Amrabat: 'Wij zijn gewoon klaar voor Ajax'

BvdPloeg, 19-10-2017 om 07:15, 3766 views, Algemeen Dagblad | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Bart Nieuwkoop, Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat denken te weten hoe Feyenoord zondag van Ajax kan winnen. Het drietal houdt een goed gevoel over aan de manier waarop Shakhtar Donetsk in de Champions League werd bestreden.

Feyenoord verloor weliswaar met 1-2, maar volgens de spelers werd er vooral in de beginfase van de wedstrijd goed gespeeld. 'Hoe wij aan een wedstrijd moeten beginnen, dat is precies wat wij meenemen van Shakhtar richting de Klassieker. Als we het compact houden, kunnen onze middenvelders in de duels komen. Dan is Feyenoord sterk', vertelt Nieuwkoop in het Algemeen Dagblad.

'Dat gif dat we toonden in de openingsfase tegen Shakhtar, dat ontbrak bij ons dit seizoen te vaak, terwijl we dat vorig seizoen bijna wekelijks hadden', zag ook El Ahmadi. 'En dat is toch onze kracht, de tegenstander achteruit drukken, de duels aangaan. Ook zondag tegen Ajax.' Amrabat wil ook graag de beuk erin gooien. 'Wij zijn gewoon klaar voor Ajax', zegt hij strijdbaar. De oud-speler van FC Utrecht zet zondag graag wat Ajacieden met een ferme schouderduw/bodycheck opzij. 'Zo voer ik hem graag uit. De tegenstander laten zien dat je er bent.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Justin4195
Wat hier staat is dus eigenlijk iets van “Als we tegen Ajax net zo spelen als tegen Shakhtar, verliezen we ook van hen”.
1 0
swing
afrossen die kakkies
0 0
Ajaxvooraltijd
Wie is dat?
2 0
Piejotter
Klaar om te verliezen mijnheer Amrabat. Het word te pas en te onpas gebruikt " er klaar voor zijn " Vind het maar een vaag begrip.
0 0
masterrr
Goede speler, vrij compleet
Feyenoord en Ajax ontlopen elkaar niet zoveel op dit moment denk ik....
Een Feyenoord met een fitte Jorgensen is wel echt een stuk gevaarlijker
0 0
Piejotter
Voor de Nederlandse competitie is deze Amrabat een prima speler, internationaal zeker niet.
0 0
Redrum
Amrabat is nu al hun beste speler. En voor Jörgensen hoeven we denk ik niet bang te zijn, die strompelde het veld af dinsdag.
0 0
Red Devil
En wij zijn zondag rond half 5 klaar met 010 en nemen de 3 puntjes mee naar Mokum.
Ze zullen Ajax zoals gewoonlijk weer uit de wedstrijd proberen te schoppen die kakkies.
3 0
Willem410
Doe maar een Heerenveen scenario, ze een halfuurtje laten uitrazen en dan lekker gebruik gaan maken van de ruimte die ze niet meer kunnen belopen.
4 0
Rsv
Kan iemand mij vertellen waar het optimisme bij die gasten op gebaseerd is? Ze hebben amper kansen gecreëerd tegen Shakhtar en van ze verloren. Toch hoor ik allemaal grote mondjes en malse kritieken in de kranten, heel vreemd.
7 -1
insectenverdelg
T zullen de andere 2 thuiswedstrijden zijn, tegen Zwollen NAC. Vooral de laatste 30 minuten tegen Zwolle wist Feyenoord iets van druk te creëren. En tegen NAC waren er ook wel een paar goede momenten toch? Kna me na deze 3 thuiswedstrijden voorstellen dat je positief naar Ajax thuis toe werkt.....
2 0
Redrum
Ja de Kuip is ook dit jaar weer een onneembare vesting. Maar ja, dat is toch logisch met zo'n bizar goeie sfeer? Ik moest afgelopen dinsdag mijn tv soms wat zachter zetten omdat ik gewoon weggeblazen werd door dat geluid.
3 0
insectenverdelg
T mooiste was toen ze eindelijk even oor stonden in de CL, dat ze toch direct weer aan ons dachten. :) Was overigens maar van zeer korte duur, dat ze voor stonden dan hè. Aan ons denken doen ze altijd. :D
1 0
Redrum
Ja dat zegt wel genoeg. Ik heb tijdens een Europese wedstrijd nog nooit van mijn leven ook maar een seconde aan Feyenoord gedacht. Je zet jezelf gewoon gigantisch voor lul door een anti-Ajax liedje te gaan zingen terwijl je niet eens tegen Ajax speelt. Die stakkers flikten het ook al tijdens de bekerfinale tegen Utrecht twee jaar geleden. Sterker nog, dat is het enige wat ze zo af en toe lieten horen. Dan ben je gewoon als club massaal geobsedeerd door Ajax.
3 0
Redrum
Het is mij ook een compleet raadsel. Ze hebben twee kansen gehad en verder alleen maar achter de bal aan gelopen. Shaktar speelde een oefenpotje en speelde ook met 10 man nog makkelijk de wedstrijd uit. Maar goed, die gasten verdraaien de realiteit wel vaker en de media is nooit te beroerd ze daarbij te ondersteunen.
2 0
witchmaster11
3x nul is uitgerekend nog altijd 0 meer hoef ik niet te zeggen het was een regelrechte drama afgelopen week en als die verdediger geen blunder had gemaakt was de score 0 geweest 3 maal 0 .
ik alle Europa wedstrijden die ik van af 1961/62 heeft gezien heb ik nog nooit z.n belabberd spelend 11tal zien spelen ,Feyenooit een schande voor het Nederlandse voetbal ik kan het niet anders uitdrukken
1 0
Ajaxvooraltijd
Ik wel het was niks en zal ook nooit wat worden, al bouwen ze 6 stadions waar er een miljoen in kunnen.
0 0
trainerdv
Wel goede speler die Amrabat. Gelukkig lopen er bij hun ook genoeg matige spelers rond. Dinsdag verloren, zondag verliezen en donderdag als kers op de taart een zepert tegen Swift....
0 0
Freddy Al
Het is niet te hopen dat we een scheids krijgen die "het spel graag laat gaan", dat is in de kuip nogal eens het geval met forse overtredingen tot gevolg .
Ik ben bang dat het weer een wedstrijd gaat worden waarin het fysiek voorop staat en waar achteraf weer de nodige blessures ontstaan, op een of andere manier is dat acceptabel in de kuip.
Hopelijk gaan we daar niet in mee en blijven we voetballen.

Ook zou het aardig zijn als de K.N.V.B ,scheidsrechter en/of F'noord zelf eens ingrijpt als er absurde, bedreigende en soms racistische uitingen van haat te horen zijn, dat moet niet allemaal onder het kleed geveegd worden onder het mom van :"Dat gebeurt nu eenmaal tijdens de klassieker".
Het kan niet zo zijn dat er weggekeken wordt als er zich zaken gaan afspelen die in elke andere omstandigheid tot strafvervolging zouden leiden.
0 0
Heiko
Makkelie fluit de wedstrijd
0 0
Redrum
Ja, er is dus één ding zeker: wij krijgen sowieso geen penalty.
0 0
DirkvanDam
wel een tegen.... plus rood......
0 0
blessure
Veltman, twee keer geel.
0 0
Redrum
Daar zou ik niet raar van opkijken nee.
0 0
Redrum
Ze hebben vijf minuten lekker gespeeld en dat is reden genoeg voor hun om een grote mond te hebben. Als zij serieus denken dat ze goed gespeeld hebben tegen Shaktar dan kan het leuk worden zondag.
1 0
BRAMHOUTEN
Ze zijn alweer klaar om een dvd te kunnen maken.
6 0
insectenverdelg
de we zijn er 1 keer in de 16 jaar bij en dat is prima DVD????
0 0
3*stars*3
Ok leuk en nu wachten op reactie van Guidetti en we zijn klaar.
10 0
Redrum
Ja Guidetti zal wel weer achter zijn toetsenbord kruipen om het Legioen op afstand weer op te geilen met zijn stoere teksten over 020. Ze zullen het nodig hebben om zich op te laden, want ik denk dat die gasten allemaal nog aan het bijkomen zijn van dinsdagavond. Als je 90 minuten lang zo fanatiek los gaat moet je echt ff bijkomen. Zondag moeten ze weer alles geven om hun ploeg maximaal te steunen. Wat een fans zeg!
1 0
3*stars*3
Die schuimbekkende fans gaan hun oppompen.
Maar echt slimme spelers hebben ze niet en ze gaan als jonge honden tekeer.
Rond min60 zijn ze op en dan moet Ajax helemaal uitlopen.

Gio en de spelers roepen dat ze goed hebben gespeeld tegen Shaktar.
Jaja, zal wel maar ze weten dondersgoed dat het daar fout zit.
Fysiek kunnen ze het niet lang volhouden en mentaal hebben ze aardig wat tikken gekregen (3x CL en NAC en PEC).

Als we niet winnen is het gewoon een schande.
1 0
Redrum
Vind ik ook, dit is het ideale moment om ze te treffen. Hoe harder ze roepen dat het goed met ze gaat, hoe slechter hun zelfvertrouwen waarschijnlijk is. Thuis niet kunnen winnen van Nac en PEC en drie keer als speelpop gefungeerd in de CL doet echt wel wat met spelers.
1 0
ajax4ever01
Ik zeg niks. Ik ken de vorm en mentale weerbaarheid van het huidige Ajax. Eerst maar eens onze kansen afmaken
3 0
Toskey
Denk ik dus ook. Heb het gevoel dat Ajax eerder verliest van zichzelf, dan van een ploeg dat goed kan voetballen.
0 0
DannTheDon020
Doe maar de beuk erin gooien jongens! Dan krijgt el ahmadi of amrabat rood in de wedstrijd, let maar op. Als Ajax het eerste kwartier van feyenoord sjachtar bestudeerd, dan win je de wedstrijd gewoon. Want daarna speelden ze gewoon bagger slecht. Sjachtar was meer in gevecht met zichzelf dan met Feyenoord. Als we dan lekker druk zetten en aanvallend gaan voetballen, dan voetbal je ze makkelijk kapot. Kijk maar naar de twee goals van Sjachtar.
1 0
Bennyben
Wat een obsessie voor Ajax zeg, geen een Ajax speler praat hier over Feyenoord voor ons is het gewoon 1 van de 34 wedstrijden.

Alle Feyenoord spelers hebben nu al iets over Ajax gezegd alsof het een champions leauge finale betreft, echt heel sneu dit.
2 -2
foroloca
Begrijp wat je zegt, maar het is niet zomaar een wedstrijdje. Obsessie is voor 010ers enorm, maar dat is vooral uit jaloezie geboren. Winnen daar is een must.
0 0
Ajax4life16
Onzin, bij ons gaat het ook sinds zaterdag over Feyenoord. Het is voor Rotterdam misschien iets belangrijker, maar dit is voor ons niet zomaar een wedstrijd.
3 -1
Bennyben
Dan heb je misschien ook een obsessie alleen dan richting Feyenoord, het interesseert mij namelijk helemaal niks die 2 potjes dat we tegen hun moeten voetballen het gaat waar je aan het eind van de rit staat met die schaal in je handen.
0 -1
Rujar
Tuurlijk jongen voor ons is het ook een wedstrijd die we altijd willen winnen en de belangrijkste wedstrijd van het jaar.
2 -3
Heiko
Dat heb je de voorgaande wedstijden anders niet laten zien. Ze krijgen alweer praatjes.
1 0