'Anita in de verkoop bij Leeds United'

JesseTH, 10-06-2018 om 16:25, 23473 views, Yorkshire Evening Post |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Vurnon Anita staat op de nominatie om verkocht te worden bij Leeds United, zo meldt het medium Yorkshire Evening Post. De multifunctionele ex-Ajacied doorliep pas één van de drie jaren van zijn contract bij de Engelse club, maar lijkt toch te mogen vertrekken.

De voormalig Ajacied werd al op meerdere posities gebruikt bij Leeds. De speler die bekend staat te kunnen fungeren als rechtsback of als defensieve middenvelder, werd ook al geposteerd aan de linkerkant van de defensie. Zijn prestaties op die positie echter, bleken ook niet naar wens.

Blessureleed bleek een tweede sta-in-de-weg voor een meer succesvol verblijf bij Leeds. Anita herstelt momenteel nog van een recente enkeloperatie en nadat hij daarvan hersteld is, is de club van plan hem van de hand te doen.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Met Anita, Blind en Klaassen hebben we 3 jongens in Engeland die niet gelukkig zijn en in principe op 6 kunnen spelen.

Matusiwa lijkt me nog niet klaar voor het echte werk, het is mooi als hij de komende 1-2 jaar een ervaren concurrent voor zich heeft.

Alleen is Blind de enige waarvan ik momenteel echt overtuigd ben voor die plek, en zal hij ook het moeilijkst te halen zijn van de drie.
3 -2
VoorMokum
Klaassen is geen 6, Anita is geen Ajax niveau en Blind gaat niet komen. Zo nu jij weer.
2 -1
AlexIbarra
Ik zou juist zeggen: Nu jij dan.

Wat zie je zelf voor mogelijkheden?
5 0
Michelinho
Anita was jáááren geleden inderdaad het missende puzzelstukje op 6... in een heel andere puzzel. Zijn carrière is inmiddels in het slop geraakt en hij is pas geopereerd. Is er hier iemand die hem ook werkelijk afgelopen seizoenen aan het werk heeft gezien en denkt dat hij een directe versterking zal zijn?
Ik heb zo mijn twijfels.
1 0
Bocarra
Als het aan sommige supporters hier ligt verkopen we de Jong aan Barcelona en halen we Anita daarvoor terug.... wat is er mis aan dit plaatje. :-)
1 -3
Ferd
Dat zie ik niemand zeggen of schrijven, dat speelt zich alleen af in jouw hoofd.

Frankie aanvallend op het middenveld, waar Anita het vuile werk voor hem opknapt. Dat zou geweldig zijn.
2 -2
Flarkow
Hahaha jij spoort echt voor geen meter anita is afgeschreven
2 -3
Bocarra
Ik had gehoopt dat we het niveau Anita waren ontstegen maar volgens velen hier blijkbaar niet. Nogmaals deze kleine man is niet het niveau dat Ajax zou moeten nastreven... Magallan en Tagliafico schrikken zich dood als die kleine man voor hun neus staat... :-)
0 0
LezDeBoer
Met het verkoop van Frenkie ben ik het ook niet eens. Alleen denk ik dat we Frenkie en Anita niet moeten vergelijken. Frenkie hoort gewoon aanvallend op het middenveld te spelen. Hij is zo goed, zonde om hem verdedigend te gebruiken.

Anita daarintegen was toch echt 1 van de betere 6’jes van de afgelopen jaren. Misschien zelfs beter dan Blind.
2 0
Daneman
Bij ajax had ik ook het idee dat ie beter was dan blind. Anita alleen halen als ie nog voldoende snelheid heeft. En natuurlijk als ie niet al te veel met blessures heeft gesukkeld.
0 0
chrisjuhhh
Zonde van dat shirt zeg pfoe .

