 -2
ETM
Ik was toen alleen actief op Ajax Netwerk.co en ik denk dat het daar (behoudens voorpagina-posters) zo'n beetje 40/60 was qua vrolijkheid over komst Gudelje. 40% vrolijk, zegmaar. Vrij veel posters vonden Gudelj wel wat voor PSV. En Propper juist wat voor Ajax. Al vrij snel was een meerderheid niet blij met hem. Gudelj schoot ook echt te kort als controleur en zo werd hij aanvankelijk gebruikt. In een meer aanvallende rol, later, was hij wat beter, maar nog altijd geen echte versterking. (kreeg wel steeds weer de kans) Bosz wilde hem wel een kans geven, maar Gudelj bleek zich al helemaal niet te kunnen aanpassen aan het spel dat Bosz wilde spelen...

Wel met je eens dat Ajax hem nooit had moeten halen.
0 0
Ajax_026
heb ook bij Ajax al jaren het idee dat van de 11 spelers 6 eigenlijk middenvelders zijn.
1 0
gras
Met dat eerste ben ik het eens. Hij wordt overdreven achterna gezeten door rancuneuze Ajax fans. Get over it.

Maar hoe krijg je het je strot uit dat 'iedereen' niet Ziyech, maar Gudelj wilde en dan ook nog eens vanwege een goede pass?

Wtf kerel?

Gudelj vonden een heleboel posters hier een onzinnige, onlogische aankoop. Ondergetekende, maar ook GeDaante en sommigen waarvan ik de naam even kwijt ben omdat ze al enige tijd niet meer posten hier. Iets met TurboUrby nog wat. Goeie poster.

Ziyech was een totaal anders soort aankoop. Juist daarom werd gesmeekt en gebeden, omdat Ajax al jaren zonder echte creativiteit op het middenveld speelde.
0 -2
Ajax27
Ik zou zeggen, lees nog maar eens de berichten en reacties onder die berichten van 3 jaar geleden. Dan zie je dat over de reacties gemixt waren, maar velen waren het eens dat "eindelijk de gewenste power" er was. Vrijwel niemand begint over Ziyech. Waarom? Omdat de grote Nouri (destijds 18) eraan zat te komen en je verder Sinkgraven en Andersen had.

https://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/87098/column-gudelj-en-ajax-punt-naar-voren.html

https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/87655/gudelj-ga-naar-grootste-club-van-nederland

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/87206/profiel-beer-gudelj-een-showmannetje-.html
0 0
gras
Ik hoef ze niet te lezen, ik ken mijn reacties en die van GeDaante en TurboUrby, maar ook van anderen.

En het gros van Ajax fans gaan af op wat de directie en trainer vindt. Daarmee is voor hun de kous af. Leuk, maar dat maakt natuurlijk niet dat Gudelj een zinnige aankoop was.
0 0
gi0vanni
Dat mensen nog willen terug denken aan die tijd. Gudelj is een slap mannetje die net als velen uit dat tijdperk niet genoeg liet zien. En liever weg gingen dan te vechten voor hun plek. Dus totaal niet geschikt voor een topclub.

TurboUrby was zijn gebruikersnaam ja.

Ziyech was een grappige paniek aankoop. Ongeveer week ervoor zij Overmars in de media dat Ajax Ziyech NIET ging kopen.
0 0
PetrusKeizer
net thuis van de chinees
schuift hij meteen aan
bij de portugees
3 0
3sterren
Gevarieerd eten is de sleutel tot zijn imposante sixpack.
Een sixpack is wat ik overigens graag drink bij mijn Chinese maaltijd ...
2 0
talent020
goh dat deze jongen de motivatie kan opbrengen om het bij Sporting wel te laten zien....
0 -1
Causio
Weg met die matige voetballer, en een knuppel bovendien, altijd vrije trappen nemen of hoekschoppen, echt nagenoeg nooit een keer goed, altijd dat stomme armpje in de lucht en dan een waardeloze trap. Weg met die gozer, heel erg ver weg!
0 -2
Mokum<3destad
Wie?
0 -2
Leprechaun
Jeetje, was hem alweer helemaal vergeten. Wat een matige speler zeg. Dat we daar ooit mee opgezadeld hebben gezeten.
0 -1
Salamis
Zou hij de reservebank van Sporting al geïnspecteerd hebben? Ik hoop toch dat die wel lekker zit voor meneer Gudelj, voor je het weet heeft hij weer een betere stoel op de tribune gevonden en kan hij niet meer invallen.
3 -1
pizzapunt
Goeie zaakwaarnemer
0 0
Laurel71
Iemand idee waarom er sprake is van verhuur aan Sporting? Kan hij het daar in China ook niet aan, speelt hij niet of is Sporting echt radeloos en zonder geld?
0 0
AjaxIJmuiden123
Speelde bij Tiejan Tjeda alles en ging daarna naar Guanghzou speelde alles maar resultaten waren slecht. dus ze haalde Paulinho terug en nu loopt het weer kwa resultaten
0 0
w86
Volgens mij was al vrij snel het verhaal dat die Chinezen teveel buitenlanders in hun team hadden en dat Gudelj daar maar weinig aan spelen zou toekomen?
1 0
ajaxajaxajax
boeiehhhhh
0 0
frisooooooo
Hopelijk is die gemotiveerd genoeg om in het vliegtuig te zitten naar Lissabon XD
0 0
NouridolbergNeres34
Als je daar weigert om op de bank te zitten krijg je direct de “fans” achter je aan.
Lijkt me niet echt een geschikte club voor Meneertje Gudelj.
0 0
Onpartijdig
Hopelijk mag hij Dragi Gudelj ook meenemen naar Sporting, twee absolute topspelers!
3 0
Bjorn
Grappig dat De Telegraaf weer goed geinformeerd is als het om Gudelj gaat. In de periode bij Ajax werd alles constant gelekt en alle vuile was omtrent de spelersgroep lag direct bij MIke Verweij. Dezelfde Verweij wist ook in maart of april 2015 al dat de transfer van Gudelj in kannen en kruiken was, terwijl die een week of 4 - 6 pas werd afgerond.

Verweij de huisvriend van meneer Gudelj.
6 -2
godenzonenssuper
Dit wist verder nog niemand hoor.
0 -1
WesleySonck
heeft dost zijn contract niet ingeleverd daar? Of is hij gewoon weer begonnen aan het seizoen?
0 -1
JariHeijden
Dost heeft uiteindelijk toch besloten te blijven nadat het bestuur (of althans die rare voorzitter) is betrokken. Nieuw verbeterd contract gekregen, geloof ik.
3 0