Stam: 'Ook Leicester City viel ver terug'

BVeenstra, 03-01-2018 om 13:55, 6831 views, Get Reading | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Van bijna promoveren naar de Premier League naar een teleurstellende achttiende plaats een seizoen later in het Championship. Het kan soms snel gaan in het voetbal en dat weet ook Reading-manager Jaap Stam maar al te goed. 'Het is een ander seizoen. Waarom won Leicester City de Premier League en eindigden ze het seizoen daarna opeens weer bijna onderaan?', vraagt de trainer zich af.

Vorig seizoen speelde Stam met Reading nog de finale van de play-offs om promotie, maar verloor het na het nemen van penalty's van Huddersfield Town. Na de 0-2 nederlaag tegen Birmingham City staat de ploeg nu achttiende in het Championship. 'Soms werkt een team hard, maar is het een seizoen later niet zoals het eerst was', aldus de oud-Ajacied in gesprek met GetReading.

Stam geeft in het interview aan dat het soms makkelijker is om tegen topteams te spelen dan tegen lager geklasseerde clubs. 'Ik zeg niet dat er slechte teams in de competitie zitten, maar je kunt in een bepaalde positie terechtkomen en het kan dan moeilijk zijn om daar weer weg te komen', vervolgt de ex-verdediger, die de balende fans wel kan begrijpen. 'Je moet de fans vragen wat ze verwachten, want ik weet het niet. Ze hebben het recht om te reageren hoe ze willen. Al maakt dat ons niet beter', besluit de voormalig trainer van Jong Ajax.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxRobEnschede
De trainer van Leicester City werd ook ontslagen daarom Jaap Niet zon goed voorbeeld
.
1 0
EuforischeRealist
Gaat prima met de Nederlandse trainers in het buitenland.
0 0
Jornnn
Het Jaap effect lijkt uitgewerkt. Hij komt op mij ook altijd wat oppervlakkig over.
1 0