Oude shirt van Leeds United alles helemaal wit ook de broek en kousen met zo een labeltje eraan , wat zonde alles voor het geld .
0 -1
Genant
Haal die jongen gewoon op. Prima speler.
2 -6
Flarkow
Deze opmerking is hetzelfde als jou naam
2 0
TvdH
hahaha alle oud-spelers zijn ineens te slecht voor ons lol, terwijl het nieveau jaarlijks zienderogen achteruit holt en we al 4 jaar geen kloot winnen.

Gewoon terughalen deze man, sowieso 4 klasses beter dan die draak van een schone
0 -6
Johnnie
Schöne verdient meer respect. Heeft Ajax ook meerdere malen gered. Dat Schöne niet het gewenste niveau (meer) heeft kan gebeuren op zijn leeftijd. Erg prettig om hem erbij te houden.
3 0
Afstandsschot
Ik zeg absoluut niet dat we alles op alles moeten zetten om Anita terug te halen, zeker niet als Frenkie blijft, want dan moet dat natuurlijk gewoon onze 6 worden. Echter vind ik het wel schokkend hoe er hier over Anita wordt gepraat. Sinds De Boer hem op 6 zette liep het team echt aanzienlijk beter, en ik durf zelfs te zeggen dat het de sleutel tot het kampioenschap is geweest. Belachelijk hoe sommigen hier praten over een jongen die altijd geknokt heeft in ons shirt.
4 -2
Ajacied33
Je weet hoe het gaat he hier op AS. Te gek voor woorden als je er eigenlijk over nadenkt hoe weinig respect oud Ajacieden van ons krijgen hier
1 -1
Afstandsschot
Ik vind dat er dan ook nog wel verschil tussen bepaalde gevallen zit. Hoe bijvoorbeeld Kluivert nu wil vertrekken, daar walg ik echt van. Echter zijn er ook gewoon genoeg spelers die altijd knetterhard gewerkt hebben voor ons en simpelweg gelimiteerd zijn in hun capaciteiten. Zo vind ik het soms vernederend om te lezen hoe er over Veltman wordt geluld hier. Die jongen heeft altijd zijn best gedaan en verlengt gewoon netjes zijn contract zodat Ajax in ieder geval nog iets aan hem kan verdienen. Dat hij geen Dani Alves op rechtsback is mag duidelijk zijn, maar om onze eigen HUIDIGE spelers al uit te fluiten en belachelijk te maken gaat me echt te ver.

En dan laat ik de hele kwestie Ziyech nog buiten discussie... dat is helemaal te vernederend voor woorden.
3 0
Oempaloempa
To support betekent ondersteunen.
Ik geloof niet dat het afzeiken en uitfluiten van je eigen voetballers door de spelers als ondersteuning wordt ervaren. Ik denk eerder dat het een negatief gevoel geeft, waardoor spelers energie en geloof verliezen.
1 0
brullie
Voor in de breedte en in de uitverkoop kan je deze jongen voor de ervaring zeker terug halen. Al moet hij zelf ook wel willen natuurlijk. Wel terug komen met motivatie...
1 -1
Ajacied33
Hij is pas 29. Denk zeker wel dat ie nog gemotiveerd zal zijn
1 -1
Ajacied33
Hij is pas 29. Denk zeker wel dat ie nog gemotiveerd zal zijn
0 -1
jeppas
Fijne speler destijds. Maar ik ben het eens met het grote gros van deze Ajacieden. We mogen hoger inzetten. Vurnon is misschien wel goed voor de breedte maar ik heb liever iemand die potten breekt en een leider is op de 6 positie. Mochten we toch een oude held terughalen, ga dan voor Daley Blind!
1 -1
Ferd
Blind heeft al aangegeven niet terug te willen komen. Plus ik schat Vernon voor het Ajax spelletje op 6 hoger in dan de tragere Blind.
1 -1
Gajes
Het zou toch mooi zijn als deze held terug komt, was geweldig bij ons op 6. Met alleen maar jeugd Red je het niet, eiting is een geweldige speler maar kan geen balafpakken en dat heb je toch wel nodig op de 6. Anita basis en eiting af en toe speelminuten gunnen. Matusiwa is er nog niet klaar voor, die kan nog wel een jaar jong gebruiken. Schone verkopen aub.
2 -3
jeppas
Je onderschat Schone! Hij heeft specifieke kwaliteiten en zeurt nooit. Ik heb liever ook iemand anders op 6, maar Schone is juist de ideale nummer 12. Hij heeft een gouden vrijtrap en kan op alle posities op middenveld uit de voeten. Kortom, houden!
2 0
Bky
Nouja, je moet je sterk afvragen in hoeverre Matusiwa verschilt van Anita.
5 0
TvdH
alleen als matusiwa 3 goede potjes in 1 heeft gespeeld zal hij direct weg willen
1 0
geDaante
Anita is beter in de kleine ruimte en de fijnere passer. Anita vind ik qua type beter passen dan de wat wilde en motorisch wat onbeholpen Matusiwa.
3 -1
Genant
Anita was f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h op 6 totdat De Boer op het lumineuze idee kwam om Janssen te halen en Siem terug te laten zakken naar het middenveld. Vurnon viel buiten de boot daardoor en dat was funest voor ons, de ajacieden met verstand van zaken (ahum), maar ook voor Vurnon. Zelden een Ajacied gezien die zo het spelletje snapte. Met hem op 6 begon t te lopen..thuis tegen Roda kantelpunt. 0-1 achter....zaadpot. Onder leiding van een stuwende Vurnon wonnen we met 4-1 (goals Ebecilio en eentje Vurnon). Dat De Boer dit niet goed zag was een voorbode van zijn mislukte trainerscarriere
2 -1
MosesD
Ik denk idd dat Matusiwa een betere uitvoering van Anita is.
2 -2
Genant
Nee joh. Anita is veel rustiger aan de bal. Matusiwa is eerder een verbeterde uitvoering van Enoh.
1 -1
Ferd
Ik weet zeker dat Anita een betere uitvoering van Matusiwa is.
2 -2
trooop
Denk dat anita aan de bal iets beter is, en dat is wat mij betreft al krap voldoende. Hij was destijds belangrijk op 6, maar ik zou graag zien dat we anno nu wat hoger inzetten.
3 0
Wereld
weet niet hoe goed hij nog is.
Kan best een goede speler zijn geweest, maar Emanuelson, Heitinga en Maduro waren dat ook voor ons.
3 -2
Bocarra
We zijn nog niet zover gezakt dat we spelers als Anita moeten terug halen.
4 -4
Oliveira
Volgens sommige hier een perfecte aankoop. Zeker wanneer je clubs als FC Utrecht en Willem II wil evenaren.
2 -6
Ferd
Echte 'kenners' jullie twee. Onderschatten Anita echt zwaar.
4 -2
Oliveira
Gebaseerd waarop? Jou eigen mening of Anita's prestaties?
1 -1
Ferd
Zijn specifieke kwaliteiten
1 -1
Barra
Heb hem de laatste jaren niet meer zien voetballen dus weet niet hoe hij er nu voor staat, maar zijn laatste jaar bij Ajax was hij een dragende speler. Toen hij op 6 kwam viel ook alles op zijn plek.
2 0
Ferd
En dat was ook het laatste jaar dat Ajax leuk voetbalde onder De Boer. Dat stond echt direct met elkaar in verbinding, Anita was het draaipunt waardoor leuk voetbal mogelijk was.
1 0
gras
Klopt, Anita was met Vertonghen de spil waar heel AJax om draaide. Die wisselwerking kan hij met De Ligt weer bereiken.

En dan heb je eindelijk weer een mannetjesputter op het middenveld, itt Schone. Prima 12e man, heeft ook goede wedstrijden gespeeld, maar hij brengt het gewoon niet als echte 6.
0 -1
gras
Mits hij volledig fit is, kan hij op 6 goud waard zijn voor het team. Zeker als een De Ligt achter hem kan inschuiven. Hij ontlast de creatieve middenvelders met zijn werk, lijdt vrijwel geen balverlies, zet vrijwel altijd diep en eenvoudig voort, verovert veel ballen, zet goed druk en haalt counters er die manier tijdig uit, is tactisch goed.
5 -3
Piejotter
Prima teamspeler voor Ajax , je kunt hem op meerdere posities plaatsen. Deed het uitstekend in zijn laatste Ajax seizoen. Moet echter flink inleveren.
3 -1
Babayaka
Gewoon daar laten, geen bijzondere speler.
1 -7
ambtenaar
Deed het in zijn laatste jaar toch echt prima bij Ajax.
5 -2
Maik
Vond ik dus ook wel. Vraag me af hoe ie er nu voorstaat. Babel was ook flink gegroeid na wat jaartjes Engeland. Kunnen wij misschien meer talent in huis hebben, maar als ze allemaal als tiener naar het buitenland trekken hoop ik toch echt dat Ajax niet als een blind paard aan een achterhaalde filosofie blijft vasthouden. Maargoed, laten we maar weer tot eind augustus bidden dat die uitstroom meevalt ;)
2 0
ambtenaar
Klopt, maar het feit dat een Leeds untd van hem af wilt daar schrik ik van.
1 0
Ferd
Ik niet. Compleet ander type spelletje, past daar niet. Maar het Ajax systeem op 6 is op zijn lijf geschreven.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Ozymandias, wil je hier misschien iets over zeggen?
0 0
ajacied pp
Geen behoefte aan ANITA, we hebben al veel te veel jongetjes en kabouters gehad in het verleden, we hebben ook echte mannen nodig!!!!
4 -10
Hans Kraay Jr.
Nou noem er een paar op....?
0 0
geDaante
Is allemaal helemaal nergens op gebaseerd. Ajax heeft goede voetballers nodig, geen bikkelaars. Tenzij die bikkelaars ook bovengemiddeld technisch en handig zijn, en een hoge handelingssnelheid hebben. Die combinatie is voor Ajax over het algemeen financieel niet weggelegd.
1 -1
insectenverdelg
Anita wilde bijtekenen, nam een week later Raiola als zaakwaarnemer in handen en 3 weken daarna wilde hij alleen nog maar weg. Mooie carriere gemaakt daarna. Had ook gewoon 3 jaar vaste waarde kunnen zijn bij Ajax in t 1e. Gaat nu naar utrecht oid gok ik. Zonde.
3 -1
geDaante
Ajax en De Boer leken nou ook niet heel veel moeite te doen hem te behouden, hij was plotseling weg. Nadien kozen ze ineens voor brekers op de 6, zoals Poulsen en Zimling, terwijl Anita het uitstekend deed als voetballende 6, en zo veel meer opbouw en voetbal erin bracht. Onbegrijpelijk om dan daarna voorzulke types te kiezen.
0 -2
insectenverdelg
Poulsen heeft zn waarde gehad, maar werd niet voor niet voor Daley vervangen op 6. Zimling was lachwekkend. Had zelf graag Anita willen behouden. Feit blijft dat hij riep toen hij op 6 kwam te staan dat hij graag wilde verlengen. Daarna kreeg hij Raiola als zaakwaarnemer en was 2 weken layer verkocht. Ajax zal best haar rol daarin gehad hebben, maar Raiola ook denk ik.
0 0
geDaante
Ja waarde in De Boers betonvoetbal misschien, is natuurlijk totaal geen Ajaxspeler.

Ja, zou kunnen, we weten het niet, je hoorde er in ieder geval niets over en het was zo geregeld, heel vreemd.
0 -2
Oliveira
Toch wel hard als een matige club als Leeds je weg wilt doen vanwege tegenvallende prestaties.
2 -3
Jelephi
Nee bedankt.
2 -2