giobelloni, 03-10-2017 om 12:50, 12353 views, Het Laatste Nieuws, RSCA | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Voetbalanalist Aad de Mos ziet in Frank de Boer een van de mogelijke opvolgers van de vertrokken trainer René Weiler bij RSC Anderlecht. De regerend landskampioen kwam afgelopen weekend niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij KV Kortrijk en staat mede daardoor nu negende in de Belgische competitie.

De Mos denkt dat De Boer, die zelf onlangs werd ontslagen bij Crystal Palace, de Zwitser kan opvolgen. 'Hij kan zijn carrière nieuw leven inblazen en de Jupiler Pro League is ideaal voor hem. Hij is een goede trainer en spreekt de taal', vertelt De Mos tegenover Het Laatste Nieuws.

Toch is De Boer niet optie nummer één voor De Mos, zo vertelt hij. 'Maar de ideale kandidaat is Hein Vanhaezebrouck. Anderlecht en Gent kunnen zeker een gesprek aangaan, aangezien Louwagie en Van Holsbeeck elkaar goed kennen.'

Update - 12.55 uur (20 september 2017)
Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer zou ervoor open staan om de nieuwe trainer te worden van RSC Anderlecht. Dit meldt Het Laatste Nieuws. Of de interesse wederzijds is, moet nog blijken. Tot zover bekend nam de Belgische topclub nog geen contact op met de onlangs ontslagen trainer van Crystal Palace.

Update - 12.45 uur (3 oktober)
De kans dat Frank de Boer trainer wordt van Anderlecht is gezakt naar nul. De Brusselse club heeft vandaag op de officiële site laten weten dat Hein Vanhaezebrouck is aangesteld als nieuw trainer van de club. Vanhaezebrouck stapte ongeveer drie weken geleden op bij AA Gent en zal bij Anderlecht een contract tot 2020 tekenen. 

Ajax Showtime maakt gebruikt van cookies. Accepteer