Mourinho haalt De Boer door het slijk

SJvanveen, 12-03-2018 om 15:19, 24120 views, Engelse media | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

José Mourinho, manager van Manchester United, heeft forse kritiek geuit richting Frank de Boer. De ex-trainer van Ajax was afgelopen weekend analist bij de Engelse televisie en sprak over Marcus Rashford, aanvaller van de Premier League-club.

De Boer zei het jammer te vinden dat Mourinho de trainer is van Rashford. De Portugese oefenmeester eist resultaten en jonge spelers krijgen niet altijd een kans. Mourinho reageerde als volgt op de woorden van De Boer in gesprek met Engelse media: 'De slechtste manager uit de historie van de Premier League - Frank de Boer, nul punten en nul goals - zegt dat het niet goed is voor Rashford om een manager als ik te hebben. Misschien leert hij bij hem hoe hij moet verliezen.' 

De Boer begon dit seizoen als manager bij Crystal Palace, maar verloor alle wedstrijden in de Premier League. Na de slechte resultaten werd hij ontslagen. Sindsdien is hij niet werkzaam bij zijn club. In het nabije verleden stelde Internazionale hem ook al op non-actief. Ook hier waren slechte resultaten van de oorzaak. Bij Ajax werd hij vier keer kampioen. In zijn vijfde en zesde jaar als Ajax-coach greep hij naast eremetaal. Op de laatste speeldag werd er gelijkgespeeld bij De Graafschap waardoor PSV alsnog kampioen werd. Dit was vooralsnog De Boers laatste wedstrijd als hoofdtrainer van Ajax. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
De Boer heeft gewoon gelijk. Die achterlijke Portugees heeft met zijn elftalletje verloren van Sevilla in Manchester. Arrogant eng mannetje die niet tegen terechte kritiek kon en kan.
0 0
trainerdv
Touché
0 0
meerzicht
Niet druk over maken. Zijn reactie stelt Frank in het gelijk. Mourinho mo t alleen bij een club als hij miljoenen kan uitgeven om zijn succes te kopen. De man is helemaal niet in staat om een team te maken laat staan op te bouwen.
0 0
FT`S
Bye bye Mourinho!!
0 0
PetrusKeizer
en, heeft onze Portugese vrind, Mourinho de Winnaar, Rashford laten spelen tegen Sevilla? Moet toch leerzaam zijn, zo'n nederlaag, Of mocht hij 5 minuten voor tijd invallen.
0 0
Marcao
Frank heeft een voetbalcarrière gehad waar Mou een natte slip van zou krijgen. Wat is die Mourinho toch een kneus.
2 0
JanTa
M. U. is net uitgeschakeld door Sevilla dus zal Mouriho al lopen janken om een paar 100 miljoen voor extra spelers.
0 0
Pierre Heno
Héérlijk om die eikel zo in eigen huis op z'n bek te zien gaan tegen de nr 5 van de PD.
0 0
BK020
Geen eerlijke vergelijking sowieso. Daarnaast vind ik Mourinho ook in de verste verte niet in de buurt komen van de beste manager van de PL. Zo belachelijk veel geld uitgeven en niet eens een beetje in de buurt komen van kampioen in twee jaar, is ook echt te sneu voor woorden. Ik denk oprecht dat Frank het niet eens zoveel slechter, misschien wel beter en sowieso voetballend leuker had gedaan bij United.
0 0
Babayaka
Tja je eigen tekort komen afgeven op de teamarts, nee liever de boer dan de schoft mourinho
1 -3
Ajacied33
Wat een zwakkeling die Mourinho,dit verwacht je wel van hem. Aan de andere kant had de Boer moeten weten dat hij met feiten om zijn oren geslagen kon worden. Het is lelijk om het aan te halen,maar het is een feit die 0 punten uit 7 potjes
1 -2
geendagsvlieg
Een feit nogwel, misschien als je het vaak genoeg blijft herhalen. Frank de Boer is slechts 4 potjes manager van Crystal Palace geweest.
1 0
Ajacied33
Je hebt gelijk. Mijn fout om het klakkeloos over te nemen
0 0
Pauw
Laf want onder de gordel, maar lijkt me niet verkeerd dat de zogenaamd onaantastbarw status van de Boer nu toch is door iemand van naam aangedaan wordt.
0 -1
BokkieBokstra
Onaantastbare status van de Boer? Ik lees het AS en daar wordt de Boer afgemaakt. Het AS Legioen weet wel hoe ze met de clubmannen moet omgaan.
0 0
Redrum
Mourinho moet gewoon sowieso zijn bek houden. Laf anti-voetbal met de duurste teams ter wereld, dan ben je een laffe hond en moet je gewoon stil zijn.
2 -2
kaashaas
Fuck morhino, frank.is een grote Ajacied!!
2 -5
ajax500
Ja nou en? Ajax is niet heilig hoor, hoewel het voetbal niet om aan te zien heeft Mourinho het alle recht van spreken als je naar zn prijzenkast kijkt.
2 -7
Koekepeer
Nee hoor
0 0
Hans Kraay Jr.
Prijzenkast van Ajax is groter dan die van Mourinho. Met je: "Ajax is niet heilig hoor"
0 0
Dwergje48
Tja, Mourinho kan nooit zo tegen kritiek. Met De Boer z’n woorden is toch niet zoveel mis? Hij had liever gehad dat Rashford in een ander team/systeem speelde, omdat hij vindt dat dat beter is voor hem waarschijnlijk. Mourinho kan ook gewoon daar rechtstreeks op reageren in plaats van kinderachtig te roepen dat De Boer de slechtste PL manager ooit is.
3 -2
Bocarra
Tja, ik had al mijn verbazing uitgesproken over het commentaar van Frank de Boer bij studio voetbal op zijn collega ten Hag. Schijnbaar doet hij dit kunstje ook in Engeland en is hij door Maurino op zijn plaats gezet...:-)) De slechtste trainer ooit in de PL. :-/
4 -4
EVH
Als je geschoren wordt moet je stilzitten
4 -1
Labrador
Dont talk that way about Frank the Farmer
8 -2
Bertus2002
Hopefully no one is laughing him out.
0 0
Ferd
Zegt gevoeg over Mourinho dat hij hapt op de slechtste PL coach ooit. Diep in z’n hart een heel onzeker mannetje die ‘special needs one’
7 -2
cruijffthebest
Mourinho, de grootste kwal onder de trainers!!
9 -2
De_Realist
Heb een hekel aan Mourinho maar dit zag je al van verre aankomen op het moment dat Frank als falende Calcio A en falende Premier League coach kritiek op Mourinho ging leveren.
4 0
Biss
En wéér eist hij de aandacht op voor zichzelf en, in dit geval, de Boer. Wéér haalt hij de aandacht weg bij zijn spelers en wéér lukt het hem nog ook.

Dat mensen hier nog intrappen. Dit heeft niks met Frank de Boer te maken, maar alles met Mourinho’s angst dat straks zijn spelers focus verliezen door negatieve media aandacht. Die overigens terecht zou zijn.
4 0
gras
Dat doet hij vaak, maar dit was niet tactisch maar puur een reactie vanuit zijn ego. Het is ook wel typisch Nederlands om vanuit de positie van Frank zoiets te zeggen.

Stijlloze reactie verder van deze anti voetbalcoach.
5 0
Robinjo1988
Aldus de man die bijna op degraderen stond met chelsea toen hij daar een paar jaar geleden werd ontslagen..
6 -1
AFCAsphere
Precies, dat vergeet hij zelf ook maar al te graag. Al die miljoenen geinvesteerd en vervolgens net boven de degradatiestreep eindigen.
1 0
Pierre Heno
Mourinho: wéér geen landstitel ondanks de reeds geïnvesteerde 100den miljoenen. Zie het verschil met een èchte topcoach: Guardiola. Dit afgeven op Frank komt volledig voort uit pure frustratie.
14 -2
Stibba020
Betonvoetbal spelen met ManU een van de grootste en rijkste club op aarde. Dat is ook wel iets om trotst op te zijn. Had wel is willen zien hoe een Mourinho het bij Crystal Palace zou doen.
6 -1
3*stars*3
Idd, walgelijk mannetje en dat bij (1 van) de grootste clubs ter wereld.
Niet omdat Ajax van United verloor hoor maar sinds hij daar zit, hoop ik gewoon dat United verliest.
Hoop dat Sevilla hun ook uit de CL knikkert maar zal wel niet want United zal wel naar een kleine overwinning counteren...
4 0
WeerDinges
Ik heb echt een gruwelijke hekel aan die zuigerd maar dit is wel op zijn plek. Zo zou ik zelf ook reageren.
4 -6
Liniaal
Mourinho bewijst maar weer eens dat hij niet tot een inhoudelijke reactie in staat is. Met recht de meest gehate trainer ter wereld.
2 -1
Ajax412
José de paardenlul die niet kan voetballen is jaloers op Frankie en heeft afgunst naar hem, omdat hij lekker wel heel goed ook voetballen.
2 -2
Michelinho
Omdat hij lekker wel heel goed ook voetballen, inderdaad.
3 0
Barra
Enige juiste volwassen reactie van Frank hierop hoort te zijn “ says the manager of losers United”
3 -6
ARUCAMBA
niet echt slim van de boer natuurlijk maar echte persoonlijkheden zouden toch anders reageren, of helemaal niet, mourinho is net als van gaal je moet iedere dag tegen hem zeggen hoe goed ie wel niet is
4 -1
Leviathan
Je zou bijna denken dat Mourinho met v gaal gewerkt heeft....
2 0
MSwertz92
Mourinho, tering ventje. Maar wel mooie reactie.. Pijnlijk voor Frankie.
5 0
V12
Niet echt slim van Frank de Boer.
3 -1
SR83
Inderdaad. Sit down Frank, Be humble.
2 0
Barra
Haha was te verwachten natuurlijk, net alsof het weerwoord komt van een klein kind. Doet me heel erg denken aan Will Ferrer (Ron Burgundy iemand??)
2 0
Michelinho
Ik dacht meer aan Donald Trump.
1 -3
PetrusKeizer
"it is no good to have manager like me". 2 fouten in 1 zin van 9 woorden. En dat van een man bij wie je alleen maar leert wat winnen is.
1 -2
Joseph
Dat de Boer geen goede trainer is, is wel duidelijk, haalde erg weinig punten met Ajax en combineerde dit met slecht voetbal. Bij andere clubs was het niet beter.

Maar Mourinho moet niet zo'n grote mond hebben, staat met al het geld dat hij uit mocht geven aan zijn selectie op een kansloze achterstand van Manchester City. Ik verwacht dat hij op meer dan 20 punten van de landstitel gaat eindigen.
9 0
Hagmag
FdB geen goede trainer en haalde erg weinig punten ?????
4 kampioenschappen op een rij haal je met de meeste punten Joseph.
Kijk.... dat het voetbal van Ajax uiteindelijk veranderde in "betonvoetbal" dat klopt en was de reden van zijn vertrek.
Ook zijn onvergefelijke wissel in Doetinchem, toen er gewonnen moest worden, 30 minuten voor tijd : Milik er uit, Big Mike v.d. Hoorn in de spits en Riedewald in het elftal was niet de slimste van FdB.
FdB heeft momenteel niet echt veel recht van spreken over zijn collega coaches. In dit geval zou ik zeggen: spreken is zilver en zwijgen is goud.

Die walgelijke Mourinho met z'n grote bek maakt hier helaas dankbaar gebruik van.
3 -6
Joseph
De Boer werd kampioen met 73, 76, 76 en als laatst met 71 punten, in zijn laatste kampioensjaar was zelfs 68 punten genoeg om kampioen te worden. Zo veel heeft PSV er nu met nog 7 wedstrijden te gaan.

Kampioen van de armoede, en dat klopt met het spel dat de Boer liet zien waarmee hij kampioen kon worden.
6 -1
geendagsvlieg
Voor de duidelijk het puntengemiddelde van Frank de Boer in zijn eerste tweeenhalf jaar Ajax, was hoger dan dat van Johan Cruijff als trainer van Ajax.

Johan 86 wedstrijden 62-7-17 =193
Frank 85 wedstrijden 58-19-8 = 193
0 -2
Ajax#1900
Klopt, fdb mag echt PSV bedanken voor die laatste kampioenschappen. In de EL werd iedere keer al duidelijk dat het niks voor stelde.
6 0
Turbo
Dat Mourinho met Man U puur betonvoetbal nodig heeft om - met honderden miljoenen aan aankopen - puntjes te sprokkelen is meer een "loser" prestatie dan 7 x verliezen met Palace. Mourinho heeft een walgelijke spelopvatting en is killing voor jonge voetballers én de cultuur en identiteit van een club. Volledig eens met FdB.
15 0
tyzinho
Kan zeggen wat je wilt over Mourinho maar hij heeft wel gelijk. Mourinho is een trainer waar ik zeker niet vrolijk van wordt maar is er bij bijna al zn clubs erin geslaagd om (Europese) prijzen te winnen. De Boer heeft de grootste club van Nederland 6 jaar gehad en is er alleen de eerste 2 seizoenen in geslaagd om goed voetbal te spelen terwijl hij zelf een dikke vinger in de pap had bij het aankoopbeleid. Daarna heeft De Boer nergens meer gepresteerd.
4 -1
Turbo
Hij wint prijzen omdat hij bij de beste en rijkste clubs zit en omdat zijn manier van spelen de laagste moeilijkheidsgraad heeft. Bij Porto heeft ie mooi werk geleverd, verder is het vooral teren op de zakken met geld die hij krijgt en afbraakvoetbal spelen waar hij af en toe wat mee wint imo.

Over FdB zijn we het volledig eens.
3 0
Lazell
Europees gezien is ie wel een fenomeen. Verheug me altijd een week op CL voetbal, maar zijn potjes sla ik over. Zou iedereen moeten doen. Als er een duidelijk verband is tussen mooie speelstijl en kijkcijfers (ook in Azië), dan is het zo over met Mourinho.
1 0
Lazell
Komt volledig door zijn speelstijl dat hij Europees wel succes haalt en bijna nooit in de competitie. Als je 38 wedstrijden speelt om niet te verliezen in de competitie, haal je nooit een héél groot puntenaandeel. Zie hem om die reden dan ook nooit kampioen worden met United.
1 0
Ajax#1900
Hij staat gewoon keurig tweede hoor. Met dat materiaal is dat het maximaal haalbare.
3 -5
Turbo
Als je 200 miljoen per zomer uit mag geven bepaal je zelf je materiaal. Het feit dat Mourinho bij een club als Man U alleen serieuze wedstrijden kan winnen met betonvoetbal is lachwekkend. Is verder ook een pure korte termijn trainer die de clubs in puin achterlaat. Met Man U kun je ook 2e worden zonder met 11 man op de eigen doellijn te gaan staan.
0 0
Ajax#1900
Nou nee. Kijk even wat voor erfenis Van Gaal heeft achtergelaten. Bijna allemaal ongeschikte spelers. Daar kom je niet zo snel van af (hoog salaris, weinig belangstelling) en dat zal het bestuur ook niet zo maar toestaan. Ik noem niet voor niets in mijn vorige comment een rijtje spelers die allemaal doorgeselecteerd moeten worden. Na komende zomer zou je kunnen stellen dat hij zijn materiaal heeft bepaald.
0 0
Michelinho
Keurig tweede op dertien punten, met een wedstrijd meer. Als hij met "dat materiaal" (wtf?) aanvallend voetbal zou spelen zou hij er op zijn minst een gooi naar gedaan hebben. Met zijn instelling is de titel al weggegeven nog voor het seizoen begon.
5 0
Ajax#1900
Sorry maar dit slaat echt helemaal nergens op. Je kan echt niet met zo veel middelmaat een gooi naar de titel doen als City in dezelfde competitie speelt. Young, Smalling, Jones, Rojo, Darmian, Shaw, Herrera, Blind etc zijn spelers voor Everton. Mourinho is nog steeds aan het puinruimen nadat Lvg voor ruim 350 miljoen aan middelmaat heeft gekocht. Er is inmiddels al wat weg (Schneiderlin, Schweinsteiger, Memphis) maar hij heeft nog geen selectie waar mee je voor de titel kunt gaan. Doordat Mourinho soms voetbal speelt wat hier niet populair is gaan mensen allerlei dingen roepen die nergens op slaan uit emotie.
0 -5
Lazell
Selectie doet qua niveau nauwelijks onder voor City. Alsof die wel 11 toppers hebben. Guardiola laat spelers ook gewoon geweldig spelen, zoals Sterling, Sane en Fernandinho. Die zijn nog nooit zo goed geweest.

United zit qua selectie dichter bij City, dan bij Spurs, Arsenal, Liverpool of Chelsea.
1 0
Ajax#1900
City is heeft een betere voorhoede en vooral een veel beter middenveld. Plus ook een bredere selectie. Maar ik ga hier niet de advocaat van de duivel spelen de rest van de avond hoor, geen zorgen.
0 0
Michelinho
Je laat de beste spelers die er al waren buiten beschouwing? Niet te vergeten dat er 165 mijloen aan nieuwe aanwinsten is uitgegeven (Lukaku Sanchez Matic Lindelöf).
Al met al een selectie met een marktwaarde van iets minder dan die van City, alsof het allemaal koekenbakkers zijn.
0 0
Ajax#1900
Ik probeer aan te geven dat er totaal geen balans in de selectie zit. De aanval is sinds de komst van Alexis wel op niveau, maar het middenveld niet en de verdediging al helemaal niet. United heeft heel veel geluk dat ze de beste keeper ter wereld onder de lat hebben staan. Ik ben verder trouwen net als iedereen hier meer van van Pep natuurlijk, maar ik heb niet het idee dat Mourinho het zo slecht doet. Bij United ook niet trouwen want ze hebben recent zijn contract verlengd.
0 0
Ajax#1900
van van is natuurlijk fan van haha
0 0
Ferd
Met dat materiaal kan je ook keurig tweede worden met leuk voetbal.
7 0
Raikkonen94
Tja op zo'n reactie kon je natuurlijk wachten. Het blijft zo nu en dan wat vreemd om mislukte trainers (wat ik Frank de Boer overigens niet vind maar meer in het algemeen) op tv even te horen vertellen hoe het allemaal beter moet.
6 0
Zionist
Zure man.....Man.U is een te mooie club voor hem.
11 0