Ex-Ajacied Groothuizen eerste keeper ADO

BVeenstra, 06-08-2018 om 14:30, 6354 views, ADO Den Haag |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ex-Ajacied Indy Groothuizen is voorlopig de eerste keeper van ADO Den Haag. Trainer Alfons Groenendijk, die ook al een verleden in Amsterdam heeft, heeft zijn keuze voor zijn eerste doelman maandag bekendgemaakt. Robert Zwinkels, ook ex-Ajax, zal daarom op de bank plaats moeten nemen.

Voor Groenendijk was het een behoorlijk lastige keuze, zo vertelt hij op de website van ADO Den Haag. 'Ik heb er lang over nagedacht en veel argumenten de revue laten passeren. Het zijn twee uitstekende keepers, die elkaar nauwelijks ontlopen. Alleen heeft Robert Zwinkels een kortere voorbereiding gehad.'

Groenendijk doelt met dat laatste op de liesblessure van Zwinkels waar hij onlangs aan werd geopereerd. 'Daardoor heeft Robert ook nog weinig speeltijd gehad. Dat is doorslaggevend geweest in mijn keuze voor Indy Groothuizen op dit moment", stelt Groenendijk.

Zwinkels maakte in het afgelopen seizoen indruk in de Eredivisie. Zowel in Den Haag (1-1) als in Amsterdam (0-0) wist hij Ajax bijvoorbeeld van een overwinning af te houden. Met name in de Johan Cruijff ArenA miste Ajax legio kansen en scoorde het niet. Groothuizen speelde tussen 2008 en 2017 in de jeugdopleiding van Ajax, maar verder dan Jong Ajax kwam hij niet.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
433metdepuntnaarlinks
Weer het volgende bewijs dat juist Ajax al jaren de beste jeugd heeft van Nederland. Je meet het niveau van de jeugd aan het niveau van de afvallers, als afvallers al jaren belanden bij PEC en andere middenmotors dan doe je wat goed. Kijk waar de afvallers van PSV en Feyenoord uiteindelijk belanden ... NAC, Eindhoven en ga zo maar door. AZ pikt gewoon Dekker Bergsma op, Doekhi naar Vitesse, PEC heeft al jaren onze spelers op het oog, Warmerdam via PEC bij Groningen en nu weer Groothuizen die de eerste keeper wordt.

Als dat je afvallers zijn en je hebt dus ook nog structureel een hoop eigen jeugd in je selectie, dan doe je iets goed!
0 0