[Update] 'De Boer denkt wél na over Oranje'

BvdPloeg, 21-11-2017 om 07:15, 6623 views, FOX Sports | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Frank de Boer denkt op dit moment niet aan het bondscoachschap van Nederland. De oud-trainer van Ajax heeft nog te veel honger en wil graag dagelijks op het veld staan. Zodoende hoeft de KNVB niet bij de oud-Ajacied aan te kloppen.

'Ik ben een trainer die graag op het veld wil staan en bij het nationale elftal heb je maar een paar wedstrijden per twee, drie maanden. Op dit moment komt Oranje niet voor in mijn plannen', stelt De Boer in gesprek met de Spaanse krant Sport.

De coach was opeenvolgend bij Internazionale en Crystal Palace niet erg gelukkig, de trainer werd tweemaal ontslagen. Na Italië en Engeland zou De Boer graag nog een keer in Spanje werken. 'De speelstijl in Spanje is mijn favoriet. De spelers daar hebben altijd een goede techniek en ik denk dat ik daar wel als trainer kan zijn. Maar de Bundesliga is ook een interessante competitie.'

Update - 07.15 uur (21 november 2017)
Ronald de Boer heeft bij FOX Sports benadrukt dat zijn broer Frank wel degelijk wil nadenken over het bondscoachschap bij Oranje. De oud-trainer van Ajax vertelde in gesprek met Sport dat het Nederlands elftal op dit moment niet in zijn plannen voorkomt, maar dat bleek wat voorbarig.

De belangrijkste reden voor De Boer om zo duidelijk naar voren te treden, is de reden dat hij bij een club dagelijks op het veld staat. Volgens broer Ronald kan die mening wel veranderen. 'Hij zei dat in Spanje, waar hij was voor een evenement, maar zijn uitspraken zijn anders opgeschreven. Frank staat het liefst elke dag op het veld, maar hij zou zeker over het bondscoachschap nadenken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA020!
Waarom wordt de boer hier wel afgerekend op Zimling en Bosz niet op Westermann?

Daarnaast wordt gesteld dat bijvoorbeeld een traore fantastisch was bla bla. Ik weet eerlijk gezegd niet hoeveel van jullie echt oprecht zijn en hoeveel mensen maar met alle winden mee lullen. Op de halve finale EL na is Traore door 98 procent een volledig seizoen afgebrand, afgezeken, uitgefloten en door het slijk gehaald.
Dezelfde inconsequentie geldt voor Bosz in mindere mate. Schalke, Lyon, Feyenoord en Kopenhagen thuis waren geweldig. Verder was het voornamelijk billenknijpen en tenenkrommend spel. Het doelsaldo stond ook zeker niet hoog in t vaandel.
Door Bosz nu weg te zetten als geweldenaar en Frank als een nono vind ik not done!
Frank en Bosz hebben beide draken van wedstrijden afgewisseld met super potjes. Net als onder Bosz ging het bij Frank meestal om de grotere wedstrijden. Denk aan Barca, Twente, Psv, Feyenoord, City en eigenlijk de meeste CL potjes wel.
Tuurlijk zijn er ook verschillen. Zo mocht Frank vele spelers die hij wilde niet aantrekken van de RvC en moest hij voornamelijk shoppen met een dichte beurs, terwijl er anderzijds wel elk jaar meerdere sterkhouders vertrokken. Bosz daarentegen had dat niet. Alleen Cillessen ging, maar daarvoor koos hij krul, die het niet aankon, maar gelukkig hadden we Frank zn toekomst aankoop Onana. Zelfde geldt voor Milik (die de meeste van jullie verketterde) Bosz zijn antwoord was Traore. Die het niveau helemaal niet bleek te hebben voor een Ajax spits en daardoor noodgedwongen naar de zijkant ging, terwijl Dolberg (onder de Boer gehaald) daar kwam te spelen.

