Van der Sar: 'Hoop dat België het gaat doen'

JesseTH, 09-07-2018 om 23:30, 7289 views, beIN Sports | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Edwin van der Sar hoopt dat België zal gaan zegevieren op het WK in Rusland. De algemeen directeur van Ajax ziet landen als Nederland en België afhaken in het grote Europese voetbal, maar is blij dat er op internationaal niveau nog geconcurreerd kan worden. In de halve finale wacht voor de Belgen een ontmoeting met Frankrijk.

'Ik hoop dat België het gaat doen. Het zou fantastisch zijn voor hen', vertelt Van der Sar tegenover beIN Sports. 'Het is een klein land, net zoals Nederland. Je hebt er natuurlijk Anderlecht als grote club, maar op Europees niveau wordt de Champions League gedomineerd door Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië en Duitsland. Het is dus geweldig dat daar een ander land tussen kan komen, net zoals Kroatië.'

In de poulefase van het toernooi eindigden onze zuiderburen keurig bovenaan in de poule met Engeland, Tunesië en Panama. De Belgen versloegen het drietal landen, al had de ontmoeting met de Engelsen weinig weg van een wedstrijd, en eindigden op negen punten. In de knock-outfase rekende België af met Japan (3-2) en Brazilië (1-2).

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jaridebeste
Dan ben ik maar een calimero maar ik hoop het niet! :-)
2 0
NouridolbergNeres34
Moeten we nu ineens allemaal voor belgie zijn ofzo.. laat mbappe & co dat laffe reactievoetbal maar aan gort spelen.
5 -3
GvanderK
Dat moet je niet, maar dat weet jezelf ook wel.
2 0
Barra
De Fransen hanteren dezelfde tactiek, hebben ook geweldige spelers maar spelen ook op de counter en als ze scoren zakken ze massaal in. Zit geen team meer bij die dominant attractief voetbal speelt.
1 0
Kilum
Ik hoop niet dat België wint. Ze mogen best de Finale halen maar niet winnen. Het kan niet zijn dat de Belgen eerder wereldkampioen worden dan wij. Daarnaast mocht dat wel gebeuren dan horen we dat ook weer voor de komende 60 jaar.
Engeland is te arrogant wat mij betreft met dat Football is coming home gelul.
Frankrijk is gewoon een kut land.

Dus ik ben voor Kroatië.
7 -2
AFCA1510
Mwa, dat Coming home is gewoon een vorm van zelfspot die wat aan het doorslaan is. Theyre shit and they know it, maar toch dat sprankeltje hoop. Ik kan er wel van genieten.
1 0
gras
Haha, klopt wel.

Maar met Kilum eens dat ik niet een land ga supporten dat 40 jaar lang Nederland heeft uitgemaakt voor diknekken omdat wij gewoon vaak meededen om de prijzen.

Als ze winnen, wordt de pijn verzacht doordat Jan met Toby en Thomas een potje belachelijk blij zijn voor de rest van hun leven, maar ik zal er geen traan om laten als ze vanavond hun laatste wedstrijd spelen. Je hoort de Belgen nu nog opgelucht ademhalen dat Robben die bal er in 2010 niet inschoot.
1 0
GvanderK
België vs Engeland zou wel gaaf zijn. Maar Frankrijk zal het WK wel winnen denk..
1 -1
Redrum
Dat hele WK kan me echt gestolen worden. Het is één troosteloze en sfeerloze bende daar in Rusland, zowel op als buiten het veld. Nog nooit zo'n saai en kleurloos WK gezien. Ik gun het de ex-Ajacieden wel, maar Frankrijk gaan ze niet verslaan.
0 -7
Koekepeer
2002?
0 0
GvanderK
Niet mee eens, dit is een WK vol verrassingen. Zou prachtig zijn als een underdog dit toernooi wint.
1 -1
Ajacied33
Heerlijk WK idd. Hoe vaak gaan we dit nog meemaken, dat er zoveel favorieten al thuis zitten na de achtste finales en wat betreft DE na de groepsfase al..
1 0
Barra
Als je jarenlang aan de kant bent geschoven en niet serieus genomen bent door grote broer Nederland, dan is de reactie van de Belgen wel te voorspellen. De Belgen hebben nu hun leedvermaak, maar hebben over het algemeen echt geen hekel aan ons, misschien alleen aan onze arrogant houding soms
1 -2
RickyAFCA
Het is toch geweldig dat onze jongens ( Toby , Jan , thomas ) het WK kunnen gaan winnen. Het moet gebeuren vanavond en al word het moeilijk het gaat ook gebeuren. En nee ik ben geen Nederlands Elftal fan en dat interesseert me daadwerkelijk ook geen reet. Jantje die mbappe de sintelbaan op schiet. Niks in mooier om onze Ajax helden te zien vlammen op dit niveau!
1 -2
Boer Gijs
Frankrijk lijkt me lastig te verslaan.
3 0
chloorbestendig
Waarom moet ik voor die belgen zijn dan? Omdat ze toevallig naast ons wonen en een soort parodie op onze taal spreken? Volgens mij hebben die nog elke dag de grootste lol omdat Oranje niet meedoet, zo leuk vinden ze ons ook weer niet.
4 -1
jaripettersson
Niemand zegt dat jij dat moet. Je lijkt me een piepklein calimero'tje, die zijn gebrek aan eigenwaarde verpakt als arrogantie.
3 -3
Barra
Niemand dwingt je toch voor de Belgen te zijn en die arrogante houding waarbij je zegt dat de Belgen een parodie op onze taal spreken, bevestigd alleen maar waarom ze het ons minder gunnen.
1 0
RusselWestbrook
Nederlanders lachten natuurlijk nooit toen België niet mee deed. Gingen we in een kringetje zitten en samen huilen, weet je nog?
2 -3
Koekepeer
Ik kan mij niet herinneren dat iemand zich hier wat aantrok van de prestaties van België als Nederland wel meedeed.
2 0
Ruff Rhythim
Precies. Dus doen die Belgen precies hetzelfde nou, dus zelfde gegronde reden om niet voor die Belgen te zijn, geen haar op mn hoofd die daar aan denkt...
2 0
jaripettersson
Logica..
0 -2
RusselWestbrook
Haha wtf?
0 -3
Ruff Rhythim
Je gaat toch nu niet ineens de verbaasde figuur uithangen als ik reageer op jouw eigen ietwat bizarre voorstelling van zaken mag ik hopen? :P
1 0
Superjan
Laat België lekker winnen. Het kan me echt niks schelen dat er van hun kant mensen zijn die het ons niet zouden gunnen. Ik ga die kleinzieligheid niet beantwoorden met kleinzieligheid. Ook dat Nederland historisch gezien meer recht heeft op een titel dan België, kan ik weinig mee. Opnieuw alleen maar kleinzieligheid. Bovendien doet het er niets aan af dat wij inderdaad historisch gezien meer voor het voetbal hebben betekend dan België.

Jan, Toby, en Thomas zijn helden van de club, ik kan bijna altijd met Vlamingen lachen (over het algemeen veel zelfspot, daar hou ik van) en hun bier was erbij op een aantal van de mooiste momenten van mijn leven. Allez, allez, allez Duivels!
3 -2
RusselWestbrook
Halleluja, amen, de hele mikmak.
0 -2
Rujar
Dit is ook voor vele de reden waarom men voor Ajax is. Men hangt hun hele indentiteit aan het succes.
1 0
ajaxpat
laat de Fransen maar winnen,ben dat gezeik over die Belgen nu wel beu.
5 -4
Ajacied33
De Fransen? Je weet dat dat zo'n beetje de meest arrogante volk op aarde is? Dus hun gun ik zeker geen succes. Nare coach/vent ook die Deschamps
3 -2
Ruff Rhythim
Ja is waar maar die Fransen zullen niet tegen je aanzeuren je hele leven lang als zij wereldkampioen worden zodra je in dat land terechtkomt, of zodra je ze op TV ziet, en dat gaan die Belgen op ze-ker doen als je met hun in aanraking komt en de kans dat je vaker met Belgen te maken krijgt dan met Fransen in je leven lijkt mij een heel stuk aannemelijker.

