Henry: 'Bergkamp beste teamgenoot ooit'

BVeenstra, 12-07-2018 om 15:25, 11085 views, Ziggo Sport | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voor voormalig topvoetballer Thierry Henry is Dennis Bergkamp de beste speler met wie hij ooit heeft samengespeeld. Het duo vormde jarenlang het koningskoppel in de voorhoede van Arsenal. Met Bergkamp en Henry samen won Arsenal in 2002 en 2004 de Engelse landstitel.

'Ik laat nu even de voetbalgoden buiten beschouwing - Messi, Zidane, Ronaldinho - ik heb het over de mensen', begint Henry in gesprek met Gary Neville, gepubliceerd door Ziggo Sport. 'Dennis Bergkamp deed altijd precies wat in de wedstrijd nodig was. Afgezien van die elleboog of dat hij mensen platstampte', grapt de Franse ex-spits over de ex-Ajacied.

Bergkamp was niet alleen tijdens de wedstrijden van Arsenal fenomenaal, zo vertelt Henry vervolgens. 'Bergkamp was een beest. Hij was tijdens de trainingen ook zo. Daarom was hij Bergkamp. Dat maakt een goede speler goed. Dennis staat er bovenop. Man, wat een geweldige speler was hij.'

Het volledige gesprek tussen Thierry Henry en Gary Neville van bijna een halfuur zie je hieronder (link voor app-gebruikers).

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hallo1
Had voor altijd uit het voetbal moeten verdwijnen nadat die stopte.

Dan was hij voor altijd een legende gebleven. Datzelfde geldt ook voor Van Basten. Beide ex-wereldvoetballers hebben alleen maar afbreuk aan hun reputatie gedaan door in het voetbal actief te blijven.

Bergkamp had als voetballer altijd iets stoïcijns en mysterieus, iets ontastbaars. Nu is hij overgekomen als een arrogante, verwaande betweter die niet open staat voor andere ideeën en drogredenen gebruikt om andere buitenspel te zetten (Bosz had geen verstand van voetbal want niet op hoogste niveau gespeeld. Onzin als je kijkt naar coaches als Alex Ferguson, Louis van Gaal, Guus Hiddinks, etcetera).

Zooo ontzettend jammer...
1 -3
Web
Daarom stappen mensen als Rijkaard niet in Ajax
Je kan tot op het bod beschadigd worden.

Bergkamp onze spitsen trainer, echt zeker ongelooflijk jammer.
2 -1
hallo1
Dat klopt, als spitsentrainer had het prima gekund maar in een belangrijke rol wordt er vrijwel altijd afbreuk aan je reputatie gedaan. Dat is erg jammer.
0 0
Barra
Bergkamp heeft de vuile was nooit buiten gehangen itt alle andere kampen. Heb altijd een hekel aan wanneer een iemand als boeman wordt weggezet en je alleen de andere kant van het verhaal hoort. Er zou vast wel iets meer nuance in het gele gebeuren zitten
2 -1
hallo1
Als je in de functie van Bergkamp ruzie maakt met eerst Jonk en daarna met Bosz, dan ben je voor die zware functie niet geschikt. Juist in de positie die Bergkamp bij Ajax had, had hij een bemiddelaar moeten zijn en het beste uit verschillende visies (die desondanks toch bij elkaar lagen) bij elkaar moeten brengen. Dat hij echter alles aan de kant schoof om enkel zijn eigen lijn te volgen is een grote misvatting geweest. Daar mag hij wel degelijk op aan gekeken worden.
0 0
gras
Ha, dat wilde ik eerder ook al posten, maar je kan de standaard reacties alweer uittekenen.

Bergkamp heeft een uitstekende visie. De meesten hebben volgens mij nooit de FR van het begin af aan en van dichtbij gevolgd. Er kwamen prima teksten van zowel Bergkamp als Jonk, hij had niets met het voetbal van Frank en Trustfull -en hoe gelijk had hij als je naar dat voetbal keek - en pleitte voor Bosz en Keizer. Beiden gingen voor puur aanvallend combinatievoetbal.

Hij had ook kritiek op Bosz en Bosz is gewoon een my way or the highway karakter. Dat botst. En Bergkamp laat zich niet een visie opdringen, te eigenwijs. Dat bleek ook in de verhouding met Jonk. Maar mensen doen net alsof Dennis daarin alleen stond en de rest wel eventjes meekreeg.

Zoals je zegt, de nuance ontbreekt, maar ook de echte feitenkennis. Dennis is niet makkelijk, was hij in het veld ook niet. Maar waar hij voor uit wordt gemaakt door enkele hier is beneden alle peil.
0 0
Web
Juist, wij weten hier het fijne niet van.
Iedereen praat zijn straatje schoon.
Bergkamp komt niet in de media, siert hem.
0 -1
Rujar
Bergkamp was in oranje vaak slappe hap.
0 -5
Web
Slappe hap, Bergkamp was een winnaar in het veld.
Wenger en Henry zeggen dit ook.
Als het eens niet liep, ben je dan slappe hap?
0 0
Chesterson93
Oké
0 0
Chesterson93
Oke
0 0
Middenweg401
Heel bewust vanaf zijn debuut onder Cruijff meegemaakt. Al bij Ajax fenomenaal met zijn prachtige aannames, kap bewegingen, volleys en lobjes. Stylist pur sang.

Bergkamp behoort samen met Tahamata, Cruijff, Jesper Olsen, Vanenburg, Van Basten, Robbie de Wit en Roy tot de favoriete spelers uit mijn jeugd.
3 0
Web
Ja dat waren geweldige jaren
1 0
Erik1966
Robbie de Wit, waar had die man kunnen eindigen. Geweldige voetballer. Ook een van mn favorieten uit mijn jeugd. Fuck ik wordt oud :-)
1 0
X-RaY
Zo jammer dat hij weg is. Zijn voetbal knowhow staat buiten kijf. Dat dit niet als volwassenen opgelost kan worden binnen Ajax is voor mij onbegrijpelijk als je bedenkt dat het gezamelijke doel Ajax moet zijn. Voor zo een geweldige ex voetballer binnen de gelederen doen clubs een moord voor. Wie weet komt het nog goed ooit. Persoonlijk voor mij een van de beste allertijden.
3 -2
Web
Heerlijk omdat ook te horen van Henry, een beest op de training.
Wenger gaf dit ook aan in een interview, nooit een moment verslappen
Op de training moet elke bal goed zijn accepteerde geen mindere bal
Van Persie, Bergkamp ging iedere training nog even met mij door, ik vraag mij soms af of ik het wel gehaald had zonder hem

Bergkamp had nog jaren spitsen trainer kunnen zijn als ze hem geen leidinggevende functie hadden gegeven. Echt dood zonde.

En de rest wat mis ging zullen wij dan maar geloven, maar nooit van iemand binnen Ajax uitgesproken.
1 -1
BokkieBokstra
Zou toch mooi zijn als al die Ajacieden die in diskrediet zijn geraakt weer door de voordeur naar binnen kunnen.
3 -1
Web
Van mij vandaag nog, Jonk en Bergkamp waren een koppel, gingen door het vuur voor elkaar, wat Egos niet kunnen doen.

Maar ook respect voor, Overmars, Vd Sar, Winter, Frank de Boer, Ronald de Boer, Heitinga, en ga zo maar even door, allemaal een nek uitgestoken voor Ajax.

Swart blijft altijd een icoon, Swart had nooit een functie, kan zich dus nooit beschadigen. Bennie Muller dat ik net zo hoog, maar schuwt de media
0 0
BokkieBokstra
En dat geldt wat mij beterft ook voor mensen als van Gaal, Davids, Jonk, Bergkamp. Ook al vind je de een leuker dan de ander, het is jammer dat al deze mensen verloren zijn gegaan. Vind het heel leuk dat Reiziger/Bogarde de trainers van Jong Ajax zijn, hoop ze ooit nog bij Ajax 1 te zien.
0 0
Ajacied33
Bergkamp was ook een weergaloze voetballer. Zijn wereldberoemde voetbeweging tegen Newcastle bijvoorbeeld, dat kon alleen hij. Over de voetballer Bergkamp geen kwaad woord. Wat een fenomeen
8 0
gras
Zijn loopacties, zeker in combinatie met Petterson, zijn sublieme stifts en lobjes die geen andere speler ter wereld zo vaak, goed en mooi inzette, zijn volleys, zijn goal tegen Argentinië, zijn elegantie en stijl, zijn goals bij Arsenal.

Ongeëvenaard.

Een van de vele voetbalgoden.
1 0
3*stars*3
Vooral zijn goal tegen Argentinië...
Newcastle was ook een geweldige goal maar die tegen Argentinië was echt een memorabele goal omdat ik ook live keek.
Alweer iets meer dan 20 jaar geleden, time is flying....
0 0
Web
Hij maakte doelpunten op een onnavolgbare manier
Zijn lichaam beheersing, controle ongelooflijk.
Ik heb hele grote voetballers gezien, die beter waren dan Bergkamp,
Maar die niet zulke mooie goals scoorden als Bergkamp
Ik kijk nog regelmatig beelden van hem op You-tube.
1 0
Adam24
En hier in Nederland doen we gewoon alsof het één of andere debiel is.
2 -6
Ajax#1900
Leer nou eens het onderscheid maken tussen een voetbalcarrière en de dingen daar buiten...
4 0
Web
Dat is veel te gemakkelijk
Wie zegt dat Bergkamp geen gelijk had, zijn kritiek op Jonk was dat hij door sloeg met performance trainers ( gebeurt nog maar minder)
En wat onze vorige trainer zegt neem ik als een korreltje zout
Hij is volgens de media voor het ontslag van Keizer gaan liggen
Natuurlijk maakt hij fouten.
1 -2
BokkieBokstra
Dat hij voor het ontslag van Keizer is gaan liggen valt alleen maar te prijzen. Ajax zet nu ook alles op alles om kampioen te worden. En zijn kritiek op de teveel nadruk op performancetrainers die te belangrijk gemaakt waren daar zat wat in.
0 -1
gras
Ik denk dat er reden genoeg is, dat onderscheid eens mee te laten wegen. Niet in de beoordeling van Bergkamp, maar wel in het krediet en de toonzetting.
0 -1
CruyffFootball
Tom Beugelsdijk is een geweldige gast.
Is het dan ook meteen een goede speler?
1 0
Web
Hij maakt net als alle andere beginnende trainers fouten
Maar wij weten er het fijne niet van.
Ik vind het ongelooflijk jammer dat hij niet met onze spitsen werk.
Van Persie kan het weten. Lyrisch over hem
0 -1
Bky
Was hij ook, maar dat staat totaal los van dit bericht van Henry.
0 -1
Web
Een beest op een training, Henry een stilist zegt dat
Als je de term beest hier geeft, ben je gelijk geen voetballer meer.
0 -1
JPM
Niets aan gelogen. Weergaloze voetballer, die het nog verder had kunnen schoppen als hij geen vliegangst zou hebben gehad.
5 0