Pienaar clubloos na vertrek bij Bidvest Wits

BVeenstra, 03-01-2018 om 14:35, 9667 views, Goal.com | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Voormalig Ajacied Steven Pienaar is clubloos. Het contract van de 35-jarige middenvelder bij het Zuid-Afrikaanse Bidvest Wits is namelijk ontbonden.

Trainer Gavin Hunt laat tegenover IOL weten dat het vertrek van Pienaar te maken heeft met de slechte resultaten. 'Door onze positie op de ranglijst moeten we bepaalde dingen wijzigen in onze selectie', aldus de oefenmeester. Pienaar speelde dit seizoen, voornamelijk als invaller, elf duels voor Bidvest Wits.

In de afgelopen zomer liet Pienaar nog weten een terugkeer naar de Eredivisie best te zien zitten. 'In Engeland is het tempo een stuk hoger dan in andere landen. Ik ga mezelf dat niet nog een jaar aan doen. In Nederland ligt het tempo lager en is het meer tactisch.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
petwes
haha, natuurlijk niks meer voor Ajax, maar eredivisie niveau is zo gedaald dat ik het nog wel grappig zou vinden om hem bij NAC ofzo te zien...
0 0
geronimo
Van mij mag Pienaar wegblijven , nooit fan van hem geweest met zijn rare dansjes, hoort niet bij Ajax
3 -6
3*stars*3
Was toch een leuk speler maar zelden een prof gezien bij topclubs, met zo'n slap schotje.
Bijna al zijn schoten waren rollertjes.
Maar met Ajax, Dortmund en Spurs, heeft hij toch een rij mooie clubs achter zijn naam staan en hij hield het lang vol in Engeland.
Hij moet zelf weten wanneer het genoeg is maar dit lijkt mij uitstel van....
2 -3
Babayaka
youness, serero
0 0
jaribombari
Dat mensen echt serieus reageren op een speler die in maart 36 wordt en bankzitter is ergens bij een clubje in Afrika. "Kan wel in de vd Beek rol" enzo. Kom op zeg! Ik lach me rot. Anders halen we Bergdolmo terug en Grygera.
3 -1
Ozymandias
Ik zou Pienaar een rol in de jeugdopleiding van Ajax aanbieden. Laat hem eerst maar een paar seizoenen als een techniektrainer aan de slag gaan. Misschien kan Ajax hem opleiden om in de toekomst in een dubbelrol technisch directeur en hoofdtrainer van Ajax Cape Town te worden. Ajax heeft enorm veel geld en het lijkt mij verstandig om een klein deel daarvan te investeren in Ajax CT.

Als ze van die club één van de beste clubs van Afrika maken met dé beste jeugdopleiding van het continent kunnen ze Ajax CT gebruiken om veel van de grootste talenten van Sub-Saharisch Afrika vroeg aan Ajax te binden. Ajax moet daar wel eerst een goede algemeen directeur, hoofdtrainer, hoofd scouting en hoofd jeugdopleiding aanstellen.

Elk seizoen moeten ze een aantal Ajax CT jeugdtrainers naar Amsterdam halen om ze bij Ajax een opleiding te geven in het opleiden van jeugdspelers. Een deel van die opleiding moet bestaan uit een langdurige stage (misschien wel één of twee jaar) als assistent trainer van een Ajax jeugdtrainers. Ajax CT gaat pas echt goede talenten opleiden wanneer de jeugdtrainers daar goed opgeleid zijn.

Verder is het belangrijk dat ze Ajax CT zo snel mogelijk een Afrikaanse grootmacht maken. Misschien kunnen ze proberen om oud-Ajax CT spelers die momenteel bij de betere spelers van de Zuid-Afrikaanse competitie horen (Coetzee, Claasen, ...) waarmee ze dan een frame van een basisselftal vormen waarin het makkelijk is voor jonge talenten om zich in te passen.

Ajax heeft meer dan genoeg geld om van Ajax CT een tweede jeugdopleiding te maken. Ze hoeven maar één echt goede speler per vijf seizoenen op te leiden om die investering meer dan terug te verdienen. Daarbij kunnen ze de club gebruiken om een groot scoutingsnetwerk op te bouwen in Afrika. Maar Ajax moet dan wel echt tijd en geld gaan investeren in Ajax CT.

