Van Bommel: 'Zegt wel iets over situatie in A'dam'

BVeenstra, 16-07-2018 om 07:10, 23337 views, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

PSV-trainer Mark van Bommel vindt het opvallend dat Ajax zich heeft versterkt met Dusan Tadic en hoogstwaarschijnlijk gaat versterken met Daley Blind. De oefenmeester van de Eindhovenaren vertelt erover in De Telegraaf.

'Spelers uit de Premier League halen, dat is wel bijzonder', begint Van Bommel. 'Ik wil er niet te veel over zeggen, maar het zegt wel iets over de situatie in Amsterdam. Ik denk dat ze niet blij zijn dat ze al vier jaar geen kampioen zijn geworden.'

De trainer vertelt vervolgens dat hij niet al te veel bezig is met de transfers in Amsterdam. 'Verder kijk ik het liefst naar mijn eigen ploeg. Er komen jonge gasten aan die ook kwaliteit hebben. Je kan maar met elf man spelen, maar als je kampioen wordt staat iedereen op de foto. Iedereen heeft dus een rol.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxciedAltijd1Ajaxcied
ik denk dat mark ook wel 'n beetje aan het billen knijpen is omdat ajax zo wie zo 2 ervarende spelers heeft gekocht (Tadic en Blind) ik denk dat een hele hoop eredivisie clubs billen aan het knijpen is of anders gezegd dat ze schrik of bang zijn dat wij Ajax dit seizoen sterk terug komen en hoogstwaarschijnlijk de kampioenschap pakken maar goed we zullen zien hoe Ten Hag het gaat doen met onze AJAX want hij heeft nu wel tijd genoeg gehad om een compleet en goed lopend elftal te kneden en die er moeten staan bij de eerst wedstrijd tegen Sturm Graz en dan de eerste eredivisie wedstrijd laten we het hopen dat Ten Hag het goed gaat doen met dit AJAX
0 0
Babangida83
Hopen dat hij zo vaker uit de hoek gaat komen. Motiveert onze jongens alleen maar.
0 0
Freddy Al
Zo, die open deur is ook weer ingetrapt; wij zijn niet blij met 4 jaar geen kampioen, wat een nieuws !
Zou PSV dat soms wel zijn dan Mark?
Feit is wel dat men er werkt van maakt om het dit jaar goed weg te zetten.
0 0
brullie
Late we ons nu niet druk gaan maken over wat Bommeltje toept over Ajax...hij zal dit seizoen constant steekjes onder de gordel uitdelen om te provoceren. Dit deed hij als speler ook en dat zit in hem...
0 0
Rentokill
Hij kan het niet laten om weer de Calimero te spelen en over "020" te praten.
2 0
BarAjax
Bommeltje heeft gewoon gelijk en vind het daarbij heerlijk dat wij ons 'flink' versterken. Scheelt weer wat druk voor PSV om kampioen te worden in zijn 'leerjaar'. En wanneer hij wél kampioen zou worden, kan ie dit weer aanhalen om zijn prestatie nog verder omhoog te praten. Top situatie voor Bommeltje.

Dus; wij moeten 'gewoon' kampioen worden. Klaar
0 0
Santiago
Hij heeft toch gewoon gelijk? Hij zegt niks verkeerd hier
0 0
S_020
Hahahaha.. "maar ik wil er niet teveel over zeggen" nee nee, helemaal niet met Ajax bezig..
1 0
Pierre Heno
Van Bommel hoeft niets. Wordt een leerjaar voor 'm en elke prijs is meegenomen. Hij zal juist blij zijn dat Ajax zich versterkt want dan komt hij met PSV nog meer in de 'underdog' rol m.a.g. minder druk op zijn jongere spelers die zich lekker kunnen optrekken aan Ajax. Nee ..deze Mark met een 'k' kan zonder stress het nieuwe seizoen i.t.t. 'onze' Marc.
0 0
Willem410
Het psv publiek is nog veel verwaander en arroganter als dat van ons.
Je moet is opletten als Mark straks word uitgeschakeld in de VR CL en hij staat met de kerst 3e op 15 punten van ons hoeveel geduld ze nog met hem hebben.
Hun grote held Cocu werd vorig jaar rond deze tijd ook uitgekots om hem vervolgens weer in de arme te sluiten toen ze de ene maar de andere wedstrijd met laf voetbal en schijt veel mazzel begonnen te winnen.
Ik denk dat Mark op een verkeerd moment instapt, als Ajax dit jaar kampioen wordt en ze gaan met dat geld het beleid voortzetten waar ze nu mee begonnen zijn, dus de centen echt laten rollen voor kwaliteit en de beste spelers langer vast houden dan gaat PSV er voorlopig niet meer aankomen.
Dan word de trainer van Bommel net zo'n succes als de speler van Bommel die terug kwam bij zen oude club om titels te winnen.
1 0
nuff-said
Hij zegt niks verkeerds maar wanneer et uit van bommels mond komt dan komt et altijd verkeerd over. Geloof me dat we aan de loop van het seizoen genoeg geirriteerd gaan zijn met deze guy.
Maar het is nu eens tijd dat we dominant kampioen worden en dat ook komende seizoenen gaan worden als we serieus genomen willen worden
0 0
Bonno1978
Mee eens. Natuurlijk moet Ajax wat na 4 jaar niks te hebben gewonnen! Richting het publiek en (morrende) jonge spelers die in beeld zijn bij topclubs. De miljoenen die nu uitgegeven worden kan je niet los zien van de resultaten die achterblijven, en dat noemt hij gewoon volledig terecht. Daarnaast is Mark nu echt zo'n type die je nodig hebt als trainer. Zo'n teringleijer die de boel opzweept en waar je stiekem zelf ook een beetje angst voor hebt als speler. Het is afwachten hoe hij het gaat doen, maar ik ben van mening dat juist Ajax zo iemand boven de groep nodig heeft. Tenzij Ten Hag mijn ongelijk gaat bewijzen (en dat hoop ik)....
0 -1
Babayaka
Welke situatie ? Ajax is gewoon een selectie aan het samenstellen
0 0
Joseph
Ik denk stiekem dat hij er wel mee bezig is, Ajax is zich significant aan het versterken en heeft de grootste talenten. Als Ten Hag geen gekke dingen doet, wordt Ajax kampioen.
1 0
BokkieBokstra
Ik denk dat het nog lastig wordt voor Ten Hag. Hij zit met een zeer onevenwichtige selectie in zijn maag. Hij zal keuzes moeten maken en talenten en aankopen op de bank of tribune moeten zetten. Houd iedereen maar eens tevreden.
0 -3
Pheadrus
"Ik denk dat ze in Amsterdam niet blij zijn dat ze al 4 jaar geen kampioen zijn geweest". Hoe komt hij er bij? Waar baseert hij dat op? Dat is wel heel kort door de bocht. Wat zijn dat voor aannames?
4 -1
PJK54
misschien gehoord van de directie van Ajax die hebben het ook geroepen zelfs spelers heb ik het horen zeggen dus niets vreemds aan.
0 -1
PJK54
misschien gehoord van de directie van Ajax die hebben het ook geroepen zelfs spelers heb ik het horen zeggen dus niets vreemds aan.
0 -1
PJK54
misschien gehoord van de directie van Ajax die hebben het ook geroepen zelfs spelers heb ik het horen zeggen dus niets vreemds aan.
0 -1
AjaxMichael
Ik kan dit goed hebben van Mark hoor. Hij geeft gewoon antwoord op een vraag die hem gesteld is door een journalist en het lijkt me dat hij de spijker op z'n kop slaat hiermee.
10 0
BokkieBokstra
Dat moet je hier niet zeggen en je bent veel te inhoudeljk. Je moet iets brullen over een parkeerplaats.
4 -1
geronimo
PARKEERPLAATS
4 0
Bensco
Overigens gaat PSV ook volop voor de CL voorrondes. Van Bommel geeft op Nu.nl aan dat Lozano voor nog geen 50 miljoen te koop is, dat ze Zoet willen houden en ze op zoek gaan naar een goede middenvelder.
1 -1
Bky
Lozano verkopen voor 50 miljoen hebben ze ook niet echt heel veel aan. Ze krijgen minder dan de helft van de transfersom dan.
0 0
Bensco
bij een verkoopsprijs van 50 miljoen kan PSV 30 miljoen bruto bijschrijven. Zij hebben immers recht op 60% van de transferprijs, dat is 30 miljoen. Daar gaat een transferprijs van 16 miljoen dan vanaf kom je netto op 14 miljoen uit.
0 0
Ferd
minus alle kosten voor een legertje zaakwaarnemers etc. Dus bruto 14 miljoen, netto veel minder
0 0
Bensco
Zakenwaarnemers pakken iets van 20% toch?
0 0
waynelove
Mooi als we als eredivisie het niveau collectief hoger kunnen krijgen. Heeft alleen maar voordelen.
3 0
AFCAPolarBear
Dat is zo! In de jaren dat Ajax 4 keer op rij kampioen is geworden, is er in Amsterdam achteruitgang geweest. Ajax hoefde zich niet te versterken, want ze werden toch kampioen! En in Europa werd dit nog extra gemaskeerd omdat we Barcelona in eigen huis versloegen en Manchester City onder ons hielden. Juist nu Ajax al veel te lang niet kampioen is geworden (en niet voor CL geplaatst zijn al 3 jaar op rij), worden er goede aankopen gedaan zoals Ziyech, Tagliafigo, Tadic en (hopelijk) Blind. Zoals onze opper-Godenzoon zei: elk nadeel heeft zijn voordeel!
1 0
MickS
Iets met giga open deuren? :D
0 0
arigold
Niks mis met deze reactie toch?

Hij wordt er naar gevraagd door een journalist, begint er niet zelf over. En ja, het is een andere aanpak van Ajax en dat straalt ambitie uit.
8 0
Ruff Rhythim
Precies !

Ik vind Bommel een kolerejoch, laat dat duidelijk zijn, maar hij zegt niets anders dan wij ook denken.
Het is er Ajax alles aan gelegen om dit jaar absoluut kampioen te worden. Geen excuses meer mogelijk, uitgesloten !
En als dat niet lukt met deze selectie dan is Overmars daar niet verantwoordelijk voor, maar Ten Hag wel.
1 -1
Redrum
Lijkt me logisch dat Ajax het zat is om tweede te worden ja en daar wordt nu wat aan gedaan. Lijkt me ook logisch dat ze daar in Eindhoven niet blij mee zijn. Die zouden nu niets liever willen dan spelers kopen, maar ze hebben er het geld niet voor.
0 0
AFCAPolarBear
Het is maar hoe je het stukje leest. Je kan het opvatten als jaloezie, dat PSV geen kwaliteitsinjectie kunnen doen. Maar je kan het ook opvatten als sneer naar Ajax, dat PSV wel kampioen is.
0 0
mcatarinob
Bemoei je met je eigen zaken, Mark!!
1 -2
waynelove
Ehhmm... De eredivsie en de tegenstanders maken deel uit van zijn zaken, vogel. Zou je liever hebben dat Ten Hag PSV nooit bestudeert?
0 0
Arie Vink
Hey, ze praten weer eens over Ajax! Schattig.
4 0
afcasven1995
Kan niet wachten om Gemeente Eindhoven 2x te vernederen dit seizoen.
3 0
Gerrr
Ik denk dat kneusje bommeltje zich beter met psv bezig kan houden.
Dat clubje holt achteruit.
A sponsor Philips - weg
A sponsor Nike -weg
A sponsor Mercedes -weg
Zij moeten de komende jaren dat nietszeggende shirtje helemaal vol kalken met sponsors, terwijl Ajax van Addidas meer krijgt als psv van hoofdsponsor ondanks laatste 4 jaar zonder prijzen .
Dus sponsors schatten Ajax nog steeds veel hoger in als psv,en dat doet een beetje pijn in eindhoven.
8 0
ajaxrosenberg
Klopt maar laten wij nu eerst maar eens zorgen dat we weer een paar keer kampioen worden. Want het gaat tegenwoordig teveel over geld en sponsors, tijd om het weer op het veld te laten zien!
6 0
Gerrr
Gaat ook gebeuren, let maar op.
1 0
waynelove
beloof het! zweer het!
0 0
CR14FF
Tsja, in Eindhoven hebben ze natuurlijk niet eens genoeg parkeerplaatsen om aan de gemeente verkopen zodat ze Premier League spelers kunnen halen ;)

