Cillessen: 'Pijnlijk, maar ik heb nog tien jaar'

BVeenstra, 11-10-2017 om 13:35, 4295 views, ELF Voetbal | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Voormalig Ajax-doelman Jasper Cillessen baalt er enorm van dat Oranje opnieuw een eindtoernooi moet missen, maar toch heeft de keeper hoop voor een betere toekomst. En als het aan de goalie zelf ligt, is hij er voorlopig nog wel even bij.

'Twee grote toernooien missen is pittig', begint Cillessen in gesprek met ELF Voetbal, waarna hij positief wordt. 'Als keeper ga je gelukkig langer mee dan als veldspeler. Als je naar Gianluigi Buffon kijkt, heb ik nog tien jaar. Maar het klopt... dit is pijnlijk', aldus de keeper van FC Barcelona, die even niet kan genieten van het voetbal. 'Het missen van een groot toernooi doet te veel pijn om nog te kunnen genieten van het voetbal. Toch stemt de manier waarop we vandaag (dinsdagavond, red.) speelden hoopvol. We hebben de hele wedstrijd gedomineerd. Daar kunnen we de komende dagen goed op terugkijken. Maar als de definitieve uitschakeling nog zo vers is lukt dat nog niet.'

Met het oog op de kwalificatie voor het EK 2020 heeft Cillessen gelukkig genoeg vertrouwen. Tegen de pessimisten in Nederland wil hij dan ook graag wat vertellen. 'Dat we de afgelopen drie wedstrijden, Frankrijk niet meegerekend, hebben laten zien dat we kunnen voetballen. We domineerden negentig minuten tegen een Zweden dat geen kans heeft gecreëerd. Er is hoop genoeg.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Nog lekker 10jaar de bank warm houden. Waardeloze keeper.
0 0
marcelvanhooijdonk
Een familielid van mij heeft MS.
Steun de actie zodat er meer geld binnenkomt voor onderzoek

https://www.doneeractie.nl/samen-tegen-ms-met-marcel-van-hooijdonk/-3996
0 0
marco1972mb
Dan zou ik maar eens proberen een basisplaats te veroveren bij je club,want de meeste trainers nemen spelers mee die ook wekelijks spelen,wat ook niet meer dan logisch is.
1 0
Rukboor
We hebben de Patat Generatie gehad, zoals van Gaal dat noemde, nu hebben we de Depay Generatie.
En als je bij een laag geklasseerde Championship club al miljonair kan worden voor je twintigste, komt dat niet meer goed. Jongens als Zivkovic, El Ghazi, Bazoer, Tete, Gudelj, Willems als bankzittermiljonairs in het buitenland vinden het prima toch?
Pas gooide het thuispubliek het shirt van meneer Depay terug op het veld, prima actie!!
Jongens als Klaassen, Sinkgraven, Huntelaar, Blind, de Ligt, Veltman (ja, Veltman), Viergever, Schöne, Wöber, Siem de Jong, Frenkie de Jong, van de Beek gaan dit niet meemaken hoor.
Gewoon een betere mentaliteit, geen groot ego met gouden oorringen, kettingen, hoeden, winterhandschoentjes in oktober............... Bah !
7 -1
Jan Doedel
Patatgeneratie komt volgens mij nog van Beenhakker. Omg ben ik al zo oud?
1 0
Ar
De laatste keer dat we twee toernooien misten stond er wel een Oranje met ontzettend veel talent en potentie. Met de jonge Rijkaard, Van Basten, Gullit, Koeman, Vanenburg, Kieft, wist je dat er toekomst in zat. Bij het eerste toernooi dat ze vervolgens wel haalden werden ze ook kampioen.
Maar nu?
Twee jaar geleden leek het er nog hoopvol uit te zien met Tete, Riedewald, Bazoer, El-Ghazi, plus Willems, Depay, Janssen, Klaassen en Blind.
Maar een beetje succes of tegenslag bij hun club en ze zijn al vertrokken (muv Klaassen) of hebben de wens te vertrekken. Willems kon het notabene vorig seizoen qua motivatie niet opbrengen omdat meneer na een goed seizoen had verwacht dat de Europese topclubs voor hem in de rij zouden staan. Janssen heeft 1 goed seizoen gehad en dacht al rijp te zijn. Depay idem. Op de leeftijd dat ze wekelijks zouden moeten spelen zitten ze nu veelal bank elders in Europa.
En Bazoer en Riedewald zijn verworden tot notabene zelfs bankzitters bij Jong Oranje. Dat moet pijnlijk zijn. Van de toekomst van Oranje genoemd worden na ineens reserve staan achter Ouwejan, Til en Jong PSV speler Rosario.
Bazoer speelde nog geen anderhalf jaar geleden een prima pot in Oranje tegen Engeland. Riedewald nog geen maanden terug een prima halve finale en finale (hoewel 1 slechte inworp) in de EL. En zie ze nu.
Die jongens moeten zich flink achter de oren krabben. Maar ook de beleidsbepalers bij met name Ajax en Feyenoord en de KNVB.
Die jongens moeten zich afvragen waarom ze in godsnaam een reserverol bij Ajax, waarbij Riedewald de ideale twaalfde man was, inwisselen voor een onzeker avontuur bij een onzekere degradatie club en toch denken er op vooruit te gaan?! Het is verdomme alsof je van Ajax naar RKC gaat. Ik vond Everton voor Klaassen al een stap terug vergelijkbaar met van Ajax naar Utrecht gaan. Leuk misschien voor de centen, maar verder?
En de beleidsbepalers bij de clubs moeten zich afvragen of ze niet veel te makkelijk spelers laten gaan. Of het financiele beleid niet te veel gericht is op het verkopen van spelers? Waarom houdt AZ Janssen niet aan zijn contract ipv meteen verkopen? Waarom verkoop je als kampioen van Nederland voor het eerst in 18 jaar je beste backs zo makkelijk?
Waar wil je naar toe? Naar een talentenfabriek die overal in Europa spelers op de reservebanken bij clubs krijgt? Of naar een serieuze competitie? Die kan meedraaien in Europa?
Dan laat je een Riedewald niet voor 10 miljoen gaan naar fucking Crystal Palace. Dan vertel je hem dat hij je ideale twaalfde man is en dus zijn minuten zal maken en dat hij tevens de ideale man is om in te brengen als het even anders moet (er even qua systeem anders gespeeld moet worden) en dat verkopen aan die degradatieclub een degradatie is alsof je verkocht wordt aan Roda JC.
Maar dat gebeurt niet!

