[Update III] Kishna met succes geopereerd

BVeenstra, 04-10-2017 om 14:15, 17379 views, NOS/ADO | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Alfons Groenendijk heeft geen goed gevoel over de blessure die Ricardo Kishna zondagmiddag opliep in de wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag. De aanvaller viel sterk in, maar kon na een blessure opgelopen aan zijn knie, waar hij een bijzonder ongelukkig verleden mee heeft, niet meer verder.

'De artsen zijn hem natuurlijk aan het onderzoeken, maar het zag er niet goed uit', spreekt Groenendijk zijn zorg uit omtrent de blessure in een gesprek met de NOS. 'We zijn er allemaal behoorlijk ziek van. Ricardo is hier binnen gekomen en is vanaf dag één een hele positieve speler. Een jongen die er voor gaat, die hard traint en ook van meerwaarde is voor dit ADO. Hij viel goed in en dan gebeurt er iets, ik heb het niet gezien, maar dan heb je de grote vrees natuurlijk.'

Groenendijk zag dat zijn ploeg er in de eerste helft geen druk op kreeg, maar is trots op de manier waarop zijn ploeg in de tweede helft speelde. 'We hadden een plan om de druk erop te zetten, ook al in de eerste helft. Dat kwam er niet goed uit, maar dat had ook te maken met Lex (Immers red.) die geblesseerd raakte. Ik vond het een geweldige tweede helft. Een beetje een Engelse wedstrijd werd het. In de eindfase zakten er bij ons nog wel een paar door hun hoeven heen en dan is het Robert Zwinkels die ons erdoorheen trekt.'

Update - 13.25 uur (18 september 2017)
Ricardo Kishna baalt flink van de volgende tegenslag in zijn carrière. De buitenspeler viel zondag ogenschijnlijk zwaar geblesseerd uit, maar tegenover ADO TV blijft hij optimistisch. 'Wat het ook mag zijn, ik ga heel hard vechten en knokken om zo snel mogelijk terug te zijn.'

Verder onderzoek moet uitwijzen, maar Kishna zegt zelf dat hij weet dat het niet goed zit. 'De bal rolde richting de zijlijn. Ik wilde die aanvaller van Ajax met mijn linkerbeen blokken, maar hij liep tegen mijn knie aan, niet echt hard. Mijn voet bleef staan in het gras en ik voelde gelijk dat die knie erdoorheen klapte. De pijn zakte wel gelijk weg, maar ik moet eerlijk zijn tegen mezelf. Ik weet dat er iets niet goed zit.'

Update II - 18.00 uur (18 september 2017)
Uit onderzoek is naar voren gekomen dat Ricardo Kishna zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. De buitenspeler van ADO Den Haag viel zondag tegen Ajax geblesseerd uit. Er werd al gevreesd voor een ernstige kwetsuur, hetgeen nu is bevestigd. 'Ik beloof jullie een ding: ik heb mijn laatste wedstrijd voor ADO nog zeker niet gespeeld', schrijft de ex-Ajacied op Instagram.

Update III - 14.15 uur (4 oktober 2017)
Voormalig Ajacied Ricardo Kishna is in het Amerikaanse Pittsburgh met succes geopereerd aan zijn voorste kruisband, zo meldt ADO Den Haag. Hoe lang de revalidatie van de aanvaller gaat duren, is nog niet helemaal duidelijk. In de loop van volgende week meldt de aanvaller zich weer bij de Haagse club.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stibba020
Waarom staat dit op AS? Lekker boeie dit...
0 -4
waynelove
Waarom sta jij hier?

Ik hoop dat Ricardo goed herstelt en zijn potentie nog waar kan maken!
0 0
Stibba020
Leuk voor jou, koorknaapje.. Dit is geen fucking Ado site of voetbalzone.. Lekkere boeie wat met er die Ricardo aan de hands is. Zo kunnnen we elke blessure van alle ex ajacieden bij gaan houden. Ik heb al helemaal geen medelijden met deze arrogante lul met miljoenen op ze bank rekening... Ga jij maar lekker druk maken om z'n pannekoek. Keiharde werkers zoals Eberhard daar heb ik respect voor.
0 0
Chesterson93
Herinner Eberhard inderdaad maar als een held.
0 0
Ajaxvooraltijd
Vooral heel dom om Raiola als zaakwaarnemer te hebben. Bedank die vetklep al maar vast voor het verraggen van je carrierre. Hij Had bij Ajax een gouden toekomst en nu is het gewoon triest om te zien dat het voor zo'n talentvolle jongen nu al einde verhaal is vanwege een roemloze terugkeer naar de eredivisie op KU(NS)Tgras. En bedank daar dan maar weer de KNVB voor.

Ik hoop voor hem dat het beter gaat maar door zijn eigen zelfoverschatting maakt het bij mij een beetje twee verschillende gevoelens los. De 1 is medelijden maar de ander is eigen schuld. Ik kan me ook nog herinneren namelijk dat zijn vader, hijzelf en zijn zaakwaarnemer het prima vonden zijn broodheer (Ajax) constant publiekelijk aan te vallen via de media en dan met name Frank de Boer terwijl meneertje net kwam kijken en twee knieën van een opa had.

Ik kan nu wel de schijnheil gaan uithangen maar bedenk je eens wat deze jongen heeft weggegooid waar een hoop mensen in de wereld alleen maar van kunnen dromen en een hoop mensen keihard omkomen van de honger. Zo veel medelijden als hieronder kan ik daar helaas niet voor opbrengen en ik waag te betwijfelen of al die mensen hem in een eerder stadia niet van allerlei dingen toewensten toen hij vertrok.

Het is jammer voor hem, maar medelijden kan ik erg moeilijk opbrengen voor hem. Dat is mijn eerlijke mening erover en die is misschien niet zo zachtaardig zoals die van de mensen hieronder, maar nogmaals ik heb ook het idee dat er een hoop mensen zijn die vergeten hoe ze een paar jaar geleden reageerden Ik beschuldig niet direct iemand overigens want ik kan me de namen van toen niet goed meer herinneren.
2 -2
Sjaakvaak
Hoe erg ik Raiola ook haat, ben ik het hier toch heel erg met je oneens. Deze jongen heeft niks weggegooid. Deze jongen heeft er in de jeugd al 2 jaar achter elkaar uit gelegen met blessures aan beide knieën (na elkaar). Kishna en de mensen om hem heen, wisten al dat hij verrotte knieën had.

Dan kan je het hem moeilijk kwaad nemen dat hij zo veel mogelijk probeert te cashen om later financieel onafhankelijk te kunnen zijn.
3 0
trainerdv
In retrospectief klopt dit wel ja. Beetje een Andwele Slory (ken je die nog) verhaal....Heel jong al afgeschreven zijn. Dan moet je andere keuzes maken ja,
1 0
Rujar
Raiola heeft hem gered bedoel je met zulke knieën. Kishna is financieel onafhankelijk bij Ajax was dat niet gelukt.
3 0
RusselWestbrook
Hahaha.
2 -1
ambtenaar
Wat kan Raiola er aan doen dat Kishna slechte knieën heeft ?
3 -1
Aeter
Nou, hem veel laten verdienen, zodat ie later nieuwe kan kopen.
2 -1
Middenweg401
Hij had geen gouden toekomst. Veel spelen is veel geblesseerd raken bij hem.
Ik heb ook een hekel aan die dikke, maar in dit geval begreep ik wel dat ze wilden cashen.
5 0
vdvaart23
heel naar voor die jongen maar laten we eerlijk zijn; het was een hele domme keuze om naar een club te gaan dat op kunstgras speelt.
3 0
Bouke
sterkte voor Kishna, hij heeft echt pech met zijn knieën.. hopelijk snel weer terug !
0 0
waynelove
Nog even een complimentje voor alle mensen die hier reageren. Ik zie allemaal menselijke reacties op de blessures van de jong en kishna die bij tegenstanders als PSV en ADO spelen. Het is goed om te zien dat we dan even boven de rivaliteit staan als supporters.
8 -4
MickS
Er is gelukkig inmiddels het een en ander weggehaald. Dit wens je geen enkele speler toe.
3 -2
waynelove
4 minnetjes. Dat zullen van die eencellige figuren zijn die ook schuimbekkend Feyenoordsupporters beschuldigen van schuimbekken.
0 0
waynelove
Sterkte Ricardo! Waar je ook speelt, ik hoop je nog te zien in volledige potentie!
3 -1
Suarez16_
Hoe lang staat er op zo'n blessure? Zonde voor ricardo. Had het leuk voor hem gevonden als hij weer zijn draai had gevonden.
1 -1
AjaxPassion
6 tot 12 maanden, bij profvoetballers vaak 6-9. Milik was zelfs in 4/5 maanden weer 'terug'.
0 0
AJAIXIXIXI
Erg jammer voor die jongen maar hoe blessure gevoelig hij is zag je het ook wel aankomen met dat klote kunstgras. Kan niet wachten tot die zooi verboden gaat worden.
1 -2
ossenaar40
Kishna gaat knokken: "Mijn voet bleef staan in het gras en ik voelde gelijk dat die knie erdoorheen klapte."

Tja kunstgras hé. Neemt niet weg dat het een zeer domme keuze is, om voor een club met kunstgras te kiezen, als het feitelijk bekend is dat je kapotte knieën hebt.
9 -1
Pierre Heno
Lekker hè dat stroeve nauwelijks gesproeide kunstgras KNVB? Ziyech heeft groot gelijk wanneer hij eieren voor zijn geld gaat kiezen tijdens de winterstop: wegwezen uit die kunstgrasklompetitie met bij de KNVB nu Jan 'Heracles' Smit met zijn Ten Cate kunstgras lobby vriendjes aan het roer. Het gaat nog veel gekker worden hier in Nederland: kunstgrasvelden in een land waar gras juist prima groeit: zon/water en wind. Maar nee....Ten Cate wilde via het NL voetbal / Oranje uitstraling zoveel mogelijk kunstgrasvelden aan de man brengen maar dragen er nu mede aan bij dat het NL voetbal volledig naar de kloten gaat en buitenlandse talenten zich wel 2x zullen bedenken voordat ze hier potjes tegen VVV, PEC, Roda en ADO willen gaan spelen. De blessure van Kishna zal veel spelers achter de oren doen krabben: ligt mijn toekomst wel hier in Nederland met steeds meer van die kunstgrasvelden? En de KNVB blinkt uit in passiviteit en vergaderen. De KNVB is niet leidinggevend maar een politieke partij aan het worden.
3 -4
SundayOliseh
Vanwaar de minnetjes? Niet elke blessure komt door kunstgras natuurlijk maar dit is wel waar hoor. Straks wil geen zichzelf respecterende voetballer meer spelen in onze zaalcompetitie. Kunstgras is handig voor kinderen, kunnen ze altijd spelen/trainen. Voor de rest volkomen waardeloos. En sneu voor deze jongen.
1 -1
Heiko
Ron vlaar ook weer geblesseerd aan zijn knie. Het seizoen is net 5 eredivisie wedstijden onderweg
0 -1
IDJosh
Pfff, flink balen voor hem. Hopelijk komt hij hier sterker uit, maar dit is niet de eerste keer dat ik dit zeg over Kishna...
2 -1
Cleo9
Na de zoveelste identieke blessure zou je misschien eens moeten nadenken over het feit of je wel de fysiek van een topsporter hebt...
2 -2
AjaxPassion
Is een compleet andere blessure. Hij heeft aan twee knieën een kraakbeendefect gehad.
0 -1
ram
Ontzettend kut voor Kishna en zijn carrière. Sneu hoor. Ik heb het altijd een geweldig talent gevonden: zó compleet! Het had echt een van de beste ter wereld kunnen worden. Jammer dat het er niet uit gekomen is.

Een paar conclusies:
1. Domme keus om bij een ploeg te gaan spelen die op kunstgras speelt als je zo'n geschiedenis hebt met blessures.
2. Kunstgras moet zo snel mogelijk verboden worden. Gewoon deze week al die velden eruit slopen en het weekend allemaal op echt gras spelen. Zó simpel is het gewoon. We doen net of een grasveld een vermogen kost en wij een soort derdewereldland zijn. Donder toch op!

Gewoon afspraken maken. Eerst op basis van solidariteit en op termijn op basis van "gras of opdonderen":
Dit seizoen betalen de kunstgrasploegen in de Eredivisie en Jupiler League 20% van het veld en het onderhoud. De rest komt uit een pot gemaakt door KnvB samen met de rijkere ploegen. Komend seizoen betalen de kunstgrasploegen 50% en het jaar daarop 100%. Lukt dat niet? Prima; dan ga ga je naar de amateurs. Hoe moeilijk kan het zijn?!

PS.
Ik geef ook wel eens minnetjes hoor, geen probleem. Vaak is duidelijk waarom iemand 'plust' of 'mint'. Maar nu ben ik benieuwd naar de argumenten van degenen die minnetjes gegeven hebben. Ik hoor het graag!
4 -2
3*stars*3
Waren een heel hoop, die vraagtekens hadden gezet na zijn terugkeer en zeker bij een kunstgrasclub...Sterker nog, een kunstgrascompetitie.
Echt triest, ik was echt fan van deze gpzer en hij is ook een jongen met zelfvertrouwen, die echt dacht dat hij wereldtop had kunnen halen.
Zou mij niet verbazen als hij gewoon zegt, dat het genoeg is geweest.

Ik vergeet zijn woorden niet meer van een tijd geleden;' “Ik wil de top halen en anders niet. Als ik de top niet kan halen, zou ik stoppen.” ...
1 -2
3*stars*3
Las net update op VI 17:15, Kishna heeft zijn kruisband afgescheurd.
Triest, ik hoop dat hij nog terug kan komen maar na zoveel blessureleed?
Niet alleen fysiek een knal maar vooral mentaal...
1 -2
vak114
Kishna is helaas voor hem niet geschikt voor topvoetbal.
5 -4
AFCARSCA
Nog een reden om kunstgras te verbieden.
5 -2
MankeNelis
Het is statistisch bewezen dat kunstgras meer blessures opleverd. 44% kans op blessure kunstveld. 27% kans op blessure gras. Je benen lopen helemaal vol op kunstgras. Dat weet iedereen die erop gespeeld heeft.
6 -2
AjaxPassion
Haha wat een bullshit, ff snel gegoogled en geen zin gehad om de inhoud van het artikel te lezen?
0 -5
RaynoFischer
Kishna heeft altijd al problemen met blessures en vooral zijn knieën gehad
1 -1
Ferd
dit heeft niets met kunstgras te maken, hij heeft gewoon zwakke knieën en is in de jeugd op echt gras ook al twee keer zwaar geblesseerd geweest.
1 -3
AFCARSCA
Hij geeft aan dat zijn voet bleef staan in het gras. Van kunstgras is bekend dat je voet vast kan komen te staan. Waar je op echt gras weg glijdt, is dat bij kunstgras niet het geval. Vandaar dat er zo veel banden sneuvelen door overstrekking.
1 -2
waynelove
Inderdaad. Al die arme autobanden die moeten sneuvelen voor zo'n veld. Het is haast een genocide! We leven verdomme niet meer in de middeleeuwen!? Save the Tire!
0 -2
AFCARSCA
Huur Carre af laagvlieger.
0 0
foroloca
Gun je niemand. Einde carrière op top niveau, geen enkele top-club wil nog in zee gaan met iemand die zulke knieproblemen kent.
3 -3
Heiko
Blessure van Luuk de Jong is ook niet misselijk.
0 0
Redrum
Ja ik dacht eerst dat hij vol in zijn zak geraakt werd, maar blijkbaar was er meer schade aangericht met de knie op zijn bovenlichaam.
0 0
Heiko
3 gebroken / gekneusde ribben bij zijn long en hart. Hij Had moeite met ademen.
0 0
Redrum
Ja dat is een pijnlijke blessure. Hij heeft het niet makkelijk op dit moment die arme Luuk.
1 -1
Rujar
Vraag mij af of er straks nog een club is die hem nog wilt hebben. Het was een botsing van niks en zijn knie ligt direct weer in puin. Maar goed dat hij toen eieren voor zijn geld heeft gekozen en gecasht heeft in Italie.
1 0
Ferd
maar in die docu op Fox valt ook te zien hij niet al te slim is, dus ik verwacht dat hij voor z'n 40ste door al z'n geld heen is.
0 0
Redrum
Daar mag hij zijn pooier eh zaakwaarnemer dankbaar voor zijn ja
2 -1
ovdw
Vreselijk voor hem. Ik ken helaas het gevoel. Ook twee keer mn kruisband afgescheurd in zelfde knie. Moeten afwachten wat het precies is met hem. Maar een ding weet ik (mede door eigen ervaring) zeker, de oude wordt je na je (eerste zelfs al) kruisbandblessure nooit meer. Ja ik ken Ruud van Nistelrooy en vast andere voorbeelden. Maar ik geloof dat je altijd inlevert met deze blessure. Heel zuur voor Kishna.
3 0
Ajax412
Op zo'n moment, zeker met zijn blessure-verleden, heb ik toch echt wel te doen met Ricardo.
3 -2
Darkbird
hoop dat het meevalt voor Kishna, maar vrees het ergste. Zouden er statistieken van beschikbaar zijn hoeveel van dit soort blessures er ontstaan op een echt veld vs nepveld?
1 0
AIR-S
Dit seizoen al stuk of 3 op kunstgras denk ik?
-Kishna van ADO
-Jörgensen van Feyenoord
-Kum van Roda

Vorig jaar natuurlijk Schaars die aantoonbaar door kunstgras lang uit de roulatie was.
0 0
Heiko
En we gaan gewoon door met kunstgras. Iedere blessure is er 1 teveel.
0 0
Ferd
ja, op echt gras raakt nooit iemand geblesseerd natuurlijk.

Kunstgras is kut, maar deze blessure heeft niets met kunstgras te maken, Kishna heeft zwakke knieën, is er al 2 keer een jaar uitgeweest door die zwakke knieën, ook op echt gras kon je hier op wachten.
0 0
AIR-S
Kijk even hoeveel langdurige blessures er op echt gras zijn dit seizoen.

Voor zo ver ik weet 1, die jongen van AZ, Stengs.
1 0
MickS
Het leek dat hij met landen soort van zijwaarts door zijn knie zwikte. Zwaar klote voor die knul. Ik hoop echt dat het meevalt.
3 0
Truth
Hoop voor Kishna dat de schade meevalt. Die arme gozer zat te huilen naast het veld. Hoop alleen niet dat ze bij ado denken dat Neres er iets aan kon doen, want er gebeurde helemaal niets. Hij ging er gewoon zelf doorheen omdat het zo'n kut plastic veld is
4 -1
MankeNelis
Plastic velden competitie, wat een armoe.
5 -1
Noxin
Mooi he, dat kunstgras. Vooral blijven zeggen dat kunstgras prima is.
11 -1
voorkennis
Heel triest voor Kisha, maar met zulke zwakke knieen, hoe kan je dan in godsnaam voor een club kiezen die op kunstgras speelt......te bizar
15 -1
Bobo het Konijn
Dat begrijp ik ook niet, maar begreep wel dat hij de kans op een goede transfer naar Italie niet liet lopen na zijn blessureleed al in de jeugd. Het zag er heel naar een treurig uit, had met hem te doen.
4 0
Mokum<3destad
Precies dit! Kishna jammer jonge, volgende club beter misschien?
3 -1