Nog meer die trouwens kunnen herinneren hoe deze kwal ooit tegen Ajax deed alsof hij keihard een bal in zijn gezicht gegooid kreeg en als een stervende zwaan naar de grond ging? Misschien een leuke ludieke actie om even een paar honderd ballen naar zijn hoofd te gooien bij Ajax-PSV dit jaar haha
1 -1
Ajaxvooraltijd
1 woord: Poulsen.
8 0
insectenverdelg
wat was t heerlijk hoe hij in de pot psv uit Toivonen en van Bommel in minuut 1 gelijk aan de kettimg legde. koekje van eigen deeg noemen we dat.
4 0
Web
Precies, koekje van eigen deeg.
Wat was hij belangrijk die dag.
0 0
Leprechaun
Haha, deze man is nog helemaal niet klaar voor het vak van hoofdtrainer. Die denkt nog teveel als voetballer. Te veel rancune en frustratie. Natuurlijk is een kampioenschap een absolute must dit seizoen, maar het is niet zo dat er onverantwoorde dingen gedaan woorden. Ajax heeft nu eenmaal de middelen om dit soort investeringen te doen.

En eerlijk is eerlijk, wie had gedacht dat Ajax in staat zou zijn om subtoppers uit de PL te halen? Gewoon grote klasse van Overmars.
3 0
BokkieBokstra
Vind het geen leuke man, maar hij legt wel de vinger op de zere plek. Het is inderdaad bijzonder dat een NL club spelers uit de PL haalt en van Bommel heeft ook gelijk dat Ajax alles op alles zet om kampioen te worden.
0 -4
MickS
Het is zeker bijzonder, want nog niet eerder was een NL club financieel in staat om zo'n speler te halen. En ook hier weer zegt Ajax tegen de rest: WZAWZDB!
0 0
SamW
Dat ze het in Eindhoven altijd over AJax hebben, zegt wel iets over de situatie bij PSV.
9 -1
ajaxrosenberg
Ik ben ook geen fan maar meestal beginnen journalisten hierover he dus dat zal in dit geval ook wel zo zijn
4 0
Bertsplci
Hahaha Idd
2 0
witchmaster11
zelfs voor 50 miljoen hoeven wij lozano niet te verkopen hahaha het hoogste bod was 18 miljoen en dat werd zelfs ingetrokken
3 -1
Ajaxvooraltijd
18 miljoen peso's? Dat is voor Mexicaanse begrippen wel veel hoor ;-)
0 0
DeWijsneus
En dan zelf verklaren dat ze Lozano niet hoeven te verkopen bij een bod van 50 miljoen. Yeah right.
4 0
Ajaxvooraltijd
50 miljoen peso's
0 -1
Ajaxvooraltijd
Wat opvallend is is dat ondanks dat PSV vaak best aardige aankopen doet ze amper verkocht krijgt en altijd in de financiële problemen zit ieder seizoen opnieuw. Kan je wel met die schaal staan maar het blijft Ajax wat de klok slaat. Dat zegt ook wel iets over dat geweldige beleid bij PSV al wil de toonmeter anders doen over komen met zijn goed nieuws show iedere keer (financieel is het daar kut).
0 0
zuidzuid
Gewoon in de veilige klasse daar. Zelfde als Ajax. Als t niet zou kloppen of t zou n bende zijn als bij Twente was dat allang naar buiten gekomen. Vergeet niet dat ze ook goed verkopen, Propper en Locadia, plus 2 van de afgelopen 4 jaar als enige Nl club in de Cl speelden.