Ja we hebben een paar miskoopjes gehad, maar waarom worden de sterkhouders nooit onder de Boer zn visie beschouwd? Waarom wordt het steevast negeren van Tete Bosz niet aangerekend? Waarom worden Westermann of Krul Bosz niet aangerekend en een Zimling de Boer wel? Waarom wordt een Sanchez of een Ziyech Bosz wel aangeschreven en waarom een Milik, Cillessen, Viergever, Moisander, Schone, Dolberg, Younes, Poulsen, Frenkie de Jong en eigenlijk alle succesvolle (jeugd)transfers) aan een de boer? En dat terwijl al deze speler bij elkaar minder gekost hebben dan Ziyech, Sanchez, Neres en Cassiera bij elkaar.
Waarvan laatst genoemde ten tijde van De Boer ook als miskoop zou worden gezien trouwens...

Tuurlijk er is 1 essentieel verschil tussen alle vergelijkingen. En dat is dat de Boer daadwerkelijk prijzen heeft gewonnen. En dat ook nog eens in een periode waarin het schier onmogelijk was om te presteren in al die turbulentie! Daarnaast heeft Frank zoals gezegd geen berg geld gekregen om mee te handelen.

Ik wil hiermee niet zeggen dat Bosz niets voorstelde. Ik word alleen gek van al die mensen die maar met alle winden mee lullen. Zeker wanneer dat respectloos is richting oudspelers, -trainers en/of iconen, wat sommige hier niet schromen te doen...
0 0
Pierre Heno
4 titels op rij met Oranje zou geen slecht begin zijn voor Frankie.
0 0
de-Ajacied
Als de Boer de spelers van vorig jaar of dit jaar had gehad was er ook mooi voetbal gespeeld en dan waren er ook prijzen gehaald
1 -1
Mr.P.
is zimling al genaturaliseerd :-p
1 0
ST
Ik denk dat Frank geleerd moet hebben van zijn tijd bij Ajax. Als hij er geen reet van kon was hij echt niet 4 keer kampioen geworden. Ok, het voetbal was vaak niet om aan te gluren, maar ik denk dat hij veel meer potentie heeft dan Keizer.
2 0
Mikee
Lijkt me een goed idee om dan een paar assistenten bij Ajax vandaan te halen.
1 0
pinballmagic
Oranje.
De Boer niet in onze plannen
0 0
Bjarkos
Coach zonder visie.
1 -2
EVH
Tikkie terug tikkie breed. Tikkie terug tikkie breed. Tikkie terug tikkie breed. Tikkie terug tikkie breed. Tikkie terug tikkie breed. Tikkie terug tikkie breed. Tikkie terug tikkie breed. Tikkie terug tikkie breed.
2 -3
Bensco
grappig dat men wel op Frank loopt te bashen maar een prijsloze Bosz hier de hemel in wordt geprezen alsof hij een discipel van Cruijff himself is. Frank verdient eeuwig krediet voor wat hij heeft betekend voor de club. Het mag niet de schoonheidsprijs verdienen maar hij heeft 4 kampioenschappen geleverd, een aantal schitterende wedstrijden zoals tegen Barca en City en heeft tal van spelers naar de top geholpen waaronder andere Eriksen en Blind. Men zou hem hier eens met wat meer respect moeten behandelen voor wat hij heeft gedaan voor ons en de club.
7 -8
geDaante
Sommigen kijken verder dan prijzen, kijken niet zo enorm simpel en opportunistisch.
Zo lag in de jaren van De Boers kampioenschappen de concurrentie volledig op hun gat. Zowel Feijenoord, PSV en AZ zaten allemaal met zware financiële problemen en hadden zeer matige selecties en/of compleet uit vorm. De Boer werd dan ook steeds kampioen met historisch lage puntenaantallen. En in zijn voetbal zat geen enkele rek, puur gebaseerd op korte termijn, effectieve tactiekjes. Waar hij overigens alleen in de eredivisie mee weg kwam. Europees overwegend totaal kansloos. Met name door de laffe instelling en consolideren.

