giobelloni, 10-11-2017 om 08:18, 7770 views, Voetbalzone | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Jody Lukoki hoopt in de toekomst ooit nog met zijn broer Madjer bij Ajax te spelen. Dat vertelt hij in een interview met Voetbalzone. De Congolees speelt momenteel al drie seizoenen bij het Bulgaarse Ludogorets, Madjer speelt bij de amateurs van Quick Boys.

Alhoewel Jody zijn debuut maakte in het eerste van Ajax, brak hij nooit echt door. Toch heeft hij een goed gevoel overgehouden aan zijn tijd bij Ajax. 'Ik ben een Amsterdamse jongen, ik was trots om bij Ajax te spelen. Daarnaast ben ik Frank de Boer ook heel dankbaar voor de kansen die hij mij heeft gegeven. Maar na mijn verhuur bij Cambuur moest ik in het tweede voetballen, dat was natuurlijk kut. Maar over het algemeen kijk ik terug op een mooie tijd, waarin ik met goede spelers heb gespeeld en twee keer kampioen ben geworden.'

Wat Jody al bereikt heeft, is voor Madjer nog steeds een droom: spelen voor Ajax. Maar dan wel met zijn broer. 'Ajax is voor mij de club van Nederland. Mocht ik ooit nog prof worden en Ajax meldt zich, dan zou ik daar graag met Jody heen gaan. Maar momenteel is dat niet erg realistisch.' De broers hebben altijd al samen willen spelen in een elftal. Maar omdat ze niet voor dezelfde club spelen en omdat Madjer niet wordt opgeroepen voor het nationale elftal van Congo, is die droom ver weg.

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer