[Update II] Luik ook in return zonder Lestienne

BVeenstra, 11-08-2018 om 10:30, 21312 views, Sporza, Het Laatste Nieuws | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Standard Luik kan dinsdagavond in de voorronde van de Champions League tegen Ajax hoogstwaarschijnlijk geen beroep doen op Maxime Lestienne. De voormalig buitenspeler van PSV raakte afgelopen weekend geblesseerd en Standard-trainer Michel Preud'homme rekent er niet op hem te kunnen gebruiken tegen Ajax.

Lestienne is sinds deze zomer speler van Standard Luik, maar wacht nog op zijn officiële debuut in het shirt van de Belgische Ajax-opponent. De linkspoot raakte op de training geblesseerd aan zijn hamstring en kwam zodoende nog niet in actie voor zijn nieuwe club. Dinsdagavond zal daar tegen Ajax geen verandering in gaan komen. Sporza meldt namelijk dat Preud'homme niet verwacht een beroep op de flankspeler te kunnen doen.

De 26-jarige Lestienne is geen onbekende. In het seizoen 2015-2016 speelde de Belg namelijk op huurbasis voor PSV. Na zijn periode in Eindhoven was Lestienne nog actief voor Rubin Kazan en Malaga, voordat hij deze zomer terugkeerde in zijn geboorteland. 

Update - 10.40 uur (7 augustus 2018) - Luik zonder Lestienne tegen Ajax

Standard Luik moet het zonder Maxime Lestienne doen tegen Ajax. Dit wordt duidelijk na de bekendmaking van de selectie van de Belgen in aanloop naar het duel op Twitter. Keeper Guillermo Ochoa is wel van de partij, nadat eerder al werd vermeld dat een bod van Napoli op de keeper is afgewezen.

Update - 10.30 uur (11 augustus 2018) - Luik ook in return zonder Lestienne

Standard Luik moet het in de return tegen Ajax aankomende dinsdag opnieuw doen zonder Maxime Lestienne. De oud-PSV'er blijkt met een spierscheur in zijn hamstring te kampen en zal er minimaal een maand naast staan. Trainer Michel Preud'homme baalt: 'Het wordt afwachten hoe het bij Max evolueert', zegt hij tegenover Het Laatste Nieuws.

