Advocaat na Roemenië-uit bondscoach af

BVeenstra, 08-11-2017 om 18:30, 3665 views, NOS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Na de oefenwedstrijd tegen Roemenië van aankomende dinsdagavond stopt Dick Advocaat als bondscoach van het Nederlands elftal. De keuzeheer staat daarom aan de vooravond van zijn laatste twee interlands als bondscoach van Oranje.

Bij aankomst op het vliegveld van Aberdeen bevestigde Advocaat het nieuws zojuist. 'Dit zijn mijn laatste twee wedstrijden, daarna stop ik bij het Nederlands elftal', citeert de NOS de trainer. Het wordt opvallend genoemd dat Advocaat zijn uitspraken deed tegenover Schotse journalisten, terwijl hij tegenover de Nederlandse media nog geen duidelijkheid gaf.

Advocaat is in totaal drie periodes bondscoach van Oranje geweest: 1992-1994, 2002-2004 en vanaf mei 2017. Op het WK in 1994 werd de kwartfinale bereikt, terwijl op het EK in 2004 de halve finale werd gehaald. Het WK in Rusland van volgend jaar wist Advocaat niet te halen. Oranje speelt donderdag tegen Schotland, waarna dinsdag de interland tegen Roemenië wacht.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1roy
Zo blij als die interlands voorbij zijn.

Zo hekel aan geef mij maar gewoon club voetbal
0 0
Ajaxvooraltijd
Lekker oprotten! Prutsers bij de KNVB!
0 0
3*stars*3
Ha, wat blijft die Dick toch een voorspelbaar, walgelijk en sneaky geldwolfje.
Niet verrassend dat hij de Schotse journalisten als 1e verteld.
De Engelse media neemt het ook vanavond over en hij hoopt natuurlijk op een "mooi avontuur" bij een Engels clubbie.
Het liefst staat hij het in de winterstop klaar...
4 0
Pierre Heno
De ratten verlaten het zinkende schip. Zie ook de mentaliteit van de spelers die nog toekomst zouden kunnen hebben bij Oranje: ze melden zich allemaal af. Lekkere instelling om een nieuw elan bij Oranje op te bouwen. Locadia, Tete, Janssen, Pröpper etc ...ze melden zich één voor een af vanwege vage fysieke klachten maar de reden is overduidelijk: ze hebben helemaal geen zin in Oranje wanneer het deze piepeltjes even niet lekker uitkomt. Ze lopen te veel naast hun schoenen i.p.v. het vuur uit hun schoenen te lopen en trots uit te stralen dat ze voor Oranje zijn geselecteerd. Door zich zo opzichtig af te melden geven ze ook een signaal af aan de volgende bondscoach. Hopelijk laat de nieuwe bondscoach deze heerschapjes lekker links liggen. Oranje moet ook wel af kunnen zonder deze pannetjes pap.
3 0
Dick
valt me ook altijd op.....zijn voornamelijk niet ajacieden
0 0
Dick
Word ook weer tijd voor dienstplicht.....Daar worden het kerels van en kunnenwe gelijk zien wie er echt voor volk en vaderland wilt gaan.....want echt...dit is een mentaliteit waar mijn broek van afzakt. Verliezen ok, maar zorg wel dat je alles gegeven hebt......of ben ik nu een ouwe romanticus, levend in de verkeerde tijd......
0 0
Piejotter
Iedereen heeft het over Ronald Koeman als nieuwe bondscoach maar ik zien hem liever naar Ajax gaan. Denk eerder dat Ronald club coach wil worden dan bondscoach.
0 -4
Ferd
Ben jij vergeten hoe slecht Ajax speelde onder Koeman? Dat waren met de laatste De Boer jaren maar dan met spelers als Maxwell, Zlatan, Mido, Van der Meijde, Van der Vaart en Sneijder.

Onder Koeman gooiden spelers met scharen naar elkaar
Onder Koeman kon een ruzie tussen Van der Vaart en Zlatan escaleren waardoor Zlatan naar Juve vertrok en Van der Vaart als een dweil ging spelen en voor een schijntje naar Duitsland vluchtte.
Koeman was ook die lafaard die zei dat Van der Vaart en Sneijder niet op één middenveld konden spelen.

Weg met koeman
0 0
Labrador
Let op. Frank de boer.
1 0
Suarez16_
Frank heeft al 38x gezegd nog geen land te willen doen, omdat hij elke dag op het veld wil staan.
1 0
Jaridebeste
Joepie!
0 0
SnakeDoc
Nu al medelijden met de volgende bondscoach haha.
4 0
maikelklaassen
bedankt voor niks
3 -2
jollie18
Yeah en nu Ronald Koeman erin of een buitenlander.
0 -1