'Wilden geen kampioen Jupiler League worden'

ArthurV, 23-04-2018 om 16:14, 16831 views, RTV Oost | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Met nog maar één duel op het programma, is de kans groot dat Jong Ajax zich aankomende zaterdag de kampioen van de Jupiler League mag gaan noemen. Art Langeler, in het verleden actief als trainer van Jong PSV, heeft tegenover RTV Oost laten weten met de Eindhovenaren nooit de ambitie te hebben gehad om de titel van de Eerste divisie te pakken. 

Langeler laat wel weten nog steeds een enorme voorstander te zijn van beloftenteams in de Jupiler League. 'Maar we zagen na een jaar al aankomen dat we over een paar jaar wel eens kampioen konden worden, of Ajax. We hebben zelfs bij PSV beleid gemaakt dat we dat niet wilden. '

Volgens de directeur voetbalontwikkeling van de KNVB is de leerschool die jonge talenten krijgen bij het spelen van wedstrijden in de Jupiler League, het allerbelangrijkst. 'Die moeten af en toe een keer vreselijk op de kloten krijgen in een wedstrijd. De rest van de teams in de Jupiler League krijgt het niet voor elkaar om een team in de benen te helpen, met alle leeftijden die ze mogen gebruiken, dat goede weerstand kan bieden aan deze Jong-teams en ik vind dat daar ook wel iets verwijtbaars ligt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Hier past maar één benaming voor: "Scheitbak".
0 0
Simon1
En dit gedrocht werkt voor de KNVB... Is er nou niemand die de KNVB en hem uit hun lijden kunnen verlossen...
0 0
ETM
Niets anders dan een sneer naar Ajax. Langeler bedoeld te zeggen dat bij PSV de nadruk ligt op ontwikkeling en niet op punten pakken. Maar verkapt zegt hij eigenlijk dat dit bij Ajax niet zo is. Een aanval dus.
GeDaante met zn honderd minnetjes doelt daar ook op. Dus de vraag is heeft Langeler wat dat betreft gelijk? Daarover zou de discussie moeten gaan.

Los daarvan komt hij gewoon over als een jaloerse PSV-man. Jong PSV is gewoon een stuk minder dan Jong Ajax en dat zit hem dwars. Iemand die voor de KNVB werkt moet geen clubpolitiek bedrijven, maarja dat is bij de KNVB heel gewoon.
Of hij moet echt met keiharde kritiek op Jong Ajax komen in zn rol als directeur voetbalontwikkeling, maar dat doet hij ook niet.
0 0
Ajax#1900
Deze vent staat echt symbool voor de eindeloze triestheid van zowel PSV als de Knvb.
0 0
Lagasj
Een PSV er met het IQ van een F'noorder.
Goed bezig daar in Zeist.
0 0
TvdH
intens sneue kerel dit
1 0
Joseph
En deze man moet gaan zorgen dat de Nederlandse jeugd gaat presteren?!

