Sneijder: 'Heb weinig te winnen in Nederland'

JesseTH, 18-03-2018 om 21:23, 8336 views, NOS |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Wesley Sneijder, recordinternational van het Nederlands elftal, speelt tegenwoordig in Qatar bij Al-Gharafa en van die keuze heeft hij nog altijd geen spijt. Wekelijks speelt hij voor lege tribunes, maar een terugkeer naar de Eredivisie leek hem geen betere keuze.

'Ik heb altijd gezegd dat het kan gebeuren, maar liever niet', geeft Sneijder in gesprek met de NOS eerlijk toe. 'Ik denk dat ik weinig te winnen heb in Nederland. Hier ben ik op de achtergrond en zo nu en dan lezen jullie nog berichten over mij. Als ik er twee inschiet en drie assists lever. Ik vind het prima zo. Het spelletje is voor mij nog steeds het maximale en het mooiste wat er is. Zolang ik dat hier kan doen, blijf ik dat lekker doen.'

De voormalig Ajacied staat dan ook nog altijd achter zijn keuze om naar Qatar te vertrekken. 'Ik voel me hier gelukkig en ik speel elke vier dagen een wedstrijd. Het niveau is echt niet van hoofdklasseniveau, wat je in Nederland leest. Zelfs geen Jupiler League. Ik wil met de top drie of vier ploegen hier de strijd wel aangaan in de Eredivisie. Ik wil niet zeggen dat we winnen, maar ook niet per definitie zeggen dat wij verliezen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Marcao
Te winnen... of doekoe bij elkaar harken?
0 0
Rolleman
geldwolf.
0 0
Joseph
Na Internationale was geld het enige dat hij wilde winnen, toch zonde voor een jongen met zo veel talent. Vond het altijd zonde dat hij niet naar United is gegaan toen dat speelde. Daar had hij hard moeten trainen voor minuten..
0 0
Murph
Zeg dan gewoon dat je nog ff je zakken wilt vullen
Inplaats van een lul verhaal over het niveau daar.
Geef jou nog gelijk ook maar wees eens eerlijk.
Of ben jij klein beetje beïnvloed door iemand.
1 0
Stibba020
Maar zodra je trainer wil worden wel zeker. Nou doe dat dan maar lekker bij Utrecht.
0 -1
Ajax27
Kon bij OGC Nice compleet niet meer mee... denk je dat hun veeeeeeel beter zijn dan Ajax? No way. Het heeft voor hem ook de ogen geopend dat het gewoon klaar is. Hij is een groot voetballer geweest maar heeft een goede keuze gemaakt. Zou bij Ajax ook weinig spelen en dan roemloos ten onder gaan zoals Heitinga? Sneijder was ook een veel grotere voetballer dan Heitinga dus daar zouden nog meer camera's op komen te staan. Waar Huntelaar nog topfit is en van Persie z'n minuten kan pakken bij een Feyenoord dat alleen voor de beker strijdt, was er voor Sneijder geen plek geweest. Nee dat is niet voor hem weggelegd. Dan maar wat extra centjes verdienen in de zandbak en daarna terugkomen als trainer. Gewoon een prima keuze voor hem. Straks kan ie genoeg jeugdspelers inspireren als ie in een andere rol terugkomt bij Ajax.
2 0
InOost
Geef hem eens ongelijk, op je 33ste voor weinig geld op de bank bij Ajax of voor FC Groningen spelen of voordat je met pensioen gaat zonder al te veel druk voor ontzettend veel geld in Qatar voetballen. Ik denk dat de meeste van ons wel voor Qatar kiezen.
4 -3
ST
Jep. Zou ik ook doen. Even het pensioen van je toekomstige kleinkinderen veilig stellen.
0 0
mvdk
Die bruiloft moet nog worden afbetaald.
5 0
kaashaas
Met recht nog nooit zo'n slap excuses gelezen als deze.. niets te winnen in Nederland..wat een zielig mannetje.
4 -6
Web
Zielig mannetje. Weet je wat hij betekend heeft voor Oranje en Ajax.
Geweldige speler geweest, net als vd Vaart.
1 0
booya4afca
Hoezo is het een zielig mannetje? Hij leeft als een prins, wordt behandeld als een god en verdient ook nog eens lekker.

Toch net iets anders dan voor 1/5 van het salaris op een kunstgrasveldje in Rotterdam met een gevoelstemperatuur van -10 te hoeven bikkelen om de achterstand op PSV terug te brengen naar 7 punten.

Als hij dit had gezegd ipv het feit dat er niets te winnen is Nederland (wat natuurlijk ook zo is) dan was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest. Althans, dan had niemand hem iets kwalijk genomen.
3 -3
DeGodenzonen020
Hij geniet status van zijn Ajax-tijd en van Oranje. Als hij terugkeert, zoals dat vaker gaat, meer druk en kritiek bij slechtere vorm dan men zou hopen. Dan heeft hij inderdaad meer te verliezen, zeker omdat deze man een aardig groot ego heeft.
2 -1
Willem410
Het mooiste aan dat interview vond ik. Ik doe het echt niet voor het geld, ik wil de mensen hier gewoon wat geven.
4 0
insectenverdelg
Poen, poen, poen, poen
De een zegt geld, de ander money
maar wij zeggen poen
Poen, poen, poen, poen
3 0
Redrum
Hij was nog nooit kampioen van Qatar geworden, ik snap die sportieve uitdaging wel ja..
6 0
insectenverdelg
Onderschat se beker van Qatar niet. Daar schijnen geen teams te zijn die alle wedstrijden thuis 'loten.
5 0
Rsv
Zelfde niveau als de Croky cup
3 0
Ozymandias
Het is logisch dat de meeste toppers niet terug willen keren naar de Eredivisie. Kijk hoe er over mensen als Van Bommel, Kuyt en Huntelaar werd/word gesproken.
2 -5
RaynoFischer
Volgens mij werden vooral Van Bommel en Kuyt gewoon positief ontvangen, zelfs over Van Persie vrijwel geen slecht woord van de media.
En Stja Huntelaar over het algemeen wel met rescoect maar die is duidelijk op zijn retour.
2 0
Leviathan
Allemaal duidelijk op retour. Anders kwamen ze niet terug
0 0
Ozymandias
Ze werden wel positief ontvangen maar daarna werd lang en vaak over ze geschreven dat ze helemaal versleet waren en niets meet bij hun club te zoeken hadden. In andere landen wordt er met veel meer respect over zulke spelers gesproken. Ik kan me dus goed voorstellen dat spelers als Sneijder (die heeft gezien hoe er in Italie met dat soort toppers wordt omgegaan) niet staan te popelen om terug naar Nederland te keren.
4 -1
DeGodenzonen020
Ik denk als je een lijst zou maken van teruggekeerde toppers dat het gauw duidelijk is dat je idd meer te verliezen hebt. Veel mensen smullen toch van gevallen sterren en andermans leed? Rtl4 is niet voor niks meest gekeken zender. Helaas, maar waar
1 0
4EVERAJAX
ik vond het gesprek met hem beetje overkomen als ik durf de eredivisie niet meer aan, dat hij zelf twijfels heeft dat hij gaat vlammen hier tussen alle jonkies. Ik vind het jammer, een geweldige speler die nog zijn fantastische techniek komt tonen hier in Nederland zou geweldig zijn, als is het bij AJAX of Utrecht. Zeg gewoon dat je daar 5* zo veel verdiend.
3 0
Mark03
Ik vind dat altijd zo slap dat gelul van "het kan alleen maar tegenvallen." Als sportman loop je toch niet weg voor die uitdaging? Het is toch prachtig als je de cirkel rond kunt maken door terug te komen bij de club waar je groot bent geworden?

Al zou het mislukken zou ik nog steeds ontzettend veel respect voor hem hebben. In ieder geval veel meer dan nu hij daar zandkastelen zit te bouwen en zijn geld zit te tellen.

Prima als hij zijn zakken (nog meer) wil vullen, maar spreek dat dan gewoon uit en doe niet alsof het voetbal daar wat voorstelt.
0 0
DeGodenzonen020
Oh ja want de gemiddelde nieuwslezer zou zeggen: goh wat eerlijk van je, respect? Hij zou een veel grotere geldwolf lijken als hij er voor uitkomt of arrogant of weetikveelwat genoemd worden
0 -2
Biss
Hét verschil tussen een Sneijder en een Huntelaar.
4 0
Ajaxvooraltijd
Is ego, mentaliteit en fitheid.
1 0
amthree
Sneijder: 'Kan weinig verdienen in Nederland'
7 0
Ajaxvooraltijd
Ik snap wel dat je dat negatieve gezeik wilt vermijden en daarbij heb je ook nog eens een vrouw die graag negatieve aandacht vraagt met haar RTL boulevard gedoe. Lekker miljoentjes pakken in totale annonimiteit.
5 0
gras
Mag hij natuurlijk vinden en er valt wat voor te zeggen. Moet je nagaan wat een klasbak Rijkaard was, die een nog grotere loopbaan heeft gehad en nog meer internationale hoofdprijzen heeft gewonnen en toch nog vond dat hij een rol had bij Ajax. Dat is geen sneer naar Sneijder, totaal onnodig, maar het tekent wel het karakter van een Rijkaard.
6 -1
geendagsvlieg
Andere tijden. Vanwege de buitenlanderregels destijds zat Rijkaard in zijn laatste seizoen bij Milaan al een derde van de wedstrijden niet bij de selectie en met de aankoop van Desailly moest Rijkaard gewoon weg.

Rijkaard was ook pas 30 jaar toen hij opnieuwe tekende voor Ajax, Wesley wordt binnenkort 34.
5 0
Ajacied33
Hou toch op Sneijder met je geen hoofdklasse niveau. Met alle respect,het is niveau van niks en een ambiance waar je verdrietig van wordt.
11 -1
Ozymandias
Welke wedstrijden heb je van de clubs daar gezien? Op Transfermarkt.com is te zien dat daar behoorlijk wat spelers spelen met ervaring bij profclubs. Het lijkt me sterk dat er in de hoofdklasse zo veel spelers rondlopen die ooit dat niveau hebben gehaald. Natuurlijk is het nog steeds een niveau van niets maar het zal heus wel hoger zijn dan de hoofdklasse.
1 -3
RaynoFischer
Idd, het is alleen een hoog niveau voor je bankrekening!
5 0