Cillessen: 'Zou me verbazen als ik niet speel'

giobelloni, 05-10-2017 om 07:35, 4521 views, De Telegraaf | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Jasper Cillessen rekent erop dat hij de aankomende twee kwalificatieduels zeker speeltijd krijgt. Dat vertelt hij tegen De Telegraaf. De reservedoelman van FC Barcelona keepte de laatste vier interlands.

De oud-Ajacied is een van de weinigen die nog gelooft dat Oranje het WK kan halen. 'Niks is onmogelijk. Wij hebben alle vertrouwen om de play-offs te halen en ook te winnen. Het gaat niet makkelijk worden, maar we weten wat ons te doen staat. Als ik er niet in had geloofd, was ik hier nu ook niet geweest.'

Volgens de doelman wordt het Nederlands elftal dan ook veel te negatief benaderd door de media. 'Van al die kritiek gaan wij echt niet beter voetballen. Voor het WK van 2014 hebben we ook veel kritiek gekregen. Toen hebben we de criticasters wel de mond gesnoerd. Ik denk dat iedereen de afgelopen jaren erg verwend is geweest en dat het daarom moeilijker is om te zien dat het minder gaat.'

Daarnaast hoopt Cillessen op duidelijkheid voor zijn positie, maar ook voor zijn medespelers. 'Een vaste doelman is goed voor Oranje, maar dat geldt op alle posities. Iedereen heeft baat bij duidelijkheid, dat is nu minder. Maar het is aan de bondscoach. Dit houdt in ieder geval iedereen scherp. Als ik niet speel, ben ik wel benieuwd naar de uitleg van de bondscoach en de keeperstrainer.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blava
Beste 11 moeten spelen, bankzitter of niet. Het gaat om WK kwalificatie niet om een of andere wedstrijd in de 3e divisie. Als Advocaat en Gullit dat niet snappen direct ontslaan.
0 0
Puurvoetbal
Niet opstellen die gast
0 -3
Ajax27
Verbaast me dat ie iedere keer wél speelt.
Ja ik ben fan van Cilissen, maar hij is gewoon 100% bankzitter, klaar.

Als je 100% zeker wilt spelen in NL elftal, ga dan een trapje lager naar een ploeg waar je wél als eerste doelman komt, dan is ie gewoon de onbetwiste nummer 1.

Nu vind ik het raar tegenover veel andere jongens die niet spelen vanwege dat ze bankzitter zijn. Van de andere kant is er niets op het beleid van Advocaat te peilen. Waarom neem je Huntelaar in godsnaam niet mee en zit je wel te leuteren over internationale ervaring in je team. Bullshit.
0 -2
mvdk
Dus als hij nu bij ons wekelijks in basis zou staan zou het je niet verbazen? Sorry hoor, maar we hebben het over FC Barcelona. Tegen Messi en Suarez wordt je echt wel vele male beter dan tegen een Luuk de Jong of Jorgensen. Ik ben het er dan ook niet mee eens dat hij voor het Nederlands elftal een trapje lager zou moeten spelen, want qua trainingsniveau zal hij er overal op achteruit gaan. Ja, of hij moet naar de PL...
2 0
Ajax27
Bij iedere bankzitter vinden we het raar als ie wel in Oranje speelt, en halen we eerder eredivisie spelers erbij dan spelers die in grotere competities binnen veel sterke teams trainen. Maar voor een keeper geldt dat niet? Hoe heet dat strontjong van PSV die destijds naar Barça ging ook alweer? Moest hij dan altijd spelen omdat ie dagelijks met hun trainde? Nee die werd ook gewoon gepasseerd omdat ie bankzitter was. Je moet wedstrijdritme hebben, punt.
0 -1
Finidi en Nwanko
Ajax27, do 5 oktober 2017 om 22:54

Bij iedere bankzitter vinden we het raar als ie wel in Oranje speelt,

Ik heb bovenstaande nooit begrepen. Het gaat zoals gezegd om kwaliteit en niet om hoeveel wedstrijden je in het eerste elftal speelt. Zolang het wedstrijdritme er maar is en de betreffende speler van meer waarde is voor het team dan iemand die zijn wedstrijdjes speelt.
0 0
Bensco
Vind ik dus ook. Stekelenburg houdt de bank warm bij een Engelse middenmoter en Zoet speelt bij een elftal met laag niveau in een competitie van laag niveau. Cillessen mag dan wel bankzitter zijn maar heeft 1. Meer interlands 2. Meer potentie en 3. Speelt in een van de beste elftallen van de wereld in de beste competitie ter wereld. Zou ik een logischere keuze vinden.
0 0
mvdk
Je vergeet een heel belangrijk ding. Destijds had Nederland een veel sterkere selectie dan nu. Appelvlaai zou het nooit van zijn leven winnen van de middenvelders die destijds voor ons land speelden. Wesley Sneijder was toen 1 van de betere middenvelders in de wereld.

Wat loopt er nu? We hebben het nu over een reserve keeper van FC Barcelona, die moet concurreren met Zoet en een verrotte Stekelenburg. De meeste anderen zijn uitgeschakeld door blessures of hebben een vormcrisis (Vermeer, Krul, Vorm). We hebben geen Van der Sar meer en Maarten Stekelenburg is lang niet meer zo goed als in 2010. Dat maakt het een stuk makkelijker om basisspeler te worden...