Ik zou ook de andere aandeelhouders opkopen zodat Ajax talenten van Ajax CT transfervrij naar Amsterdam kan halen een dus geen transfersommen meer hoeft te betalen. Ook moeten ze kijken naar hoe ze hun commerciele connecties kunnen gebruiken om meer commerciele inkomsten voor Ajax CT te genereren. Zodat ze extra inkomsten krijgen om in de CT jeugdopleiding te investeren.

Als Ajax dit niet doet kunnen ze Ajax CT beter verkopen met de afspraak dat de naam van de club wordt veranderd zodat het niet meer Ajax heet. Want als talenten als Tethani en Solomons het beste is wat Ajax CT blijft opleiden dan heeft Ajax helemaal niets aan die club. Natuurlijk het kost Ajax ook niets maar waarom doorgaan met iets wat toch niets opleverd?
3 -3
RRL
In grote lijnen heb je helemaal gelijk. Hoe de invulling exact het beste is daar gelaten. Het punt is inderdaad dat we nu een satellietclub hebben, met de insteek van "we doen er niks aan, en als er een keer een mooi talent voorbij komt wat naar Ajax kan dan is het mooi meegenomen". Dat is willekeur en dat werkt niet. Je moet er actief wat van maken. Jammer genoeg zie ik niet hoe Ajax voor die koers gaat kiezen die jij hier beschrijft. Zonde, op den duur gaan andere clubs dit vast wel doen. Het talent is er echt wel in Afrika. Het wordt enkel slecht opgeleid
0 0
gras
We hebben Donny al voor zijn rol. Ik denk dat Pienaar prima bij deze groep zou passen, maar hij zou Donny in de weg staan.
0 -3
Piejotter
Prima voetballer met uitstekende techniek, maar ja, Ajax heeft voldoende prima middenvelders. Begreep eerlijk gezegd niet zo goed waarom hij destijds verkocht werd. Of hij dat zelf wilde of de club?
0 -3
Raydo
Is nooit verkocht, z'n contract liep af. Hij wou niet bijtekenen, omdat hij onder Blind op rechtsbuiten werd opgesteld terwijl hij op 10 wou spelen.
0 -1
KingVince
Zou hem meteen terughalen, goede stand in voor Siem de Jong ;)
0 -3
Ajax_026
hahaha
0 0
Oliveira
Misschien als hij 29-30 was had Ajax nog wat aan hem maar nu kan hij waarschijnlijk het niveau niet meer aan.
0 -1
Broekzak
Iets voor Zwolle
0 -1
Moozz03
Die kwartfinale uit AC Milan... Wat een wedstrijd speelde hij toen zeg!! Mooie carriere gehad uiteindelijk met clubs als Dortmund en Everton. Helaas niet een hoger niveau dan dat gehaald, wat me achteraf eigenlijk wel een beetje verbaast, vond m bij Ajax veel potentie laten zien.
2 0
Red Devil
Misschien kan hij naar Sparta.
12 -1
Jornnn
Ik denk niet dat hij het niveau van sparta nog aan kan.
1 0
SilverHaze
Dacht ik ook. Ervaren gast. Alleen al voor de mentale opsteker.
0 -1
Red Devil
Zo'n speler heeft Advocaat wel nodig bij Sparta.
0 -1
4xEC1
Geweldige middenvelder toen bij Ajax. Wendbaar, technisch en lichtvoetig. Maar hij is 35 en goede middenvelders hebben we nu wel genoeg..
0 0
PuurGeluk
Haha held met z'n mooie dansjes!
4 -2
OntlastendeMiddenvelder
'Moeten we die niet terughalen?'
4 -10
EVH
Waarom?
0 -2
ranger
Ik wordt zo moe van "moeten we die niet terug halen" hij is clubloos... hoe zou dat komen denk je ??
2 -1
grannig mokum1
Precies D,
0 0
DavidFerr
Was natuurlijk een hele goede speler. Alleen was hij bij Bidvest Wits voornamelijk invaller en zal bij Ajax nu geen toegevoegde waarde meer hebben.

Misschien kunnen wij hem wel als jeugdtrainer terughalen ;-)
0 0
Raydo
Het sarcasme lag er metersdik bovenop...
3 0