Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

'Riedewald negen keer per week laten trainen'

JipVR, 12-09-2017 om 16:03, 29102 views, Sky Sports | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Met het ontslag van Frank de Boer bij Crystal Palace blijft Jairo Riedewald achter. De middenvelder geldt als een van de oogappels van de ontslagen trainer, die bij Ajax al veel in hem zag. Eyong Enoh en Ruben Jongkind laten tegenover Sky Sports hun licht schijnen over de ontwikkeling van de multifunctionele speler.

'Zijn avontuur naar de Premier League wordt een pittige, maar hij gaat het goed doen, want hij kent de basis', zegt Enoh tegen het Engelse medium. 'Wanneer je de basisprincipes in Nederland hebt geleerd, wat betekent dat je goed aan de bal bent en tactisch sterk bent, moet je alleen nog werken aan je fysiek en kracht. Maar als je intelligent bent, kan je altijd spelen in de Premier League. Riedewald was de protegé van Frank de Boer. Hij zag hem continu ontwikkelen en heeft hem de kans geboden.'

Jongkind werkte in de jeugdopleiding van Ajax en probeerde de jeugdspelers op verschillende manieren beter te maken. 'We wilden lessen trekken uit andere individuele sporten, zoals judo of American Football. We brachten dan een wereldkampioen judo naar De Toekomst, of iemand van American Football. Zij moesten de spelers fysiek beter maken. Het heeft veel jeugdspelers erg geholpen.'

'Riedewald is een goed voorbeeld daarvan', gaat Jongkind verder. 'We wilden alles weten over de schema's van de spelers. Tot hoe laat hebben zij school? Als ze niet op school zijn, waar zijn ze dan? Wat eten ze thuis en hoe slapen ze? Alles moest duidelijk zijn. In plaats van vier keer trainen, hebben we Riedewald in totaal negen keer per week laten trainen. Hij boekte veel progressie, zowel fysiek als in zijn bewustzijn als atleet. Hij werd de baas van zijn eigen lichaam en zijn eigen gedachte. De Boer zag dat.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Wat een onzin van Jongkind. Aan iemand die hem had leren koppen had hij meer gehad dan aan de wereldkampioen judo.
0 0
ajaxinho
Riedewald is geen leider.
Maar hij had dat bij Ajax wel kunnen worden.

Jongens als Denswil en Riedewald zijn in potentie Oranje-basismateriaal.
Maar ze hebben niet de juiste mentaliteit.
De een denkt er te makkelijk over en de ander heeft geen geduld.
11 -1
Freddy Al
Die Ruben Jongkind geeft mij een heel eng gevoel over hoe hij meent de jonge spelers te moeten te begeleiden.
Big Brother is watching! Alles moet verantwoord worden, wat een enge ,benauwende manier van denken.Bah!!!
3 -13
Babangida83
Zulke professionals vanuit de andere kant hier heen laten vliegen om de ontwikkeling van het talent te bevorderen. Je mocht willen dat jouw baas dat deed en dat Bergkamp de wijsheid had om hetzelfde te doen. Hoe denk je trouwens dat b.v een Sven Kramer zo goed is geworden? Die zijn elke minuut van de dag bezig met hun sport. Als je hierin als talent begeleid zou kunnen worden, mag je God op je blote knieën gaan bedanken. Laat ook gelijk het contrast met nu zien. Nu is het meer zomeravond voetbal mentaliteit.
7 0
Joseph
Welkom in de wereld van topsport.
8 -2
JPM
Inderdaad, je zou maar een bevlogen trainer hebben die er alles aan wil doen om het maximale uit een speler te halen. Getverderrie!
13 -2
Piejotter
mmm lijkt erop dat je Riedewald binnenkort op de atletiekbaan kunt verwachten.
0 0
NouriVandeBeek
Riedewald naar PSV op huurbasis in de winterstop incoming
8 -3
Redrum
Dat zou me niet verbazen nee. Las vandaag nog een stukje op voetbalprimeur van Malen waarin hij aangaf dat hij naar psv is gekomen voor speeltijd in het eerste en verwacht dat hij zich daar beter kan ontwikkelen dan bij Arsenal. Dan zakt mijn broek toch wel echt af hoor.
9 0
Jayq
Haha, goed verhaal Donyell.

Maar hij kan zich nu natuurlijk wel ontwikkelen met een Arsenal salaris...
5 0
Redrum
Nee dat is nog het ergste, hij is niet gehuurd door psv. Hij heeft daar gewoon een contract voor 3 jaar getekend bij die laffe schijtboeren.
4 0
Middenweg401
Maar het ging niet om het geld hoor..

En nu zonder ironie: geld is het enige wat hij er aan over heeft gehouden, want de logica van het traject is verder ver te zoeken.
3 0