[Update] WK 2026 in Noord-Amerika

BVeenstra, 13-06-2018 om 12:55, 7350 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het WK in 2026 gaat plaatsvinden in of Marokko of in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Inspecteurs van de FIFA hebben beide kandidaten groen licht gegeven. Op woensdag 13 juni, een dag voor de start van het WK in Rusland, wordt bekendgemaakt waar het WK 2026 gaat plaatsvinden, zo meldt Voetbal International.

De inspecteurs hebben beide kandidaten beoordeeld met verschillende punten. In totaal kon een 'bid' vijf punten halen, terwijl er een minimum van 2,0 nodig was om kans te maken om het WK te organiseren. Het bid van Canada, Mexico en de VS kreeg een 4,0 als rapportcijfer, terwijl Marokko een 2,7 kreeg.

Elk land dat is aangesloten bij de FIFA zal nu een stem uitbrengen voor een van de twee bids. Verder stemmen niet langer 24 bestuurders in het geheim, maar 207 van de 211 bonden (op de vier kandidaat-landen na) kiezen in het openbaar. Het WK in 2026 zal het eerste WK zijn waaraan 48 landen deelnemen. In de tweet hieronder is te zien wat de risicofactoren zijn voor de twee bids.

Update - 12.55 uur (13 juni 2018)
Het WK van 2026 wordt gehouden in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Het bid van het trio kreeg meer stemmen (134) dan het bid van Marokko (65). Ook de Nederlandse voetbalbond bracht haar stem uit. De KNVB stemde op Marokko. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat drie landen een WK organiseren. In totaal zullen er 48 teams meedoen aan het WK in 2026.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fredschuit1
Had dan alleen Mexico gedaan. Enigste land van de 3 waar de inwoners zelf ook van voetbal houden. Plus dat het veel meer uitstraling heeft.
1 0
geendagsvlieg
Blijkbaar hadden de Mexicanen daar geen interesse in en er zijn in de USA meer voetbal liefhebbers dan jij denkt.
0 0
MSwertz92
Voetbal begint idd een beetje te leven in de VS.
0 0
Dexy
Als die drie landen elkaar dan al niet in de haren hebben gevlogen... Maar goed, dat is een discussiepunt dat niet echt thuishoort op een voetbalsite.
1 0
Willem Alexander
WK in eigen land! Voor mij dan :)
0 0
FlyingDutchMan
Heb je sambaballen dan?
0 0
Babayaka
Canada en Amerika, echt ze doen er alles aan om de populaire sport bij de echte liefhebber weg te trekken.
0 0
Freddy Al
Ik hoop van niet al is het maar omdat ik mijn buik even vol heb van dat gebral van die egocentrische seksist in het witte hutje .
Die is tegen die tijd weer weg maar ik vrees het ergste, ik gun het veel meer aan Marokko bijvoorbeeld.
1 -3
mgtow
Linkse media nabrallen. Altijd dom.
0 0
Ruff Rhythim
Lekker joh, wedstrijden om half 2 snachts...zoals WK94 in USA

En dacht dat de FIFA het niet meer wilde dat er in 2 landen een WK georganiseerd wordt, dus doen we het in 3 landen, logisch natuurlijk...

Leuk ook...speel je een potje in Canada, mag je een week later in Mexico City spelen op 20duizendmiljoenmiljard meter hoog.
2 -2
mgtow
Geen idee waarom je duimpjes omlaag ontvangt terwijl je zo gelijk hebt.
0 0
Patje2011AJAX
Jammer voor Marokko. Maar nu kunnen ze die miljarden uitgeven aan hun bevolking.
1 0
iammike
Nice, ik weet wel waar ik in 2026 op vakantie ga
1 -1
Ferd
Marokko?
0 0
CR14FF
Weer een WK op een plaats die totaal geen betekenis in de voetbalcultuur en geschiedenis heeft, jammer.
5 -4
blava
Marokko heeft simpelweg de infrastructuur niet om 48 ploegen te herbergen. Naïve poging die tot mislukken gedoemd was. Betekent wel dat WK in 2030 pas weer in Europa gespeeld wordt. Iets voor de Benelux of beter Nederland en Duitsland samen?
1 -1
Grummes
De KNVB heeft gekozen voor Marokko. Ik zou dan ook even wachten tot er wat mensen met enige verstand zitten voordat ze dergelijke beslissingen moeten gaan nemen.
0 -2
Dit is mijn club
Laat het eindelijk weer eens plaatsvinden in Engeland. Schitterende stadions en een pure voetbalcultuur.
1 -1
Ajacied33
Jammer Marokko, maar het was te verwachten. Ik had al een vermoeden dat de VS m zou krijgen. Marokko is in alle opzichten veiliger, dichterbij, enorm voetbalgek en dan krijgen Canada en de VS die niks met voetbal hebben het WK. Zonde
2 -3
AIR-S
Doe maar geen Marokko. Al is Mexico ook niet echt een fijn land om heen te gaan....
1 -1
AFCAsphere
Enige puntje voor MX / VS / CA is dat je dan verschillende tijdzones hebt, wat misschien verwarrend zal zijn voor sommige voetballiefhebbers.
0 -1
megaonion
Puntje? Dat wordt lekker om 3 uur 's nachts op je donderdag avond naar Nederland kijken. Fucking kut dit.
1 -1
Babayaka
Als Nederland zich plaatst.
0 0
WantAmsterdam
Marokko zou eigenlijk wel leuk zijn, een politiek stabiel Land waar ze helemaal gek op voetbal zijn een waar volgens mij ook nog nooit een groot toernooi heeft plaatsgevonden, maar weet niet of ze ook de middelen hebben, want Zuid Afrika een Brazilië, zoals achteraf is gebleken, waren zeker niet de juiste keuze.
Anders vind ik Amerika ook geen slechte keuze, vooral, zoals al is geschreven, zou dat een hoop problemen schelen
1 -4
Amsterdam Loyals
Denken ze in het Rif gebied ernstig anders over...
0 0
AIR-S
Dan bouwen ze (met hulp van slaven) weer tig gigantische stadions.... en na het WK? Komen er 10 man en wat geiten opdagen.... Onderhoud kost bakken met geld... Raakt verwaarloosd.... en uit eindelijk is niemand er echt beter van geworden daar. Behalve de rijken die weer miljoentjes hebben verdiend met het verkopen van het bouwproject.

Nee, doe maar in America waar de stadions al groot genoeg zijn en waar arbeiders wel redelijk behandeld worden. Enkel Mexico zet ik mn vraag tekens bij, hoe veilig is dat voor de supporters....
4 -1
afcas
leef je echt met het wereldbeeld dat alles in amerika zo goed is? ik begrijp nooit waar dat vandaan komt. het volk dat daar gebruikt zou worden om het wk voor te bereiden wordt echt slecht behandeld en die moeten ook gemiddeld 2,5 baantjes hebben om hun gezin te onderhouden. zijn echt weinig landen waar de wat lager geschoolden zo veel moeten werken om een gezin te kunnen onderhouden als de verenigde staten...
1 0
Maxwell5
Lul niet zo dom! Het voetbal leeft in Marokko, stadions daar zitten gemiddeld net zo gevuld als bijvoorbeeld hier in Nederland. En slavernij in Marokko....godskolere de fuck heb jij voor een achtergesteld wereldkennis.
1 -3
AIR-S
Slavernij vindt overal plaats, zeker met zulke grote projecten. En denk dan niet dat er iemand met een zweepje achter gaat staan. Maar slechte arbeids condities, weinig aandacht voor veiligheid, slecht betaald enz. Dit gebeurde bij het WK in Brazilie, Rusland en nu ook Qatar. Ga nou niet doen alsof Marokko zo'n net land is waar dit niet zou voor komen. Ben zelf voor een bouwproject in Algarije geweest en daar gaan ze gewoon heel anders om met arbierders dan in Nederland en de VS.

