BVeenstra, 07-03-2018 om 10:40, 4381 views, The Reading Chronicle | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Reading-manager Jaap Stam vond het na de 1-3 thuisnederlaag tegen Sheffield United de hoogste tijd om zijn elftal op flink wat plekken te wijzigen. Voor het competitieduel met Bolton Wanderers voerde hij liefst zes veranderingen door. En het pakte goed uit, want er werd met 1-1 gelijkgespeeld.

'Ik vond gewoon dat we een flink aantal wijzigingen moesten doorvoeren', vertelt Stam in gesprek met The Reading Chronicle. Voormalig Ajacied Pelle Clement behield zijn plek in het elftal van Stam, maar landgenoot Joey van den Berg begon op de bank. 'We hebben voor de wedstrijd gesproken over het feit dat we veel goals heel simpel weggeven. Soms moet je dan andere spelers een kans geven.'

Stam speelt het liefst aanvallend combinatievoetbal, maar voor even liet hij zijn voetballende speelstijl voor wat het was. 'Vandaag speelden we niet zoals ik het graag zie. We speelden de lange bal en vochten vervolgens voor de eerste of de tweede bal. Maar soms moet je gewoon de strijd aangaan, zeker als je in een situatie zoals wij zit', aldus Stam, die kon leven met het punt. 'Dit is een zeer belangrijk punt. Elk punt is op dit moment belangrijk. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar vandaag was dit het maximaal haalbare.' Reading staat op dit moment achttiende van de 24 in het Championship. 

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer