Fosu-Mensah wil niet weer verhuurd worden

BVeenstra, 30-07-2018 om 08:15, 10998 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Timothy Fosu-Mensah hoopt in het nieuwe seizoen niet weer verhuurd te worden door zijn club Manchester United. De verdediger hoopt dat hij van manager José Mourinho de kans krijgt dit seizoen.

Bij Manchester United kampen behoorlijk wat verdedigers met blessures. Zo zitten Chris Smalling, Antonio Valencia, Marcos Rojo, Diogo Dalot, Luke Shaw en Eric Bailly in de lappenmand. Daarnaast zijn Victor Lindelöf, Phil Jones en Ashley Young nog niet aangesloten vanwege hun recente WK-deelname. Het zorgt ervoor dat Fosu-Mensah in de voorbereiding veel kan opdraven.

'Ik denk dat ik me vorig seizoen op huurbasis bij Crystal Palace behoorlijk heb verbeterd en nu als een betere speler ben teruggekeerd bij Manchester United', citeert Voetbal International uit de Engelse media. 'Ik kan als rechtsback, wingback, centrale verdediger en verdedigende middenvelder spelen. Op welke positie ik word ingezet, maakt me niet uit.'

Desondanks zou Manchester United overwegen om Fosu-Mensah wederom te verhuren. Zelf hoopt hij op een serieuze kans bij de Engelse topclub. ''Ik bekijk alles nu van dag tot dag. Ik werk hard en als de manager me nodig heeft, zal ik er staan. De voorbereiding gaat goed. We spelen tegen sterke tegenstanders en perfectioneren onze speelstijl.'

Van €20,00 voor nog maar €12,50! De laatste exemplaren van het originele WZAWZDB-shirt!

Showtime Poll
Zie jij Fosu-Mensah graag aan Ajax verhuurd worden? 48% Zeker weten!
52% Nee, er is eigenlijk geen plek voor...
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Zou echt de slechtste actie ooit zijn van Ajax om dit soort spelers terug te halen. Al hoe goed ze zijn. Ajax leidt ze op, stelen veel geld en middelen in ze om ze op te leiden en dan vertrekken ze lekker op hun 16e voor een appel en een ei. En dan op je 20e lekker terug moeten kopen voor 5-10 miljoen, no way. Dat zou echt een enorm slecht teken naar de jonge voetballers zijn. En waarom zou je dan nog opleiden? Ajax is groot geworden en zal groot blijven door diezelfde jeugdopleiding die de grootste jonge talenten uit NL heeft. Wat heb je nog over als dat wegvalt? PSV... En dat zijn we niet.
1 -1
Babangida83
Mooie rechtsback voor Ajax (al hebben we Mazroui nu..) of voor als De Ligt weg gaat.
0 0
Bennyben
Hahaha weer een mislukt die te vroeg is gegaan
3 -2
AlexIbarra
7,5 miljoen voor ManU, 2,5 miljoen tekengeld voor 4 jaar contract, 8 ton salaris.

Die jongen kan de eerste 2 jaar nog hetzelfde verdienen, daarna verkassen of bijtekenen.
ManU verdient nog wat aan een gratis speler en hij vertrekt niet naar een andere PL-club.

Wij hebben voor 10 mln een verdedigend sterke back als aanvulling op Mazraoui, met genoeg snelheid voor 3-4-3, een tijdelijke vervanger voor Matthijs als die nog weggekocht wordt, de optie van een fysiek sterk centraal duo (Matthijs LCV) en meer weerbaarheid in de lucht.

Het lijkt me teveel gevraagd maar TFM erbij voor Orejuela Kristensen en een snelle (en fitte) buitenspeler ipv Siem. Dan zou dit voor mij de beste transferwindow ooit zijn. :)
0 -1
Ajax27
Nee, gewoon nee.
0 0
amthree
Ja jongen je speelt bij een club die liever sterren koopt. En onder een coach die niks met jongen spelers heeft, dus leuke stap is het he? Hier had je al meer dan 50/100 wedstrijden gespeelt kunnen hebben... Maar it’s all about the money$$$$
1 -2
ajaxinho
Die belandt bij PSV...
0 0
Red Devil
Hij moet naar een mooie club gaan waar hij wekelijks kan spelen zodat hij beter wordt.
1 0
Michelinho
Weten veel mensen hier niet dat hij destijds op een contractaanbieding van Ajax zat te wachten en dat uitbleef vanwege het proefballonnetje om een jaar te wachten met jeugdcontracten?
You snooze, you lose.
Ja, het valt op te vatten dat hij niet graag genoeg voor Ajax wilde spelen, maar ga er maar aanstaan als zestienjarige om te weigeren als één vd grootste clubs ter wereld jou en je familie in één klap financieel onafhankelijk kan maken.
Ja, er zat een stuk zelfoverschatting bij, denken dat hij niet een vd velen zou zijn die geen schijn van kans had om werkelijk tot het eerste te reiken, laat staan daar slagen. Maar kan je dat een zestienjarige die tot de toptalenten van Ajax behoorde nou werkelijk kwalijk nemen?
En laten we wel wezen, het is niet alsof hij zijn carrière ermee verpest heeft. Twintig jaar en 33 PL-wedstrijden, enkele EL, FA- en EFL Cup-wedstrijden, drievoudig international.
Ja, hij werd bij CP veel gepasseerd, m.n. de laatste maanden en, ja, een andere route had hem wellicht verder gebracht dan hij nu is. Maar hij is alsnog pas twintig en staat gewoon, met aardig wat ervaring op niveau, nog steeds pas aan het begin van zijn carrière. Die zie ik echt niet over een paar jaar bij ADO oid terecht komen.
4 -1
geDaante
Na 'You snooze, you lose' stip je de ware redenen aan, wat je daarvoor schrijft heeft er weinig tot niks mee te maken.
0 0
Michelinho
Dat zijn, geparafraseerd, zijn eigen woorden. Hij wilde graag een contract, maar dat bleef uit.
0 0
robsch
Ok, ik wel.
0 0
Michelinho
Ok, dat mag.
0 0
JanTa
Huren is voor mij geen optie meer omdat het geen toegevoegde waarde heeft maar als Ajax hem kan kopen, graag!
1 0
FissaDeGekste
Een serieuze kans gaat hij niet krijgen, Mourinho was zeer negatief over de jonge spelers van de week. Ik denk niet dat het nu nog een goed idee is om hem naar Ajax te halen. Goede back, maar gaat veel te veel kosten incl salaris.
0 -1
AlexIbarra
In theorie zie ik in TFM de ideale aanvulling op Mazraoui.
Sterk, snel, inmiddels toch ook een beetje ervaren, en hopelijk professioneel genoeg om in te zien dat hij soms niet speelt als we vooral aan de bal iets van een back willen zien.

Maar er kan een hoop misgaan. Deze jongen kan het hoog in z'n bol hebben, ManU kan tegenwerken, het kan zijn dat je Orejuela en Kristensen niet kwijtraakt en ineens met 5 RB's in je maag zit, enz.

Als Orejuela zonder verlies naar Betis kan vertrekken zou dat wel een mooie eerste stap zijn.
0 0
RedFeather
Prima aankoop.
15 miljoen vraagprijs begrijp ik (Andy in de auto). Veel te veel.
In dat interview geeft hij aan ook open te staan voor Ajax.
1 -1
Joseph
Ajax moet hem gewoon kopen, rechtsback is zwak bezet, helemaal als het gaat om verdedigende kwaliteit. Deze jongen zouden we veel plezier aan kunnen hebben.

Mensen die roepen dat we het niet moeten doen vanwege het signaal naar de jeugd, gaan er denk ik aan voorbij dat het zijn ontwikkeling weinig goed heeft gedaan. Hij had al 2 jaar basis kunnen spelen bij Ajax. Gaat nu pas debuteren.

Daarnaast is Ajax gewoon een topclub, dus moet je goede spelers niet uit rancune laten lopen..
2 0
Cheezhead
Onana
Mensah - de ligt - blind/dejong - nico
de jong/blind
vd beek - tadic
neres - dolberg - ziyech

Ajax was nog erg kwetsbaar in de omschakeling tegen sturm graz. Los je dit op door blind op het middenveld te zetten en hierbij de omschakeling van de tegenstander lam te leggen ? Voetballend vermogen blijft van achter goed verzorgd met Frenkie. Of kies je voor nog meer voetbal op het middenveld en blind achterin waarbij je het risico op de omschakeling open houdt ?

Mensah kopen zou top zijn , kost maximaal 10 miljoen en een goed jaar maakt hem direct 3x meer waard.

Kan ajax met deze selectie de europa league weer winnen of de kwart finale van de champions league houden ?
0 0
Redrum
Ja jongen, voor dit soort clubs ben je niets meer dan een goedkope gok. Je wordt een paar jaar verhuurd en dan beslissen ze of je een kans kunt krijgen of dat je verkocht wordt. Meestal is het verkopen. Maar goed, je hebt dan mooi wel een paar jaar op de United-loonlijst gestaan. Terug naar Ajax is nooit meer een optie, maar er is vast nog wel ergens in Nederland een schaamteloos clubje zonder normen en waarden dat bereid is je een tweede kans te geven.
0 -1
Ajax27
Tja Timothy, je had ook gewoon bij Ajax kunnen blijven. Dan was je waarschijnlijk ook al op je 16e of 17e in de basismacht van Ajax1 gekomen net zoals de Ligt. Dan had je er nu 3 of 4 jaar als basisspeler opzitten, had je een Europese finale gespeeld en had er ook een prijskaartje van 50 miljoen aan je gehangen waardoor je nu naar een willekeurige topclub zou kunnen gaan op je 20e om daar 5-7 miljoen per jaar te verdienen. Maja je koos voor het snelle geld, voor de kans die niet zou komen. Jammer voor je. PSV zal je vast en zeker willen, mag je daar de komende 3-4 jaar voetballen en dan op je 24e alsnog de stap naar een (sub)topper maken.

Bij Ajax hoef je niet terug te komen, al hoe goed je bent. Dat zou het allerslechtste teken naar de jeugd toe zijn. Dan zouden we zeggen... we leiden je wel op, we steken ontzettend veel geld in je, dan mag je vervolgens op je 16e voor een appel en een ei vertrekken, en kopen we je op je 20e na een aantal verhuurperiodes voor 5-10 miljoen weer terug. No-focking-way!
6 -2
Joseph
De enige reden dat we hem terug zouden kopen is zijn kwaliteit, die licht hoger dan alle rechtsbacks die we hebben. Moeten we dat niet doen vanwege het signaal?

Het signaal dat hij 3 jaar vertraging oploopt om te debuteren bij het eerste van Ajax? Deze jongen zal nooit een voorbeeld zijn voor de jeugd, hoogstens dat het onhandig was om weg te gaan, iets wat hij naar de jeugd kan uitdragen.
1 0
gras
Waarheid als een koe.

Telkens blijkt weer dat die jeugdspelers die een paar jaar gestald zijn in Engelse 'opleidings'teams totaal geen hoger niveau hebben dan de Nederlandse talenten.

Bruma, Rekikiiiiiiiiiiiiik, Ake, Dilrosun, Malen etc. Allemaal hebben ze hun eigen niveau behouden en zijn alleen fysiek verder ontwikkeld.

Dus het is enkel een geldkwestie, maar de lijn in de loopbaan gaan daarna vaak naar beneden toe. Dus ook financieel en sportief is het niet een top beslissing.
1 0
JariHeijden
Eens, er zijn maar een paar spelers die als tieners succesvol naar het buitenland gingen. Seedorf is een bekend voorbeeld, en echt een uitzondering. Van Persie ook zo'n uitzondering.

Maar qua jeugdspelers kan ik me geen een voor de geest halen die er goed aan deed om te vertrekken naar het buitenland.
0 0
OKP-AFCA
van Persie had wel al meer dan 50 wedstrijden voor Feyenoord 1 gespeeld en een UEFA Cup campagne meegemaakt.

Iets ander verhaal nog.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Het is in het begin zeker een geld kwestie, je wordt als talent ook gewoon geweldig teruggeworpen in je ontwikkeling. Zelfs een jaar spelen bij Heerenveen, PEC of Utrecht was voor al die talenten beter geweest dan met 16/17 naar die topclubs waar je 13 in een dozijn bent. Ik blijf het altijd zonde vinden, Fosu-Mensah had idd gewoon jaren bij Ajax kunnen spelen en daarna misschien wel bij Tottenham, Atletico of Milaan kunnen spelen. Spijtig weer ...
0 0
Jayq
Correct en tevens juist.
0 0
Bky
Jammer voor PSV. Hadden toch bijna weer de kans om een oud Ajacied te huren.

Die poll moet trouwens nog een antwoordcategorie hebben, met iets van:
"eenmaal opgedonderd is altijd opgedonderd".
3 0
Arie Vink
Had lekker bij Palace moeten blijven. Daar deed ie het prima en is ook meer zijn niveau. ManU is gewoon te hoog gegrepen.
1 0
Ar
We kunnen op rechtsback jog wel iemand gebruiken.
2 0
Bky
Ja, goed teken naar de jeugd wel.

"Je kan gewoon weggaan hoor, als het later toch niets wordt halen we je wel weer terug".
0 0
Joseph
"Je kan wel weggaan hoor, maar uiteindelijk kost je dat gewoon 3 jaar voordat je kan debuteren in het eerste".
0 0
chrisjuhhh
Een voorbeeld voor vele talenten die te vroeg zijn gegaan of willen gaan .
Je heb nu eenmaal veel wedstrijden nodig om het niveau te halen .

Enkel terug kopen , want Ajax moet niet huren !
2 -2
gi0vanni
Terug kopen? Zeer slecht signaal. Dan zou niemand meer kwaad op Kluivert moeten zijn want deze jongen zat er nog minder lang.
1 0
Rood Gevaar
probeer je bij de feiten te houden.
hij kreeg van Ajax geen contract toen hij 16 was en moest maar een jaar gratis komen spelen om te bewijzen dat hij echt voor Ajax wilde spelen.
Toen heeft hij pas besloten om weg te gaan.
lees je eens in voordat je een mening hebt anders kom je nogal dom over
5 -1
chrisjuhhh
Ik dank u voor de mededeling .
2 -3
ambtenaar
Was lekker gebleven destijds, dan had je al 100 wedstrijden in je benen. Stond je naast de Ligt en waren jullie nu een van de grootse verdedigende talenten van Europa geweest.
4 0
davidgravemaker
Moest ook perse weg. Nu lekker ballen straks in de League One.
3 0
PeterVKV
Moet gewoon weg onder Mourinho. Speelt bijna alles terug omdat hij doodsbang is een fout te maken. Verdedigt sterk maar gaat echt geen kans maken. Op deze manier geen lol meer aan lijkt me.
Bij Ajax krijg je kansen en mag je fouten maken (niet teveel natuurlijk) en hou je het plezier erin. Beste voor elke jonge voetballer.
2 0
MankeNelis
Nu moet je juist vlieguren maken en dan kom je er ineens achter dat die trainert continue onder hoogspanning staat en dat je niet bij een opleidingsclub zit. Zakken vol poen ten spijt.
Let op wie zich gaan melden voor TFM...
1 0
JBM
Zal me niet verbazen idd...
1 0
ditisdebeslissing
dan moeten we m kopen...
0 0
Rdk1983
Had ook gewoon beter kunnen blijven dus.
3 0