Koeman: 'Klaassen speelde zonder vertrouwen'

BvdPloeg, 20-10-2017 om 07:20, 5231 views, De Telegraaf | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Ronald Koeman baalt van de nederlaag van Everton tegen Olympique Lyon in de Europa League. De oud-Ajacied verloor met 1-2 van oud-Ajacieden Kenny Tete en Bertrand Traoré en dat doet pijn.

'We veroorzaken al vroeg in de wedstrijd op een stomme manier een strafschop. In de eerste helft speelden we niet goed. In de tweede helft ging het beter maar misten we geluk. Dat is de situatie waar we in zitten', aldus Koeman, die flink onder vuur ligt bij Everton. Hij pakte pas één punt in Europa en in de Premier League staat het met acht punten teleurstellend zestiende.

Eén van de spelers die nog nauwelijks is losgekomen in Liverpool is Davy Klaassen. De middenvelder mocht tegen Lyon weer eens starten, maar werd al vroeg gewisseld. 'Sommige jongens moeten nog wennen. Hij speelde zonder vertrouwen. Daarom heb ik hem in de rust gewisseld. Ik wilde hem in bescherming nemen', citeert De Telegraaf Koeman.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Everton:

Lukaku kwijtgeraakt

Teveel geld uitgegeven voor een keeper, had minder prioriteit.
Met Rooney en Klaassen twee spelers gehaald die er niks (meer) van kunnen

Meteen gedaan met het positieve momentum.
0 0
Bensco
Ik moet je wel gelijk geven. Het is niet alleen Lukaku die ze missen maar dat hele elftal speelt ruk. Zit nauwelijks tempo of dreiging in het spel. Rooney en Sigurdsson hebben nauwelijks de kwaliteiten om bepalend te zijn. En we kunnen wel afgeven op Klaassen maar ik vind het wel grappig dat mensen hem afzeiken terwijl de andere 10 op het veld ook niet presteren.
1 0
Bensco
Ik moet je wel gelijk geven. Het is niet alleen Lukaku die ze missen maar dat hele elftal speelt ruk. Zit nauwelijks tempo of dreiging in het spel. Rooney en Sigurdsson hebben nauwelijks de kwaliteiten om bepalend te zijn. En we kunnen wel afgeven op Klaassen maar ik vind het wel grappig dat mensen hem afzeiken terwijl de andere 10 op het veld ook niet presteren.
0 0
oudzuid2
ach, zo'n beetje iedere speler die een goed seizoen in de eredivisie heeft (of een paar wedstrijden op de bank zit) gaat zo snel mogelijk naar een buitenlandse club in een topcompetitie. 9 van de 10 falen ze daar faliekant om met hangende pootjes terug te keren naar een middenmoter. ik had gedacht dat Klaassen met zijn drive en instelling die ene uitzondering zou zijn. ben benieuwd hoe ie zich verder gaat ontwikkelen
0 0
Ozymandias
Klaassen moet zo snel mogelijk weg uit de Premier League want hij past daar totaal niet. In de Eredivisie is hij door zijn diepgang en redelijke handelingssnelheid een goede speler maar in de Premier League zijn er veel middenvelders met een veel groter voetballend vermogen en minstens net zo veel diepgang. Hij zou in de subtop van de Bundesliga beter tot zijn recht komen maar persoonlijk denk ik dat hij het beste terug naar Ajax kan keren. Hij kan bij Ajax tot een clubheld uitgroeien en bij de beste spelers van de Eredivisie horen. Daarbij kan hij zich ook bij Ajax financieel onafhankelijk spelen.

