'Oprotpremie De Boer meer dan 2 miljoen'

JipVR, 12-09-2017 om 19:16, 6897 views, The Times | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Frank de Boer zal ongetwijfeld enorm balen van zijn ontslag bij Crystal Palace. De voormalig keuzeheer van Ajax kreeg maandag de zak van de Engelse club, hetgeen een negatief record betekent in de Premier League. De Boer kan echter wel rekenen op een behoorlijke vergoeding. 

Het Engelse medium The Times meldt namelijk dat de keuzeheer minimaal 2,2 miljoen euro overgemaakt krijgt van Crystal Palace. De coach krijgt namelijk een ontslagvergoeding ter waarde van één jaarsalaris. De Boer stond oorspronkelijk nog tot medio 2020 onder contract, maar wegens teleurstellende resultaten kreeg hij al na vier wedstrijden te horen dat hij mocht vertrekken. In die wedstrijden werd er geen doelpunt gemaakt door Crystal Palace. 

Het ontslag blijkt de tweede teleurstelling voor De Boer sinds zijn vertrek bij Ajax. Eerder ging de trainer een mislukt avontuur aan bij Inter Milan, waar hij na een kleine drie maanden de laan uit werd gestuurd. De aartsrivaal van AC Milan stond toentertijd op een teleurstellende elfde plaats in de Serie A.

Overigens is Crystal Palace al rond met opvolger Roy Hodgson. 'Ik heb altijd sympathie voor trainers die hun baan verliezen, maar dit hoort nu eenmaal bij het leven. Het zijn mijn zaken niet, het is een zaak van de club. Ik ben blij dat ze zich bij mij hebben gemeld en mij de kans geven om de draad weer op te pakken', aldus de voormalig trainer van het Engelse nationale elftal.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Youri08
Waardeloos, ze moeten gewoon alles betalen. Zeker in deze zaak. Met volle verstand contract aangeboden en met weinig verstand 2 maanden later weer ontslagen. Zo wordt het voor clubs wel erg makkelijk om iemand te ontslaan. Gewoon volle pond en eigenlijk nog boete! Dat zal ze leren wat meer geduld te hebben.
0 0
Van Reenen
De Boer kan er nog altijd een rechtszaak van maken wegens contractbreuk. Hij kan 4 jaarsalarissen eisen dan worden er 2 of 3 toegewezen. Lijkt mij veel rechtvaardiger afgezien van het feit of hij het nodig heeft.
1 0
AlexIbarra
Het eerste dat ik dacht is inderdaad: Wat een slechte deal.
Wanneer je een contract opstelt twv 6,6 mln en dat met 2,2 mln kunt afkopen is het logisch dat je de trainer makkelijk ontslaat.

Ik zou denken dat ze hem de volledige 3 jaar moeten betalen met misschien nog een extra jaar wegens imagoschade. Maar elk contract is natuurlijk anders.
0 0
godofajax1900
Je zal het maar verdienen per 4 wedstrijden
0 0
hetzijnmaar
en nog 2 jaar van Inter
0 0
WesleySonck
slechte deal frank. Je hebt een contract tot 2020 en dan laat je je afkopen met 1 jaarsalaris? Dat is eenderde van de waarde van het contract dat zij eenzijdig willen opzeggen...
2 0
Hans Kraay Jr.
Arme Frank, moet ie straks ook nog aankloppen bij de voedselbank.
2 -2
OntlastendeMiddenvelder
Dan is het toch fantastisch om ontslagen te worden? Ik zou het elke dag opnieuw proberen.
8 -1
Fredschuit1
Nog wel soesjes bij de koffie dus..
0 0
foroloca
Wanneer kan ik beginnen?
0 0
Raoul14
Kleine 30K per dag, tsja......wel een luxe soort sabbatical op die manier.
0 0
ajax500
Wat een vreselijke snoepwereld is die voetbalwereld toch. Als een normaal mens zn verliest heeft hij/zij slapeloze nachten maar wanneer een voetballer/trainer wordt ontboden kan op z'n miljoenenbankrekening blijven teren en krijgt ie nog een oprotpremie ook.

En dan op het gemak wachten op de volgende club. Dat soort mensen staat totaal af van de maatschappij.
10 0
WesleySonck
als een normaal mens zijn baan verliest krijgt hij ook salaris mee, verschilt weinig met de zogenaamde "oprotpremie"
0 -1
EVH
Dat verzacht de pijn wel
1 -1