[Update] Stam: 'Zullen zien wat er op het pad komt'

BVeenstra, 21-03-2018 om 13:10, 8152 views, Reading | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Reading heeft manager Jaap Stam per direct op straat gezet. De Engelse club draait een slecht seizoen en men heeft er geen geloof meer in dat de ex-Ajacied het tij kan keren, zo meldt de club via de officiële kanalen.

Waar Stam met Reading vorig seizoen nog bijna promoveerde, staat men dit seizoen op een teleurstellende twintigste plaats met slechts drie punten boven de degradatiestreep. Zeker de laatste weken is de ploeg ver afgezakt.

'We willen Jaap bedanken voor zijn harde werk en toewijding voor en met de club, zeker gezien zijn eerste seizoen', valt er te lezen. 'We wensen hem het beste voor de toekomst. Voor nu focussen wij ons op het vinden van een geschikte opvolger.'

Update - 13.11 uur (21 maart 2018)
De woensdag ontslagen Jaap Stam heeft tegenover Voetbal International realistisch gereageerd op zijn ontslag bij Reading. 'Soms zijn er nieuwe impulsen nodig bij een club als het tij moet worden gekeerd. Natuurlijk is het vervelend. Maar dit kan een keer gebeuren in je trainerscarrière. Zeker in het huidige profvoetbal. Ook in het Championship wisselen clubs steeds sneller van trainer. Met bijna twee seizoenen heb ik het nog vrij lang volgehouden', aldus Stam.

De oefenmeester wenst Reading het beste voor de toekomst en zelf blijft de ex-Ajax-verdediger nog wel even in Engeland wonen. 'Onze kinderen maken het schooljaar hier af en dan zullen we zien wat er op mijn pad gaat komen. Het is een leerzame periode geweest bij Reading, met die ervaring op zak wil ik straks een nieuwe uitdaging als trainer aangaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
In de Championship is de life expectancy van een trainer niet veel langer dan die van een fruitvlieg. Het niveau van de ploegen ligt zeer dicht bij elkaar waardoor een club het één seizoen geweldig kan doen om vervolgens het volgende seizoen tegen degradatie te vechten. De Championship is in mijn ogen by far de leukste competitie ter wereld en het niveau is enorm gestegen de afgelopen jaren. Alleen Ajax, PSV en Feyenoord zouden in de Championship structureel om het kampioenschap meestrijden.
0 0
Babayaka
Misschien allemaal toch wat langer in Nederland blijven, voordat de run naar het buitenland genomen wordt. Geldt ook voor spelers trouwens.
0 0
godenzonenssuper
Snel! Haal deze kanjer binnen voor op de Toekomst!
Japie laat als geen ander beton voetbal tot volle bloei komen.
12 -1
vincent_DV
Het is niet te hopen dat Ten Hag wordt ontslagen voordat Stam een nieuwe baan heeft want anders komen ze nog echt met hem aanschijten ook nog.
3 0
gras
Snor laten staan en politieagent worden.
5 0
Aborah
Zou het leuk vinden als die volgend jaar in de eredivisie aan de slag gaat. Misschien bij zijn oude club Willem II.
0 -1
ErikDeBosz
Netjes dat ze hem nog zo lang hebben laten zitten.
0 0
ajaxminimax
Komt natuurlijk doordat hij een heel goed eerste seizoen had...
0 0