Van 't Schip: 'Ajax de best voetballende ploeg'

JesseTH, 18-02-2018 om 19:54, 9927 views, FOX Sports | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

John van 't Schip ziet Ajax duidelijk als best voetballende ploeg van de Nederlandse Eredivisie. Hij zag dat de Amsterdammers het zijn ploeg zondagmiddag erg lastig maakten en hij kon dan ook leven met de uitslag.

'Ajax heeft in de tweede helft gedomineerd en ons in leven gehouden op bepaalde momenten', oordeelt een eerlijke trainer van de opponent tegenover de NOS. 'Zij waren gewoon duidelijk de betere ploeg vandaag. Het zou te veel geweest zijn, maar op het laatst kregen we nog een kansje met Terell Ondaan.'

Van 't Schip baalt desondanks wel dat zijn ploeg niet heeft laten zien wat zij vaker dit seizoen wel konden. 'Maar het is ook de tegenstander die je dat onmogelijk maakt. Ajax is gewoon veruit de best voetballende ploeg op dit moment in Nederland. AZ komt daar heel dichtbij. PSV heeft hier ook met 1-0 gewonnen, op een hele andere manier.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Apart dat Pierre AZ dan weer verreweg de best voetballende ploeg vindt, want.. en dan iets met het middenveld.

Kennelijk was hij er niet toen Ajax AZ in eigen huis met duidelijke cijfers en spel versloeg.
0 0
DonAdam
Het spel van AZ ziet er gemiddeld, dus over 24 wedstrijden, het leukste uit. Het is puur combinatievoetbal waar de liefhebber van geniet. Ik vermoed dat het daarmee te maken heeft. Let ook op het nuanceverschil tussen beste ploeg en best voetballende ploeg.

AZ uit hadden we overigens makkelijk kunnen verliezen. We kregen een makkelijk gegeven penalty en bij de 1-0 van AZ kreeg Weghorst een enorme kans op 2-0. Daarnaast had die Friday hem vlak voor tijd voor het intikken.

We waren die wedstrijd bij vlagen wel aardig omdat we soms goed vroeg druk zette, waar AZ zich geen raad mee wist, maar dat was niet constant genoeg. Ik vond AZ over 90 minuten iets beter dan ons; wij kwamen daar goed weg met winst.
0 0
cruijffthebest
Pierre is een kakkerlak dus wat verwacht je van hem?
0 0
gras
Objectieve analyses. Hij spaart Feyenoord bepaald niet, ook niet individuele spelers. Hij is ook niet bang om Ajax complimenten te geven etc.

DIt klink wel vrij overdreven.
1 0
AgeM
Onder Keizer
0 0
didierajax020
Heerlijke woorden John, indirecte hint naar het schijtbakkenvoetbal van PSV.
8 0
Saanchez
Ajax is VERUIT de best voetballende ploeg maar AZ komt daar heel dichtbij? Beetje tegenstrijdig!
Maar hij heeft natuurlijk wel helemaal gelijk over ons, eerlijke vent!
13 0
LezDeBoer
Ahah klopt! Denk dat die “het meest dichtbij” bedoeld ofzo. Naja over Ajax heeft hij geen woord gelogen!
8 0