ArthurV, 02-01-2018 om 13:15, 10724 views, FC Utrecht | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Jean-Paul de Jong heeft de beste papieren om Erik ten Hag op te volgen bij FC Utrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagochtend. De huidig trainer van FC Utrecht zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort tekenen bij Ajax.

Volgens het Algemeen Dagblad was al vanaf het moment dat Ten Hag werd aangesteld bekend dat De Jong het stokje zou overnemen als eerstgenoemde zou vertrekken bij FC Utrecht. 'De Jong liep stage onder Ten Hag bij Go Ahead Eagles, trainde Jong Utrecht en koos vervolgens om eerst op eigen benen te staan bij FC Eindhoven.'

Toch zijn er twijfels of de clubleiding van de Domstedelingen het aandurft om een redelijk onervaren trainer aan te stellen. Maar dat De Jong de gunfactor heeft van het Utrecht-publiek, dat is duidelijk. Mocht het echter zo zijn dat De Jong het niet wordt, dan zijn er natuurlijk ook andere gegadigden. Enkele namen die daarbij vallen zijn: Mitchell van der Gaag (Excelsior), Henk Fraser (Vitesse), Fred Rutten en Maurice Stijn (VVV-Venlo).

Update - 13.00 uur (2 januari 2018)
FC Utrecht heeft Jean-Paul de Jong aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. Dit heeft de club officieel bekendgemaakt. Hij volgt hiermee de vertrokken Erik ten Hag op, die in december de overstap maakte naar Ajax. Marinus Dijkhuizen en Luc Nijholt worden de assistenten van De Jong. Dijkhuizen was als trainer eerder actief voor onder andere Excelsior, NAC Breda en Cambuur Leeuwarden. Nijholt was in het verleden assistent van oud-Ajax trainers Henk ten Cate en Co Adriaanse.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer