'Veertien jaar bij Ajax hetzelfde gespeeld'

SJvanveen, 15-10-2017 om 11:03, 5248 views, NOS | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Davy Klaassen moet wennen aan de Premier League. De middenvelder transfereerde van Ajax naar Everton afgelopen zomer, maar kan nog niet echt potten breken in Engeland.

Velen spreken over de verschillen in voetbal tussen Engeland en Nederland, maar Klaassen vindt vooral dat men meer fysiek traint. 'Het grootste verschil is het tempo en de intentie waarmee wordt gespeeld', legt de middenvelder aan de NOS verder uit. 

'Ik heb dertien, veertien jaar bij Ajax gezeten en daar al die tijd hetzelfde gespeeld. Maar hier gaat het niet om driehoekjes of achteruit opbouwen. Het gaat om zo snel mogelijk die bal naar voren en daar wat doen', besluit de international. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Een basis plaatst in Engeland is alleen weggelegd voor Sanchez, elke andere speler uit de Nederlandse competitie, zou daar op de bank zitten, dat is waar de Nederlandse competitie staat.

En die heeft zelfs geen Ajax opleiding gehad, dat zegt ook wel iets.
0 0
Kingoffdatoilet
Onzin reactie. Wijnaldum maakt anders aardig wat minuten in de basis
0 0
EVH
Propper staat in de basis.
0 0
Lagasj
Klaassen van Ajax naar Everton is een degradatie qua voetbal en club.
Hij was er aan toe.... we gunnen hem deze transfer......
Je ziet nu wat een enorm gelul dat was.
Bij Ajax speel je verfijnt voetbal, bij Everton veredeld kick and rush.
Stevie Wonder ziet dat.
2 0
EVH
Vorig seizoen onder Peter Bosz speelde AJAX voor een groot gedeelte verfijnd voetbal. Dat was een fijne opmaak voor verdere groei.

De seizoenen onder Frank de Boer was tikkie terug tikkie breed boerenbetonvoetbal.
Nu onder Marcel Keizer lijkt het ook nergens op.

Bovendien, Davy Klaassen en verfijnd voetbal spelen ...... ach laat ook maar ..
1 0
MSwertz92
"Hier gaat het om zo snel mogelijk die bal naar voren, en daar wat doen" Dit zegt al genoeg over het niveau van Nederland in het algemeen. Bij ajax, nederlands elftal, zinloos getik, het is niet zinloos als ze snappen waarom ze het doen en welke ruimtes je daar mee creëert en hoe daar gebruik van te maken maar neee, oh een mannetje staat vrij voor in en loopt diep ? Naja ik pass hem wel nog een keertje breed voor de zekerheid.
0 0
martin1234
Er nog wel een grijs gebied tussen de bal blind naar voren rammen, en tikkie terug tikkie breed breien tot je een opening ziet..of niet ziet. Ik snap je kritiek op Ajax en het Nederlands elftal, maar ik ben ook helemaal geen fan van alle ballen hoog naar voor spelen zonder idee, alleen op fysieke kracht. Engels voetbal dus.
0 0
Roovers419
Laten we onszelf niet helemaal de grond in praten.

Budget vergelijkbaar met een degradatie kandidaat in Engeland. En ik durf ons buiten de top 6 tegen iedereen zonder problemen in te zetten.

Ajax verliest het echt niet op de filosofie van de Engelsen. En iedereen die mij probeert wijs te maken dat dat wel zo is kan de boom in.
1 0
Ozymandias
Het lijkt erop dat Koeman de winterstop niet zal halen en zonder de Nederlandse trainer zal Klaassen het lastig krijgen bij Everton. Hij heeft zeker het potentieel om daar van waarde te zijn maar hij zal als 'de aankoop van' Koeman worden gezien. Daarbij is de kans groot dat Klaassen bij de opvolger van Koeman het zal afleggen tegen Sigurdsson (omdat die zich wel in de Premier League al heeft bewezen) en Davies (omdat dat een talent van de club is met veel potentieel).

Ik hoop enorm dat Klaassen bij Everton slaagt maar als dat niet lukt hoop ik dat hij verstandig genoeg is om net als de broertjes De Jong in te zien dat een terugkeer naar de Eredivisie heel verstandig kan zijn. Het zou zonde zijn als hij bij een club in het rechterrijtje van de Premier League, de middenmoot van de Bundesliga of een club in Portugal of Turkije terecht zou komen. Bij een club als Ajax kan hij zich ook financieel afhankelijk spelen en kan hij veel meer successen boeken.
1 0
EVH
Ik hoop ook dat Klaassen slaagt. Echter de kans daarop is minimaal aangezien Dave voetbaltechnisch zeer beperkt is.
0 0
3sterren
Ik hoop voor Klaassen dat hij zich financieel onafhankelijk kan spelen ; )
0 0
Rukboor
Klopt wat je zegt, maar zit Ajax nu op een terugkeer van Klaassen te wachten?
Ik denk dat er nu geen plaats meer voor hem is, of je moet weer jonge talenten die nu speeltijd krijgen op de bank gaan zetten.
Moet je niet willen, en Siem de Jong terug en Klaassen terug.
We hebben er een goede prijs voor gebeurd en Klaassen heeft een prima salaris.
Sanchez mag wel terug!
0 -1
Pierre Heno
Leert hij eindelijk hoe 'modern' voetbal gespeeld moet worden i.p.v. al die jaren op brei en haakles. Toen Frank de Boer werd gevraagd waarom er zo weinig uit de 2e lijn op de goal vd tegenstander werd geschoten gaf hij als antwoord dat zijn spelers die kwaliteit niet hadden...(!!). Je zou zeggen...ga ze er dan op trainen......maar nee ...de breilessen en positiespel op eigen helft werden juist geïntensiveerd. Spelers als Serrero ( die snel draait en naar voren speelt) werden uitgerangeerd. Serrero kreeg in de Arena gangen een afscheidskadootje aangeboden maar geen afscheid in de Arena voor het publiek. Zo zie je ook hoe deze club steeds meer afglijdt naar het niveau van een doorgangshuis en bankfiliaal.
2 0
EVH
Brei- en haakles hahahahahaa!!!

Geniaal
0 0
Michelangelo
in England spelen ze absoluut geen modern voetbal (op city en spurs na). 9 van de 10 clubs spelen nog steeds kick en rush.
0 0
geDaante
Dat was niet eens positiespel, dat was gewoon ordinair achterin de bal breed en terug tikken.

Maar engels voetbal modern voetbal? Nee, dat ook niet, en zeker niet iets wat Ajax moet nastreven. Ajax moet zijn eigen kernwaarden en filosofie nastreven en op nuances steeds aanpassen om effectief te blijven. Helaas wordt dit al nie nagestreefd, als je nu alweer ziet dat de druk bij balverlies er niet is, en men liever de lange bal hanteert wanneer de tegenstander druk zet...
0 -1
Web
Word eens wakker, wij gaan weer rond spelen driehoekjes.
Nee GEdaante gaat de Engelse even uitleggen hoe het moet.
0 0
Pierre Heno
Chelsea, MU, Tottenham, MC, Liverpool spelen toch wel een rol in EL en CL. EN ze verliezen ook regelmatig van mindere clubs in de PL. Het mag dan K
0 0
3*stars*3
Ok zit wat in maar voor zo'n prijs, voor een speler uit de Eredivisie verwachten de Everton fans veel meer.
Helpt ook niet mee dat Koeman bij presentatie van Klaassen riep, dat hij creativiteit kan brengen in een ploeg.
Als je zoiets hoort, ga je toch afvragen waar creativiteit van Klaassen blijft, terwijl hij totaal geen creatieve speler is...

Maar ik hoop voor hem en Ajax, dat hij daar toch slaagt en geen gevalletje Clasie gaat worden.
0 0
afca95
PL is overschat door commercie. Heel veel wedstrijden zijn niet om aan te gluren. Maar door die hele heissa er omheen van media lijkt het of daar het beste voetbal wordt gespeeld. Het is gewoon fysiek en hard rennen, een paar leuke spitsen voorin dat is het. Er zijn maar 2 teams dat zijn city en spurs die tactisch sterk zijn. Maar Engelse komen maar weinig ver in Europa.
1 0
Michelangelo
ben ik helemaal net je eens. het is inderdaad de media die het de beste competitie maakt, maar inderdaad veel wedstrijden zijn niet om aan te zien terwijl ze zoveel geld uitgeven. qua buitenlands voetbal kijk ik liever naar de BL of de PD
2 0
afca95
Ik ook inderdaad. Je moet voor de gein in schakelen tussen de PL en de PD dat verschil is voetbal is zo groot!
1 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Niet toevallig dat de best voetballende teams, Spurs en City zijn.
Pep en Pochetino (Argentijn) brengen het Spaanse voetbal daarheen.

Al moet ik wel bij vermelden dat Liverpool ook paar leuke potjes speelt maar ze zijn vooral dodelijk in de omschakeling met Mané en Salah.
1 0
EVH
Davy is voetbaltechnisch een zeer zeer matige speler.
Hij kan gewoon niet zo heel erg goed voetballen.
2 -12
Web
Even terug lezen wat Cruijff over Klaassen zij.
0 0
EVH
Wat dan?
0 0
Mr.P.
lol, veel meer intentie, de bal vooruit trappen en daar wat doen .. zucht
0 0