Ziyech zal na dit seizoen waarschijnlijk vertrekken en als Klaassen erbij zou komen heeft Ajax met Klaassen, Vd Beek en Frenkie een goed middenveld. Eiting kan dan als back-up van hun alle drie fungeren en zou dan ook meer dan genoeg aan spelen toekomen. Siem zou ik erbij houden voor zijn ervaring maar alleen laten invallen in wedstrijden waarin het Ajax na 60 minuten nog steeds niet is gelukt om op een voetballende manier de verdediging van de tegenstander kapot te spelen. Als hij zichzelf niet in zo'n rol wil schikken zou ik na dit seizoen alweer afscheid van hem nemen.
0 -3
Suhusu89
Het was wel pijnlijk om te zien gisteren hoor. In de eerste 5 minuten maakt hij wat knullige fouten waardoor Lyon kansen krijgt en vervolgens wordt hij tot aan de 40ste minuut bewust overgeslagen door zn teamgenoten. Stond een aantal keer helemaal vrij en nadat een teamgenoot gekeken had draaiden ze gewoon de andere kant op. auw...
3 0
Frederiksperwer
Het is inderdaad een treurig ogend gezelschap op Goodison Park. Vind je draai maar eens als nieuwe jongen, dat valt niet mee. Neemt niet weg dat Klaassen, geweldige kerel met een leeuwen- en Ajaxhart, te kort komt voor het hedendaagse topvoetbal. Zijn benen bewegen rap, maar er zit geen snelheid in. Weinig fysiek en een bal even bij zich houden is er niet bij. Van de Beek heeft meer potentie en zie ik met de jaren wel op een hoger niveau spelen.
2 0
Aeter
Hij had die Vlasic moeten wisselen, die kan er geen houtje touwtje van.
0 -1
Babayaka
Grappig Dat hele team kan niet voetballen, schrok me rot wat er op doel stond daar.
Hoeveel spelers van everton hebben een europese finale achter hun naam staan trouwens ?

Engelse voetbal is zo fucking overschat en lang al die miljarden niet waard. Wordt de hoogste tijd dat de ogen eens open gaan van al die werkeloze op dat eiland die alles opzij zetten om hun cluppie te volgen.
1 -1
prsyt
Wat Klaasssen mist is een dribbel.
0 0
AFCA1510
en zoveel meer.
1 0
geronimo
Klaassen wordt daar kapot gemaakt ze moeten hem daar weghalen weg uit Engeland. Zaakwaarnemer waar ben je?
2 -1
hetzijnmaar
Dat is sjakie Zwart,ook huisvriend van Koeman
0 0
Leprechaun
En de beste manier om vertrouwen te tanken is in de rust gewisseld worden.
3 0
3*stars*3
Mijn 1e gedachte.
Koeman eeet het ook niet meer en dan ga je rare dingen doen.
Ik was geen Davy fan (Davy van de laatste jaren) maar gun hem het allerbeste en gun hem alle succes.
Weet alleen niet hoelang hij de kans krijgt in Liverpool...
1 0
Rsv
Ondanks dat Klaassen niet goed speelt, draagt Koeman er wel aan bij door Davy nog geen enkele keer 90 minuten te laten spelen. Verder wilt Koeman ook helemaal niet zo graag winnen, anders speel je niet met Cuco Martina op linksback.
3 0
Web
Huren in de winter, komt niet goed daar.

Misschien een mindere voetballer, maar heel belangrijk in het het druk zetten.
Bovendien maakt hij veel beslissende goals.
1 -1
Leviathan
Gaat niet gebeuren Klaassen gaat echt niet opgeven na een half seizoen hoor.. Zijn wel meer spelers die het 1e jaar niet goed spelen, maar Everton draait ook niet echt dan is het ook moeilijker in vorm te komen
2 0
Web
Denk ik ook, maar je weet nooit
Koeman zijn plek is ook niet meer zeker.
0 0
Redrum
Ja dat komt door jou rooie bokkelul
1 0
Toekomst1900
Moet je zo een jongen vooral in de rust naar de kant halen, terwijl er meerdere rijp waren voor wissel!
5 0
Aeter
Hij had die Vlasic eraf moeten halen, die kan er echt geen knoop van. Klaassen zie je gewoon moedeloos worden van dit soort gasten en dan wordt hij er zelf af gehaald. Koeman kan beter stoppen daar, premier league is blijkbaar te hoog gegrepen voor de Cowmen.
1 0
Siemmie
Inderdaad, een speler in de rust wisselen is het slechtste wat je kunt doen. Niks in bescherming nemen, je verlaagt het zelfvertrouwen voor een speler alleen maar meer als trainer. Het lijkt me zo kleinerend als je in de rust wordt gewisseld.
3 0