Vd Hoorn fel: 'Soms klagen de jongens wel'

sammekors, 20-02-2018 om 12:39, 19736 views, Swansea City AFC Youtube | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Mike van der Hoorn begint bij Swansea City steeds beter in zijn vel te zitten. De oud-Ajacied speelt meer en meer wedstrijden voor zijn team en wordt ook steeds belangrijker. In The Swans Show praat hij over de veranderingen.

De start bij Swansea was lastig voor Van der Hoorn. In zijn eerste seizoen speelde hij onder drie verschillende trainers in totaal slechts elf wedstrijden, maar sinds Carlos Carvalhal eind december coach werd, miste hij er pas twee. 'Ik speel best veel. Ik heb het gevoel dat ik beter word. Als je vijf of zes wedstrijden achter elkaar speelt voel je je sterk. Ik hoop dat ik mijn plek heb gevonden.' 

'Ik hou van fysieke gevechten, dat is één van mijn kwaliteiten', vertelt Van der Hoorn verder. 'Ik ben niet bang, ik zie alleen de bal en de tegenstander.' Dat fysieke is één van de redenen waarom hij zo goed past in het Britse voetbal. 'Maar ik ben wel eerlijk. Ik pak weinig kaarten, ik probeer altijd eerlijk te spelen. Maar soms mis je de bal en staat je voet in de weg.'

Bij momenten gaat de felheid van Van der Hoorn zelfs de Britten wat te ver. 'Soms klagen de jongens wel op de training, maar het is ook goed om fel te zijn. Je bereidt je voor op de wedstrijd en soms moet je op dezelfde manier trainen. Jammer voor de jongens, maar zo lang ze niet geblesseerd raken, mag het.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cleo9
In niets een Ajax verdediger, maar zeker geschikt voor het houthakkers voetbal van het rechterrijtje in de PL.
0 -1
ajaxinho
Hij was een betrouwbare backup.
Ik zag meer potentie in hem als CV dan Veltman.

Ben benieuwd wat zijn plafond is (in het buitenland).
Als Vlaar het kan...
1 0
DonAdam
Betrouwbaar bij Ajax? Hij had totaal niet in de gaten wat er om hem heen gebeurde. Zo dekte hij geregeld door op verkeerde momenten. In het spel wat Ajax speelt, heb je intelligente C.V.'s nodig, en dan doel ik op voetbalslimheid. Dat heeft hij niet.

Ik geloof best dat een sterke, grote knul zoals hij het goed doet bij een verdedigend ingestelde club waar ze een blok van 6 of 7 verdedigers hebben staan en je je zone moet verdedigen, maar bij Ajax had hij niets te zoeken. Dat kan je hem overigens niet kwalijk nemen, want hij heeft zichzelf niet aangetrokken.
1 -2
ajaxinho
Het probleem was dat hij aan te weinig speelminuten toekwam.
Om die reden is hij ook weggegaan.

Hij is geen verdediger die een bal zomaar de tribune in trapt.
En dat maakt hem voor mij al een echte Ajax-verdediger.
1 0
Ozymandias
Vd Hoorn is voor een verdedigend ingestelde ploeg een goede centrale verdediger. Alleen wanneer hij meer ruimte moet verdedigen komt hij qua dynamiek te kort. Met drie centrale verdedigers en twee verdedigende middenvelders speelt Swansea erg verdedigend en Vd Hoorn komt daardoor optimaal tot zijn recht. Ik vind het dus ook niet verrassend dat hij het dit seizoen goed doet.
4 -1
JariHeijden
En om die reden die jij noemt is het dus ook geen Nederlands Elftal materiaal, denk ik.
2 -1
Ozymandias
Dat is hij sowieso niet aangezien Koeman met spelers als Van Dijk, De Vrij, De Ligt, Aké, Hoedt en Fosu-Mensah veel betere centrale verdedigers ter beschikking heeft. Persoonlijk zou ik met een verdediging met (v.r.n.l.) Fosu-Mensah, De Ligt, Van Dijk en Aké spelen.
0 0
A'dam Oud-West
"Ik zie alleen de bal en de tegenstander". Gelijk ook de reden dat ie het bij Ajax niet ging redden... een totaal gebrek aan overzicht en tactisch vermogen.
1 -4
DeWijsneus
Fysiek en felheid, ik zie hem nog zo tegen Milan en Balotelli staan schutteren... Van alles te weinig deze jongen.
0 -4
Redrum
Kan me eerlijk gezegd die felheid van Mike niet zo goed herinneren van zijn tijd bij Ajax.
3 0
Djabber
Ik vond het vooral overkomen als lompheid.
1 0
Timlee117
Fysiek en veltman hahaha 72kg man
0 -4
Djabber
Veltman?
0 0
Ferd
Timlee117 is vast zon figuur die zich fixeert op Veltman, puur om te haten. Zelfs als Veltman niet genoemd wordt lukt hem dat. Sneu.
0 0
Timlee117
nee maar effe serieus als verdediger 72kg wegen is echt niet goed kijk naar premier league
0 0