Bosz: 'Dat gaat me in Duitsland ook lukken'

BvdPloeg, 08-11-2017 om 12:00, 4927 views, Voetbal International | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Peter Bosz is in een voor hem bekende discussie beland bij Borussia Dortmund. De criticasters verwijten hem té aanvallend voetbal, maar zelf blijft hij rustig onder de kritiek.

'De kern van het probleem is dat we momenteel plan A niet goed uitvoeren. Niet in balbezit, niet bij balverlies. Door individuele fouten werden we de laatste weken kwetsbaar', analyseert Bosz in de Voetbal International. 'De discussie over het systeem en de tactiek maak ik elk seizoen wel een of twee keer mee. Als je deze manier van spelen wilt neerzetten, zorgt dat vooral in het begin vaak voor veel tegendoelpunten. En dan komen de vragen. Ook bij spelers, de keeper, de verdedigers. Is het niet te risicovol? Kan dit wel? En kan dit ook als we tegen betere tegenstanders moeten? Mijn ervaring leert dat het kan.'

En dus kijkt Bosz met vertrouwen naar de toekomst. 'In het begin van het seizoen waren we zeer dominant. Nog steeds hebben we de meeste goals van alle Bundesliga-ploegen gemaakt, we creëren elke wedstrijd weer veel kansen. Waar we nu op stuiten is een logisch verschijnsel. Tegenstanders beginnen door te krijgen hoe wij spelen, hoe we druk zetten en opbouwen. Daar moeten wij nu weer een antwoord op formuleren. Niet door specifiek iets anders doen, maar door dingen in de uitvoering beter te doen. In de club is het rustig en de spelersgroep weet waar we mee bezig zijn en waar we naartoe willen. (...) Dit is een proces dat nog steeds in het beginstadium zit. Iedereen kan begrijpen dat niet alle spelers binnen zes weken doorhebben wat er van hen verlangd wordt en dat ze dat als geheel ook nog eens perfect kunnen uitvoeren. Iedereen kan begrijpen dat er na een goede start een keer een fase van tegenslag aanbreekt. Daar zitten we nu in, maar ik maak me geen extreme zorgen. Ik heb het in Nederland voor elkaar gekregen en dat gaat me in Duitsland ook lukken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Gaat je niet lukken Bosz. Nu leer je dat wat jij wil alleen met Ajax opgeleide spelers kan. Zoiets duurt lange tijd. Het zit in ons Ajax (lees Johan Cruijff) DNA. Al die Ned. trainers vallen door de mand omdat ze niet inzien dat je het Ajax spelletje alleen kunt spelen mat Ajax spelers. Dus..... even snel cashen en wegwezen.
0 0
Jornnn
En keizer heeft over meer scoren uit dode spel situaties...

Ik was voorstander van Keizer, maar hij blijkt gewoon een spreekpop van Hennie en Dennis.

Helaas is er eigenlijk geen Nederlandse trainer die er net als Bosz een visie aan overhoud en hier ook altijd aan blijft vasthouden. Ook een cocu doet maar wat en heeft dit jaar het geluk dat het daar redelijk loopt.
4 0
DonAdam
En daar heeft keizer groot gelijk in. Statistisch gezien wordt er in het voetbal veel gescoord uit hervattingen en daar wordt veel te weinig mee gedaan in het voetbal in het algemeen en Ajax in het bijzonder. Dat is echt zo onprofessioneel.

De eigenaar van Brentford en Midtjylland, Matthew Benham, die zijn fortuim met statistieken bij elkaar geharkt heeft, eist dat zijn twee clubs voor een groot deel traint op deze discipline, en hij heeft daar relatief heel veel succes mee. Midtjylland is er zelfs kampioen mee geworden en presteert redelijk in Europa. Overigens is Marinus Dijkhuizen ontslagen bij brentford omdat hij zo eigenwijs was om tegen de wil van Benham, in te gaan betreffende de trainingen op dode spel situaties.

Ik snap overigens de adoratie van Bosz niet. Die man is een eeuwige verliezer die het keer op keer presteert om met de beste selectie geen prijzen te pakken(zie Vitesse 2014 en Ajax 2017). Daarnaast is hij zo stronteigenwijs dat hij overal met slaande ruzie vertrekt. En dat hij het uberhaupt over plan B durft te hebben terwijl hij slechts 1 plan heeft is te absurd voor woorden.
1 -1
Bensco
Ten Hag en John van het Schip zijn opkomende trainers waarvan ik denk dat het wel grote kunnen worden met de juiste stappen. Ten Hag is tactisch zeer slim maar heeft wel de neiging om op resultaat te voetballen. John van het Schip is een visionair en aanhanger van Cruijff. Het zieke is dat de generatie trainers van Frank, Van Bronckhorst en Cocu eigenlijk helemaal geen bijzondere trainers zijn maar alleen maar aan het roer staan of stonden bij een topclub vanwege vriendjespolitiek.
4 0
DonAdam
FdB werd vier keer kampioen met de helft van het talent wat Peter vorig jaar in zijn selectie had, want FdB had de pech dat Ajax flink moest saneren.

De visies van FdB en Bosz verschillen ook niet zoveel, de accenten verschillen een beetje. FdB heeft buiten de lessen van Cruyff ook goed naar LvG gekeken, vandaar dat zijn ploegen wat minder roekeloos spelen, meer wat meer resultaat als logisch gevolg. Maar vergis je niet, de ploegen van FdB zetten ook flink druk naar voren en dat eindeloos rondspelen achterin kwam omdat de spelers te weinig basiskwaliteit hadden, zodat ze niet snel genoeg de bal naar een middenvelder konden spelen. Dat kwam echt niet omdat dat FdB's hobby was. Het gebrek aan kwaliteit vanaf het moment dat Eriksen vertrokken was kan je FdB niet aanrekenen.

Hoe dan ook, van mij mag FdB tzt Keizer komen aflossen. FdB is beter dan ten Hag en v/h Schip bij elkaar.
1 -1
DHNC
Wat een held is het ook. Dit is een man met een visie, duidelijke communicatie en een wil om ergens heen te gaan. Keihard onder druk maar toch vast blijven houden aan zijn principes, heilig overtuigd dat dit de weg vooruit is. En laat dit nu exact zijn wat er bij Ajax mist... Ai, ai, ai, waarom moest hij weg?
10 -1
EVH
Zat Bosz nog maar bij AJAX.

Nu zitten we met PingPong Keizer opgescheept en met Hennie en met Dennis en met Aron .. mijn hemeltje..
12 -1
Ruff Rhythim
Toch apart dat het bij Ajax sneller lukte dan bij Dortmund, terwijl daar kwalitatief betere spelers zouden moeten rondlopen die verder in hun ontwikkeling zijn.
6 0
insectenverdelg
Hij riep juist in t begin toen t wel goed dat ze t in Dotmund veel sneller oppakte
0 0
gras
Zet Dortmund maar in de eredivisie of Ajax in de Bundesliga en je hebt je antwoord.
1 0
Web
Maar veel betere tegenstanders.
2 0
OKP-AFCA
Nou Web, leef je uit.
2 0
Web
Nou ik hoef mij niet uit te leven, ik vind Bosz zijn voetbalvisie helemaal niet verkeerd, ook ik heb vorig jaar genoten tegen Feyenoord en Schalke thuis.

Maar ook heel veel wedstrijden die niet best waren, en niet alleen voor de winterstop.
Excelsior, Groningen, PSV, PEC, Twente, Roda uit waren niet best.