Overigens kan de opstelling van Standard Luik, dat zaterdag speelt tegen Cercle Brugge, er heel anders uitzien. 'Het gaat me niet zozeer om enkele jongens rust te gunnen, want dat zou impliceren dat ik al aan de volgende match denk. Ik heb al eens gezegd dat ik niet over elf, maar over 17 of 18 titularissen beschik. Als er wijzigingen worden doorgevoerd, heeft dat niets met Ajax te maken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Radie125
Ajax is gewoon verplicht om door te gaan. Zijn alleen maar sterker geworden. Ik zeg 4-1.
0 0
Bobbaasje
Had ik toch gelijk; een maand eruit.
1 0
Redrum
Maar wie doen er wel mee bij Luik? Dat wil ik ook wel eens ff weten.
0 0
AjaxDUde123hk
Ochoa !!!
0 0
Ajaxvooraltijd
Het lampje gaat uit.
0 0
Redrum
Ben wel benieuwd naar het optreden van Ochoa. Als spelers in de belangstelling staan van grotere clubs dan waar ze nu spelen dan doen ze vaak gekke dingen tijdens wedstrijden. De één speelt de sterren van de hemel en de ander speelt als een natte krant. Omdat het hier om een keeper gaat is het natuurlijk extra interessant.
0 0
SuperTurk
Toch blijf ik sympathie houden voor deze speler,heeft een ongekend zware tijd gehad bij PSV..
3 0
Fussball
Jammer. Had graag zo'n lampje willen oprollen.
0 -3
Bobbaasje
Hamstring blessure, dat betekend dus een maand eruit.
0 -1
JOHANisGOD
betekent
17 -6
Bensco
BloeDirritant gedrag dit
5 -16
niquedegraaff
Nee hoor. In plaats het te zien als een belediging of aanval kan je het ook zien als een vriendelijke verbetering zodat je het de volgende keer wel goed schrijft :).
20 -4
Lazell
Haha, stelletje wereldverbeteraars hier. Mensen gaan echt niet die regel opzoeken en ervoor zorgen dat ze die spelfout nooit meer maken. Druppel op een gloeiende plaat.
0 0
mickey2602
Als het om een enkele keer zou gaan dan zou ik het ook zien als een vriendelijke verbetering. Maar ik zie zulke spelfouten zo vaak voorbij komen dat er geen beginnen aan is om dat allemaal te gaan verbeteren en het erge ervan is,ik zie dat ook regelmatig in officiele teksten.
1 -2
4xEC1
Klopt ja, zelfs AS maakt regelmatig zulke fouten. Zo zie je maar dat we allemaal maar mensen zijn hè.
2 0
Bensco
Ik zie het ook niet als belediging of aanval, ik zie het als irritante betweterigheid of nutteloos gezeik. Jij mag dit misschien zien als kritiek maar ik kan je garanderen dat dit als bijzonder irritant gedrag wordt ervaren.
3 -12
AFCAsphere
Je ziet het weldegelijk als belediging of aanval, anders zou jij je er toch ook niet zo over opwinden? Je zegt zelf notabene dat je ‘het wijzen op spelfouten’ als betweterigheid ervaart. Dat zou alleen zo zijn als iemand echt zo uit de hoogte doet wanneer hij/zij je erop wijst dat je een spelfout hebt gemaakt. Maar JOHANisGOD corrigeert hem alleen, verder geen betweterige opmerkingen van zijn kant. Oftewel je maakt je onnodig druk.
1 0
4xEC1
Door jóú wordt dit dus als "irritante betweterigheid of nutteloos gezeik" gezien maar dat hoeft toch niet iedereen zo te ervaren? Wat is er mis mee om iemand te verbeteren? Ik heb al regelmatig iemand hier uitgelachen zien worden die echt een post neerzet in zwaar gebrekkig Nederlands. Is dat dan geen bijzonder irritant gedrag dat uitlachen? Of is dat dan normaal? Dat vind ik hypocriet. Want júíst van iemand die hier in dit land Nederlandse les heeft gehad wordt verwacht dat zijn/haar spelling op orde is. Als ík een taalfout maak en word verbeterd ben ik alleen maar blij en mans genoeg om het toe te geven. Maar velen zijn meteen op hun pik getrapt. Triest.
3 -2
3sterren
”die echt een post neerzet ...”
De handeling vond plaats in het verleden (”uitgelachen zien worden ...”), dus jouw zin is niet in orde.
; )
Thee zet je, en de theepot zet je neer nadat je de thee hebt ingeschonken.
Bijvoorbeeld tijdens de rust vanavond ...

Personen die snel op hun pik zijn getrapt hebben doorgaans een levenloze lange leuter ...
0 -1
4xEC1
Zoals ik al eerder typte, ik ben alleen maar blij hoor als ik fouten maak en word verbeterd. Dus dank je wel hè! Maar je had het best wel alleen bij verbeteren kunnen laten hoor, zo uit de hoogte doen was ook niet nodig.
0 0
AjaxLegends
Hier is de term grammarnazi voor bedacht. Het woord nazi wordt niet voor niets gebruikt om de mensen die andere verbeteren te beschrijven.
0 -1
Ferd
Jij bent een zeiknazi.
0 -1
AFCAsphere
Grammarnazi wordt volgens mij alleen gebruikt door mensen die te lui zijn om te moeite te nemen om te checken of ze bepaalde woorden goed spellen en dan boos worden wanneer iemand hen er netjes op wijst dat ze een fout hebben gemaakt. Ik vind het fijn als iemand mij op een spelfout wijst, als het maar op een een vriendelijke manier gebeurd.
0 0
WouterBerg83
gebeurt :)
1 0
3sterren
Je kunt beter ’nasi’ gebruiken. Is veel smaakvoller, ik bedoel voller van smaak. Vooral in combinatie met ’letter-vermicelli’ ...
0 0
Edski
Anderen.
0 0
3sterren
: )
0 0
Bensco
Het grootste gedeelte doet dat dus wel. Als je iemand corrigeert op zwaar gebrekkig Nederlands is tot daar aan toe maar dat miereneuken om het gebruik van D of T, of dat gezeik om dan ik of dan mij slaat nergens op. Dan kom je gewoon over als een of andere wijsneus die weer eens wil laten zien dat die ooit een 8 op zijn examen had voor Nederlands. Newsflash bro, niemand boeit dat wat.
1 -4
Maik
Newsflash bro, mierenneuken is met dubbel n. ;)
2 0
3sterren
: )
0 0
Bky
D of T niet goed kunnen gebruiken staat gelijk aan zwaar gebrekkig Nederlands. Het is één van de basisregels.
3 0
trooop
'Verkeerd in uitstekende staat'. Om er maar eens eentje te noemen.
3 0
Superjan
Haha, leuke.
1 0
DeWijsneus
Eens. Is en blijft een voetbal forum, voor alle leeftijden en niveaus.
2 0
Bensco
sluit ik me bij aan
1 0
MankeNelis
Wat bij blijft is het dramatische verhaal achter deze speler, die zijn beide ouders kort achter elkaar verloor.
10 -1
4xEC1
En dan hier een minnetje voor geven. Dat is ook wel een beetje triest.
2 0
Tinus
Dat was idd ook het eerste waar ik aan dacht. Heel sneu verhaal. Heeft daardoor weinig minuten gemaakt bij psv. Overigens vond ik het, kennelijk in tegenstelling tot veel anderen op dit forum, best wel een aardige voetballer.
3 0
3*stars*3
Was idd een triest verhaal, binnen een paar maanden...
Ik ken mensen die jaren over hebben gedaan om het te proberen te verwerken en zijn gaan vluchten richting drank en/of drugs.
Volgens mij had Zanetti het een paar jaar geleden over Adriano en die raakte het ook helemaal kwijt na overlijden van zijn vader.
Je moet mentaal wel heel erg sterk zijn, om je te blijven focussen en niet gek te gaan doen.