Plus dat Belgen over het algemeen gewoon een pesthekel aan Nederlanders hebben en ik een pesthekel heb aan die Nederlanders die voor dit wk ineens voor Belgie zijn met vlaggen sjaals en andere carnavaleske snuisterijen die erbij komen, echt niet te doen dat laatste zeg....
1 -3
ajaxpat
weet ik wel,maar ik werk in België en hoor dat gezeik al maanden en maar lachen om Oranje,dus laat ze nu maar verliezen.
4 -2
Ajacied33
Laat gaan gewoon. Zolang het ludiek is, waarom niet. Nederland blijft altijd een groter voetballand als België, dat weten onze zuiderburen ook wel. Jarenlang zijn zij door de Ollanders gepest, nu ff andersom. Nou schokkend zeg
3 -1
Ruff Rhythim
3x in een WK finale gestaan en verloren en dan gaan die Belgen in hun mogelijk allereerste finale gelijk met die titel aan de haal?

Moet er niet aan denken man...the horror...dat ga je je hele leven moeten aanhoren, en niet maar "ff" hoor...
0 -1
Labrador
Haha ik snap wat je bedoelt maar ik gun de Belgen het wel. Ik irriteer me alleen aan het feit dat half Nederland nu met een Vlaamse wortelhoed ineens pro België is terwijl ze nooit naar het voetbal omkijken.
0 0
aka
Idd
0 0
blava
Belgie speelt puur reactie voetbal. Niets is veranderd. Eigenlijk kunnen zij niet anders. De Belgische verdediging is te kwetsbaar. Eigenlijk gelijk Nederland in 2014.

De Belgen gokken op de counter vanavond. Meer kunnen zij niet.
0 -5
Ajax27
De verdediging te min...?. Vertonghen, Kompany, Alderweireld, Meunier. Kijk je überhaupt wel voetbal of papegaai je gewoon wat anderen na?
3 0
Ajacied33
Ik hoop met je mee Sar. Van mij mag België echt wereldkampioen worden, landen als Engeland en zeker Frankrijk heb ik helemaal niks mee. Of België , of Kroatië die de beker mag hebben..
4 0
geronimo
En ik hoop dat België verliest en dat Frankrijk in de finale ook verliest van hopelijk Kroatië
1 -2
AFCA1510
Toch merkwaardig, zoveel Nederlanders die het België gunnen, terwijl het omgekeerd pure afgunst is. Dit zul je een Belg never over Oranje horen zeggen.
5 -1
w86
Minder vreemd dan je denkt, hoort volgens mij een beetje bij de 'hogere' status. In Europa gun ik Feyenoord en PSV ook alle succes, dat hoor je vanuit vooral Rotterdam juist helemaal niet. Die weten dat ze al de tweede stad zijn en willen dat gat niet nog groter zien worden.
0 0
gi0vanni
Er waren in het verleden genoeg Belgen fan van Orange. En dat ze nu niet in het nieuws zijn wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Maar dat is tegenwoordig ook wel logisch. Velen vergeten dat zelfs op het WK 2010 Oranje al niet meer goed speelde maar ondanks dat wel een goed resultaat haalden. Tegenwoordig ontbreken alle twee. Dus de vraag is of elke Nederlander fan is van dit Orange.
2 0
aka
Belgen haten Nederlanders
0 -1
jaripettersson
Dat is een tamelijk algemene uitspraak, haha.
0 -1