'Alblas sprak met Cillessen over transfer'

ThijsZwagerman, 07-08-2018 om 17:35, 11540 views, Forza NEC |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajax-doelman Norbert Alblas maakte dinsdag definitief de overstap naar NEC. Voordat Alblas bij de Nijmegenaren tekende, sprak hij echter met een andere oud-keeper van Ajax: Jasper Cillessen. Die vertelde hem dat Alblas zeker voor NEC moest kiezen.

Ajax pikte Cillessen in 2011 op bij NEC. De Groesbeker was daar vanuit de jeugdopleiding doorgebroken in het eerste elftal, waarna hij een transfer naar Amsterdam verdiende. Zodoende kon Cillessen Alblas goed informeren over alles rondom de club: 'Hij (Cillessen, red.) sprak alleen maar lovende woorden over de club. Hij zei dat het een mooie club is met een fanatieke en loyale achterban. Hij was ook zeer te spreken over de keeperstrainers en alle andere mensen rondom de club,' zo zegt Alblas tegen Forza NEC.

De 23-jarige Alblas besloot zelf zijn contract niet te verlengen, maar toch mocht de doelman bij Ajax blijven meetrainen totdat hij een nieuwe club had gevonden: 'Ik heb mijn conditie op peil kunnen houden en mocht gewoon met de groep van Michael Reiziger meetrainen. Ik heb er zeven jaar hard mijn best gedaan en nu gaven ze op deze manier iets terug. Ik ben topfit en kan morgen meteen aansluiten bij de training.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JariHeijden
Mooi dat hij wel de gelegenheid kreeg om bij Ajax te blijven trainen.
0 0
Ferd
Ik vind het schandalig. We moeten natuurlijk ons imago als kille, afstandelijke club wel waar maken he, en niet ex-spelers mee laten trainen.
3 0