Bovendien zijn de stadions die er nu zijn niet voldoende voor een WK. Dus ze kunnen wel gemiddeld net zo vol zitten als in NL. Maar als ze oppeens 10 Stadions moeten bouwen van 50.000 man dan zitten die dus NIET vol na het WK. Net zoals ze in Nederland niet vol zouden zitten.

Dus godskolere denk ff na voordat je zegt dat ik achtergestelde wereldkennis heb.
3 0
Kojaxx
Arbierders? Soort mix tussen Arabieren & Arbeiders? Pun intended? ^^
0 0
Maxwell5
Lul niet zo dom! Het voetbal leeft in Marokko, stadions daar zitten gemiddeld net zo gevuld als bijvoorbeeld hier in Nederland. En slavernij in Marokko....godskolere de fuck heb jij voor een achtergesteld wereldkennis.
1 0
Red Devil
Gewoon in de VS spelen scheelt een hoop problemen.
4 -1
Michelinho
Nou da's wel duidelijk waar het op uit gaat draaien. Marokko als excuuskandidaat om het vervolgens aan Noord-Amerika toe te wijzen. Wordt lekker veel reizen voor iedereen.
1 0
afcas
wel apart dat zoveel mensen problemen hebben met qatar met als argument dat het geen voetballand is, maar vervolgens wel de keuze van amerika zouden steunen...
3 -3
Joseph
Qatar is met zijn klimaat letterlijk geen voetballand, dat is in Amerika wel anders.
1 -1
Santiago
Een WK in de VS lijkt me toch zeer leuk
4 -1
CR14FF
Ja geweldig, voor elke wedstrijd een uur lang Justin Bieber en Nicki Minaj live optredens. En niet vergeten allemaal te knielen voor Donald Trump voor aanvang van wedstrijd ;)

Nee even zonder gekkigheid, doe mij maar zoveel mogelijk toernooien in landen die echt een historie met voetbal hebben.
3 -1
Ajax412
Marokko of Mexico dan maar, dat zijn tenminste landen waar het merendeel echt iets met voetbal heeft. Canada en de Verenigde Staten hebben andere sporten om zichzelf mee bezig te houden, wat helemaal niet erg is natuurlijk. Kies voor de bevolking en niet voor de lobbyist met de meeste centen. Oke, nu ben ik aan het dromen.
3 -1
Bensco
Doe maar Marokko, het land heeft meer met voetbal dan Amerika en Canada. Bovendien kunnen ze daar wel een goede economische impuls gebruiken.
4 -4
AIR-S
Economische impuls?

Woon een tijd in Brasilia, en jan modaal is er echt niet op vooruit gegaan. Sterker, iedereen is pissed dat er nu een lelijk, niet gebruikt stadion is gebouwd voor ruim 800miljoen euro. Terwijl 500 meter verder bij het stoplicht mensen oude tshirts verkopen voor een paar cent.

Het hele aanbesteden van bouwprojecten voor een WK/Olympische spelen is een grap. Elke keer worden er zo veel miljoenen witgewassen en verdiend over de rug van arme. Economische impuls? Misschien voor dat straat verkopers een maand wat meer verkopen ja. Maar het land wordt er niet beter van.
1 0
Middenweg401
Ik zet m'n geld op Canada. Originele keuze.
Modern, veilig, probleemloos en er valt veel te winnen voor de sport.
1 -1
Ruff Rhythim
Tis Canada, VS en Mexico he?
Gezamenlijk bid.
3 0
Middenweg401
Ah.. Dat was inderdaad niet duidelijk bij mij. Bedankt. :)
Beetje onlogisch wel zo'n gigantisch gebied. De landen op zich zijn al enorm en hebben elk zat moderne stadions.
0 0
DeWijsneus
Tfoe ah sahbi?
0 -1
Josajacied87
Noord Amerika lijkt me een veilige keuze, de reis afstanden lijken me wel een dingetje.
Dit WK zou een mooie mogelijkheid zijn voor een land als Marokko om zijn infrastructuur te moderniseren..
1 0
Jajijdaar
Hopelijk wordt het Noord Amerika, Canada en Mexico.
In Marakko wordt het bloedheet in de zomer.
3 -1