Dat laatste geldt eigenlijk voor de complete selectie. De enige wereldspeler die wij momenteel nog hebben is Arjen Robben die bijna altijd geblesseerd is, dus iedereen die een beetje goed presteert maakt kans.
1 0
ovdw
Amen
0 0
3*stars*3
Beetje grote mond Cil.
Ex Ajacied en Barca of niet maar is imo respectloos richting jouw collega om zoiets te roepen, als je bankzitter bent.

Als het aan mij ligt, laat hun het maar uitzoeken met al die andere spelers.
Belachelijk hoe Dick en Ruud omgaan met Klaas.
Ook constant belachelijk om alle gebash op Ajacieden te horen en lezen, dieptepunt was het fileren van De Ligt.
3 -3
Jos1983
Hoezo? Ik begrijp nooit die discussie dat je speelminuten nodig bent als keeper om te mogen spelen. Zoet heeft nooit overtuigd in het NL elftal en bij de lampjes is het tot nu toe redelijk wat ie dit seizoen laat zien, maar hij zat mijns inziens wanneer alle keepers fit zouden zijn geweest niet eens bij de selectie van Oranje.
0 0
Bensco
Je ziet toch dat sommige trainers een bepaalde voorkeur hebben naar sommige (oud) spelers van een club. Blind nam graag Ajacieden mee en Advocaat neemt graag PSV'ers mee. De keuze voor Rekik bijvoorbeeld is uiterst merkwaardig. Je maakt jezelf als trainer helemaal ongeloofwaardig als je die gozer gelijk een basisplek geeft.
0 0
3*stars*3
Daar heb je idd gelijk in.

Jeetje, was gewoon vergeten dat Rekik erbij zit...
Ik verbaas mij ook om selectie van die Locadia en bij gebrek aan beter, krijgt v Ginkel ook weer een ticket.
Locadia, gewoon een pure counterspits, die geen reet kan in de kleine ruimtes en juist tegen Wit-Rusland krijgen we weinig ruimtes en Locadia is ook geen pinchhitter type.
Sowieso is het al belachelijk dat een speler een uitnodiging krijgt, die het had over niet kunnen motiveren tegen Osijek....
2 0
Bensco
ik vind Locadia geen verkeerde speler, PSV misbruikt die gozer al jaren op de flanken terwijl hij als spits best rendabel is. 44 goals in 94 wedstrijden terwijl hij als buitenspeler 13 goals maakte in 53 wedstrijden. Locadia is een spits, geen buitenspeler, dat geeft hij zelf ook aan in interviews.

Ik vind de keuze om hem mee te nemen wel heel vreemd. Allereerst neem je dus een 3e spits mee in je selectie terwijl je maar 3 buitenspelers hebt, ten tweede heeft hij op 4 goals tegen Utrecht na weinig gepresteerd dit seizoen en ten derde zou hij dus kunnen debuteren in een best wel belangrijk duel. Als je besluit om Rekik weg te plukken bij Jong Oranje moet je ook consequent zijn door bijvoorbeeld El-ghazi op te roepen. Dat zou veel logischer zijn geweest.
0 0
3*stars*3
Locadai is typisch zo'n speler die ruimte nodig heeft.
In de kleine ruimtes heb je echt helemaal niets aan hem.
Bij PSV kan hij idd aardig wat erin schieten maar bij oranje zie ik dat niet gebeuren.

Over buitenspelers heb je gelijk (hoewel ik geen El Ghazi fan ben).
Maar dit is totaal niet consequent en weet ff niet of Dick of Gullit over bal op de paal begon, van Huntelaar in Den Haag maar zo'n onzin heb ik nog nooit gehoord.
Ook dat gelul dat Klaas te ver terugzakt....
0 0
Bensco
Dat was Pierre van Hooijdonk volgens mij die liep te zeiken dat Huntelaar er 2 in had moeten schieten. Huntelaar was een vele logischere keuze geweest als je toch een 3e spits mee had willen hebben ipv Locadia als debutant. Hoop niet dat Dick Locadia erin gaat zetten bij zo'n belangrijke wedstrijd want dan is die al zijn geloofwaardigheid kwijt.
0 0
3*stars*3
Nee was Gullit.
Als speler had hij constant een grote mond en zou hij het niet pikken als een assistent zoiets zou roepen.
Belachelijk om Huntelaar zo als een kleine jongen weg te zetten.

https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/gullit-over-huntelaar-tegen-ado-moet-hij-er-gewoon-twee-maken~vaf37b3db/
0 0
Bensco
Vind ik ook een beetje raar om als assistent spelers publiekelijk af te wijzen.
0 0
Rudolph J
Ja, want wie is geen wekelijkse bankzitter bij Oranje?

En al die woorden over de media. Who cares? Zorg nu maar dat je speelt en bedenk dat je speelt voor je publiek, niet voor de media.
2 -2
Rsv
Lijkt me toch duidelijk
1 0