L. De Jong over 15 mei 2011: 'Intimiderend'

JesseTH, 15-04-2018 om 09:41, 7724 views, Algemeen Dagblad |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Luuk de Jong, aanvalsleider van PSV, herinnert zich nog maar al te goed hoe hij op 15 mei 2011 met FC Twente aantrad in Amsterdam voor de kampioenswedstrijd. De Amsterdamse wil om de titel binnen te halen was duidelijk voelbaar, ook voor de uitploeg, en daar hoopt De Jong ook zondag op.

'Ik weet nog goed dat het redelijk intimiderend was toen we met FC Twente aankwamen in de Arena', kijkt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad terug naar die dag. 'Het publiek ging ver voor de aftrap al tekeer. Er was vuurwerk, een zee van rood-witte shirts. Je voelde dat bij Ajax alles gemobiliseerd was om die dag kampioen te worden. Met Twente hadden wij het seizoen ervoor de titel gepakt, Ajax stond al zeven jaar droog. We keken elkaar aan en wisten: we zullen door een muur heen moeten om hier te winnen vandaag.'

Zondag verwacht de PSV-spits een soortgelijke setting in Eindhoven. 'Dus dat nu het PSV- publiek voor die intimiderende sfeer gaat zorgen. En daar zullen wij als spelers in mee moeten gaan. In de wedstrijd meteen Ajax aanpakken, ze niet de kans geven dat met ons te doen. Het is gewoon anders als bezoekend team in zo'n kolkend stadion.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Vandaar dat je zo'n rotkop hebt. Die intimidatie is nog steeds terug te lezen.
0 0
noahdepoah
Succes Luuk. Vandaag worden jullie geen kampioen als Makkelie zich niet laat intimideren. En van Roda winnen jullie ook niet. En dan wordt het lastig. Ik ben benieuwd of er dan nog zes punten gehaald worden in de laatste twee wedstrijden.
0 0
Dexy
Kolkende en intimiderende sfeer in Philips-stadion?...

Dus als je "Boeruh", "Come on Peesjeevee", "Eindhoven de gekste" en "Helemaal niets in Amsterdam" zingt kun je spreken van een kolkende sfeer?... Yeah right.

In 9 van de 10 wedstrijden in het Philips Stadion steekt het uitvak van Ajax er luid en duidelijk bovenuit.
2 0
AlexIbarra
Iedereen die zich laat intimideren door de sfeer in Eindhoven moet zich diep schamen.
Inclusief de scheidsrechters.
3 0
Labrador
Haha een kolkend Philips stadion. Ja hoor. Krijgen we dat nu ook? Al jaar en dag is het uitvak daar de baas.
4 0
Siemmie
Echt een wereld van verschil. Bij Ajax hunkerde de hele club naar een kampioenschap en móest er gewoon gewonnen worden, bij gelijkspel werd Twente kampioen. PSV hoeft vandaag niet eens te winnen om over 2 week alsnog kampioen te worden. Dus die vergelijking slaat helemaal nergens op.
0 0
gi0vanni
En ook een payback voor de beker die ze met een onterecht doelpunt wonnen. Die vrije trap sloeg helemaal nergens op.
0 0
AFCAsphere
Klopt, dit had ik al gezegd bij het andere artikel over Luuk. Om één of andere reden heeft AS dit verhaal nogmaals op hun website gezet.
0 0
Juichtoon
Ajax is dat gewend Luuk. Twente kende alleen maar rugwind en achteraf een hoop financiële malversaties.
0 0
GinoAFCA
hahaha Luuk de jong welke sfeer in die graftombe van jullie
0 0
Stone020island
Alsof er bij ons zon goeie sfeer is dan. Komen tegenwoordig alleen nog maar wannabe fake amsterdammers en ik zelf overweeg net als veel maten van me ook om mn seizoenskaart op te zeggen omdat dat pleuris stadion helemaal in ouderkerk staat
0 -5
Koekepeer
Moet je voorstellen wat de provinciaaltjes er voor over hebben om Ajax te zien. Helemaal naar Ouderkerk noord, wel 15 minuten met de metro.
1 0
RusselWestbrook
Haha
0 0
ItsinmyDNA
Dan moeten jij en je maten lkkr weg blijven nep supporters ga in plaats van lopen janken om anderen zelf eens je best doen om sfeer te maken.
Korte zijden tot de dood
1 0
GinoAFCA
dus omdat ik geen ras Amsterdammer ben mag ik niet komen haha. nee ik snap je punt wel
2 0