Donderdags een heel zware ( slechte wedstrijd ) tegen Schalke die om 21.05 uur begint, die Ajax in de verlenging over de streept trekt met Viergever om 23.30 afgelopen. Zondags een HEEL belangrijke wedstrijd tegen PSV ( om het kampioenschap) tot mijn grote verbazing speelt hij zowat met dezelfde 11 spelers, onverantwoordelijk.
( geen garantie dat je gewonnen had met een ander team) maar met een heel sterke selectie had hij moeten wisselen.

Hij geeft zelf al aan dat de ploegen zijn speelwijze door hebben ( gaf ik vd week ook aan) en daar de taktiek op afstellen, en dat zie je nu al terug. Bosz zal moeten leren als hij prijzen wil winnen ( lijkt mij belangrijk ) dat hij soms consessies moet doen, neem van mij maar aan dat ze dat bij Dortmund hem heel snel uitleggen, want in Duitsland is maar een ding belangrijk WINNEN, kijk eens naar de ploegen waar hij van gewonnen heeft, allemaal het rechte rijtje.

Hij zit in een sterke poule in de CL, maar de wedstrijden die hij moet winnen, wint hij ook niet.

Ik blijf zeggen dat Bosz gewoon trainer was van Ajax als Dortmund niet was langsgekomen, naar de halve finale EL zij hij, dat hij het erg naar de zin had, hij maakte zelfs een grap van, of Ajax moet het niet in mij meer zien zitten. Hij heeft even daar voor een huis gekocht in Vinkeveen ( dat doe je niet als weet dat je vertrekt) Ajax had zelfs geregeld dat Spijkerman naar Jong Ajax ging, en Huntelaar keek er enorm van op dat Bosz weg ging, hij had al een gesprek gehad met Bosz over zijn rol in Ajax.

Maar ik vind het prima dat ieder daar anders over wil en mag denken, ik vind Bosz geen sympathieke man, en anderen wel, en dat is echt niet sinds hij bij Ajax werkte, maar als speler al, ook als TD bij Feyenoord had hij gefaald, onder zijn bewind mocht van Marwijk al die oud spelers ophalen, waardoor Feyenoord bankroet was.

Bij Vitesse had hij op een geven moment een geweldig team, ik vond dat het beste team van de eredivisie, waarom geen kampioen? Te veel risico, heel veel onnodige punten verloren.

En natuurlijk speelde Ajax leuk voetbal, maar een veel minder ploeg Feyenoord werd kampioen, ja Ajax zware wedstrijden in de EL, Feyenoord niet klopt, maar Bosz hield te veel vast aan de zelfde elf, en rouleerde te weinig, en dat had heeft ons te titel gekost.

Bovendien vind ik dat hij niet sterk is in het managen van spelers die net buiten eerste elf vallen, Riedewald heeft verdienstelijk gespeeld bij in val beurten, Vitesse uit, PSV thuis, en Tete dito deze spelers had hij meer moeten gebruiken.
12 -4
Freddy Al
Ik kan niet anders als me hier volledig bij aansluiten.
Ik kan me nog voor de geest halen hoe Co Adriaanse met een vergelijkbaar riskant speltype, snel weggestuurd werd en uitgelachen door de Ajax aanhang .
Het algemeen geluid was dat hij teveel aanvallend dacht , en naïef was met name in Europa.
Co werd hartstochtelijk uitgejouwd omdat hij de vedetten Richard Witschge niet meer in de basis opstelde en de werker Jan van Halst naar de tribune stuurde(Cootje,Cootje Witsche komt eraan ....)

Nu zien we dat het mechanisme volledig is doorgeslagen naar de andere kant.
Bosz was een goede, maar zeker niet foutloze trainer .
Zijn non -conformisme heeft ons de titel gekost en zijn passieve houding ten aanzien van de beker heeft ons uitgeschakeld.

Ik heb op momenten genoten van Ajax onder hem maar net als velen ook vaak met samengeknepen billen gezien hoe het Ajax maar net lukte om niet onderuit te gaan In Europa en me ronduit geërgerd aan zijn gemakzuchtige houding in de uitwedstrijd tegen PSV.

Bosz is niet heilig en geen goeroe,hij heeft weinig flexibiliteit en dito tactisch inzicht.
4 0
Koenniiee
Die gasten van het B-team hebben zelf gevochten voor hun kans in de Beker. JA won notabene eerder al van datzelfde Cambuur en het siert Bosz dat hij het durfde en die jongens de kans gaf in de beker.

Met daarnaast een kwalitatief goed elftal, dat zich blameerde. Had het Jonge Ajax zich al eerder van een slechte kant laten zien in Europa, dan had Bosz ze die kans niet gegeven. Hebben ze zelf voor elkaar gebokst!

Ik zie hier en daar verwijten naar zijn B-garnituur. Maar in feite koos Bosz daar voor de selectie (roulatie, groepsgevoel) in plaats van voor zichzelf (resultaat). En tegen PSV wordt hij weer afgerekend op het niet rouleren. Terwijl de medische tests (en spelers persoonlijk) gewoon positief waren. Het is nooit goed..
4 -1
Web
Prima dat jij Bosz verdedigd, en dat moet je ook zeker doen.

Wel een compleet elftal wisselen verdedig je, maar waarom dan niet roeleren in een overvol programma, zoals PSV uit?
Ik begrijp het in iedergeval niet, maar jij strijd zo voor Bosz?
Jij zal ongetwijfeld weer iets in zijn voordeel zoeken.
1 -2
godenzonenssuper
Ik had de commentaren al voor me gezien als Bosz had gerouleerd en had verloren.

Zoals Koennie zegt, het is nooit goed.
3 -1
Ruff Rhythim
Ja je kan nou wel leuk alle minpunten van Bosz opsommen uit zijn verleden en heden, maar ik beperk mij liever tot wat hij bij Ajax vorig seizoen teweeg heeft gebracht.
Er waren meer en meer dan genoeg positieve punten die we dit seizoen hadden kunnen uitbouwen. Er stond iets veelbelovends te gebeuren. Eindelijk iets van ontwikkelling bij Ajax, maar nee joh...Ajax kickte dat er zelf uit en de reden daarvan kan niemand tot tevredenheid stemmen.
3 -1
BRAMHOUTEN
Er waren inderdaad genoeg goede punten om door te gaan met bosz, alleen ben ik erg nog steeds van overtuigd dat bosz echt niet weg was gegaan bij Ajax als Dortmund niet was gekomen. Maar de waarheid zullen we nooit weten. Maar ik heb steeds meer het idee dar bosz met de dag beter wordt hier op deze site terwijl er genoeg wedstrijden vorig jaar die ook niet goed waren.
2 -2
Web
Volgens mij zeg ik ook dat het voetbal soms goed was? en zijn voetbal visie niet verkeerd vind ?

Uit bouwen dit jaar, is hij ontslagen?
0 -1
Ruff Rhythim
Ontslagen? Nee, want hij presteerde niet slecht dacht ik.

Reden te meer om extreem zwaar te twijfelen aan Ajax waarom ze Bosz hebben laten gaan...

In plaats van te kiezen voor prolongatie van succes en doorontwikkeling koos Ajax liever voor vriendjespolitiek.
4 -1
Web
Ik ben net zoals alle Ajax supporters niet tevreden zoals het nu gaat, sterker nog ik baal er ontzettend van.

Maar Bosz had toch door kunnen gaan, Spijkerman zou naar jong gaan, en de keepers ( presteren ) zijn tevreden ove L’Ami moet je hem dan ontslaan.
2 -1
Koenniiee
Dat Bosz er een grap van maakte 'of Ajax moet het niet meer in mij zien zitten', zegt juist heel veel over hij erin stond. Hij had helemaal niet verwacht dat men bij Ajax zou kiezen voor zijn assistenten in plaats van voor hem hemzelf. En dat als EL-finalist. En het zegt nog meer over het TH, die liever voor socialiteit en gezelligheid kiezen. En je bent trouwens wel heel dom om - als je verwacht en wilt blijven bij Ajax - stennis te schoppen in de media. Houd dat intern en probeer eruit te komen. En dat is wat Bosz gedaan heeft.

Maar jij bent de enige op heel AS die dat niet lijkt te begrijpen. En btw, Bosz deed concessies tegen Bayern en ging er keihard af.
4 -2
3sterren
Bij zijn aanstelling was hem al te kennen gegeven dat hij één ( lees 1) assistent zelf mocht aanstellen. Van der Sar gaf als reden op, dat Bosz, na het behalen van de EL finale, te kennen heeft gegeven dat hij meer ’eigen’ assistenten wilde toevoegen aan zijn staf. Dat Ajax daaraan niet toegaf vind ik gewoon heel begrijpelijk.
Immers, Amsterdam is niet politiek Den Haag. Daar zwichten ze wel voor eisen nadat er wordt gestaakt. Of ermee wordt gedreigd. Misschien heeft Bosz de Directie wel gepropeerd onder druk te zetten, door te dreigen met ontslag. Maar het is nu eenmaal beleid bij Ajax sinds het circus Jol zijn intrede had gedaan met al zijn bonte entourage, om trainers en spelers te zien als passanten. Bosz overspeelde duidelijk zijn hand door tegen beter weten in om meer te vragen dan waar hij recht op had.
Gelukkig kwam Dortmund op het juiste moment langs met een zeer aantrekkelijk voorstel en de rest is geschiedenis.
Of ik het jammer vind dat Bosz is vertrokken?
Jazeker!!!
Ook ik was na enige scepsis fan geworden van de trainer/coach Peter Bosz. Nota bene dankzij jou ...
2 -1
Koenniiee
En jij vindt niet dat Ajax de rol van hoofdtrainer onderschat heeft? Je had meer moeten doen voor Bosz en helemaal als het gaat om wat assistent-trainers.

Daarnaast was dat niet het enige, hij kreeg veel kritiek van zijn 'bazen'. Dat werkt niet lekker. Zijn trainingsmethoden werden bekritiseerd, zijn voetbal te risicovol bevonden, zijn roulatiesysteem in twijfel getrokken en de jeugd doorstroom bekritiseerd, etc.

Iedereen heeft een ego en als je net voor het eerst sinds 24 jaar een EL-finale hebt bereik dan wens je geen hele lijst met kritiek, maar steun. En die kreeg hij onvoldoende, vond 'ie. Dat kwam er nog eens bij.
1 -1
3sterren
Inderdaad, dat vind ik niet.
Ajax, in de personen Van der Sar, Bergkamp en Overmars hebben de rol van de trainer niet onderschat, ben ik van mening. Je zou hun die vraag eigenlijk moeten voorleggen. Zij weten volgens mij heel goed dat Bosz voortreffelijk werk heeft geleverd. Je hebt het namelijk wel over voormalige top voetballers, niet over een stel idioten, al wil het merendeel van de reaguurders op AS ons anders doen geloven. De EL werd gehaald door Bosz zonder dat zijn eisenpakket werd ingewilligd. Dat pakket kwam later pas aan de orde.
Als een slechte relatie met het TH en de Directie een EL finaleplaats als gevolg heeft, dan zeg ik vooral doorgaan TH en Directie. Maar nu even zonder gekheid, ik ben nooit bij de besprekingen geweest, daarvoor moet je bij alle andere Ajax-supporters wezen. Die weten kennelijk precies van de hoed en de rand ...
3 -1
BRAMHOUTEN
Ik ben blij dat er nog supporters zijn die de situatie nog nuchter zien. Waarschijnlijk zijn er veel meer supporters die er precies hetzelfde overdenken alleen hier hebben de schreeuwers de overhand
2 -2
Web
Ja dat vd Sar, Overmars en Bergkamp fouten maken, geloof ik zeker, maar ze als idioten neer zetten gaat veel te ver. Natuurlijk zien zij dat Ajax goed speelde, maar hier word klakkeloos Bosz geloofd, puur op aannames.

En kijk je naar Bosz en zijn geschiedenis, niets vreemds dat hij de bus naar Dortmund pakt
1 -2
Bensco
Dat laatste valt toch ook best wel mee? Bij Vitesse bleef hij 3 jaar, bij Heracles 3 jaar en bij Feyenoord ook 3 jaar. Bij Tel-Aviv gaf hij van tevoren al aan dat zodra hij bij een grotere club kon tekenen weg kon gaan.

Het lijkt af en toe wel een 2 kamp of je bent tegen hem of voor hem. Ik blijf er liever nuchter bij en bekijk zijn positieve en slechte kanten.
Voordelen:

- was een buitenstaander en gaf tegengas aan het TH wat echt wel nodig is bij Ajax
- bracht ons schitterend voetbal
- een succesvolle Europese campagne

Nadelen:

- Pakte geen prijs en kostte 40 miljoen aan transfers
- rouleerde veel te weinig en verspeelde hierdoor dik 6 punten in het kampioenschap
- bovenstaande had ook effect op de bank want hij was (in)direct betrokken bij het vertrek van minstens 5 spelers
- had geen plan B. Sommige vinden dit echter een nadeel maar ik niet. anders snap je de filosofie van Bosz niet. Pep deed precies hetzelfde bij Barcelona namelijk. Je moet geloven in je eigen filosofie.

Conclusie: een jaar Bosz was een duur jaar. Koste ons een hoop geld aan transfers, talentvolle spelers en de manier waarop hij wegging veroorzaakte een hoop onrust in onze club. Maar die eerste 2 waren het waard als die was gebleven en door was gaan pakken. Iedereen zag de groei bij de club maar niet het vervolg hierop. Ik vind het jammer maar niemand behalve Cruijff is groter dan onze club.
1 0
Ferd
‘Betrokken bij 5 spelers die vertrokken’?

Ajax wilde Bazoer en El Ghazi al langer kwijt, Bosz wilde ze juist nog een kans geven. Dat is bevestigd door Ajax.

Tete weigerde bij te tekenen al voordat Bosz kwam en toen hij nog basisspeler was. Die wilde gewoon al twee jaar een transfer afgelopen zomer.

Riedewald vertrok pas nadat Bosz lang en breed vertrokken was.

Alleen Gudelj kan je op het conto van Bosz wijten maar daar moeten we alleen maar blij mee zijn
0 0
Ferd
‘Koste 40 miljoen’?

Daar bedoel je vast de inkomende transfers mee, geen van allen geeist door Bosz. En dat bedrag werd in één keer goed gemaakt door de transfer van Sánchez die door dezelfde Bosz enorm veel meer waard werd, net zoals Onana, Dolberg en veel anderen meer waard werden.

‘Duur jaar’?

Je bedoeld alle spelers die meer waard werden plus alle extra inkomsten uit recettes en tv gelden omdat Ajax de finale haalde?

1 0
Web
Het is toch wel knap dat je telkens weer met positieve punten komt. Maar daar kijk ik niet van op.

Maar wat bedoel je met roulatie systeem? Deed hij dat maar. Ja een compleet elftal wisselen.
0 0
Koenniiee
Huh? Positieve punten? Lees het nog eens. Dat zijn de commentaren van zijn ‘bazen’.

Misschien dat je daarom vaak het verwijt krijgt dat het lastig discussieren is met jou. Lezen.
1 0
Web
Koen ik bedoel, dat jij alles positief ziet over Bosz.

En weer een waslijst hebt over waar Bosz is in tegengewerkt.

Ik weet niet hoe jij in het leven staat, maar niemand heeft een baas.
0 0
Web
Heb jij hem ook gekend als TD van Fyenoord?
0 -1
Koenniiee
Nee. Wat had ik daar van moeten leren?
1 0
Web
bedoel ik niet verkeerd, maar ik was benieuwd
0 -1
Web
Koenniiee prima, maar ik vind het niet erg dat ik de enigste op AS ben die daar zo over denkt, of dat iets met dom te maken heeft is aan jou.
0 -1
3sterren
Hij doelde met dom niet op jou, maar op Peter Bosz ...
; )
1 0
Koenniiee
Ik zeg niet dat jij dom bent, hè.
0 0
masterrr
De vraag is....heeft Keizer wel een visie?
2 0
Redrum
Het is gewoon steeds moeilijker om met aanvallend voetbal resultaat te behalen. Dan moet echt alles kloppen, anders ben je kwetsbaar. Daar waar nog maar een klein percentage clubs de ballen heeft om aanvallend te voetballen zijn de meeste clubs alleen maar bezig met zo compact mogelijk te staan en van daaruit snel naar de overkant te hollen. Het voetbal wordt zowel financieel als sportief al jaren volledig verkracht en een club als Chelsea is daar voor een heel groot deel schuldig aan.
7 0
Koenniiee
Als er een bij Bosz niet goed meedoet, heb je een probleem. Kun je nagaan hoeveel er bij Keizer op dit moment ‘buitenspel’ staan met al die spelers voor de bal en volledig uit positie. Ja, Keizer speelt echt veel aanvallender. Of beter, naïever.

Ook dat van Keizer kost tijd, maar hij kreeg het er bij JA niet in en ook nu zie ik het niet werken. Het gaat niet eens om details die mis gaan. Met JA in de JL scoorde hij er 7 per wedstrijd, maar in de ED is dat onmogelijk. Wordt er (iets) beter verdedigd.

Zelfs Klaassen speelde onder Bosz tot en met de tweede fase onder/achter de bal. Ging pas lopen in de laatste/derde fase van het voetbal. Allemaal om niet geslagen te worden in de counter. Siem is daarin echt vijf tandjes erger.
9 0
Bensco
Ik geloof er wel, Bosz brengt een visie met zich mee en dat kost nu eenmaal de tijd om zich te ontplooien.
5 0
BK020
Mee eens, ik weet dat ik vorig jaar na de eerste paar wedstrijden baalde van het puntverlies. Maar ik zag wel een idee achter de tactiek en die had duidelijk tijd nodig, bij Keizer zie ik puntverlies en zie ik oprecht geen idee, geen tactiek en geen visie waar het uit voort zou moeten komen.
6 0
Bensco
Nee klopt, heb precies hetzelfde. Van Bosz was al vanaf dag 1 bekend dat hij de zooi om zou gooien, dan ben ik bereid dat de tijd te geven. Keizer daarentegen heeft geen uitgesproken visie, zoekt nog naar zijn beste opstelling en staat eigenlijk al 2-0 achter door de uitschakeling in Europa en het slechte spel. Hij moet die dubbel pakken anders is het over en uit.
2 0
BK020
Precies, bij Bosz werd het ook al snel leuker om naar te kijken. Ik kijk nu zelfs liever oude filmpjes van wedstrijden onder de Boer, dat zegt wat. Mijn hele zondag kan verziekt zijn als Ajax verliest, maar ergens hoop ik toch dat het nog een paar keer goed fout gaat. Als je nu alsnog kampioen wordt verandert er helemaal niks en het is tijd dat er echt in hele grote mate dingen anders moeten. Al denk ik toch dat we absoluut geen kampioen worden, beker wordt ook lastig haha.
2 0
Bensco
Grappig dat je dat zegt. Ik heb laatst die wedstrijd tegen Barca nog een keer terug gekeken en stond stomverbaasd te kijken want wat zie je? Een elftal wat volop hoge druk speelt en onder Frank nog wel. Ik vraag me echt af waar het mis is gegaan want hij kan het blijkbaar wel.
2 0