Heeft totaal maling gehad aan Cruijff en Plan Cruijff, ging volledig zijn eigen weg, en zat er dus voor zichzelf, om zijn CV-tje op te krikken. Grote oorzaak van falen Plan Cruijff. Zijn falen na Ajax is ook helemaal niet verwonderlijk. Van Gaals falen bij Man U evenmin, beiden zitten met hun visie nog in '95.
2 0
Bensco
Gast, ga weg man. Door hem konden we 5 achtereenvolgende jaren Champions League spelen en staan we er nu financieel zo goed voor. Ik geef toe dat het grootste gedeelte van zijn aankopen echt ruk waren. Jezus ik moet nog steeds janken als ik me herinner dat Zimling en Duarte ooit in een Ajax tenue hebben rondgelopen. Maar Frank pakte wel 5 kampioenschappen met selecties die jaar in jaar uit slechter en leger werden. Daar verdient die het nodige respect wel voor vind ik.
1 -1
Bensco
4 kampioenschappen bedoel ik. Typfoutje
0 -1
Boer Gijs
Eens. Alle respect voor de Boer. Naar mate selectie minder werd, werd ook het spel ninder. In hoeverre hij daar (selectie) zelf debet aan was?
0 0
geDaante
Alsof je met die selecties door hem zelf samengesteld niks meer kan dan vrijwel alleen balletje terug en breed, of de lange bal. Met het aankopen van types als Van der Hoorn, Sigthorrson, Gudelj (terwijl je geen enkele creativiteit meer op het middenveld had), koos hij er ook voor steeds meer voor sleuren en bikkelen te gaan, en voor degelijkheid en 'betrouwbaarheid'.

Het is gewoon een zeer behoudende, vooral op controle gerichte coach die vooral de nul wil houden. Is ook niet zo gek als nukkige, oud-Frieze verdediger.
2 0
Babayaka
Frank moet een x zonder Spijkerman aan de gang bij Ajax.

De eerste paar wedstrijden waren primA, daarna werd het behoudende en saai, vermoed dat toen Spijkerman de overhand kreeg. Bosz ramde die overhand eruit, met alle gevolgen van dien.
0 -1
geDaante
Spijkerman is hem niet gevolgd naar zijn volgende clubs, nuff said.
1 0
godenzonenssuper
Bosz haalde 81 punten met Ajax.

Met hoeveel puntjes werd koning Frank kampioen?
5 -1
Bennyben
Gaat niet om de punten maar om de prijzen, champions leuage kan je ook winnen door alleen maar gelijk te spelen
1 -5
geDaante
Haha
0 0
BRAMHOUTEN
Bosz had wen betere selectie en vorig jaar was de concurrentie van de andere ploegen waardeloos. Dus staar je niet blind op de punten.
2 -5
geDaante
Kijk eens naar de concurrentie van Ajax ten tijde van de kampioenschappen van De Boer. De Boer kocht overigens zelfs belachelijk middelmatige en niet op voetbal gerichte spelers als Van der Hoorn, Gudelj en Sigthorrson aan.
0 0
ST
Vandaar dat Fey met zo weinig verliespunten kampioen werd.
0 0
EVH
Ach toch ..
1 0
Bensco
Kan wel zo zijn maar hij wist het niet te koppelen aan prijzen. Bovendien moeten we niet vergeten dat hij 40 miljoen aan inkomende transfers in zijn rug had. Ik ben een fan van Bosz zijn filosofie hoor dat terzijde maar zijn jaartje Ajax heeft ons meer gekost dan het heeft opgeleverd terwijl Frank wel een hoop voor de club heeft betekend. Vreemd genoeg mag je dat hier niet zeggen ofzo.
1 -3
geDaante
40 miljoen aan aankopen? Alleen Ziyech was een relatief dure aankoop, Sanchez was qua prijs gelijk aan Van der Hoorn, Gudelj of Sigthorsson, en Traoré werd gehuurd op aandringen van Bosz. Dat waren de enige versterkingen in de basis en op de bank.
0 0
Ferd
Ik heb die onzin dat Bosz veel geld kostte vorige week al onderuit gehaald.

De Boer koste juist veel geld door El Hamdaoui weg te jagen en spelers te eisen die meer koste dan opleverden en niet bij Ajax pasten (Sigthorson, Dijks, Gudelj, Van der Hoorn, Duarte)
2 0
Bensco
Lees je bericht nu net pas. Wat zijn je argumenten dan dat Bosz niet zoveel koste?

En ja het transferbeleid van Frank was niet al te best. Al moet daar wel bij gezegd worden dat de midellen vrij beperkt waren toen. Dat plus van sommige spelers verwachtte je niet dat ze het zo slecht zouden doen. Sigthorsson en Gudelj bijvoorbeeld, dat waren op het eerste oog prima aankopen maar zakten flink door de mand. De wijze les is dat je scouting over moet laten aan scouting en niet aan een trainer.
0 0
geDaante
Sigthorrson en Gudelj op het eerste oog prima aankopen!? Die zakten helemaal niet door de mand, die hebben nooit in de mand gezeten, wat een middelmaat. En dat op een moment dat Ajax geen enkele creativiteit op het middenveld had, en dan Gudelj halen...
0 0
Bensco
Onzin. Sigthorsson speelde hij AZ een dijk van een seizoen en leek een keiharde killer in de 16. Perfecte spits voor Ajax op het eerste oog. dat hij vervolgens door het ijs zakte na zijn blessure zag niemand aankomen.

Zelfde geldt voor Gudelj. Die was toen de aanjager bij AZ, winnaar van de zilveren schoen en meervoudig international. Stond ook gelijk in de basis bij Ajax onder Frank maar vervolgens kon meneer het onder Bosz niet meer opbrengen. Zag ik nooit aankomen.
0 0
parcomantelic
Echt he, alsof hij toevallig over die 4 kampioenschalen is gestruikeld 'en ze toen maar heeft meegenomen'. Mensen zijn kort en selectief van geheugen
2 0
masterrr
De Boer heeft het inderdaad geweldig gedaan en verdient alle respect

In al die jaren had er wel een keer een Europees succes(je) in mogen zitten. Dat lukte Bosz in 1 seizoen wel, met geweldig voetbal, dus ik begrijp die lof wel

Laten we blij zijn met mensen die ons succes hebben gebracht
2 0
Bensco
hij heeft ook wel een beetje pech gehad hoor Europees. in 11/12 met die 7-1 overwinning van Lyon of de loting van 12/13 waar hij alsnog 3e werd in een poule met de kampioen van Duitsland, Spanje en Engeland. Vanaf dat moment was de selectie al compleet uitgehold en ging het alleen maar bergafwaarts. Ik zal Bosz ook eeuwig dankbaar zijn voor zijn Europese campagne maar we laten we eerlijk zijn, die had ook 40 miljoen aan inkomende transfers in zijn rug mee.
1 -2
3*stars*3
Niet vergeten dat Ajax voor meer dan 80 verkocht.
Van die 40mil, waren alleen Ziyech en Sanchez vorig seizoen vaste basisklant.
Cassierra en Neres moesten nog ff "wennen".
0 0
BRAMHOUTEN
Helemaal mee eens. Maar zijn wel steeds dezelfde die lopen te zeiken, harde schreeuwers
2 -5
preme
Kom maar terug als je dezelfde drive / fanatisme weer hebt gevonden als in de eerste twee seizoenen.
0 -5
Ismael Urzaiz
Laat die vent lekker 3 maandjes antivoetbal spelen bij Sporting Gijón. Misschien weer wat matige Ajaxspelers aantrekken voor een mooi prijsje. Hij eindigt binnenkort in een oliestaat denk ik.
3 -9
wladimir
Ook in Spanje en Duitsland gaat Frankie niet slagen. Waardeloze trainer.
7 -10