V. Bommel: 'Je moet naar de langere termijn kijken'

JesseTH, 20-08-2018 om 20:20, 7535 views, Voetbal International |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Mark van Bommel kijkt verder dan het financiële belang van PSV wanneer hij dinsdag met zijn ploeg aantreedt tegen BATE Borisov. Zowel Ajax als PSV hebben kans op Champions League-voetbal en de oud-middenvelder beseft het belang daarvan voor het Nederlandse voetbal.

'Financieel is het misschien gunstig voor ons als wij het wel halen en Ajax niet, maar je moet ook naar de langere termijn kijken', spreekt Van Bommel tijdens de persconferentie, opgetekend door Voetbal International. 'Als we ons nu allebei kwalificeren, kunnen we misschien weer naar een situatie dat de landskampioen zich rechtstreeks voor de groepsfase plaatst.'

Tijdens het seizoen 2014/2015 was Ajax er voor het laatst bij tijdens het hoofdtoernooi van het miljardenbal. Toen werd het met vijf punten derde in een groep met FC Barcelona, Paris Saint-Germain en APOEL Nicosia. De Eindhovenaren waren er tijdens het seizoen 2016/2017 nog bij, toen Atlético Madrid, Bayern München én FK Rostov te sterk bleken.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ja we gaan van bommel maar weer door t slijk halen. Barcelona en Inter halen alleen maar koekenbakkers in huis. Juist mooi, dat ge-etter van m als speler, zogenaamd on-hollands maar heb je gewoon nodig tegen bijv. Italiaanse en portugese ploegen en bovendien kon hij best goed voetballen. Ik wil wel n wedje doen: gaat t als trainer helemaal maken.
0 0
SilverHaze
Had vroeger een hekel aan hem, maar ben hem sinds 2010 enorm gaan respecteren. Prof, liefhebber, coach en vakman. Bovendien enorm nuchter en lijkt het realisme van een boeren knul uit de provincie te hebben. Ben net als jij erg onder de indruk van zijn uitstraling. Dit gaat een heel spannend jaar worden tussen ajax en psv.
0 0
Freddy Al
Volgens mij buiten alle discussie dat het Nederlands voetbal het meest gebaat is bij 2 clubs die de CL halen en hopelijk ook Europees overwinteren.
Ik heb niet zoveel met PSV vanwege hun verongelijkte houding ,laten we nou niet hetzelfde gaan doen.
0 0
jariafca020
Ik hoop dat PSV vanavond een mooi resultaat neerzet. En dat ze daarna heel erg moe zijn.
0 0
aka
Ik hoop dat ze met 10-0 verliezen
0 -1
Dexy
In Europees verband hoop ik gewoon dat PSV een goed resultaat neerzet. Het zou mooi seizoen om na zoveel seizoenen weer eens 2 Nederlandse clubs in de CL te hebben.
0 0
pinballmagic
Wij moeten naar een sterkere competitie waarin Belgie , Denemarken en Nederland ieder 6 ploegen leveren.
De beste 3 spelen C.L 3 tot en met 9 E.L
0 0
Aspers73
Laten we hopen dat PSV een flink pak slaag krijgt met dat 'Voetbalhoofdstad' geneuzel. En daarna lekker op donderdagavondjes naar Qarabag etc.
1 -3
aka
Idd
0 -1
Mokum2018
Het zou weer eens heerlijk zijn om na 8 jaar 2 Nederlandse clubs te zien in de CL.
5 0
433metdepuntnaarlinks
Prima teksten, je kan als trainer ook moeilijk zeggen dat je hoopt dat Ajax het niet haalt. Al zou de lampjes-achterban dat natuurlijk geweldig vinden.

Maar zoals hij aangeeft, zo hoop ik ook dat PSV het haalt. Toch twijfel ik ook wel, je hoopt dat als ze de CL halen dat ze een poule krijgen waar ze derde kunnen worden (net zoals wij). Het is niet alleen belangrijk om CL te spelen maar ook belangrijk om na de winter nog in Europa mee te doen. Dus als ze verliezen en 1 of 2 in de Europa League groep worden dan juich ik dat ook toe.

Niet alleen voor de punten belangrijk maar ook voor ons in de competitie. Hoe langer je voornaamste concurrent een dubbel programma heeft, hoe zwaarder zij het zullen hebben in de weekenden. Dus hoe langer en hoe zwaarder hun Europese jaar is, hoe beter voor het Nederlandse voetbal het is en hoe beter het is voor onze kans om kampioen te worden.
0 0
Labrador
Ik durf te wedden dat hij als een van de eerste trainers naar de tribune wordt gestuurd
0 0
afcas
mij maakt het niet echt uit als psv de cl haalt. wij halen toch structureel meer inkomsten binnen dus die deling in de financien mogen ze best hebben. belangrijker is of ze punten binnen halen. eigenlijk zouden beide ploegen als ze cl halen 3e moeten worden met minimaal 7 punten en dan nog aantal rondes el overleven. dat is alleen teveel gevraagd ben ik bang.
1 0
Barra
Alleen plaatsing voor de cl groepsfase brengen al de nodige punten mee las ik vorige week, dus in dat opzicht. Maar we hebben idd wel meer kans om overwinningen te boeken in de el.
0 0
AFCA1510
Dacht het nooit te zeggen, maar ik vind van Bommel een fijne persoonlijkheid als trainer in de media.
5 0
Caparzo
Ergens geloof ik Herr Von Bommel nog wel, dat hij het oprecht meent. Tijden geleden als speler zei hij exact hetzelfde, schilderde hij het doemscenario van structureel wegglijden naar plek 13, 14. Hoop zeer dat zowel wij als P$V (ja echt) het halen vanwege de bonus (kan een hele goed EL slechts mee evenaren), zodat we aansluiting houden bij plek 11. Is van essentieel belang voor het NL-voetbal.
2 0
31xAjax
Sinds van Bommel trainer is speelt hij een rol en lijkt hij heel oprecht. Maar ik zou hem nog geen tientje lenen want ik vertrouw hem voor geen meter.

Die wil maar 1 ding, dat alleen PSV het haalt, net zoals ik wil dat alleen Ajax het haalt...
3 -1
ajax4ever01
PSV kan me wat we hebben nog een appeltje met ze te schillen van afgelopen seizoen
0 0
ram
Goeie opmerkingen van Van Bommel. Sowieso complimenten voor z'n seizoensstrart en de manier waarop ie zich presenteert.

Maar ik zou het toch ook wel lekker vinden als wij al het geld pakken... Het Bayern, Celtic of BATE van Nederland worden, trekt ook wel. Maar als we het beide halen: ook prima natuurlijk.
2 0
ETM
Ik geloof niet dat het mogelijk is om het Bayern van Nederland te worden. Financieel uitlopen geeft zeker mogelijkheden maar niet vergelijkbaar door de beperkingen van de markt waarin Ajax acteert en andere factoren die je blijft houden.
Maar ik wil ook geen Bayern situatie. Geen enkele spanning voor het kampioenschap. Alleen leven voor de Europese competitie en binnen dat spectrum zal Ajax sowieso geen Bayern zijn.
1 -1
Tinus
Ajax is aan z’n stand en begroting verplicht om veel vaker kampioen te worden. Maar een competitie waar 9 van de 10 keer dezelfde club kampioen wordt, dat lijkt me echt niets.
0 -1
ram
Daar heb je misschien ook wel weer gelijk in...
0 0
henwildie
en ben wel blij dat we voorrondes spelen. Al 2 mooie uitwedstrijden te pakken, veel mooie potjes. Gewoon zorgen dat je sterke selectie hebt zodat je altijd via voorrondes cl haalt. Beter zulke potjes dan oefenwedstrijden. Dus lekker belangrijk of we 10e of 17e staan in europa, de rest van nl heeft toch noks in eu te zoeken
0 -1
henwildie
Psv euro league groepsfase 10 punten halen en ajax als enige CL en 8 punten halen. Beste voor ajax en beste voor nederlandse voetbal. Psv met 3 punten cl schiet niet op.

Lekkere primeur ook, voor eerst dat n1 geen cl speelt en nr2 wel!

Laat die lampjes maar lekker onderuitgaan tegen rostov
0 -2
EVH
Mark snapt het.
5 -1
Bjorn
Ben het wel eens met zijn gedachten, maar de ultieme wraak voor ons, nadat zij er met de titel vandoor gingen vorig jaar, zou toch zijn als wij het halen en zij niet.
0 -2
mvdk
Klopt, maar in de positie waar we nu in zitten telt het even niet. Een jaar of 15 geleden hadden we 3 clubs in de CL/voorrondes, nu we hebben we alleen nog voorrondes... We hebben het zo hard nodig.
1 -2
..::Rootje::..
Niet echt.

Als PSV over twee wedstrijden verliest, dan stromen ze door naar de groepsfase van de Europa League. En daar zie ik hun beduidend beter presteren, dan in de Champions League. Er vallen zo dus meer punten te behalen. Ondanks die 4 bonusunten voor het behalen van de groepsfase.

Hetzelfde geldt voor Ajax trouwens. Zeker met Ten Hag als trainer.
1 -1
Bjorn
Het enige verschil tussen CL en EL zijn de 4 punten die je direct krijgt vanaf de groepsfase. Daarna kunnen beiden evenveel punten verdienen met overwinningen / gelijke spelen. Geen verschil.

Laat ik het zo zeggen, ik zou er niet bepaald van bepalen als ze de boot even zouden missen.
1 0
EVH
Psv en Ajax moeten het beiden halen.

In het binnenland kunnen we misschien spreken van "wraak" maar zodra het over Europees voetbal gaat, moeten we de rivaliteit aan de kant schuiven.
Dan spelen hogere belangen.
4 0
Bjorn
Zie ook mijn reactie op mvdk.

Indirect heeft het gevolgen voor het binnenland, dat is het juist. We zouden echt weer een flinke stap zetten qua financiele afstand en dus ook sportief op de lange termijn.
0 0