BVeenstra, 08-03-2018 om 09:00, 4073 views, Willem II | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Trainer Erwin van de Looi heeft besloten Willem II per direct te verlaten. Dat heeft de 46-jarige coach laten weten aan de Tilburgse clubleiding, zo valt te lezen op de officiële site van de club uit Brabant.

Van de Looi deed het prima met Willem II dit seizoen, want handhaving is binnen handbereik en in het bekertoernooi werd de halve finale bereikt. Sinds hij bekendmaakte na dit seizoen te vertrekken, is er echter wat veranderd. 'Ik moet helaas toch constateren dat het sentiment na mijn aangekondigde vertrek aan het einde van het seizoen volledig is omgekeerd. De supporters steken te veel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg. Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt.’

Technisch directeur Joris Mathijsen baalt van de beslissing van Van de Looi, maar heeft wel respect voor zijn keuze. 'Daarnaast willen we hem bedanken voor zijn betrokkenheid bij en inzet voor de club gedurende de afgelopen anderhalf jaar. We wensen Erwin uiteraard veel succes bij de zoektocht naar een nieuwe club.’ Willem II heeft Reinier Robbemond als interim-trainer naar voren geschoven voor de thuiswedstrijd tegen PSV van aankomende zaterdagavond.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer