[Update II] Transfer Ibra aangekondigd in krant

sammekors, 23-03-2018 om 13:50, 26783 views, BBC | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimović staat voor een vertrek bij Manchester United. De spits heeft nog een contract bij de Engelse club tot en met 20 juni, maar volgens de BBC zou trainer José Mourinho het nu al willen ontbinden.

Ondanks dat er nog geen officiële melding van Manchester United is geweest, lijkt het erop dat Ibrahimović toch echt gaat vertrekken uit Manchester. Waar de Zweed zijn carrière zal vervolgen is onbekend, maar er gaan geruchten dat hij een overstap zal maken naar LA Galaxy, een club uit de Major Soccer League. Kevin Baxter, journalist van L.A. Times, durft dit in een tweet zelfs al te bevestigen.

Ibrahimović kwam in de zomer van 2016 naar Manchester, nadat hij zijn contract bij Paris Saint-Germain had uitgediend. In 53 wedstrijden scoorde de spits 26 keer voor de Mancunians. Momenteel staat hij aan de kant met een knieblessure.

Update - 18.55 uur (22 maart 2018)
Ibrahimović heeft zijn vertrek zelf bevestigd op Instagram. De spits bedankt de club, fans, spelers en staf voor zijn tijd in Manchester. 'Ook aan grote dingen komt een keer een einde. Het is tijd om afscheid te nemen na twee geweldige jaren', schrijft de ex-Ajacied donderdag.

Update - 13.50 uur (23 maart 2018)
Middels een paginagrote advertentie in de L.A. Times is de transfer van Zlatan Ibrahimović naar LA Galaxy bevestigd. De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar lijkt nu wel definitief. De advertentie in de krant bestaat uit een afbeelding van het door 'Ibra' ondertekende contract, met de begeleidende tekst 'Dear Los Angeles, You're welcome', ofwel 'Lieve Los Angeles, Graag gedaan'. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Dank jullie wel AS dat jullie de complexe laatste zin in dit artikel voor me vertaald hebben.
0 0
GrandMasterFlex
mij
0 0
Rsv
Arrogante en narcistische kwal
0 -1
Dolberg25
Ken je hem dan?
0 0
Redrum
Sorry, maar deze vent is toch gewoon knettergek?
0 -2
ETM
Ja dat is vaak zo met mensen die ergens buiten gewoon goed in zijn. Zonder een buiten proportioneel geloof in zichzelf had Zlatan denk ik niet die voetballer kunnen zijn. Door een groot deel van zijn arrogantie heen woekert ook een soort knipoog, meen ik.
Ik denk overigens dat de heren Messi en Ronaldo gekker zijn. Wel veel minder provoserend.
Het mooie aan Zlatan als voetballer is vind ik ook dat hoewel Messi en Ronaldo denk ik zeker beter zijn het wel zo is dat zij de wijze waarop Zlatan doelpunten maakt niet zouden kunnen nadoen.
0 0
Ajax#1900
Klopt, het is ook gewoon een soort running gag natuurlijk.
0 0
AjaxCitizen
Want?
1 0
3*stars*3
https://twitter.com/LAGalaxy/status/977197586607046656
0 0
AFCAsphere
Gadverredamme, niet LA Galaxy. De Amerikaanse knock off van Real Madrid. Je zou denken dat Zlatan geld genoeg heeft, maar blijkbaar kon hij ook deze aanbieding niet weerstaan. Had hem liever bij een andere club gezien.
0 0
ETM
Wel eens. Ik meen dat Seattle Sounders de tofste club van de MLS is..
Maar ook wel typisch Zlatan. Iedere competitie tenminste 1 van de absoluut rijkste (actueel grootste) clubs.
0 0
AFCAsphere
Ik ben persoonlijk van mening dat Portland Timbers de leukste club in de MLS is, want ze hebben fijne supporters en ze ogen gewoon als een sympathieke club. Oregon is ook een mooie staat en Portland een mooie stad, ook al ben ik er zelf niet geweest. Weet nog dat ik live naar de MLS Cup finale keek toen zij die wedstrijd wonnen en kampioen werden, daardoor ook een beetje een zwak voor hen ontwikkeld.

De Sounders is ook best een leuke club. Spelen in een mooi groot stadion, volgens mij ook wel een goede sfeer tijdens thuiswedstrijden. Seattle is een grote bekende stad, dus ze hebben veel supporters. De manier waarop zij kampioen werden in 2016 was lelijk though, namelijk met schaamteloos hotseknotsebegonia-counter voetbal.

Het had hem meer gesierd als hij bij een andere club in de MLS aan de slag was gegaan. LA Galaxy heeft genoeg status en geld om grote voetballers aan te trekken, waaronder ook Beckham. Het ligt er natuurlijk ook wel aan of die andere clubs genoeg geld hebben, maar dat moet denk ik geen groot probleem zijn met zoveel rijke Amerikanen die kunnen investeren.
0 0
ETM
Kan allemaal kloppen, ben geen MLS kenner, maar volg Toronto en Sounders een beetje met Amerikaanse vrienden. Mijn info mbt Sounders is dus gekleurd. Maar wat wel klopt is dat het 1 van de weinige clubs is waar men echt investeert in een eigen opleiding. Dat het stadion niet alleen groot maar ook altijd gevuld is. En dat Seattle relatief echt veel voetbalfanaten heeft van oudsher. Mexicanen, maar ook Amerikanen.
Die finale-winst was idd foei lelijk.
0 0
AjaxCitizen
Had hem het liefst bij een New York FC gezien met David Villa. Zouden een gouden koppel in de MLS zijn. Maar begrijp wel waarom hij naar LA gaat. Lekker rustig afbouwen in een levendige stad i.p.v. ergens in een zandbak voetballen. Daarnaast is de MLS nog groeiende en lijkt het mij zeker leuk om die progressie als voetballer mee te mogen maken.
0 0
AFCAsphere
Het had me niet verbaasd als hij naar NYCFC was gegaan, aangezien City Group genoeg geld heeft om hem een contract aan te bieden. Vind het jammer dat Galaxy hem nu krijgt, want die gaan met hem waarschijnlijk de competitie domineren, er is op Villa en Giovinco na verder geen enkele aanvaller die ze zo makkelijk in het net gaat leggen.
0 0
Ruff Rhythim
Haha die add...wat een baas !!
0 0
ETM
Ik vind Zlatan fantastisch. Alleen jammer dat hij als maar meer een pure spits is geworden.
In het rijtje der grootsten komt hij wmb net niet maar wel in het rijtje meest unieke en memorabelen.
Voor de luitjes met weinig historisch besef in deze; bij Ajax was Zlatan lang niet zo goed. Hij liep vaak vloeiend spel in de weg en had moeite met scoren. Supporters waren zeer verdeeld. Ik heb hem destijds vaak verdedigt to vrienden, was fan vanaf minuut 1, hoewel er zoveel mis ging.
De manier waarop hij chaos creeerde, een enorm spanningsveld met zn tergende stop en dribbel- voetbal, echt uniek. Een kiezelhardschot wat vaak scherpte mistte.
Een vriend zei dat hij het in Italie nooit zou gaan maken omdat hij daar echt afgerekend zou worden op rendement. En hoewel ik vasthield aan dat er wereldklasse in hem school was ik er zeker ook niet gerust op. Maar in Italie krikte hij zn scorend vermogen in mum van tijd op, en groeide hij uit tot wereldklasse.

De persoon Zlatan.. ook een fenomeen.
1 -1
Genant
Hij werd wel steeds beter. In seizoen 2003/2004 zag je al de contouren van de latere Zlatan. Ajax is echt een goede leerschool voor hem geweest.
0 0
insectenverdelg
Klopt frheel. Maar hij heeft Ajax niet dat structureel gebracht. Na zij beroemde solo, in t jaar dat slaan zn jaar had moeten worden, was hij weg. Als je m vergelijkt met Huntelaar hoed je je ni3t af te vragen wie de betere en grotere voetballer van de 2 is. Toch is Huntelaar voor Ajax van veel meer waarde geweest. Zo zie ik Zlatan ook meer als een hele goede voetballer die ook bij Ajax heeft gespeeld als een Ajacied. Suárez of Vertonghen zijn voor mij bijvoorbeeld veel meer een echte Ajacieden geworden in hun
Peride bij Ajax.

Al met al ben ik zeker fan van Zlatan omdat hij een unieke voetballer is. Hoewel hij soms ook knettergek is.
0 0
ETM
Eens
0 0
Van Reenen
Hoe eerder hij van Mourin-ho-ho af is des te beter voor Ibra. Iedereen heeft wat met die Jojo. Rashford, Blind, De Boer, Roy en nu dus Ibra. Het rijtje wordt steeds langer. Gek is het dus niet als ik al 2 jaar niet meer naar M.U. kijk. Van die ploeg gaat niets vanuit.
3 0
NotForSale
Als ik Overmars was zou ik toch maar eens een poging wagen
0 0
Ajacied33
Hij heeft een 2 jarig contract getekend bij La Galaxy
2 0
AJAIXIXIXI
Is nog niet bekend gemaakt toch?
0 0
Ajacied33
Volgens Britse en Amerikaanse media heeft hij al getekend
1 0
gdwa
Iedereen maag een mening hebben over Zlatan. Lees zijn boek en dan kun je niets anders dan respect hebben voor deze wereldspeler.!!!
3 0
MyDreamteam59
Wat een geweldige speler was dit en watvoor carrière ....pffff Ajax/Juventus/Barcelona/A-C Milan/Inter Milan/PSG/ManU

Voor al die droeftoeters hier op deze site “fuck you”

Beste Ajax spits aller tijden samen met Marco van Basten
4 -7
JDerksen
een mening is net als smaak subjectief en persoonlijk. "fu" tegen mensen zeggen, is wel duidelijk beoordeelbaar, nl onbeschoft en disrespectful! Mensen zullen je gaan haten, en dat is, sorry dat ik dat moet zeggen maar, niet geheel onterecht. Persoonlijk, vind ik mensen "losers" als ze anoniem anderen beledigen; niet dat ik je meer respecteer als je het in m'n gezicht doet, maar dan toon je tenminste nog ballen; nu ben je gewoon bal-loos. Daarom doen je: open-deur-intrappen-opmerkingen er ook niet toe: net als Lucht !!
0 0
Ajax27
Ach weer zo'n mannetje die de feiten niet kent en alleen naar de jaren kijkt toen ie zwaar succesvol was. Hij was goed bij Ajax, maar nog een hele ruwe diamant die geweldige dingen kon afwisselen met compleet onzichtbare wedstrijden. Mido moest ie niet voor niets vaak voor zich dulden.
2 0
MyDreamteam59
De feiten niet kent?
Zlatan kwam toen hij amper 19 jaar was in een team waar Adriaanse trainer van was en de verhoudingen totaal scheef waren! Koeman was nog niet ervaren toen hij hem opvolgde en hij moeilijk overweg kon met absolute topspelers die ook een eigen mening hadden. Koeman zat met twee knuisten vol in de aars bij vd Vaart en die pruimde Zlatan niet omdat Zlatan in potentie veel meer kwaliteiten had en ook nogeens vd Vaart z’n meissie (Sylvie) op zijn stok liet rijden....moet ik nog ff doorgaan?
0 -5
JDerksen
Ja, ga jij vooral door met jezelf belachelijk maken... Niet voor niks geven mensen duimpjes omlaag. Laat het kwartje vallen... alsjeblieft zeg!
0 0
geendagsvlieg
Raar stukje tekst. Als je puur alleen naar zijn Ajax jaren kijkt staat Ibra waarschijnlijk niet in eens in een top 10 van willekeurige beste Ajax spitsen.
1 0
Web
Jij weet waarschijnlijk niet dat Cruijff ook in de spits heeft gespeeld.
3 0
Ozymandias
Hahaha, beste Ajax spits aller tijden... Ibrahimovic is pas na zijn periode bij Ajax echt goed geworden. Van Basten maar ook spitsen als Kieft, Bosman en Pettersson hebben in het Ajax shirt een (relatief aan hun tijd) hoger niveau gehaald. Toen Ibrahimovic bij Ajax speelde wilde de meeste supporters liever Mido in de basis hebben. Mido was toen ook beter, alleen heeft Ibrahimovic zich goed doorontwikkeld en is Mido door mentale problemen totaal weggezakt.
5 0
GerardAjax26
Bergkamp, Kluivert, Litmanen.. allemaal beter in mijn ogen.. om over Cruijff nog maar te zwijgen natuurlijk.
4 0
MyDreamteam59
Suarez kwam van links geen echte 9
Cruijff was veel meer middenvelder dan een 9
Pettersson was een uitstekende spits maar niet vh niveau Zlatan
Bosman kon niet voetballen zag je nooit een speler passeren wel koppen
Kieft hetzelfde, uitstekend aanspeelpunt, goeie kopper maar had geen actie
Ray Clarke alleen een doelpuntenmachine
Ruud Geels hetzelfde geval
Huntelaar echte box speler
Dolberg kan de beste van allemaal worden mits hij blijft
0 -4
JDerksen
Nu je voelt dat iedereen over je struikelt, ga je jezelf proberen te redden door in te zoomen op het woordje "spits"; ik heb niet het idee dat je de mensen hier nog gaat overtuigen deze week. een 10 tegen 1 verhaal
0 0
gi0vanni
Suarez heeft in het begin op links gestaan. Maar hij heeft ook een tijd in de spits gespeeld. En zelfs een aantal x op rechts. Suarez was toen hij bij Ajax zat een grotere spits als Ibrahimovic bij Ajax.
2 0
amthree
Naast marco komt voor mij 1 man. LUIS SUAREZ.
0 0
Ozymandias
Suarez was bij Ajax een buitenspeler.
0 0
insectenverdelg
Suárez had veel meer een vrije rol nadat huntelaar vertrok. Beetje zoals Ronaldo bij Madrid.
0 0
GerardAjax26
Gewaagde uitspraak. Zlatan is een goede spits, zeker in zijn jaren na Ajax, maar de beste aller tijden samen met van Basten? Heb genoeg betere spitsen voorbij zien komen dan Zlatan hoor.
1 0
Redrum
Ach ja, het laatste beetje respect dat ik voor Zlatan had is vorig jaar tijdens de EL-finale door het afvoerputje weggesijpeld. Goeie voetballer, lul van een vent.
4 -2
gras
Hij heeft zijn sympathieke kanten, maar hij doet flink zijn best die te verstoppen.

Had niettemin terug mogen komen van mij. Wat een stunt zou dat zijn man. Kan op deze handelingssnelheid echt nog wel mee.
0 0
3*stars*3
Was idd een kinderachtige actie van hem en Ibra denkt aan Ibra.
Maar blijf toch fan van de voetballer Ibra.
Zelden een voetballer gezien met zoveel spectaculaire goals; solo's, poeiers, karatekicks, (halve)omhaal etc.
Volgens mij kan je minimaal een top-50 maken met geweldige goals van hem.
1 0
GerardAjax26
Wat heeft ie toen gedaan dan? Kan me het niet meer herinneren.
1 0
3*stars*3
https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/105180/mourinho-zlatan-instrueerde-ballenjongens
1 -2
AjaxCitizen
Nou, wow. Dit is zo erg om gelijk al je respect voor Zlatan te verliezen...
0 0
Redrum
Eh ja. Moet ik je serieus uit gaan leggen waarom of ga je zelf ff nadenken?
0 -1
AjaxCitizen
Eh ja. Als jij iets als ballenjongens beïnvloeden gelijk ziet als reden om geen respect meer voor iemand te hebben, mag je dat zeker uitleggen. Alsof dat gelijk heel de wedstrijd heeft beïnvloed, waardoor Ajax de finale heeft verloren.

Sorry hoor, maar er zijn ergere dingen die binnen het voetbal gebeuren.
0 0
GerardAjax26
Ah oke, nou ben ik sowieso wel een beetje Zlatan moe met al zijn praatjes.. maar dat van die ballenjongens boeit me niet zo eigenlijk.. ja niet erg sportief maar hij doet er gewoon alles aan om te winnen. Die hele act van dat hij zichzelf zo geweldig vind is wel vermoeiend.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik kan het me ook niet meer herinneren. Die hele wedstrijd trouwens. Ik bedoel: welke wedstrijd?
1 0
YochananAFCA
Hahahahaha sneu
1 0
Ajacied33
Die zien we op de Europese velden dus niet meer terug
1 0
insectenverdelg
Wie weet hierna nog een jaartje Malmo. :)
0 0