Nee fucking Everton is een verbetering voor onze aanvoerder?!
Die houding alleen al is fout.
Je laat je beste speler niet gaan naar een rechterrijtje club waar Rooney komt afbouwen.

De etter zit echt heel diep.
En in alle lagen.
2 0
Rukboor
Ga jij Riedewald, Tete, Bazoer en de rest maar eens uitleggen dat zij de ideale twaalfde man zijn in de Eredivisie voor een salaris van ca, € 700.000,-.
Dat lukt niet omdat hun zaakwaarnemer Raiola of Irchandly Bazoer heet, en die leven van deze shit.
Al had Ajax deze jongens salarisverdubbeling geboden, was het gezeik gebleven omdat ze allemaal denken dat ze Messi zijn, en een basisplek eisen.
2 -1
Ar
Als je denkt Messi te zijn is een transfer naar een modale degradatieclub in Duitsland of Engeland nou niet bepaald heel erg ambitieus.
Van de top van Nederland naar Wolfsburg, Frankfurt, Crystal Palace gaan. Waar ben je dan mee bezig?! Everton is al een degradatie.
En dan iedereen die roept, zowel beleidsmakers als supporters, van we gunnen Davy een mooie transfer en Everton is een mooie club. NEE! Ik gun Davy ook een mooie transfer maar dan wel naar een club uit de top 3 van Duitsland, Engeland of Frankrijk. Kongolo is nog naar Monaco gegaan, top drie van Frankrijk, maar zelfs Lyon behoort daar niet toe. Doe dan niet alsof een transfer naar Lyon een freaking verbetering zou zijn qua clubniveau, want Ajax liet Lyon vorig seizoen alle hoeken van het veld zien. Ik riep vorig seizoen dat Ajax Schalke 04 met 5-0 van de mat moest (kunnen) spelen want maar ergens nummer 10 van Duitsland, en dan iedereen z'n reactie dat Schalke wel een topclub is. Dat je blij mag zijn als je daar van wint. Hell nee, die gasten dien je met 5-0 op te rollen en dat lukte bijna ook.
Verder moeten clubs als Ajax niet langer met zich laten sollen om jaarlijks misbruikt te worden doordat ze in de voorbereiding kwalificatiewedstrijden moeten spelen tegen clubs die al midden in de competitie zijn (zoals Rosenborg). Dat is gewoon oneerlijke competitie. Echt niet zo gek dat je dan verliest. Als je seizoen ergens eind mei eindigt kun je pas weer ergens augustus top zijn. Niet al in juni, juli. En dat vereist dat mensen zoals Van Praag, Van Basten, Gullit, Van Gaal op het niveau van de UEFA eens duidelijk in het geweer komen.
Maar de KNVB accepteert oneerlijke competitie, ook in eigen land met die fucking kunstgrasvelden bij clubs.
Nu speelt notabene Ebecilio Champions League met fucking Apoel Nicosia, en dat is echt niet beter dan Ajax. Wat daar in de basis staat willen wij niet eens hebben.

Zoals ik zeg, de etter zit echt heel diep en in alle lagen.

Hoe kan het zijn dat de nummer 4 van Griekenland en de nummer 6 van Italië hun spelers al bijna het drievoud kunnen betalen als Ajax? En zo ongeveer het tienvoud kunnen betalen wat een club als Utrecht kan? Terwijl de financiële huishouding van die landen afhankelijk is van belastingcenten uit Nederland en Duitsland?

Zelfs op politiek niveau zouden hier vragen gesteld moeten worden, maar helaas is de enige die op politiek niveau een mondje had ons ontvallen (Cruijff). Van Basten zit bij de fifa in een achterafhokje, Van Praag roert zich ook niet verder, en Van Gaal is al enige tijd bedenkelijk stil. Terwijl deze diepe teloorgang van het Nederlandse voetbal zelfs in Den Haag besproken hoort.

Wat kan Den Haag doen? Of de KNVB?
Het verbieden van kunstgrasvelden en oneerlijke concurrentie tegengaan. D.w.z. dat op Europees niveau geregeld dient te worden dat loting van een club in voorbereiding tegen een club midden in de competitie niet mogelijk is.
Meegaan in de voorgenomen transferwindow opzet van Engeland.

Maar daar ben je er niet. Er zal een mentaliteitsverandering moeten komen bij de clubs, mbt het verkopen van spelers en talentbegeleiding. Men zal veel harder en zakelijker moeten worden. Veel minder makkelijk laten gaan. En met name gewoon het loslaten van de houding van 'ja hij moet aan spelen toekomen en dat kan daar wekelijks' naar de houding 'hij moet hier maar eens wekelijks aan spelen zien toe te komen'. Maar ook de houding dat een transfer naar een Everton (degradatiekandidaat op het moment) of Newcastle (gedegradeerd met Anita) een verbetering is voor de speler en jij daaraan als club meteen moet meewerken terwijl het om de verkoop gaat van op dat moment je beste speler(s).
Maar bij Ajax beredeneert men zo: we hebben de inschatting dat Blind op den duur een betere 6 kan worden dan Anita, dus verkopen we Anita. En men wacht vervolgens niet dat op den duur af. Dus nog voor Blind die betere 6 is wordt Anita verkocht, met als gevolg in de eerste fase een kwaliteitsverlies dat jaar in jaar uit leidt tot niet plaatsen voor of het nodige puntenverlies waardoor het kampioenschap niet gehaald wordt. Maar ook een Anita die niet uitgedaagd wordt door de kwaliteit van de (jongere) concurrentie, terwijl die concurrentie misschien ook meer haalt uit een Anita. De hele concurrerende factor wordt jaarlijks uitgehold. En dat wordt met een te groot gemak toegestaan door de clubs.
En noch de clubs als de spelers worden daar beter van (behoudens het financiele gedeelte). Dus uiteindelijk raakt dat de kwaliteit van je nationale elftal.

Echt, de etter zit heel diep.
2 0
Babayaka
Wel lekker kort verhaal.
0 0
Lagasj
Je slaat de spijker op de kop. Alle pijnpunten komen voorbij. Lazen ze je stukje maar eens in dat achterlijke bolwerk Zeist. Of belangrijker voor ons in de bestuurskamer van Ajax. Printen en op de bestuurskamer deur plakken zou ik zeggen. Bedankt AS.
De kortzichtigheid van bestuurders is al jaren en op vele gebieden een epidemie in alle geledingen van ons land.
Sociaal en politiek en nu dus ook in de sport zijn ze de weg kwijt. Al enige jaren.
Zelfbewustzijn is een vies woord geworden.
Gebrek aan visie de norm. Polderen noemen ze dat geloof ik.
Je hoeft geen helderziende te zijn om te weten waar dit gedoe toe lijdt.
Er is een groot verschil tussen jongens en mannen. Man word je niet zomaar, jongetje kan je altijd blijven. Ik zie jongens van 70.
En nu horden jongens bij Ajax, op het veld en in de bestuurskamers.
Misschien, het komt bijna mijn bek niet uit, hebben we iemand nodig die ze een rotschop verkoopt.
Het is een mentale crisis begoten met een poen sausje.
0 0
Tonymacaroni
De vraag is of Jasper dat inderdaad zo gezegd heeft.
Is dat het geval dan geeft dat precies de onprofessionaliteit van de huidige generatie aan:
'Lukt het vandaag niet ? Dan proberen we het morgen nog wel eens'
1 -1
Heiko
Velen hebben het over de mentaliteit van de huidige generatie spelers. En dat is inderdaad een probleem. Ik volg een aantal Ajax spelers op instagram en hun aandacht gaat voornamelijk uit naar mooie reisjes, kleding, tattoos, gladde benen ect. Ze leven niet echt voor het voetbal. Het is gewoon werk voor ze. Niets meer en niets minder. Dat salaris krijgen ze toch wel, ook al bakken ze er niks van.
4 -1
Rukboor
Je hoeft alleen al naar de koppen te kijken tijdens het volkslied!
Robben, Cillessen, Blind ten opzichte van een Wijnaldum en Tete.
1 -2
Suarez16_
Want je moet 24/7 bezig zijn met voetbal? Ze trainen gewoon elke dag en daarna mogen ze zelf weten of ze achter een playstation gaan zitten of de stad in gaan en kleren kopen.
2 -1
ram
Je hebt gelijk. Maar Heiko heeft ook gelijk: de meeste voetballers spelen voor het geld. Dat is geen aanname van mij, het is bevestigt door (ex-) profs.

Maar toch moeten 'we' kunnen 'eisen' dat inzet beter is; zowel bij interlands als in het clubvoetbal. Ik heb vaak het idee dat onze mentaliteit niet geweldig is; het ontbreekt ons aan werklust/inzet en doorzettingsvermogen. Volgens mij komt dat mede door de trainers.

Ik ben dan ook voorstanders van een buitenlandse bondscoach. Iemand die niet per se 4-3-3 hoeft te spelen. Iemand die de spelers niet zo goed kent en écht objectief kan oordelen en een hardwerkende machine kan bouwen. Dat is wat we nu nodig hebben: structuur, duidelijkheid, zekerheid. En we moeten af van die arrogantie. We zijn gewoon géén topland.

Ook bij de clubs moet er uiteraard echt iets veranderen... Ook daar moet men reëler en meer resultaatgericht gaan werken. Harder werken ook...
1 0
Red Devil
Droom maar lekker verder Cillessen want het gaat een hele klus worden om de komende jaren het EK en WK te halen als die waardeloze mentaliteit niet snel verandert bij die verwaande mannetjes.
Ik ben benieuwd welke bondscoach met dit slappe zooitje wil werken de komende jaren.
0 -1
Redrum
Ik denk dat we serieus rekening moeten gaan houden met bondscoach Verbeek in de nabije toekomst.
1 -2
Rukboor
Gertjan als veldtrainer gaat werken, maar hou hem van bestuurders weg!
Fred Rutten samen met Gertjan zou prima kunnen.
1 0
foroloca
Gedomineerd tegen een tegenstander dat niet hoefde te voetballen.
1 -1
Oeroeboeroe
"we hebben gedomineerd", maar zijn geen ruk verder gekomen.. fdeboeriaanse uitdrukking. De Zweden lieten zich ook domineren, hadden geen enkele behoefte om het spel te maken.
1 -2
Lazell
Dit is lekker makkelijk. Hoeven ze niet te zeggen dat ze hebben gefaald.
1 0
AlexIbarra
Dus dat..
0 -1
Sjaakvaak
Het probleem is gewoon het totale gebrek aan motivatie. Nu, als het al te laat is, kunnen ze zich eindelijk eens motiveren. Maar al die andere wedstrijden speelde het team als een natte krant die niks en dan ook niks op een eindtoernooi te zoeken heeft. Leer eerst maar eens om iedere wedstrijd voluit te gaan à la Robben. De nieuwe generatie is veel te lui.
0 0
Rukboor
Figuren die blij zijn om van Ajax naar KV Oostende en Lille te vertrekken, of ergens anders miljonair bankzitter te spelen zijn niet te helpen. Maar een trainer kan een groep wel vormen, dat weet ik zeker. Ik denk niet dat Depay onder van Gaal of van Beek met handschoentjes gespeeld had!
0 0
Redrum
Gebrek aan motivatie inderdaad en ook aan kwaliteit. Als spelers als Rekik, Vilhena, Janssen, Promes, Janmaat en Tete alles geven zijn het nog steeds ontzettend beperkte voetballers. Het is echt een hele dramatische generatie op dit moment en ik ben bang dat onze Jasper niet veel eindtoernooien meer mee gaat maken in die tien jaar.
2 0