Overmars: 'Wenger zorgde voor cultuuromslag'

BVeenstra, 20-04-2018 om 12:15, 4541 views, Algemeen Dagblad | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars vindt dat Arsene Wenger een groots afscheid verdient. De Franse trainer neemt na dit seizoen na 22 jaar afscheid bij Arsenal.

Overmars speelde tussen 1997 en 2000 onder het bewind van Wenger bij de Londense club. 'Wenger heeft een cultuuromslag in het Engelse voetbal gebracht', zegt Overmars tegenover het Algemeen Dagblad. 'Hij heeft er als voorloper voor gezorgd dat de competitie in Engeland professioneler werd. Dat de competitie is uitgegroeid tot wat het nu is', aldus Overmars, die het bijzonder vindt dat Wenger 22 jaar aan het roer stond bij Arsenal. 'Dan heb ik nog wat jaartjes te gaan.'

Wenger zelf laat op de website van Arsenal weten lang te hebben moeten nadenken over zijn besluit. 'Na zorgvuldig beraad en gesprekken met de club, voel ik dat het voor mij het juiste moment is om aan het einde van het seizoen terug te treden. Ik voel me dankbaar en bevoorrecht dat ik de club gedurende al die mooie jaren heb mogen dienen', aldus Wenger, die hoopt dat de fans hem en zijn spelers tot het einde van het seizoen blijven steunen. 'De club zal voor altijd mijn liefde en steun hebben.’

Als mogelijke opvolger van Wenger wordt onder meer Dennis Bergkamp genoemd. Ook Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst zou op een lijstje genomineerden staan. Andere namen zijn Patrick Vieira, Mikel Arteta, Thierry Henry, Joachim Löw, Carlo Ancelotti, Luis Enrique, Thomas Tuchel en Sean Dyche.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Wat een schitterend verhaal van Wenger over Dennis Bergkamp. Het was een zegen een cadeuau Zo’n bijzondere speler vind je niet bij iedere club. Ik wis natuurlijk dat hij klasse had, maar je ziet de details als je met hem werkt, hij heeft visie en intelligentieniveau in zijn spel, maar het meest bijzonder aan hem was in die 10 jaar dat ik met hem mocht werken is, dat hij tot de laatste minuut van de training nooit zijn concentratie verliest. Niet een minuut. Hij gaf in zijn 20 jarige cariire nooit een pass zonder er over na te denken. Een droom voor iedere trainer. Wenger is helemaal lyrisch van Bergkamp.

Ook las ik eens eens een verhaal van Robin van Persie over Bergkamp. Naar iedere training ging Bergkamp nog 30 minuten met mij bezig, wat heb ik ongeloof veel van hem geleerd en te danken. Bergkamp is een en al voetbal.

Eriksen gaf laatst ook aan het meest van Bergkamp geleerd te hebben, elke training ging hi wel 30 minuten met mijn traptechniek bezig, ik pluk hier elke dag nog de vruchten van.

Wat is er toch mis gegaan bij Ajax? Waarom Bergkamp niet alleen maar individueel trainen met talenten, waarom in een leiding gevende functie. Zo jammer, geld ook voor Wim Jonk. Het ergste ze waren als voetballers ook nog de beste vrienden.

Dennis ik blijf jou herinneren als voetballer, soms was je zo geniaal in scoren, zo bijzondere techniek. Die goals die jij maakte, zag ik zelfs niet van Johan en Messi
4 0
AJAXTHELEGEND
Wenger naar Ajax !
2 -1
Pierre Heno
Overnars naar Arsenal is wat mij betreft ook een mooie optie.
1 -3
ItsinmyDNA
@pierre Kan jij nou nooit is een positieve reactie plaatsen ouwe galbak
0 0
MankeNelis
Haal die man naar Ajax, die ziet meteen waar het fout gaat.
0 0
Duif63
Dat zie je toch zelf ook wel.
1 0
Web
Zijn eerste daad is dan Bergkamp terug halen
0 0
kaashaas
Ten hag zorgt voor een cultuuromslag bij ons
1 -1
ajaxrulezz
Zou op zich een interessante club voor Bosz zijn. Redelijk de zelfde denkwijze qua voetbal als Ajax, alleen dan een niveau hoger. Ik zou het best eens willen zien met hem aan het roer.
1 0
AFCAsphere
Geen gek idee, al vraag ik me af of het bestuur van Arsenal daar ook zo over denkt na Peter zijn avontuur bij Dortmund.
0 0
3*stars*3
22 jaar....Het gaat al een tijdje minder daar maar Wenger wist mentaliteit van Arsenal destijds wel te veranderen en eigenlijk ook van het Engelse voetbal.
Hoewel United eind 90 de CL won, was het toch Arsenal dat rond eeuwwisseling het beste en mooiste voetbal speelde.
Met als hoogtepunt 2004, toen ze ongeslagen kampioen werden met een wereldklasse Henry.
2 -1
Ajax27
Yup, prachtig voetbal ook om te zien. Maar zo goed materiaal als ze destijds hadden hebben ze daarna nooit meer gehad, jammer. Blijft een mooi team om te zien spelen.
0 -1
Redrum
De competitie is uitgegroeid tot een competitie waar Arsenal al jaren in de subtop loopt aan te rommelen
3 0
Pierre Heno
Met al die oliebaronnen en scheiks kun je daar met enkel een een gezonde financiële begroting geen potten meer breken.
0 0
Turbo
Ik weet nog wel een club voor Arsene.
2 -1
Ajacied33
Dat zou een droom zijn idd
0 0
gras
Wow, heerlijke gedachte.
0 0
Labrador
De reactie waarvan je wist dat hij zou gaan komen
3 0
Dooye
Al denkt elke ajacied hetzelfde. Veel talenten die een goede begeleider / trainer kunnen gebruiken hier. Hij heeft iig aangetoond van talenten wereldspelers te kunnen maken. Dat ze worden verkocht is die wel gewend :')
0 -2
ajaxfan83
overmars bel ffkes met Wenger. en vragen of hij aan het roer wil staan bij onze club
3 -3
RusselWestbrook
Gaat ie nou met pensioen of houdt ie alleen op bij Arsenal?
0 0
Bobbaasje
Ik Gun Wenger een afscheidsprijs in de vorm van de Europa League.
4 -1