RIP KNVB..
3 0
fanforeffer
weer een pvc aan het woord op AS. waarom . AS is anti Ajax.
4 0
Pierre Heno
Nou..die Langeler behoort ook niet bepaald tot de slimsten...Wàt een geestelijke armoede toch allemaal.
3 0
Suarez16_
Ah dus zo ging dat bij Jong Oranje. Bazoer, Riedewald en Frenkie selecteren? Nee man stel je voor dat we naar het Jeugd EK gaan. Kunnen we veel beter rosario, van osch en van bruggen opstellen, dan gaan we niet, want we willen niet presteren. Top beleid!
5 0
Jajijdaar
Art Langerer was laatst nog op m'n werk.
Zeer geduldige en vriendelijke man trouwens!
1 -10
T.reckveugel
Was hij ook een dagje op de opvang voor zwakbegaafden?
Nu beledig ik eigenlijk de zwakbegaafden, maar man, wat is deze man achterlijk
0 0
ajaxminimax
Dat zal dan best, maar voetbalverstand heeft deze man niet. Hoe kan de bond in vredesnaam deze man als directeur voetbalontwikkeling doen? Het is dat het niet kan, maar Cruijff zal zich hebben omgedraaid!
2 0
Ajaxvooraltijd
Daar hebben we weer zo'n pipo afkomstig van PSV die zich namens de KNVB compleet voor lul zet en indirect het beleid wat PSV dus al blijkbaar jaren volgt. Hahaha. Knap hoor die voetbalproffessortjes uit de koker van PSV die de KNVB naar een nog bedenkelijker niveau brengen. Echt stuitend, als je echt compleet incapabel bent kun je altijd even op de koffie bij meneer Gudde want die prutser heeft altijd wel een mooi baantje voor je. Dit kan toch niet dit niveau voor een betaald voetbal bond? Naja laat ook maar, ik heb hier maar 2 woorden voor ... Ha ha!
3 0
geDaante
Voor de duidelijkheid, hij wil ermee zeggen dat hij niet per se kampioen wilde worden, liever meer weerstand zou ervaren, en zo tegen moeilijke en ook verliespotten aan zou lopen, waardoor spelers beseffen dat er niet zomaar gewonnen wordt, dat het maximale gevraagd wordt, en de spelers dus zoveel mogelijk weerstand ervaren. Dat is zijn punt. Alsof ie express zou gaan aankloten om maar geen kampioen te worden...
3 -5
Welja
Hoe wil je dat doen? A1 opstellen en JA opdoeken?

De mindere spelers opstellen en de beste spelers op de bank bij JA op Ajax1?

Het niveau van de JL is gewoon te laag. Het is een eigenlijk een schande dat een tweede elftal kampioen kan worden in de op een na belangrijkste competitie van het land. En het is niet zo dat er veel speler s van Ajax 1 hebben meegedaan.

Dus degen die verantwoordelijk is voor het niveau van de JL moet zich zelf eens achter de oren krabben.

Misschien moet JA toch maar promoveren en buiten mededinging meedoen in de eredivisie.
0 0
Freddy Al
Zo lees ik het ook, hij zegt ook dat de andere teams beter in staat zouden moeten zijn om meer weerstand te bieden en vind het verwijtbaar dat dit niet gebeurd.
Wel wat vreemd om er beleid op te maken om geen kampioen te worden, dat is uiteindelijk ook een facet waar je van kunt leren, maar goed.
0 0
AjaxfanRuben
Hehe eindelijk iemand die logisch nadenkt
0 0
Ajaxvooraltijd
Meneer is bij PSV weggestuurd omdat hij maar wat aanklootte.
1 0
geDaante
Ik zeg verder ook niet dat ik hem zie zitten, zeker niet, ik heb het over deze uitspraken in dit stukje.

Bij Ajax zie je nu weer de focus op teamresultaat, ingegeven door het ego van de trainer. Zeer slechte zaak.
2 -2
insectenverdelg
T hoofddoel bij jong is en blijft om talenten bij t 1e af te leveren. Echter waar vaak kritiek op is geweest is voor fysiek en mentaal de stap te groot was. Juister spelen nu in de JL laat ze fysiek wennen. Vd Beek zei ook dat dit hem profijt heeft opgeleverd. Dus t vechten voor punten vond ik echt niet slecht. Elke pot moet het doel zijn om te winnen. Daar draait spelletje om uiteindelijk. Dat t niet t uiteindelijke doel is, is iets anders.

Waar je wel kritiek op kan hebben is dat de speelstijl niet aansluit of voorbereid op d9e van het 1e of dat de spelers met de meeste potentie om een meerwaarde voor het 1e te zijn, niet worden opgesteld. Ik denk dat dit bij jong maar ten delen waar is. Ik maak me daar bij de O19 veel meer zorgen om als ik eerlijk ben.
0 0
NouridolbergNeres34
Hahaha wat een trieste kneus is dit toch, Jong Ajax kan kampioen worden dus moet hij maar weer even een sprookjesverhaal verzinnen over beleid om maar express geen kampioen te worden.
9 0
Welja
Ajax 1 wil geen kampioen worden in de eredivisie, zodat ze beter opgeleid worden voor Europa.
9 0
Ajax4life16
Hahaha hoe kan deze vent zichzelf nog serieus nemen
5 0
Caparzo
Deze Langeler vind ik (met zijn eerdere uitspraken) een bloedirritant ventje, op dat niveau laat je haat tegen andere clubs (in dit geval Ajax) op zijn minst niet doorschemeren. Jp=v eindigt nu in punten flink onder JA, en dan komt hij met zo'n drogreden aanzetten. Als hij het zelf naleest moet hij zelfs denken "Oops, dit ligt er wel iets te dik bovenop". Walgelijk kereltje..
3 0
Raoul14
Wat een flauwekul. Als je geen ambitie hebt om te winnen en kampioen te worden zal je nooit de top halen.
5 0
MVG
Ik begin me even beetje apart te voelen van deze man. Ja hoor, PSV en expres verliezen. Geloof je hee zelf. Ga lekker op die platte kar staan met je vatsige kop en dat door de KNVB gesubsidieerde kampioenschap van jullie vieren. Maar nee hoor, meneer moet zich weer met Ajax bezighouden want hij kan er niet van slapen dat wij een echt jeugdelftal hebben dat kampioen dreigt te worden in plaats van zo’n 2e elftal met mislukte voetballers en jongens die nooit een kans gaan krijgen in het eerste. En dan volgend jaar weer aankloppen bij de gemeente of ze niet nog wat centjes voor ze hebben om een nieuwe speler te kopen. Oh, wat hoop ik dat deze club naar de filistijnen gaat.
2 0
geDaante
Wat dit betreft helemaal eens met Langeler. Van alles winnen creëer je geen winnaarsmentaliteit, en ervaar je blijkbaar ook te weinig weerstand. Van alles moeten geven en dan zo nu en dan een wedstijd ook echt winnen creëer je al meer winnaarsmentaliteit, voor zover dat nog te creëeren valt, ik denk nauwelijks tot niet.

Het gaat vooral om de weerstand, en je eigen spel blijven spelen en je beste talenten opstellen, en op hun bek laten gaan als het moet.

Helaas gebeurt dit niet bij Ajax onder Reiziger en vooral Heitinga. Snel lozen beiden., En Ouaali ook, die dit toelaat.

Haha die minnetjes, whatever jongens, goed voetbal onder Heitinga he? Lekker in de Youth League spelen met Dani de Wit én Ekkelenkamp op het middenveld en lange ballen maar! Heerlijk!
4 -18
chuckie88
Jij hebt ze ook niet helemaal op een rijtje he?
5 -5
geDaante
Jullie nemen de woorden van Langeler veel te letterlijk.
1 -2
ajaxinho
Hoe wil je in godsnaam spelers op hun kloten geven als ze nergens om spelen?!

Ik vind het wel goed van Reiziger dat hij reserves van Ajax 1 (Eiting, Bakker)
niet altijd laat spelen.
De reserves van Jong Ajax kunnen dan makkelijker inkomen
en bepalen in sommige gevallen zelfs de lat (Matusiwa).
6 0
trodat4030
Bakker speelde niet omdat hij op 14 JL wedstrijden staat en na 15 wedstrijden JL/eredivisie niet meer in u19 mag uitkomen. Om? PSV te verslaan in het kampioenschap u19 (en dus YL veilig te stellen).
0 0
vader123
Letterlijk genomen betekent dit dat JPS uit de Jupiler League dient te worden verwijderd. Een club waarvan het beleid is om geen kampioen te worden, zal om dat doel te bereiken wellicht soms opzettelijk moeten verliezen. Dat is pas echte competitievervalsing.
Heeft De KNVB inmiddels ook beleid gemaakt over wie wel en geen kampioen mag worden? Dat kan je verwachten met zo'n directeur. Ik zou bijna gaan denken dat deze man zaterdag ons O19 team heeft (weg)gefloten. Is dit misschien ook de man die de Ajax O19 voorsprong van 10 punten in de winterstop tot 0 reduceerde?
2 0
ovopiet
Dus jij hebt dan bewust wedstrijden verloren?
Dat is volksverlakkerij en misschien wel strafbaar.
Staat dan ineens je baantje op de tocht, Art.
1 0
Minsc
Deze strategie passen wij toe bij Ajax 1.
2 -1
ambtenaar
En deze dwaas mag zich directeur voetbal ontwikkeling noemen.........
13 -1
Stibba020
Door dit soort figuren binnen de KNVB gaat het Nederlandsvoetbal dus naar de klote.
4 0
Lazell
Niet om bijdehand te doen, maar wat heeft de KNVB te maken met het opleiden van spelers? De talenten spelen bij een club, niet bij de KNVB. Na Ajax moet je hebt hebben van clubs als Sparta, AZ en Feyenoord. Dit is in principe voor 80% het "Nederlands voetbal". De KNVB overschat zichzelf.
0 -1
Superman
Wat een droeftoeter die dikkop helemaal anti Ajax!
Lekker met die 010 Gudde en die Koeman ook van hetzelfde.
7 0
3*stars*3
In 010 (zuid) zijn ze natuurlijk ook anti Ajax maar v Geel en Gudde heb ik niet vaak horen sneren richting Ajax.
Imo ook belachelijk dat Gudde zo'n hoge functie heeft binnen de KNVB maar dat terzijde.

