Twijfels bij degradatie Bandés KV Mechelen

sammekors, 12-03-2018 om 09:30, 10104 views, Voetbal International | Bekijk ook eens de baby-artikelen van Ajax.

De omstandigheden rond de degradatie van KV Mechelen, de club van toekomstig Ajacied Hassane Bandé, zijn volgens Mechelen-trainer Dennis van Wijk in twijfel te trekken. KAS Eupen, de naaste concurrent van Mechelen, scoorde in de laatste zeventien minuten van zijn wedstrijd namelijk vier keer, waarmee directe degradatie werd voorkomen.

'Ik betwijfel of heel België het wel graag heeft dat KV Mechelen erin was gebleven', reageert Van Wijk tegenover Sporza. 'Dit is geen insinuatie, maar iedereen heeft toch ogen? Je kunt dit toch ontleden? Ik zeg toch geen gekke dingen? Het wordt schering en inslag dat deze dingen gebeuren.'

Nu de degradatie van Mechelen een feit is, twijfelt de Nederlander van Dijk over zijn toekomt. 'Misschien moet ik eens goed nadenken of ik nog wel trainer wil blijven, want je bent afhankelijk van zoveel factoren. Je kan je werk goed doen en toch degraderen door een mysterie. Deze teleurstelling tikt wel aan.'

RE Moeskroen was zondag de tegenstander van Eupen en wil niets van de verhalen over matchfixing weten. 'Wij zijn correcte mensen en dat zullen we altijd blijven', zegt voorzitter Patrick De Clerck in La Dernière Heure. 'De Vlamingen hebben een negatieve druk op onze schouders gelegd. En laat ons niet vergeten dat we tijdens de wedstrijd voor hadden kunnen komen. Er werd ons vorig seizoen ook gezegd dat Moeskroen zijn verblijf in Eerste Klasse had gekocht tegen Kortrijk. Nu zijn er nieuwe geruchten. Maar laat zij die ons beschuldigen maar voor bewijs zorgen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DirkvanDam
hmm... wedstrijd OL.. nooit meer vergeten.. rust 1-1 en dan ineens 7-1 Winnen met knipoog en alles..... ook dat bleek na onderzoek GEEN matchfixing... als het al zo duidelijk was als toen...
1 0
Suarez16_
1ste 3 niks mis mee. Zo wordt er ook verdedigd in de Eredivisie. 4de wel verdacht, maar goed laat dan even alle blunders van pasveer zien dit seizoen.
0 0
Bertus2002
Ik vermoed matchfixing, maar daar heb ik natuurlijk geen bewijs voor.
1 0
3sterren
Mijnheer Fi Xing, de zaakwaarnemer van de doelpuntenmaker, zal over een maand uit de doeken doen hoe de vork precies in de steel zit.
1 0
RusselWestbrook
Die vierde goal is echt lachwekkend.

"zal ik em onderscheppen? Nah, doe maar niet"
"zal ik em wegschoppen? Nah, doe maar niet"
2 0
Boer Gijs
Die nr 25 is sowieso verdacht.
0 0
Michelinho
En die nr 11 bij de corner. Staat meters achter die kopper, ziet hem helemaal vrijstaan en doet helemaal niets.
0 0
Rsv
1e en 4e zijn verdacht, maar dat zijn zoveel treffers als je alle verdedigende blunders bekijkt.
0 0
N-ajax
De 3-0 is net zo verdacht als de 1-0. Er zijn twee spelers die gewoon niks doen.
1 0
Ajaxvooraltijd
Yeah right. Wat een scheinheilige corrupteling die belg.
2 0
X-RaY
De plaatselijke Chinees had waarschijnlijk een telefoontje gepleegd...

Duidelijker kan bijna niet.

Kom maar gauw hierheen Bandé.
0 0
marrene
Natuurlijk is dit omgekocht. Kun je alleen nooit bewijzen tenzij iemand die erbij betrokken is zijn mond voorbij praat.
Een club die in 29 wedstrijden 36 scoort kan nooit in 15 minuten 4 keer scoren.
Zal wel over veel jaren bekend worden.
Zelfde als bij de 12-1 bij Spanje-Malta, de 7-1 van Lyon (met de knipoog Kroaat). Je weet dat er stront aan de knikker is maar kunt het niet bewijzen.
Ook het dopinggebruik van spelers van Juve tijdens de CL finale tegen Ajax in 1996 is pas achteraf bewezen. Sancties zijn uitgebleven.
4 0
Suarez16_
Een club die 15de staat kan nooit met 5-0 winnen van de koploper.
1 0
Genant
Ik denk dat na die 3-0 ineens iemand wat voorgesteld heeft. Daarvoor niet. Die laatste goal is lachwekkend.
1 0
Leviathan
Die eerste 3 matchfixing lijkt me ook erg sterk dan doe je ze tekort maar die daarna idd...
0 0
WesleySonck
Twee waalse clubs helpen elkaar (ook al is Eupen Duits). Hoeft niet per se verkocht te zijn, kan ook een 'vriendendienst' zijn. Maar dat Moeskroen niet hun best deed was duidelijk.
2 0
achterlijn
Dat kan maar ook dan is het oneerlijk spel en voor mij mag je dit dan ook bestraffen als bond zijnde.... alleen er zal niks te bewijzen zijn als er geen geld mee gemoeid is.
1 0
Labrador
Ik kan nog een voorbeeld noemen van een ploeg die in het rechterrijtje stond en gewoon de koploper met 5-0 versloeg. Bleek achteraf geen matchfixing te zijn maar gewoon kwaliteitsverschil
4 -2
Erik1966
Hahahaha
0 0
N-ajax
Ik heb de samenvatting van die wedstrijd gekeken en het is inderdaad wel echt extreem verdacht. Spelers die niemand proberen te dekken bij een corner en een vrije trap, de bal expres niet wegschieten bij een klutsbal. Het zou me verbazen als dit niet omgekocht is.
11 0
Duif63
Zal niet de eerste en ook niet de laatste keer zijn dat een wedstrijd in België verkocht is. Onze Zuiderburen hebben een heel twijfelachtige reputatie op dat gebied.
9 0
Bky
Haha, is dat KV Mechelen toevallig een satellietclub van PSV ofzo?

Wat een calimero's.
1 -10
Caparzo
Naja, het riekt toch tenminste een beetje Zagreb-achting of niet? Ik voel me nog steeds genaaid door die ratten en ik kan me KVM’s wantrouwen goed voorstellen.
8 0
achterlijn
Dit is gekocht, een club die mee onder aanstaat, weinig wint, weinig scoort maakt echt geen 4 doelpunten in de laatste 17 minuten voor tijd.

Dit lukt zelfs de beste clubs niet, dit lukt Barca niet en dit lukt Ajax ook niet op een moment dat de druk er hoog is en je die doelpunten nodig hebt om erin te blijven.

Dit 100% zeker omkoping.
10 -1
vincent_DV
Misschien is het geen eens omkoping maar gewoon het Eupen gunnen. In België heb je natuurlijk Wallonië tegen Vlaanderen. Toevallig zijn Moeskroen en Eupen clubs uit Wallonië en Mechelen is vlaams. Dus die hebben elkaar gewoon even geholpen. Meer is het niet denk ik.

Stel nou dat Excelsior tegen Sparta speelt op de laatste dag en Sparta staat een na laatste en kan nog degraderen en Excelsior is veilig. Die wedstrijd gaat Excelsior dan never nooit winnen hoor.
0 0
achterlijn
Dat zou ook kunnen, dat weet ik niet maar dat er iets geregeld is is duidelijk.
1 0
vincent_DV
Ik heb dit niet zelf bedacht maar dit wordt in België ook gesuggereerd.
0 0
reaguurder
'dit lukt Barca niet...' de comeback na de 4-0 vergeten? ;)
0 0
achterlijn
Ja misschien is dit Barca of Ajax wel ooit eens gelukt maar dan wel tegen een zwakkere tegenstander.
De nummer laatst van een competitie kan dit niet.
1 0
behangdelul
Die van barca was natuurlijk ook niet helemaal fris, maar dat was wel belang vs belang, dit is een belang van derden waar je zelf direct geen invloed op hebt. 4x in 17 min is wel heel veel.
1 0
Mark03
Ik dacht bij Rondo zelfs iets te horen dat Eupen in de hele historie op het hoogste niveau nog nooit vier goals in een wedstrijd heeft gescoord. En dan nu 4 in zeventien minuten.
4 0
laptoptrainer
fun-fact: eupen heeft eerder dit seizoen 4-4 gespeeld tegen sint-truiden en ook met 4-1 gewonnen van mechelen
4 0
Mark03
Haha zoals je ziet heb ik mijn research niet gedaan. Ik meende zoiets gehoord te hebben.

Blijkbaar kan Eupen dus wel vier keer scoren. Neemt niet weg dat dit nog steeds een uitermate verdacht potje blijft.
0 0
Suarez16_
nac uit gemist toen scoorde we 5 keer in zo'n korte tijd, psv thuis 3 goals binnen 10 minuten, uit bij feyenoord 3 goals laatste 20 minuten, enz. Het kan makkelijk.
0 -1
achterlijn
Ajax tegen Nac... zeg maar de reus tegen de kabouter, en je hebt het over 3 goals geen 4 in de laatste 17 minuten van de wedstrijd... en met clubs die ook wel scoren kunnen en goede clubs zijn.... maar Eupen is een slechte club die nauwelijks scoort en onderaan stond.......

Dit kan je niet vergelijken
1 -1
Bky
Misschien moest Mechelen zelf even ten rade gaan bij die 30 wedstrijden die ze dit seizoen moesten spelen.

Zodat je niet afhankelijk bent hoe een andere club presteert in de laatste 17 minuten.
2 -1
Genant
Dit vind ik altijd zo'n dooddoener. Als ze genaaid zijn is dat je reinste competitievervalsing.
4 0
achterlijn
Dat is een andere discussie...... dat kan iedere club die degradeert zeggen, of iedere club die 2e gaat worden zoals Ajax nu achter Psv gaat eindigen.
2 0
Suarez16_
Mechelen is door de mos een ontiechelijke schijtclub geworden. Ooit een Europacupje mee gewonnen tegen Ajax doordat Blind binnen een kwatier rood kreeg. Nu herhaalt aad al 30 jaar hoe hij ooit die beker heeft gewonnen.
5 0
Genant
Aad geeft de term scorebord-gelul een nieuwe dimensie. Zelden vertoond.
1 0