Ter Avest over Kluivert: 'Kon niet kort zitten'

JesseTH, 03-12-2017 om 09:55, 6635 views, Voetbalprimeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hidde ter Avest, rechtsback van FC Twente en zaterdagavond de directe tegenstander van Justin Kluivert, is vol lof over de kwaliteiten van de Ajacied. Ter Avest had het lastig tegen de vleugelspeler, ondanks het feit dat Ajax niet wist te winnen.

'Hij is heel goed in de diepte en natuurlijk heel snel', begint Ter Avest tegenover Voetbalprimeur. 'Aan de bal is hij natuurlijk heel vaardig. Het is ook een hele beweeglijke jongen, heel rap. Je weet dat wanneer je er kort op gaat zitten, hij diep gaat lopen. Ik ken hem als speler al langer, dus van te voren nog extra beelden bekijken doe ik niet. Ik heb al vaker tegenover zo'n type speler gestaan, dus ik wist wel wat er van me gevraagd werd.'

Toch had de verdediger, vooral in de eerste helft, totaal geen controle over Kluivert. 'Dat lag gedeeltelijk aan mezelf. Het was lastig, omdat ze aan de linkerkant vaak vrij doorkwamen met Maximilian Wöber. Ik kon niet kort zitten, want dan legt Wöber hem erachter. Daarom komt hij vaak aan de bal en dan gaat hij dribbelen. Dat wil hij graag. Uiteindelijk liep ik er een aantal keer achteraan en dat wil je niet. Maar hij is niet echt gevaarlijk geweest voor de goal gelukkig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bijgoochem
Tactisch ging er wat mis bij ons, Kluivert kwam er zo vaak voorbij de eerste helft en toch werd het niet echt gevaarlijk omdat er voor het doel niemand goed stond of kwam inlopen.
0 0
Van Reenen
Misschien een goede rechtsback voor Ajax. En roep nou niet meteen: Niet Ajax-waardig want wat er nu staat is van geen betere kwaliteit en van Oruelja moet je het maar afwachten. Mensen uit andere landen moeten eerst wennen aan het Ajax-spel en de taal. Dus wat heb je daaraan, juist ja, het eerste half jaar niets.
0 0
Ferd
Ter Avest gelijkwaardig aan Veltman? Waarom is Ter Avest dan nooit in de buurt gekomen van Oranje? De Veltman haat slaat echt door.
2 0
PeterVKV
Veltman is een jaar of 5 ouder...
0 0
Stone020island
Na je eerste zin gestopt met lezen. Ter Avest een goeie back voor ons?!?! HAHAHHAHAHAHHAHAHHAHHAHA
0 0
PeterVKV
Ter Avest is altijd een heel goede rechtsback geweest in de generatie Nouri/vdBeek/de Jong/Bergwijn bij alle oranje jeugdelftallen dus zo gek is het niet.
1 -2