Maar al die sneertjes van die gluiperds Brands, Gerbrands en deze gozer, zijn echt ontelbaar.
Brands liet een keer zelf uitrekenen hoeveel Ajax uitgeeft aan jeugdtransfers want psv moest ook daar naartoe.
Afkijken mag natuurlijk altijd maar ga daarna niet natrappen om zo zieltjes te winnen bij die domme fans.
4 0
Amsterdam Loyals
Hahaha.. wat een clown!
3 0
Stibba020
Ajax dit, Ajax dat, Ajax zus, Ajax zo..

Ze zijn allemaal wel heel erg met Ajax bezig.
2 0
Robeerke
Dit is de kersverse directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB toch?
2 0
Bky
Is dit niet een soort van competitievervalsing eigenlijk?

Een club die mee doet in een competitie en niet de beste wil zijn. Het woord competitie zegt het al; een competitie is een serie wedstrijden voor een kampioenschap.
2 -3
Stibba020
Eens! En die heeft net een nieuwe functie binnen de KNVB gehad.
0 0
Rolo
ach dat deden ze ook seizoenen lang in ehv in de europa league. dat was ook te min voor ze als je ze daar zag rond dwalen
0 0
Heiko
In de eredivisie/beker kom je ook competitie vervalsing tegen (kunstgras, fey altijd thuis in de beker, partijdige scheidsrechters)
0 0
Dexy
Excuus voor de min, was niet mijn bedoeling
1 0
Stibba020
Schorriemorrie
1 0
Bky
Lul :(
2 0
Dexy
Haha, ik lijk hiermee Langeler wel: "Excuus dat we in de Jupiler League zitten, dat was als PSV zijnde niet onze bedoeling."
0 0
3*stars*3
Pffff, wat een enge droeftoeter blijft deze gozer.
Hij mag blij zijn met zijn functies binnen de KNVB en ben benieuwd wat hij ervan gaat bakken, die kneus.
Zijn clubbie won de schaal en in Rotterdam hebben ze de beker maar het blijven sneren naar Ajax of prestaties van Ajax bagatelliseren blijft maar doorgaan.
Alsof psv kwaliteit had om de titel te pakken in de Jup?

Het is duidelijk dat veel mensen van 2011 tot 14, moeilijke tijden hadden en je merkt het nog steeds want het zit diep...
4 0
Broekzak
Dit geval gaat dan talentontwikkeling van de KNVB doen.. t is om te gieren
3 0
Redrum
Ik wil bij deze Art Langeler en de fans en spelers van Feyenoord even heel hartelijk bedanken. Onze mooie club Ajax heeft zichzelf dit jaar flink voor schut gezet. Maar Art en Feyenoord hebben vandaag laten zien: het kan altijd nog veel erger. Thanx guys!
3 0
godenzoon92
Zelden zulk slap gelul gehoord. Jong Ajax heeft toch ook een aantal keer een flinke oorwassing gekregen dit seizoen? Toch is er de ambitie en gretigheid om dat schaaltje te pakken.

Ik had hem wel eens willen horen waneer Jong psv wel bovenaan had gestaan. Wedden dat hij dan had lopen pronken als een aap met zeven lullen.
11 0
Redrum
Als het andersom was geweest dan had hij 100 % gezegd dat dit het bewijs is dat de jeugd-opleiding van psv sterker is dan die van Ajax.
8 0
AFCAwooz
Ik bekras elke dag expres mijn auto. Als ik dan een keer tegen een boom rijd, baal ik niet zo erg van de schade.
5 0
chrisjuhhh
Je Lijk Art wel hahahaha
0 0
RusselWestbrook
Haha
0 0
Dexy
Deze man maakt zich echt belachelijk met dit soort uitspraken.

Hij jat uitspraken van Wim Jonk (liever verliezen om individueel te ontwikkelen) om vervolgens aan de hand hiervan het beeld te schetsen dat het er bij PSV veel professioneler aan toe gaat dan bij Ajax. Kortom: een uitspraak van Jonk uit zijn verband rukken om daarmee Ajax een trap na te geven.

Vermoeiende man, die Langeler.
1 0
gras
Ajax wil geen kampioen worden in de eredivisie. Is ons beleid ook op afgestemd.
5 0
Dexy
En Feyenoord heeft officieel in het beleid vastgelegd dat ze nastreven om niet vaker dan 1 keer per achttien jaar kampioen te worden. ;)
0 0
Jaridebeste
:-)
1 0
Jaridebeste
Tuurlijk jongen. Telkens als je denkt dat het allemaal niet sneuer kan, word je toch nog weer verrast. Heb je als Ajax zijnde al 4 jaar geen enkele prijs gepakt, is het ook qua organisatie een chaos van heb ik jou daar....Veel beroerder kan het allemaal niet, ja ok, de financiën zijn op orde....maar verder....en dan nog constant met Ajax bezig zijn......wint Feyenoord de beker, zitten ze over ons te zingen en nu komt deze PSV calimero weer met zo'n verhaal. Haha, afgunst neemt nooit vakantie dat blijkt wel weer :-)
3 0
Redrum
Ik zie net beelden van de feyenoord-selectie die uitgelaten staan te hossen op een podium in het midden van de Kuip. Dit vlak nadat ik dit verhaal van Art las. Mijn dag kan echt niet meer stuk en ik heb morgen zeker spierpijn van het lachen.
0 0
AFCAwooz
Ja maar wat die Feyenoorders niet weten is dat AZ eigenlijk zo de voorbereiding in is gegaan om de wedstrijd expres te verliezen. Want als ze dan volgende week tegen ajax moeten en ze winnen niet, dan zitten de spelers niet gelijk in zak en as.
0 0
Gerrr
Jong-psv wil geen kampioen worden,daar is beleid op afgestemd.

Wat een clown.......
7 0
Redrum
Art Langeler: Ik koos ervoor om pas op mijn 35e ontmaagd te worden. Dat was mijn eigen beleid. Zo kon ik mijn karakter kweken en de sterke man worden die ik nu ben.
6 0
Gerrr
Je moet als wijf toch wel over erg weinig zelfrespect beschikken als je je door Art laat naaien...
0 0
amthree
En deze man heeft een functie binnen de knvb, dan kan je het toch niet meer serieus nemen?
2 0
chrisjuhhh
Wat een vuile vieze na-aper zeg .
Hij neem gewoon klakkeloos termen van Ajax over de rat .

