El Ghazi: 'Geen spijt van keuze voor Oranje'

BVeenstra, 08-03-2018 om 11:40, 4791 views, ELF Voetbal Magazine | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajax-aanvaller Anwar El Ghazi heeft er geen spijt van gekozen te hebben om voor het Nederlands elftal uit te komen in plaats van het Marokkaanse, zo vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal. Na een veelbelovend begin is de buitenspeler inmiddels alweer een flinke periode niet opgeroepen.

'Ik heb toen met mijn hart en verstand gekozen', vertelt El Ghazi, die in 2015 tegen Kazachstan debuteerde voor Oranje. Drie dagen later speelde hij tegen Tsjechië, hetgeen voorlopig zijn laatste interland was. 'Het was een lastige keuze. Marokkanen zeggen: "Jouw ouders komen uit Marokko en je hebt Marokkaans bloed, je moet voor Marokko kiezen". En Nederlanders zeggen: ‘Je bent hier geboren en opgegroeid en moet voor Oranje kiezen".'

El Ghazi, die inmiddels ruim een jaar speelt voor het Franse Lille OSC, koos voor Oranje. 'Ik zag daar meer toekomst voor mij. In de familie waren de reacties verdeeld. Mijn vader had het ook liever anders gezien, maar hij staat wel achter mij. Ik hoop in de toekomst weer bij Oranje te komen', blijft hij hoopvol richting de toekomst. In de zomer zal El Ghazi Marokko gaan aanmoedigen tijdens het WK. 'Ik ken veel jongens in die ploeg, zoals Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi. Ik hoop dat ze ver komen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
martin1234
Diplomatiek antwoord maar gezien zijn keuze vindt El Ghazi het dus belangrijker dat hij in Nederland is geboren en opgegroeid. Dit lijkt me eerlijker dan sommige spelers die zeiden dat ze met het hart zouden kiezen voor Turkije en Marokko, maar met hun verstand voor Nederland. Het was geloof ik Uğur Yıldırım die ooit zoiets zei.?
0 0
Rujar
Voor oranje kiezen was toen ook een veel betere keus voor je marktwaarde... hoe anders kan het lopen
0 0
DS
Ik zie El Ghazi er wel komen, bij Lille leert hij knokken.
Als hij daar deze zomer een stapje hogerop in de Franse competitie kan maken kom het wel goed.
Zoveel concurentie op rechtsbuiten is er niet in oranje.
1 0
superman0313
Lol el Ghazi is juist altijd wel iemand geweest die mentaal 'in orde' is. Komt gewoon talent tekort, gaat dit jaar met Lille degraderen en dan hoor je er nooit meer wat van. Hoe spijtig ik dat ook vind. Zou alleen maar goed zijn geweest. Jongen met marrokaanse roots in het Nederlands elftal.
0 0
AFCA-B93
Op zijn ruzie met Bosz na volgens mij een voorbeeldige prof geweest tot nu toe. Is een hele gewaagde keuze geweest voor Anwar om in zijn eentje naar Frankrijk te gaan. Heb wel een zwak voor deze jongen, volgens mij een heel goed persoon
8 0
Ajaxvooraltijd
Er zijn er momenteel weinig beter dan Anwar op zijn positie en zo slecht vond ik hem ook nooit. Hij had net als iedere jeugdspeler gewoon een flinke dip.
3 0
RaynoFischer
Jammer dat hij en Bazoer gelijk de handdoek in de ring gooiden, weinig mee opgeschoten en spelen degradatievoetbal in Frankrijk en Duitsland
0 0
Ferd
Vergeet niet: al voor de komst van Bosz probeerde Ajax deze twee spelers te verkopen, Bazoer zelfs al 3 transferperiodes achter elkaar. Dus dat "gelijk de handdoek gooien" klopt niet helemaal.

Je bent jong, de club wil je duidelijk niet meer hebben, de trainer stelt je niet meer op, en de supporters kotsen je uit op social media. Dan is het niet meer dan logisch dat je vertrekt.
1 0
Ar
Als Ajax ze wilde verkopen, waarom werden dan biedingen van 20 en 30 miljoen afgewezen?
0 0
Ferd
Omdat Ajax meer wilde? Of omdat de spelers in eerste instantie niet weg wilde, in ieder geval niet naar die clubs. Het is geen geheim dat Ajax met Bazoer en El Ghazi liep te leuren.
0 0