Leuk dat nalullen parkeerplaats verkopen aan de gemeente (10 jaar geleden) etc maar die hebben qua organisatie wel wat staan met Gerbrands en als je ziet wat daar in de RvC zit.
0 0
Ajaxvooraltijd
Wat zit je nou stom te lullen man met je na praten en parkeerplaats verkopen. Dat hoor je mij nooit zeggen. Ze spelen break even maar zullen nooit groeien, de sponsorinkomsten zijn ondanks alle "successen" lager dan bij Ajax z3lfs met twee shirtsponsors en dan nog maar te zwijgen over alle overige inkomsten zoals kaartverkoop en dergelijke. Ook de spelers verkopen ze daar voor aanzienlijk minder geld. Als je op break even speelt is dat nu niet bepaald geweldig financieel beleid bovendien hebben ze nog veel langlopende leningen/schulden die ze mooier brengen dan dat het is. Dat break even beleid wat ze daar voeren is uiterst risicovol al willen ze anders doen voor komen, zodra ze een aantal miskopen doen met dat geherinvesteer uit transferinkomsten staan ze zo in de laagste KNVB klasse aangezien ze daar altijd alles direct weer verbrassen. Buiten dit alles is hun naamgeving een zeer grote vloek wat betreft sponsoring.
2 0
w86
Maar hij wil er niet teveel over zeggen.. Haha de calimero's beginnen alweer. Zal ze wel pijn doen dat ze Van Ginkel voorlopig niet kunnen huren.
3 0
Maik
Zij hebben geld en wij niet en het is niet eerlijk
1 0
Superman
Eng mannetje, zal wel `betonvoetbal` gaan spelen met die lampenpitten. Bah.
2 0
Afca85meer
Haha... Heerlijk. Hij lijkt al bang.
Wat hij zegt klopt natuurlijk wel. We investeren bijna 50 miljoen (dat is meer dan bijna elke eredivisie begroting) en omzeilen het salarisplafond. Als we nu geen kampioen meer worden weet ik het ook niet meer
3 0
Ajacied33
Haha yes! Een volle week trainer bij PSV en begint natuurlijk over de grootste rivaal. Mooi!
4 0
migilo
Bommeltje begint zich al in te dekken, heerlijk!
3 0
insectenverdelg
een trainer van PSV, die t woord Ajax niet over zn lippen kan krijgen. Gun t PSV al niet, maar will van Bommel al helemaal geen kampioen zien worden. Eng ventje. laat m maar mislukken voordat je t weet is hij coach van Oranje.
6 -2
Ajax27
Waarom eng ventje? Omdat ie een PSV hart heeft nadat ie er 7 jaar heeft gevoetbald en nu als trainer daar aan de slag gaat? Bij iedere club waar hij heeft gespeeld is ie geslaagd en speelde hij vrijwel alles. Bij iedere club heeft ie prijzen gepakt en voor het NL elftal is ie altijd ontzettend belangrijk geweest. Beetje respect is op z'n plaats.

Ik hoop dat Ajax vanaf komend seizoen het nieuwe Bayern van Nederland wordt en ver boven de rest uitstijgt, waardoor ploegen als PSV, Feyenoord, AZ en noem ze maar op nieuwe tactieken moeten gaan verzinnen om zich tegen ons te wapenen. Ajax wordt beter van die weerstand, de eredivisie wordt weer aantrekkelijker om naar te kijken en omdat de rest in niveau ook omhoog gaat gaan we Europees ook weer met meer ploegen punten pakken waardoor we weer hoger op de Eufa ranking komen.

Dus eng ventje? Nee hoor, gewoon iemand met een groot PSV verleden. Net als personen zoals de Boer nooit 100% positief over PSV zullen praten, doet van Bommel dit andersom ook niet. Maar ik hoop wel dat ie slaagt. Niet nationaal, want Ajax gaat gewoon de komende 5 jaren kampioen worden. Maar internationaal hoop ik dat ze succesen gaan behalen.
3 -2
Ferd
De Boer spreekt gewoon respectvol over tegenstanders, heeft geen problemen met die clubnamen uit te spreken. Van Bronkhorst is ook een echte Feyenoorder, daar opgegroeid, daar succesvol geweest en die spreekt ook altijd respectvol over Ajax. Von Bömmel is zo gefrustreerd dat hij dat voor Ajax niet kan opbrengen.
0 0
BennJii020
Betaald hij je zakgeld ofzo? Hahha
0 -2
insectenverdelg
je trekt wel heel snel conclusies. Nee het heeft niets met zn 7 jaar bij PSV te maken. heb namelijk totaal geen problemen mt cocu, Gio, Advocaat of Hiddink gehad om maar wat voorbeelden te noemen. t gaat juist om van Bommel en hoe zich altijd presenteert.
Betweterig, verongelijkt en in zekere maten bekrompen. heb altijd t gevoel dat t een gluiperd eerste klas is en de rillingen lopen bij mij over de rug als ik m hoor praten. Kan ie nog zo goed gevoetbald hebben of geslaagd zijn, ik blijf de persoon van Bommel een eng ventje vinden.
2 -1
ajaxxcied4life
Zuiver. De persoon van Bommel die vol afschuw spreekt over Ajax, denigrerend sprak over Cruijff etc. Deze man hoeft echt niet pro Amsterdam of Ajax te zijn, maar die verongelijkte laffe houding staat symbool voor die zuiderlijke laffe, misschien wel door het katholicisme ingegeven inborst.
1 -1
Rinban
Pisvee bah
3 -2