Babel: 'Koeman is een echte Ajax-trainer'

sammekors, 22-03-2018 om 07:35, 8812 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ex-Ajacied Ryan Babel is na veertien jaar weer herenigd met zijn vroegere coach Ronald Koeman. De huidige bondscoach haalde Babel ooit bij het eerste van Ajax en selecteert Babel nu weer, maar dan voor Oranje. Babel vertelt over zijn ervaringen met Koeman in De Telegraaf.

Babel bewaart goede herinneringen aan zijn vroegere trainer. 'Meneer Koeman stelde me destijds snel op mijn gemak. Hij was een echte Ajax-trainer: correct en helder naar de groep. De speelwijze was duidelijk. Hij gaf me de kans en daar ben ik hem altijd dankbaar voor gebleven', legt de speler van Beşiktaş uit.

'Wat voor een persoon hij was, is moeilijk te beantwoorden', vervolgt Babel. 'Ik was jong, zenuwachtig en vooral op mezelf gefocust om bij het eerste te kunnen blijven. Als jongeling had ik veel minder oog voor de mensen om me heen dan nu. Wat ik me het meest herinner is zijn eerlijkheid.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Met Cillessen; Tete, Van Dijk, De Ligt, Aké; Wijnaldum, Blind, De Jong; Berghuis, Promes en Memphis kan Koeman (wanneer iedereen fit is) een zeer behoorlijk elftal opstellen. De verdediging is heeft meer individuele kwaliteit dan welke andere Oranje verdediging van deze eeuw dan ook. Het middenveld is redelijk maar de aanval is (voor Oranje) erg teleurstellend. Hopelijk blijven jongens als Bergwijn en Kluivert zich goed ontwikkelen. Met zo'n elftal zou Koeman wel een zeer gevaarlijke counterploeg kunnen vormen. Oranje moet niet de Ajax School proberen te hanteren wanneer ze daar niet de spelers voor hebben.
0 0
gras
En als de eerste wedstrijd tegenvalt is Koeman gelijk weer een afbraaktrainer.

Waarheid ligt in het midden. Hij kan ploegen goed neerzetten. Onder hem stond het qua veldbezetting echt prima. Taken waren duidelijk, onderlinge afstanden goed, niet die rigide taken zoals bijvoorbeeld onder een Ten Hag.

Alleen speelde hij wel 10 meter meer naar achteren. Het was behoudender.

Bij Feyenoord was het vooral lange ballen op Pelle. Heeft daar de club wel weer neergezet, maar niet via aanvallend voetbal. Natuurlijk kan hij wat. Maar hij is geen wondertrainer, zoals Adriaanse soms kon zijn en Van Gaal bij een aantal clubs was. Maar die is er ook niet verder. Bosz heeft het uiteindelijk ook niet laten zien bij Dortmund.

Bosz moet gewoon terug komen voor zijn sportieve revanche. Met Jonk in de opleiding en een sterke AD erbij, kan Jordi worden maar misschien is het beter iemand met meer ervaring en minder naam neer te zetten, staat het dan beter dan nu.
1 -1
Biss
Redelijk met je eens, maar hij kan wel meer dan ‘wat’. Bij Southampton heeft hij toch aardig wonderen verricht.
Ik vind Koeman een zeer goede teambuilder. Hij weet precies wat en wie het team nodig heeft. Maar Ajax trainer.. nee.
0 0
Redrum
Ik denk dat Koeman qua persoonlijkheid wel goed is voor een groep. Hij lijkt me redelijk open en sociaal. Qua speelwijze heeft het natuurlijk weinig met Ajax te maken wat hij doet. Wat we nu bij Oranje gaan zien past beter bij psv denk ik.
1 0
Horrontelli
Om iemand die catenaccio speelde nou een typische Ajax trainer te noemen...
1 -1
AFCAwooz
Weet nog goed dat babel bij de selectie werd gehaald. Ik begon toen net ajax echt te volgen. Speelde met nummer 49 in de spits tegen ik dacht Juventus. Wat was die jongen toen al goed. Helaas is hij nooit echt een topper geworden.
0 0
Ajacied33
Hij doet het anders naar behoren bij Besiktas hoor. Heeft leuke en belangrijke potjes gespeeld in de CL dit seizoen
0 0
Ajacied33
Ik mag je graag Babel maar alles wat Koeman is,is juist geen typische Ajax trainer. Het is echt een resultaattrainer en dat mag. Overigens hoop ik dat Babel toch deze kant uit komt in de zomer. Ervaren,Ajacied,sterk,balvast en liefde voor de club. Mits een van de spitsen vertrekt natuurlijk
3 0
afcas
en jullie hebben beide gelijk. jij hebt het over de speelwijze en hij over de omgang met mensen...
1 0