Is hij vergeten dat Jong Ajax altijd in wisselende opstellingen speel ?
Hij moet oprotten als opleider KNVB welk KNVB lid roep nu zo iets ?
2 0
luiszwaaris
Hahahaha
0 0
RaynoFischer
HAHAHA, echt wtf....
Als je team ook al zijn het de beloften gewoon goed genoeg is om de competitie te winnen, waarom zou je dat tegenhouden?
Hoezo moeten ze eens op hun kloten krijgen?, laat de andere clubs maar alles uit de kast halen om dat te proberen ;)
2 0
WesleySonck
Haha ja met alleen dit verschil Art: jong psv zou alleen kampioen kunnen worden als er eerste elftal spelers vast mee zouden doen. En ja, dan kan je je beleid zo aanpassen dat je dat niet wilt en alleen jeugdspelers opstelt. Verschil is alleen dat Jong Ajax wel kampioen kan worden met jeugdspelers...
1 0
Redrum
Het meest trieste is nog wel dat er bij Jong-PSV meerdere spelers rondlopen van 21,22. Bij Ajax staan dat gasten al in het eerste of ze zijn verkocht.
0 0
Redrum
Vraag me af wat er in dit zogenaamde beleid staat vastgelegd: Mochten we dreigen kampioen te worden, dan zullen we bewust verliezen? Serieus Art, moeten we dit nou echt geloven jij dikke gladde pishobbit?
1 0
chrisjuhhh
pishobbit hmmm , maak er Pishobbit FC. (FC Sta voor Fuck) van en kan zo maar nieuwe titel in Eindhoven zijn .
0 0
JanTa
Als ik die Calimero weer eens hoor praten dan krijg ik klamme handen.
0 0
UltimateKaos
Als je een lichting hebt die goed genoeg is om de titel te pakken, hoe kan je er dan voor zorgen dat ze dit niet doen?
Je gaat toch niet tegen die jongens zeggen dat ze niet mogen winnen???
2 0
Redrum
Mochten ze dreigen kampioen te worden dan was het plan dat Art zelf op doel zou gaan staan.
0 0
Bky
Bij PSV hoeven ze zich niet zo druk te maken dat een lichting goed genoeg is.

Maar als het bij PSV onverhoopt toch een keer zover is gaan ze wss met 10 man spelen ofzo.
1 0
Ajacied33
Een hele nare vent is dit,een gladjanus met zn uitspraken over Ajax. Alsof je echt in een beleid kunt opnemen om geen kampioen te worden. Toevallig zegt ie het vlak voor Jong Ajax kampioen kan worden...
3 0
WesleySonck
Bizar hoe deze vent steeds maar hoger op de ladder kan klimmen bij de knvb. Heeft nog nooit wat gepresteerd in zijn leven. Zegt genoeg over het niveau dat de knvb nastreeft.
2 0
Bky
Hahahaha.

What
The
Fuck.

Serieus.

What the fuck.
13 0
Bjorn
Bijzonder dat je hierop je beleid op afstemt. Doet onze directie dat met Ajax 1?
0 0
chrisjuhhh
Tuurlijk deed Ajax 1 dit , want anders heeft PSV en Feijenoord geen geld meer en zijn ze failliet .
0 0
insectenverdelg
Net als dat je met Jong Oranje zeker ook liver niet wint. Allemaal beleid he Art.
3 0
chuckie88
En dit moet onze hoofdopleidingen worden.... op basis waarvan..? Kontekruiperij... we glijden steeds verder af in dit land.. wat een droeftoeter
1 0
NuchtereHarrie
Wat is dat PSV een zielige club zeg. Werkelijk bij alles wat zij doen wordt een vergelijking met Ajax gemaakt. Ik heb een ergere hekel aan PSV dan aan Feyenoord.
5 0
Redrum
Ik vind psv met afstand de meest smerige club, maar als ik kijk naar de meest zielige supporters dan kies ik zonder twijfel voor feyenoord.
9 0
Redrum
WHAHAHAHAHAHAHAHAHA FF SERIEUS. Dan denk je alles wel eens meegemaakt te hebben en dan komt deze dikke calimero hobbit met het zieligste pisverhaaltje aller tijden. Werkelijk waar..
3 0
EuforischeRealist
Hahahahahahaha, ja hoor we leggen bij P$V in het beleid vast dat we geen kampioen willen worden. Gast ga toch in een kast zitten er zorg dat je niks meer met voetbal te maken hebt. Dit moet dan de Nederlandse talenten gaan begeleiden als directeur Voetbalontwikkeling, wat een afgang. Schrijf de volgende eindtoernooien ook maar op je buik.
2 0
didierajax020
'Wilden geen kampioen Jupiler League worden'

Smoesje omdat jullie het simpelweg niet kunnen? :)
3 0