Heeft duidelijk mee te maken dat het er niet is uitgekomen bij deze jongen want hij heeft wel wat.
4 0
afca patrick
Triest verhaal inderdaad.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Mijn eerste reactie is: jammer, zo goed vond ik hem nooit.

Maar laten we reëel zijn, Mazraoui zal vroeg of laat tegen een snelle linksbuiten komen te spelen. Hoe enorm onder de indruk ik ook ben van Mazraoui, we kunnen niet ontkennen dat hij daar waarschijnlijk wel moeite mee gaat krijgen. Is ook niet erg, hij moet nog veel leren en heeft gelukkig Blind en de Ligt achter zich. Maar dat zal wel nog een puntje worden, dat is, hoe goed Mazraoui in balbezit ook is, wel iets waar een tegenstander ons pijn zou kunnen doen. En dan is het ontbreken van Lestienne, geen geweldenaar maar wel een echte vleugel, best lekker. Al zal Standard ongetwijfeld een andere snelle jongen hebben ... We gaan het zien, ik verwacht veel van Mazraoui, zal zeker zijn foutjes nog gaan maken maar ik denk dat t wel iemand is die snel leert en zich snel aanpast.
2 0
Redrum
Ik heb verdedigend ook wel vertrouwen in Mazraoui, al is hij nu nog niet echt getest nee. Qua snelheid zal het niet zo snel een probleem zijn, want volgens mij is hij vrij rap. Hij heeft ook wel een aardige fysiek voor zover ik het in kan schatten.
1 0
EuforischeRealist
"Helm op en je brommer starten", aldus Sjaak Polak.

Maar alle gekheid op een stokje. Afgelopen weekend liep er een linksbuiten die ook vrij vlot was dus ik denk dat het qua snelheid niet veel uitmaakt.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Nee snelheid vind ik een tweede maar op snelheid passeren is wel wat anders. Die linksbuiten van SG, ja SG heeft 10% de bal gehad en dus had Mazraoui ook nauwelijks een defensieve taak.

Maar eerlijk, cant argue with Sjaak Polak. Brommer starten er achter aan inderdaad haha.
1 0
MrPink
Zo, dat is een hele opluchting.
5 0
A'dam Oud-West
Hoezo dat dan? Ik vond het z'n PSV-tijd al niet zo'n bijzondere voetballer en nu nog steeds niet.
0 -2
Amp
hij bedoelde het wat anders dan jij hebt opgevat...
8 0
MrPink
Sarcasme, is nog steeds moeilijk voor sommige mensen. :P
2 0
niquedegraaff
Daar hebben ze de emoticons voor uitgevonden
0 -2